Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω 2 HDDs και είπα να τα βάλω σε raid0, τα έβαλα αλλα μετα είδα ότι τα windows χρησιμοποιουν μόνο 7,80 από 8gb και όταν είναι σε AHCI mode είναι ολα μια χαρά 8gb, μονο όταν βάζω raid μου το κάνει αυτο.

Τι μπορώ να κάνω ώστε να δεί και τα 8gb ο υπολογιστης?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

για να μην ανοιγω νεο θεμα.Θελω να ρωτησω αρχικα 1. αν μπορω να κανω Raid 0 με διαφορετικης μαρκας δισκους ιδιας χωρητικοτητας (απο οτι εψαξα γινεται απλα θελω να ειμαι σιγουρος) και 2 αν αλλαξω αργοτερα το λειτουργικο απο το Win 8.1 σε Win 10 και χρειαστει να περασω παλι λειτουργικο θα χασω ολα τα δεδομενα απο τους δισκους ή δεν θα εχω προβλημα (παλι raid 0 θα παιξουν).

Να τονισω οτι δεν θα ειναι μεσα στο raid το λειτουργικο (θα παιξει το λειτουργικο σε ssd ενω raid θα κανω 2 δισκους 3tb) και η μητρικη θα ειναι η Gigabyte Z97 Gaming 5.

ευχαριστω

Δημοσ.

και raid να μην ειχες, αν περασεις αλλο λειτουργικο παλι θα χασεις τα αρχεια σου αν δε κανεις backup.

Δημοσ.

για να μην ανοιγω νεο θεμα.Θελω να ρωτησω αρχικα 1. αν μπορω να κανω Raid 0 με διαφορετικης μαρκας δισκους ιδιας χωρητικοτητας (απο οτι εψαξα γινεται απλα θελω να ειμαι σιγουρος) και 2 αν αλλαξω αργοτερα το λειτουργικο απο το Win 8.1 σε Win 10 και χρειαστει να περασω παλι λειτουργικο θα χασω ολα τα δεδομενα απο τους δισκους ή δεν θα εχω προβλημα (παλι raid 0 θα παιξουν).

Να τονισω οτι δεν θα ειναι μεσα στο raid το λειτουργικο (θα παιξει το λειτουργικο σε ssd ενω raid θα κανω 2 δισκους 3tb) και η μητρικη θα ειναι η Gigabyte Z97 Gaming 5.

ευχαριστω

καλο θα ηταν να ειναι ιδια μαρκα ιδιο μοντελο για να παρεις τα μεγιστα αλλα ναι θα παιξει και με αλλες μαρκες.αν τα εχεις σε partition χι δεν θα χασεις κατι.αν δηλαδη το λεειτουργικο ειναι στο c και τα data στο d και αλλαξεις windows θα σβησεις μονο το c οποτε θα εισαι μια χαρα.απλα εννοειται κρατας backup γενικοτερα διοτι αμα χασεις εναν δισκο απο τους 2 απλα τα χασες ολα.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα παιδια χρονια πολλα.λοιπον το pc το εχω raid 0 με δυο ssd το εοχα κανει με εναν φιλο μου που ηξερε μεσω skype.. αποφασησα να βγαλω το αντιγραφικο γιατι cd δεν χρησιμοποιω πλεον...επειτα ειπα να συμαζεψω και εβγαλα το ενα το sata απο τν ssd για να φτιαχνει να μν φαινεται το καλωδιο ασχημα κ μετα το ξανα εβαλα..αφου πηγα να ανοιξω το pc μου εβγαζε σφαλμα problem is detected with array 01.δοκιμασα το αλλο το καλωδιο που εβγαλα απο το αντιγραφικο μηπως κ εκανα λαθος παλι δεν εμπαινε..μηπως ξερουμε τι παιζει?να φταιει επειδη εβγαλα το sata απο τν ssd?ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

καλησπερα παιδια χρονια πολλα.λοιπον το pc το εχω raid 0 με δυο ssd το εοχα κανει με εναν φιλο μου που ηξερε μεσω skype.. αποφασησα να βγαλω το αντιγραφικο γιατι cd δεν χρησιμοποιω πλεον...επειτα ειπα να συμαζεψω και εβγαλα το ενα το sata απο τν ssd για να φτιαχνει να μν φαινεται το καλωδιο ασχημα κ μετα το ξανα εβαλα..αφου πηγα να ανοιξω το pc μου εβγαζε σφαλμα problem is detected with array 01.δοκιμασα το αλλο το καλωδιο που εβγαλα απο το αντιγραφικο μηπως κ εκανα λαθος παλι δεν εμπαινε..μηπως ξερουμε τι παιζει?να φταιει επειδη εβγαλα το sata απο τν ssd?ευχαριστω πολυ

α.ασχετο με το θεμα το α.αλλα νομιζω οτι στο raid 0 με ssd δεν παιζει το trim.δεστο γιατι αλλιως δεν εχει πολυ νοημα.

β.αναγνωριζει και τους δυο δισκους στο bios?μηπως εβαλες τον ssd καταλαθως σε αλλη sata port η οποια ειναι εκτος array?

oxi δεν παιζει ρολο που εβγαλες το καλωδιο εκτος αν εχει θεμα το καλωδιο που το αλλαξες ή εκτος αν δεν εχει κουμπωσει κατι καλα πχ να βγηκε κανα καλωδιο ρευματος(για αυτο σου ειπα δες αν τον αναγνωριζει) ή αν τον κουμπωσες σε αλλη sata ή αν πειραξες κατι στο bios του pc ή του raid controller.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...