Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους..

Ενα ζήτημα μου τρώει την ηρεμία τα τελευταία τρια χρόνια και θέλω να το μοιραστω μαζί σας και να μου πείτε και καμια γνώμη.

Απευθύνθηκα λοιπον σε εναν πολιτικο μηχανικότης Θεσσαλονίκης για να νομιμοποιησω κάποια τετραγωνικά του σπιτιού μου στα πλαίσια του νομού με τα ημιυπαιθρια.

Εκανα το λάθος να πλήρωσω ολόκληρη την αμοιβή του η οποία ηταν πανω από χίλια ευρώ διότι ηταν συνεργάτης συγγενικού μου προσώπου και είχα βεβαιώσεις τιμιότητας και καλής δουλειάς.

Θα μου έκανε καινούργια σχεδια του σπιτιού συμπεριλαμβανομένων και των καινούργιων τροποποιήσεων.

Τι έχουμε λοιπον...

Πέρασαν τρια χρόνια και δεν εχει καταθέσει τα σχεδια στην πολεοδομία..

Την μια δεν υπήρχε συστημα ηλεκτρονικό, την αλλη δεν υπήρχε πλαίσιο νομού γιατί άλλαζε, την άλλη φόρτος εργασίας.

Τι να κάνω?

Επικοινωνία μόνο απο μέρους μου.

Ο συγγενής σηκώνει τα χέρια ψηλά και λέει εγώ δεν φταιω και δίκαιο εχει...

Πήρε τα λεφτά και τίποτα τώρα....

Έχασα και το προγραμμα εξοικονομω κατοικον επειδή δεν είχα σχεδια..

Να κανω καταγγελία για απάτη να κάνω καταγγελία στον σύλλογο επαγγελματιών που ανήκει?

Μονο μια απόδειξη έχω οτι κατέθεσαν χρήματα στον λογαριασμό του...

Μετακόμισα και Δωδεκάνησα και ανεβαίνω σπάνια επανω για να ασχοληθω απο κοντά.

Τα φώτα σας...

Έχει περάσει πολύς καιρός και πρεπει να κάνω κάτι(...αν δεν είναι αργά...)

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δεν προπληρώνεις αμοιβή πλην ορισμένων διαδικαστικών εξόδων που μπορεί να χρειαστούν. Αξίωμα. Αν κάνεις καταγγελία στο ΤΕΕ δεν νομίζω να του κάνουν κάτι γιατί κόρακας κοράκου μάτι ΔΕΝ βγάζει. Ξεκινάς πιστεύω και τον ενοχλείς ( αν και τρία χρόνια τώρα δεν έχει δεηθεί να κάνει σχέδια δεν νομίζω με το να τον ενοχλείς να στα κάνει ) ή πας εκεί και το κάνεις το γραφείο Βελιγράδι ( δεν συμφωνώ με το 2ο αλλά δεν ξέρω αν έχεις άλλον τρόπο ). Ρίξε και κανέναν καντήλι στο συγγενικό σου πρόσωπο γιατί δεν γίνεται να στον προτείνει και μετά στην μαλακία που γίνεται να βγάζει την ουρά του απέξω...

Δημοσ.

Το θέμα είναι οτι πήγα 4-5 φορες απο εκεί.. Παντα με ευγενικό τροπο μου λέει οτι υπάρχει κάποιο πρόβλημα...πες το βλακεία αλλά ξέρω οτι ηταν μέγιστη πατάτα να προπληρωσω...

Το να πάω να κάνω φασαρία δεν είναι πρόβλημα αλλά σίγουρα δημιουργεί τετελεσμένο...

Λύση δεν βρίσκω.... Μόνο η απάτη πάει στο μυαλό μου...100€ παράβολο και δικαστήριο να τρέχω...

Αν και είναι μπλέξιμο μεγάλο μετα αστικά και τα ποινικά δικαστήρια...

Μα καλά τρία χρόνια?δεν άργησες λίγο?

μα εκεί είναι το θέμα... Το προανεφερα...

Με άλλο νομο ξεκίνησα με άλλο συνεχισα... Αυτό μονο μου πήρε ενα χρονο να ξεκαθαρίσουν τα πλαίσια που θα γίνουν τα σχέδια

Μετά δεν υπήρχε σύστημα για τουλαχιστον ενα 6μηνο..

Τα παραπανω μου τα πιστοποιούσαν αλλά ατομα που ρωτούσα και ηταν σχετικα

Δεν λέω οτι η καθυστέρηση είναι λογική όταν μπλεκεις απλα τώρα δεν υπάρχει αλλη δικαιολογία

Φταιω και εγώ αλλά τώρα τι κάνω να σώσω κάτι....

Δημοσ.

μπες στο μιχανικος και ρωτα ποσο χρόνο θέλει μια τακτοποίηση για να καταλάβεις οτι σε πιάσε κορόιδο και 1000 Ε είναι πάρα πολλά συνήθως κανα 200 θέλουν ....

λες για ηλεκτρονικά σχέδια καταρχήν έχει έρθει ποτέ σπίτι σου με μηχάνημα να κάνει αποτύπωση???

Δημοσ.

Μην πετάξεις ούτε Ευρώ σε Αγωγή Μήνυση κτλ. Γιατί πολύ απλά μπορεί να πάει και να πει παιδιά έχουμε πρόβλημα με το σύστημα κτλ κτλ θα του τα φτιάξω, δεν τον τρέχω, είναι προβληματικό το ίδιο το σπίτι, ένα κάρω δικαιολογίες που οι δικαστές δεν τις ξέρουν και άρα υπάρχει το ενδεχόμενο να του κάνουν μια σύσταση να βιαστεί λίγο. Και με το που βγαίνει από την αίθουσα να σου πει....Τ.Σ.Ε.Α.

• Like 1
Δημοσ.

μπες στο μιχανικος και ρωτα ποσο χρόνο θέλει μια τακτοποίηση για να καταλάβεις οτι σε πιάσε κορόιδο και 1000 Ε είναι πάρα πολλά συνήθως κανα 200 θέλουν ....

λες για ηλεκτρονικά σχέδια καταρχήν έχει έρθει ποτέ σπίτι σου με μηχάνημα να κάνει αποτύπωση???

Ο μισθός για καινούργιο σχέδιο του σπιτιού 120τμ μου ειπαν οτι είναι αποδεκτός σε ποσό γύρω στο χιλιάρικο...

Καινούργια κάτοψη...

Ήρθε σπίτι και μετρούσε τις αποστάσεις με ενα όργανο με λέιζερ νομιζω....αν αυτό εννοεις...

Ρώτησα πολιτικό μηχανικό και το ανεφερα και παραπανω και επιβεβαίωσε οτι δεν υπήρχε συστημα για ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων.... Νομίζω σχετιζόταν με την πολεοδομία...

Ρε παιδιά τον εαυτό μου τον εκραξα πρώτος εγώ....

Συμβουλες θέλω...

Ps στο ποσό αν θυμάμαι καλά περιλαμβάνονται και κάτι Παραβόλα...

Δημοσ.

1000 ευρώ φίλε είναι πολλά δεν σου κάνει καινούργια μελέτη για το σπίτι απλή αποτύπωση σου κάνει ούτε δυο μέρες δουλειά δεν είναι. 

στο ξαναλέω γράψου εδώhttp://www.michanikos.gr/ πες ακριβώς την περίπτωσή σου χωρίς να τους πεις οτι έχει παέι σε μηχανικό και θα δεις τι θα σου πουν....

• Like 1
Δημοσ.

1000 ευρώ φίλε είναι πολλά δεν σου κάνει καινούργια μελέτη για το σπίτι απλή αποτύπωση σου κάνει ούτε δυο μέρες δουλειά δεν είναι. 

στο ξαναλέω γράψου εδώhttp://www.michanikos.gr/ πες ακριβώς την περίπτωσή σου χωρίς να τους πεις οτι έχει παέι σε μηχανικό και θα δεις τι θα σου πουν....

Τα ίδια χρήματα ζήτησε και άλλος πολιτικός μηχανικός...

Μάλλον τι να πω έπεσα πανω σε αγιογδυτες...

Συνολικά για την ιστορία βρήκα την απόδειξη κατάθεσης 1050€ με τα Παραβόλα..

Δημοσ.

Ο μισθός για καινούργιο σχέδιο του σπιτιού 120τμ μου ειπαν οτι είναι αποδεκτός σε ποσό γύρω στο χιλιάρικο...

Καινούργια κάτοψη...

Συνήθως για την τακτοποίηση αυθαιρέτου τα 1000 ευρώ περιλαμβάνουν και στατικές μελέτες μέσα με τοπογραφικά και διάφορα άλλα πράγματα. Νομίζω όμως οι στατικές δεν είναι πάντα απαραίτητες. Για απλή αποτύπωση της κάτοψης του σπιτιού σου το κόστος είναι 100-200 ευρώ. Επειδή κάθε περίπτωση ακινήτου είναι διαφορετική και μπορεί να αλλάζει και το κόστος μπες στο michanikos gr να αναφέρεις το πρόβλημά σου μήπως σε κατατοπίσουν καλύτερα και βρεις άκρη με τον μηχανικό χωρίς φασαρίες.

Το ηλεκτρονικό σύστημα βασικά υπήρχε αλλά για κάποιο χρονικό διάστημα μερικών μηνών το είχε μπλοκάρει το ΤΕΕ διαμαρτυρόμενο για καποια μνημονιακά μέτρα που είχε περάσει η τότε κυβέρνηση.

Δημοσ.

Τίποτα απλά σου πήρε το χρήμα γιατί εσύ πριν δεν είχες κάνει έρευνα αγοράς να δεις τι παίζει από τιμές και να πάρεις προσφορές.

Να τα χώσεις στον συγγενή σου και να τον πιέσεις να βρει αυτός λύση.. γιατί αυτός σε έμπλεξε, αυτή είναι η αλήθεια, εγώ αυτά τα περί τιμιότητας στις μέρες μας, συγνώμη αλλά τα βρίσκω γελοία. Πάρε το συγγενή σου χεράκι χεράκι πηγαίνετε στο γραφείο του και τρίξτε του τα δόντια.. να τελειώνει την δουλειά.

Αν δεν σου απαντά η σε αποφεύγει κάνε το άλλο, βάλε ένα δικό σου που αυτός δεν το ξέρει, να τον πάρει τηλ δήθεν ότι τον θέλει για μια δουλειά να του δώσει.. κλείσε το ραντεβού και εμφανίσου φάντης μπαστούνης και πίεσε τον.

sry φίλε.. αλλά στο έφαγε το χιλιάρικο! μακάρι να σου κάνει την δουλειά τώρα και να ξεμπλέξεις.

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχην ο νομος 4014 περι αυθαιρετων μετα  απο πολλες  εγκυκλιους ταλαιπωροντας τους μηχανικους για τις ασαφειες του βγηκε αντισυνταγματικος και καταργηθηκε. Τον αντικατεστησε ο 4178 ο οποιος ειναι συνταγματικος, πιο πληρης αλλα και αυτος ειναι υπο εξελιξη και συνεχιζει να ταλαιπωρει τους μηχανικους.

Συνεχιζω, μια δουλεια που φαινομενικα ακουγεται ευκολη, κλεινεται η συμφωνια αλλα στην πορεια προκυπτουν προβληματα που δεν θα μπορουσαν να προβλεφτουν, οπως ελλειψη πρωτοτυπων σχεδιων απο το αρχειο της πολεοδομιας, αλλαγη των δεδομενων με μια εγκυκλιο σηφουνα κ.ο.κ. Ο πελατης δινει χρηματα, ο μηχανικος απο την αλλη αναλαμβανει την αποτυπωση, τη συλλογη στοιχειων και τη δηλωση του αυθαιρετου στο συστημα του υπουργειου συμφωνα παντα με τις συνεχως εξελισσομενες εγκυκλιους. Και εδω γινονται οι παρεξηγησεις. Ο ενας δινει χρηματα στον αλλο, ο αλλος ομως κανει διεκπεραιωση για λογαριασμο του πελατη σαν δικηγορος για ενα πραγμα που ειναι υπο εξελιξη, εντελως ασχετο με αυτο που σπουδασε και που κανενας αλλος δεν εχει αρμοδιοτητα να το κανει. Παραδειγμα ο πελατης λεει οτι πιαστηκε κοροιδο που εδωσε 1000 ενω αλλοι παιρνουν 200 (ενω φυσικα καθε δουλεια εχει τεραστια αποκλιση απο μια αλλη), και ο αλλος λεει τι κοροιδο ημουν που ανελαβα τη δουλεια μονο για 1000 και ακρη δεν μπορω να βγαλω.

Ρωτηστε στο michanikos.gr να σας πουν τον πονο τους. Θελω να καταληξω οτι υπαρχει περιπτωση η συγκεκριμενη δουλεια να ειναι γορδιος δεσμος και να μην προχωραει. Δειτε εκει υπαρχουν απειρα τετοια περιστατικα.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους που με βγάζετε από τις σκέψεις μου...

Καταρχάς δυσκολεύομαι να μπω στο συγκεκριμένο σιτε

Έστειλα 5 αιτήματα και δεν μου στέλνουν Λίνκ ενεργοποιησης.

Το πόσο δεν αλλάζει δωθηκε...και όπως αναφερθηκε παραπάνω κάθε περίπτωση διαφέρει...

Εγώ θέλω να μάθω αν μπορώ να αποκτήσω κάποιο μοχλό πίεσης στον μηχανικο

(καταγγελία,σωματιο,εφορια,κατι....)

Δημοσ.

Κατα τη γνωμη μου να πας το θεμα με το μαλακο. Γιατι

α) Αν εχεις πληρωσει για τον τοτε νομο 4014 μπορει να σου πει οτι βγηκε αντισυνταγματικος προτου προλαβω να κανω τα σχεδια οποτε, λυπαμαι, ζητα τα χρηματα σου πισω απο το κρατος, ευχαριστω για τη συνεργασια και βρες αλλον να στα κανει με 4178.

β) Αν εχεις πληρωσει για το νομο 4178 τοτε εχει προθεσμια για τα σχεδια μεχρι το 2016 αν θυμαμαι καλα, οποτε αν τον πας κοντρα θα στα κανει τοτε την τελευταια στιγμη.

Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι αν σου έχει πάρει πολλά ή λίγα και τα όσα γενικά σου αναφέρουν, αλλά τι μπορείς να κάνεις στη κατάσταση που είσαι.

Δυστυχώς αν θες να τον κυνηγήσεις μόνο νομικά θα πας και δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Μιλάμε για χρόνια που θα φας στα δικαστήρια και δεν ξέρεις τι αποτέλεσμα θα έχεις. Οπότε αυτό εσύ το αποφασίζεις.

Τώρα ας το δούμε το όλο θέμα από την αρχή. Του έκανες κατάθεση οπότε έχεις την απόδειξη της τράπεζας. Αφού λοιπόν του έκανες κατάθεση πρέπει να σου δικαιολογήσει αυτός για ποιο λόγο πήρε τα χρήματα. Οπότε πρέπει να σου δώσει απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Δηλαδή για ποιο λόγο πήρε αυτά τα χρήματα. Οπότε εκεί πατάς. 

Είτε θα πας από το γραφείο του και θα τον πιέσεις με αυτόν τον τρόπο ακόμα να στα δώσει και πίσω τα χρήματα, είτε θα πας από το γραφείο του και θα του ζητήσεις ότι μετρήσεις και χαρτιά έχει κάνει για τη δουλειά σου και θα πας σε έναν άλλον μηχανικό είτε πολιτικό είτε τοπογράφο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να πας από εκεί γιατί με την απόσταση θα περάσουν άλλα τόσα χρόνια και δεν θα κάνεις τίποτα.

Το site που σου προτείνουν τα παιδιά απλά έχει αρκετούς μηχανικούς. Ο καθένας όμως θα σου πει το μακρύ και το κοντό του..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...