arxyat Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Πρωινή ενημέρωση... Μου ανέφερε πως θα παραλαβω ενα 5φυλλο το οποίο στην ουσία είναι η υπαγωγή μου στον ΥΠΕΚΑ απο οτι κατάλαβα αφορα την νομιμοποίηση του ημιυπαιθριου μου και οτι έγγραφο συνοδεύεται Τελική φαση θα παραλαβω ενα dvd προφανώς με σχέδια σε ηλεκτρονική μορφή Αν καταφέρω και συνδεθω στο μηχανικός και επιβεβαιωσουν κάτι απο τα παραπανω είμαι σε καλό δρόμο Τουλάχιστον παρα την ταλαιπωρία μου θα κάνω την δουλεια μου (ίσως.....)
kirileman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 1000 ευρώ φίλε είναι πολλά δεν σου κάνει καινούργια μελέτη για το σπίτι απλή αποτύπωση σου κάνει ούτε δυο μέρες δουλειά δεν είναι. στο ξαναλέω γράψου εδώhttp://www.michanikos.gr/ πες ακριβώς την περίπτωσή σου χωρίς να τους πεις οτι έχει παέι σε μηχανικό και θα δεις τι θα σου πουν.... 200 ευρώ μια τακτοποίηση; Να σου δώσω καμιά 15ρια να μου κάνεις;... Γι' αυτό αγαπάμε το ινσόμνια, γιατί μπορείς να βρεις ανθρώπους που τα ξέρουν όλα και έχουν τη διάθεση να μιλήσουν για αυτά. Κατα τη γνωμη μου να πας το θεμα με το μαλακο. Γιατι α) Αν εχεις πληρωσει για τον τοτε νομο 4014 μπορει να σου πει οτι βγηκε αντισυνταγματικος προτου προλαβω να κανω τα σχεδια οποτε, λυπαμαι, ζητα τα χρηματα σου πισω απο το κρατος, ευχαριστω για τη συνεργασια και βρες αλλον να στα κανει με 4178. β) Αν εχεις πληρωσει για το νομο 4178 τοτε εχει προθεσμια για τα σχεδια μεχρι το 2016 αν θυμαμαι καλα, οποτε αν τον πας κοντρα θα στα κανει τοτε την τελευταια στιγμη. Αν έχει υπαχθεί στον 4014, ο μηχανικός (λογικά) θα έχει ήδη μεταφέρει το έργο στον 4178 ως όφειλε. Απευθύνθηκα λοιπον σε εναν πολιτικο μηχανικότης Θεσσαλονίκης για να νομιμοποιησω κάποια τετραγωνικά του σπιτιού μου στα πλαίσια του νομού με τα ημιυπαιθρια. Πέρασαν τρια χρόνια και δεν εχει καταθέσει τα σχεδια στην πολεοδομία.. Πήρε τα λεφτά και τίποτα τώρα.... Έχασα και το προγραμμα εξοικονομω κατοικον επειδή δεν είχα σχεδια.. Υποθέτω ότι η αρχική υπαγωγή έγινε με τον 4014 και ακολούθησε μεταφορά στον 4178. Πληρώθηκαν τα πρόστιμα/παράβολα κλπ και εκκρεμεί το ανέβασμα των αρχείων στο σύστημα; Θεωρητικά και αν δε συντρέχει κάποιος άλλος λόγος (πχ μια αγοραπωλησία που ο συμβολαιογράφος ζητάει από τον μηχανικό την κάτοψη της τακτοποίησης), ο μηχανικός μπορεί να ολοκληρώσει τα σχέδια και λοιπά δικαιολογητικά τα οποία και οφείλει να ανεβάσει στο σύστημα πολύ αργότερα. Αυτή τη στιγμή, η προθεσμία υπαγωγής λήγει στις 8/2/2016 και οι μηχανικοί έχουν άλλα 2 χρόνια (έως τις 8/2/2018) για να υποβάλλουν τα ψηφιακά αρχεία. Επειδή με το πρόγραμμα "εξοικονόμηση κατ' οίκον" δεν έχω ασχοληθεί, τί δικαιολογητικά σου ζήτησαν; Σου ζήτησε η τράπεζα την κάτοψη της τακτοποίησης, το είπες στον μηχανικό και αυτός σε έγραψε; Το πρόγραμμα έληξε; ΥΓ. Αλήθεια, τί αυθαιρεσίες είχε το κτίσμα; Μόνο το κλείσιμο ενός ημιυπαιθρίου;
user27 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 "Αν έχει υπαχθεί στον 4014, ο μηχανικός (λογικά) θα έχει ήδη μεταφέρει το έργο στον 4178 ως όφειλε." Δεν ειναι στανταρ οτι ο ιδιος μηχανικος εχει υποχρεωση να κανει τη μεταφορα στον 4178. Αν το εχεις δει αυτο σε καποιο νομο παω πασο. Ο ιδιοκτητης ενημερωνεται για την καταργηση του 4014 και κατοπιν συμφωνιας ο μηχανικος (συνηθως ο ιδιος) μεταφερει τη δηλωση στον 4178. Με αλλα λογια η μεταφορα στον 4178 ειναι θεμα του ιδιοκτητη. Εγω αυτο ξερω τουλαχιστον.
kirileman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 "Αν έχει υπαχθεί στον 4014, ο μηχανικός (λογικά) θα έχει ήδη μεταφέρει το έργο στον 4178 ως όφειλε." Δεν ειναι στανταρ οτι ο ιδιος μηχανικος εχει υποχρεωση να κανει τη μεταφορα στον 4178. Αν το εχεις δει αυτο σε καποιο νομο παω πασο. Ο ιδιοκτητης ενημερωνεται για την καταργηση του 4014 και κατοπιν συμφωνιας ο μηχανικος (συνηθως ο ιδιος) μεταφερει τη δηλωση στον 4178. Με αλλα λογια η μεταφορα στον 4178 ειναι θεμα του ιδιοκτητη. Εγω αυτο ξερω τουλαχιστον. Δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάς για αλλαγή μηχανικού. Πρόσβαση στο "έργο" έχει μόνο ο μηχανικός που έκανε την αρχική υπαγωγή στον 4014 και μόνο εκείνος μπορεί να κάνει τη μεταφορά. Εκτός και αν τα σπάσει με τον ιδιοκτήτη και έχουμε αλλαγή μηχανικού, πρέπει εκείνος να μεταφέρει το έργο στον 4178 εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών (οι οποίες έχουν ήδη περάσει).
arxyat Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 200 ευρώ μια τακτοποίηση; Να σου δώσω καμιά 15ρια να μου κάνεις;... Γι' αυτό αγαπάμε το ινσόμνια, γιατί μπορείς να βρεις ανθρώπους που τα ξέρουν όλα και έχουν τη διάθεση να μιλήσουν για αυτά. Αν έχει υπαχθεί στον 4014, ο μηχανικός (λογικά) θα έχει ήδη μεταφέρει το έργο στον 4178 ως όφειλε. Υποθέτω ότι η αρχική υπαγωγή έγινε με τον 4014 και ακολούθησε μεταφορά στον 4178. Πληρώθηκαν τα πρόστιμα/παράβολα κλπ και εκκρεμεί το ανέβασμα των αρχείων στο σύστημα; Θεωρητικά και αν δε συντρέχει κάποιος άλλος λόγος (πχ μια αγοραπωλησία που ο συμβολαιογράφος ζητάει από τον μηχανικό την κάτοψη της τακτοποίησης), ο μηχανικός μπορεί να ολοκληρώσει τα σχέδια και λοιπά δικαιολογητικά τα οποία και οφείλει να ανεβάσει στο σύστημα πολύ αργότερα. Αυτή τη στιγμή, η προθεσμία υπαγωγής λήγει στις 8/2/2016 και οι μηχανικοί έχουν άλλα 2 χρόνια (έως τις 8/2/2018) για να υποβάλλουν τα ψηφιακά αρχεία. Επειδή με το πρόγραμμα "εξοικονόμηση κατ' οίκον" δεν έχω ασχοληθεί, τί δικαιολογητικά σου ζήτησαν; Σου ζήτησε η τράπεζα την κάτοψη της τακτοποίησης, το είπες στον μηχανικό και αυτός σε έγραψε; Το πρόγραμμα έληξε; ΥΓ. Αλήθεια, τί αυθαιρεσίες είχε το κτίσμα; Μόνο το κλείσιμο ενός ημιυπαιθρίου; Ευχαριστώ για το ενδιαφέρονΠληρωσα πρόστιμα για τον 4014 Και μετά κάτι ελάχιστα 50€ αν θυμάμαι για την υπαγωγή στον νεο νομο Τα πρόστιμα έβγαιναν συστημικα αν θυμάμαι καλά Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση απο την στιγμη που πλήρωσαν το πρόστιμο στην ουσία έχω νομιμοποιήσει τον αυθαίρετο και με το 5φυλλο οταν το παραλαβω θα έχω και τα σχετικα έγγραφα δλδ τελική οψη ή κάτοψη καλύτερα του σπιτιού... Μένει δλδ ενα dvd όπως ανεφερα και θα περιεχει τα όσα ανέβηκαν στο συστημα Τώρα σχετικα με το εξοικονομω ζητήθηκαν πολλά έγγραφα ενα εξ αυτών και η ορθή κάτοψη της οικίας συμπεριλαμβανομενων και τον ΝΟμιμοποιημενων αυθαίρετων Εκεί κάπου σκαλωσα στο οτι δεν είχα έγραφα να προσκομισω στον φάκελλο
user27 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Λεω για την περιπτωση του φιλου που ανοιξε το θεμα οτι αν το εργο ειναι* σε προσωρινη υπαγωγη του 4014 και παει να κινηθει νομικα για να ζορισει τον μηχανικο, δηλαδη να τα "σπασουν", τοτε ο μηχανικος μπορει να ισχυριστει οτι εχει πληρωθει για τον 4014 που εχει καταργηθει αρα πρακτικα δεν χρωσταει κατι. Δεν μπορει να του επιβαλλει κανεις να τα μεταφερει στον 4178, απλα μονο εχει υποχρεωση να υπογραψει την παραχωρηση του εργου σε αλλο μηχανικο, εφοσον ο ιδιοκτητης θελει να εχει το αυθαιρετο του ρυθμισμενο. *edit: Μετα το μηνυμα του φιλου γραψτε ηταν αντι για ειναι.
kirileman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον Πληρωσα πρόστιμα για τον 4014 Και μετά κάτι ελάχιστα 50€ αν θυμάμαι για την υπαγωγή στον νεο νομο Τα πρόστιμα έβγαιναν συστημικα αν θυμάμαι καλά Σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση απο την στιγμη που πλήρωσαν το πρόστιμο στην ουσία έχω νομιμοποιήσει τον αυθαίρετο και με το 5φυλλο οταν το παραλαβω θα έχω και τα σχετικα έγγραφα δλδ τελική οψη ή κάτοψη καλύτερα του σπιτιού... Μένει δλδ ενα dvd όπως ανεφερα και θα περιεχει τα όσα ανέβηκαν στο συστημα Τώρα σχετικα με το εξοικονομω ζητήθηκαν πολλά έγγραφα ενα εξ αυτών και η ορθή κάτοψη της οικίας συμπεριλαμβανομενων και τον ΝΟμιμοποιημενων αυθαίρετων Εκεί κάπου σκαλωσα στο οτι δεν είχα έγραφα να προσκομισω στον φάκελλο Ωραία, το αυθαίρετο τμήμα του σπιτιού σου είναι τακτοποιημένο. Αν δεν υπήρχε το θέμα με το εξοικονόμηση κατ'οίκον, θα μιλούσες ξανά με τον μηχανικό σου μετά από 2 χρόνια για να τον ρωτήσεις απλά αν ανέβασε τα αρχεία. Απλά μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι εσύ τον ενημέρωσες ότι χρειάζεσαι τα τελικά σχέδια νωρίτερα και εκείνος σε έγραψε. Το πρόγραμμα, πάντως, αν δεν κάνω λάθος, εξακολουθεί να τρέχει.
arxyat Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Ωραία, το αυθαίρετο τμήμα του σπιτιού σου είναι τακτοποιημένο. Αν δεν υπήρχε το θέμα με το εξοικονόμηση κατ'οίκον, θα μιλούσες ξανά με τον μηχανικό σου μετά από 2 χρόνια για να τον ρωτήσεις απλά αν ανέβασε τα αρχεία. Απλά μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι εσύ τον ενημέρωσες ότι χρειάζεσαι τα τελικά σχέδια νωρίτερα και εκείνος σε έγραψε. Το πρόγραμμα, πάντως, αν δεν κάνω λάθος, εξακολουθεί να τρέχει.Ο συγκεκριμένος μηχανικός είναι κσι εργολάβοςΣτην πρωτη γνωριμία ηταν ο πιο καλά ενημερωμένο ς και ο πιο κατατοπιστικος Θα αναλάμβανε επίσης και τις εργασίες του προγράμματος Μέχρι την πληρωμή άριστος στην συνεργασια Μετα την πληρωμή άρχισε να αδιαφορεί με αποτέλεσμα όλα να γίνονται την τελευταία στιγμή και αφορουσαν την ένταξη μου στο πρόγραμμαπρόγραμμα Δλδ για μένα είδε το δάχτυλο και όχι το βουνό Δεν το περίμενα απο επαγγελματία του χώρου Το πρόγραμμα εργασιων που ηταν υψους 15000€ θα του απέφερε πιστεύω τριπλάσια χρηματα απο την αμοιβή του Τι να πώ Και εγώ δεν εκανα την δουλεια μου Βγήκα εκπροθεσμος εξαιτίας του με αποτέλεσμα η τράπεζα να μου πει πήρες όλες τις εγκρίσεις και εξαιτίας της βραδύτητα ς του μηχανικού θέλεις ξανά αιτήσεις κλπ με μεγαλύτερους όρους μιας και το πρόγραμμα αλλάζει ποιοτικά συνεχως ως προς τα δικαιολογητικά και τις προϋποθέσεις
kirileman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Κατανοητό, αλλά δε βλέπω κάποια απάτη. Να πούμε ότι ήταν μια κακή συνεργασία με το μεγαλύτερο, αν όχι όλο, το μερίδιο της ευθύνης δικό του; Να πούμε ότι δε φέρθηκε επαγγελματικά; Να πούμε ότι η επικοινωνία μεταξύ σας ήταν κακή; Να πούμε ό,τι θες, αλλά απάτη δε βλέπω. Εκείνος τί λέει για όλα αυτά; Όταν του είπες "ξέρεις, θέλω μέχρι την Παρασκευή τα τελικά σχέδια γιατί μου τα ζητάει η τράπεζα και κινδυνεύω να βγω εκτός προθεσμίας", τί σου απάντησε;
bilya Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 200 ευρώ μια τακτοποίηση; Να σου δώσω καμιά 15ρια να μου κάνεις;... Γι' αυτό αγαπάμε το ινσόμνια, γιατί μπορείς να βρεις ανθρώπους που τα ξέρουν όλα και έχουν τη διάθεση να μιλήσουν για αυτά. επειδή βιάστηκες να μιλήσεις ο ts αρχικά είπε οτι έδωσε 1000 για να του κάνει αποτύπωση στο σπίτι εγώ για την αποτύπωση μίλησα και όχι για την τακτοποίηση που μόνο τα παράβολα κοστίζουν αρκετά ....πάντως κανένα πρόβλημα αν θες να αποτυπώσω κάποιο οικοδόμημα με την άνωθεν τιμή no problem y.g. μην προτρέχεις να προσβάλλεις κάποιον χωρίς να ξέρεις τι επαγγέλλεται συνάδελφε...
kirileman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 επειδή βιάστηκες να μιλήσεις ο ts αρχικά είπε οτι έδωσε 1000 για να του κάνει αποτύπωση στο σπίτι εγώ για την αποτύπωση μίλησα και όχι για την τακτοποίηση που μόνο τα παράβολα κοστίζουν αρκετά ....πάντως κανένα πρόβλημα αν θες να αποτυπώσω κάποιο οικοδόμημα με την άνωθεν τιμή no problem y.g. μην προτρέχεις να προσβάλλεις κάποιον χωρίς να ξέρεις τι επαγγέλλεται συνάδελφε... Ό,τι πεις συνάδελφε. ----------------------------------------- Απευθύνθηκα λοιπον σε εναν πολιτικο μηχανικότης Θεσσαλονίκης για να νομιμοποιησω κάποια τετραγωνικά του σπιτιού μου στα πλαίσια του νομού με τα ημιυπαιθρια. Εκανα το λάθος να πλήρωσω ολόκληρη την αμοιβή του η οποία ηταν πανω από χίλια ευρώ μπες στο μιχανικος και ρωτα ποσο χρόνο θέλει μια τακτοποίηση για να καταλάβεις οτι σε πιάσε κορόιδο και 1000 Ε είναι πάρα πολλά συνήθως κανα 200 θέλουν .... λες για ηλεκτρονικά σχέδια καταρχήν έχει έρθει ποτέ σπίτι σου με μηχάνημα να κάνει αποτύπωση???
Dakonblackblade Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Για τακτοποίηση δεν είναι 200, τουλάχιστον δεν ήταν πριν από 3 χρόνια. Ο μηχανικός μπορεί μέχρι το 2018 να υποβάλλει τα σχέδια. Το ακίνητό σου είναι εξασφαλισμένο ακόμα και να μην τα υποβάλλει. Μεγάλο ποσοστό δεν έχει υποβάλλει ακόμα σχέδια, γιατί δεν ξέρουν τι άλλο θα τους ζητήσουν και αν θα αλλάξουν και άλλο τα δικαιολογητικά, πχ. αεροφωτογραφίες. Όσο και να είναι άσχημο να μην έχει κλείσει ο άλλος το μέρος της υποχρέωσής του, εσύ μη τρελαίνεσαι. Δηλώνω και εγώ ένοχος, σαν μηχανικός , για τα παραπάνω. Εξασφάλισε τουλάχιστον το τοπογραφικό να σου κάνει αν είναι μέσα στη συμφωνία
bilya Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 αυτό πυ εννοούσα εγώ είναι για απλή τακτοποίηση ημιυπαίθριων που στο γραφείο που τους κάνω τα σχέδια πολλές φορές παιδιά μιλάμε για ποσά κάτω από 200Ε σε σημείο λόγο αναδουλειας να μην βγάζουν ούτε 50Ε τα παιδια που έχουν το γραφείο (επαρχεία πολλοί μηχανικοί λίγοι πελάτες γίνετε σφαγή) ...αλλά εγώ εκεί που στάθηκα (και λάθος μου γιατί νόμιζα οτι του έγραψα αποτύπωση) είναι στην αποτύπωση γιατί παίδες 1000Ε για αποτύπωση μιας μονοκατοικίας είναι too much...
Typhoon Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Ναι ρε συ, αλλά αν στα 1000 αυτά ευρώ περιλαμβάνονται και τα πρόστιμα, παράβολα, κλπ. τότε 1000 ευρώ είναι γενικά normal τιμή πιστεύω.
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Συνήθως στην αμοιβή λένε οι μηχανικοί τι προορίζεται για το πρόστιμο και τι για την δουλειά του μηχανικού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα