JUST-GAMER Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα σας. Έχω το lenovo g700 με επεξεργαστή τον intel i3 3120m σε socket FCPGA988 και σκέφτομαι αν μπορώ να αλλάξω τον συγκεκριμένο επεξεργαστή με κάποιον καλύτερο π.χ. intel i5 ή intel i7. Γίνεται? Θα είναι συμβατός με το chipset της μητρικής μου που είναι το "South Bridge: Intel Panther Point HM76"? Θα έχω κάποιο πρόβλημα αν κρατήσω την ψήκτρα που έχει ήδη γιατί στα laptop οι ψήκτρες είναι νομίζω ειδικά φτιαγμένες για την διαμόρφωση του κάθε laptop. Αν μπορείτε απαντήστε μου σοβαρά και αν γνωρίζεται κάποιο μαγαζί να μπορώ να αγοράσω επεξεργαστή για laptop πείτε το. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
CMD Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Καλύτερα να κοιτάξεις για καινούργιο laptop. Δεν θα σε βοηθήσει σε τίποτα η αλλαγή επεξεργαστή.
coolerman Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα σας. Έχω το lenovo g700 με επεξεργαστή τον intel i3 3120m σε socket FCPGA988 και σκέφτομαι αν μπορώ να αλλάξω τον συγκεκριμένο επεξεργαστή με κάποιον καλύτερο π.χ. intel i5 ή intel i7. Γίνεται? Θα είναι συμβατός με το chipset της μητρικής μου που είναι το "South Bridge: Intel Panther Point HM76"? Θα έχω κάποιο πρόβλημα αν κρατήσω την ψήκτρα που έχει ήδη γιατί στα laptop οι ψήκτρες είναι νομίζω ειδικά φτιαγμένες για την διαμόρφωση του κάθε laptop. Αν μπορείτε απαντήστε μου σοβαρά και αν γνωρίζεται κάποιο μαγαζί να μπορώ να αγοράσω επεξεργαστή για laptop πείτε το. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. δέν χρειάζεται άλλο σύστημα ψύξης,είναι συμβατή όλοι αυτή,βέβαια ΑΝ πάς σε i7 είναι ακριβοί cpu
JUST-GAMER Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Σκεφτομουν για intel i5 επεξεργαστη. Πιστευω θα δω διαφορα απο τον i3 3120m που εχει τωρα πανω ετσι δεν ειναι?
coolerman Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Σκεφτομουν για intel i5 επεξεργαστη. Πιστευω θα δω διαφορα απο τον i3 3120m που εχει τωρα πανω ετσι δεν ειναι? http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-3230M-vs-Intel-Core-i3-3120M όχι μεγάλη
JUST-GAMER Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δηλαδη προτεινεις αν ειναι να αλλαξω επεξεργαστη να βαλω εναν i7? Το θεμα ειναι να βρω καπου που να πουλανε τετοιους επεξεργαστες.
Xristaras12 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δεν θα δεις διαφορές με τον i5,η διαφορά τους είναι το turbo που δεν έχει ο i3. Αν θες να δεις πραγματικές επιδόσεις πάρε εναν i7 QM που είναι 4πύρηνος-8threads και θα δεις διαφορά αν κάνεις κάτι βαρύ. Αν το έχεις για home use(ταινίες,ίντερνετ κλπ)το μόνο που θα δεις πέρα απο τις παραπάνω θερμοκρασίες θα είναι και το γρηγορότερο άδειασμα μπαταρίας
coolerman Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δηλαδη προτεινεις αν ειναι να αλλαξω επεξεργαστη να βαλω εναν i7? εγω θα σε ρωτήσω κάτι άλλο,τον cpu γιατί θέλεις να τον αλλάξεις;;γενικά ποιά είναι η χρήση που του κάνεις.. αν θέλεις να δείς ταχύτητα μόνο ssd,ram/cpu upgrade θα δείς μικροδιαφορές
JUST-GAMER Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Παντως σαν συμβατοτητα μπορω να βαλω εναν intel i7 ή θα εχω προβλημα? εγω θα σε ρωτήσω κάτι άλλο,τον cpu γιατί θέλεις να τον αλλάξεις;;γενικά ποιά είναι η χρήση που του κάνεις.. αν θέλεις να δείς ταχύτητα μόνο ssd,ram/cpu upgrade θα δείς μικροδιαφορές Εχω ηδη βαλει εναν intel ssd 600gb και απλα σκεφτομαι να αλλαξω και τον επεξεργαστη μιας και μπορω μην τοιχον και δω καλυτερες επιδοσεις στο λαπτοπ.
coolerman Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 σε αυτούς που προτείνει/υποστηρίζει η lenovo(φωτό) νομίζω πως όχι.είναι συμβατή! και σε ξανά ρωτάω,ποιά είναι η χρήση του λάπτοπ;;
JUST-GAMER Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Οσο αφορα την θερμοκρασια θα δω τρελες διαφορες σε σημειο που να κλεινει ο υπολογιστης λογο υπερβολικης θερμοκρασιας ή απλα θα δω λιγο μεγαλυτερες απο αυτες που εχω τωρα? Μπορεις σε παρακαλω πολυ να μου πεις το λινκ που βρηκες τους επεξεργαστες που υποστηριζει το συγκεκρημενο λαπτοπ/μητρικη?
SPANK Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Κοίτα αν τον θέλεις να πηγαίνει καλύτερα στα παιχνίδια ναι αξίζει αλλα μονο για τον i7 θα έδινα χρήματα οχι για i5 , τώρα απο εκει και πέρα δεν ξέρω ποσο θα βγεί το κόστος για i7
mphxths Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Επειδη εχω ψαξει το θεμα αναβαθμισης επεξεργαστη (παρομοιοι με της λιστας που παρατεθηκε παραπανω , εχω το lenovo y580) να σου επιστησω την προσοχη σε 2 θεματα. 1. συμφερει να πας σε i7.. λιγο πιο ακριβοι αλλα οι διαφορες μεταξυ i3/i5 ειναι τοσο μικρες που δεν θα αξιζουν τα λεφτα που θα δωσεις 2. πρεπει να δεις αρχικα ο i3 σου στα ποσα watts παιζει...κατα πασα πιθανοτητα στα 35..οι i7 παιζουν στα 45 και λογικα θα ζεσταινεται το λαπτοπ λιγο παραπανω μιας και δεν εχει κατασκευαστει για τετοια ποσα θερμοτητας..ΚΑΠΟΙΟΙ απο τους i7 ομως αυτους ειναι στα 35watts και με μικρες διαφορες (συχνοτητες,cache κλπ) απο τους υπολοιπους που ειναι στα 45 Δες εδω -> http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i7/Intel-Core%20i7-3632QM%20%28PGA%29%20Mobile%20processor.html τα χαρακτηριστικα τους.. ΛΟΓΙΚΑ οσοι ειναι στην πρωτη λιστα (socket G2) κανουν για το φορητο σου , αν και προτιμοτερο να προτιμησεις καποιον στα 35w για σιγουρια Προσωπικα περιμενω καποια ευκαιρια στο ebay να χτυπησω καποιον , γιατι δεν ειναι και φθηνοι...καποια μοντελα ξεκινανε απο 15-160 ευρωπουλα και ανεβαινουν ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα