Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι σημαινει να εχεις υπηκοοτητα σε καποιο κρατος, οτι εισαι υποχρεος στους νομους του κατα κυριο λογο σε θεματα προσωπικα, εφοριας, στρατιωτικα, πολιτικα κτλ? Σε ποιους τομεις επηρεαζεσαι?

Επιπροσθετως μπορεις να εχεις πολλαπλη υπηκοοτητα? Διαβασα πως αν συμφωνουν τα κρατη μεταξυ τους ναι.

Αν υιοθετησεις μια νεα υπηκοοτητα, μεταβαινεις στην παλια αν και εφοσον το επιλεξεις?

Δημοσ.

Ιθαγένεια μιας χώρας σημαίνει ισότιμη συμμετοχή και ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας. Σωστά, μπορείς να έχεις πολλές αν όλες οι σχετικές χώρες το επιτρέπουν.

Αν υιοθετήσεις μια νέα, και η προηγούμενη που είχες επιτρέπει την πολλαπλή  ιθαγένεια, και δεν έχεις κάνει αίτηση αποποίησης - τότε απλά έχεις και τις δυο ταυτόχρονα. Αν είσαι πολίτης της χώρας Α, τότε η χώρα Α σε αντιμετωπίζει σαν όλους τους άλλους πολίτες της, αγνοώντας τυχόν άλλες υπηκοότητες που έχεις.

Δημοσ.

Καποιος που εχει ιδη 2 ιθαγενειες και αποφασισει να παει σε μια 3τη χωρα μεταναστης,τοτε οταν συμπληρώσει τα απαρετητα χρονια για ιθαγενεια(γιατι ετσι γίνεται στις κανονικες χωρες)μπορει να την αποκτησει? Αν υπαρχει οριο στης 2 ιθαγενειες γινετε η αποκοπη της μιας απο της 2 πρωτες¨? ωστε να παρθει η τριτη? Ευχαριστω 

Δημοσ.

Τι σημαινει να εχεις υπηκοοτητα σε καποιο κρατος, οτι εισαι υποχρεος στους νομους του κατα κυριο λογο σε θεματα προσωπικα, εφοριας, στρατιωτικα, πολιτικα κτλ? Σε ποιους τομεις επηρεαζεσαι?

Επιπροσθετως μπορεις να εχεις πολλαπλη υπηκοοτητα? Διαβασα πως αν συμφωνουν τα κρατη μεταξυ τους ναι.

Αν υιοθετησεις μια νεα υπηκοοτητα, μεταβαινεις στην παλια αν και εφοσον το επιλεξεις?

Εγω εχω Αυστραλεζικη υπηκοοτητα γιατι γεννηθηκα στην Αυστραλια απο Ελληνες γονεις ταυτοχρονα εχω την Ελληνικη Ιθαγενεια γιατι οι γονεις μου ειναι Ελληνες.Μενω ελλαδα φορολογουμαι εδω η Αυστραλια απλως μου αναναιωνει το διαβατηριο δεν ζητα κατι γιατι δεν εχω περιουσια εκει αλλα ουτε παιρνω καποιο επιδομα,συνταξη κ.τ.λ.Νομιζω ομως οτι αν ειχα περιουσια εκει η επαιρνα κατι θα επρεπε να το αναφερω εδω και αυτοι το ιδιο θα μου ζητουσαν καθε χρονο χαρτια για το πως ζω στην Ελλαδα τι περιουσια εχω κ.τ.λ.

ΥΓ.Κατι σημαντικο που αποδεικνυει τι μπανανια ειμαστε εδω εκει δεν παιρνουν 2-3 συνταξεις σαν τους ελληνες βουλευτες και αλλους προνομιουχους επισης αν εχεις μια σημαντικη περιουσια δεν δικαιουσαι συνταξη η δικαιουσαι μειωμενη αναλογα την περιουσια σου....καλο ε...

• Like 1
Δημοσ.

Καποιος που εχει ιδη 2 ιθαγενειες και αποφασισει να παει σε μια 3τη χωρα μεταναστης,τοτε οταν συμπληρώσει τα απαρετητα χρονια για ιθαγενεια(γιατι ετσι γίνεται στις κανονικες χωρες)μπορει να την αποκτησει? Αν υπαρχει οριο στης 2 ιθαγενειες γινετε η αποκοπη της μιας απο της 2 πρωτες¨? ωστε να παρθει η τριτη? Ευχαριστω

Αν τηρείς τους όρους, ναι

Δημοσ.

Εγω εχω Αυστραλεζικη υπηκοοτητα γιατι γεννηθηκα στην Αυστραλια απο Ελληνες γονεις ταυτοχρονα εχω την Ελληνικη Ιθαγενεια γιατι οι γονεις μου ειναι Ελληνες.Μενω ελλαδα φορολογουμαι εδω η Αυστραλια απλως μου αναναιωνει το διαβατηριο δεν ζητα κατι γιατι δεν εχω περιουσια εκει αλλα ουτε παιρνω καποιο επιδομα,συνταξη κ.τ.λ.Νομιζω ομως οτι αν ειχα περιουσια εκει η επαιρνα κατι θα επρεπε να το αναφερω εδω και αυτοι το ιδιο θα μου ζητουσαν καθε χρονο χαρτια για το πως ζω στην Ελλαδα τι περιουσια εχω κ.τ.λ.

ΥΓ.Κατι σημαντικο που αποδεικνυει τι μπανανια ειμαστε εδω εκει δεν παιρνουν 2-3 συνταξεις σαν τους ελληνες βουλευτες και αλλους προνομιουχους επισης αν εχεις μια σημαντικη περιουσια δεν δικαιουσαι συνταξη η δικαιουσαι μειωμενη αναλογα την περιουσια σου....καλο ε...

Dannie σήμερα ένας φίλος μου είπε πως η Αυστραλία θα αφαιρέσει την Αυστραλιανή υπηκοότητα από τους ξένους που έχουν διπλή υπηκοότητα,αληθεύει;

Δημοσ.

Σούπερ, μόνο καλό; έτσι θα έπρεπε να είναι και εδώ.

Δημοσ.

Dannie σήμερα ένας φίλος μου είπε πως η Αυστραλία θα αφαιρέσει την Αυστραλιανή υπηκοότητα από τους ξένους που έχουν διπλή υπηκοότητα,αληθεύει;

Δεν εχω ακουσει κατι αλλα εννοεις διπλη υπηκοοτητα σαν εμενα η εννοεις να εχουν δυο και να πηγαινουν για την Αυστραλεζικη???

Δυσκολο γιατι ολοι οι ελληνες εχουν την ελληνικη ιθαγενεια και οι περισσοτεροι εχουν γραψει και τα παιδια τους εδω(ελλαδα) επισης η Αυστραλια ειναι μια χωρα με πολλους κατοικους με ξενες ιθαγενειες(ελληνες,ιταλοι,αγγλοι,πρωην γιουγκοσλαβους κ.τ.λ).

Δημοσ.

Ξέρει κανείς στα πόσα χρόνια μπορεί κάποιος να δώσει "εξετάσεις" για την Αγγλική υπηκοότητα?

Νομίζω στα 5 χρόνια, καθαρά 5 χρόνια όμως, δηλαδή όχι εντός uk 7 μήνες και μετά 5 εκτός κ.ο.κ.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω στα 5 χρόνια, καθαρά 5 χρόνια όμως, δηλαδή όχι εντός uk 7 μήνες και μετά 5 εκτός κ.ο.κ.

Αν δεν είσαι παντρεμένος με βρετανίδα, χρειάζεται γενικά έξι χρόνια διαμονής.

(Χρειάζεται πέντε χρόνια και τουλάχιστον ένα χρόνο με ILR/Permanent residence - αλλά χρειάζεται πέντε χρόνια για να αποκτήσεις ILR/Permanent residence, οπότε τελικά έξι χρόνια.)

Δημοσ.

προσωπικα περσι περασα το lottery της αμερικης για visa αλλα τελικα δεν προλαβα το timeframe για να υποβαλω την αιτηση μου καθοτι το ξεχασα τελειως ,στεναχωρηθηκα γιατι μαλλον ξανα δευτερη ευκαιρια δεν...

Δημοσ.

Σε εμας του Ελληνες εχει νοημα να αποκτησουμε καποια αλλη υπηκοοτητα, ενω παραμενουμε εδω (ατομα με γονεις απο εξωτερικο), ή αυτο γινεται ξεκαθαρα αν εχεις σκοπο να φυγεις εξω για να αποκτησεις ισα δικαιωματα με πολιτες εξωτερικου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...