Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Το πληρεξουσιο μερικες ειναι επικυνδυνο αν δεν γινει καλη χρηση απο αυτον που το εχει  αν δεν εχει οριστει διαρκεια .Οπως ειχε πει ο parewse αν θυμαμαι καλα για τυχον αρση του πρεπει να ειδοποιηθει ο πληρεξουσιος με δικαστικο επιμελητη , αν βεβαια τον βρει κλπ 

Μετα οποιαδηποτε διαφορα ειναι αστικη.

Άρα δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει μετά θάνατον με ταυτότητα, πόσο μάλλον να το επικυρώσει; 

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Richter είπε

Άρα δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει μετά θάνατον με ταυτότητα, πόσο μάλλον να το επικυρώσει; 

Δεν επιτρεπετει αλλα αν δεν εχει δηλωθει ο θανατος εκει που το χρησιμοποιησε  αλλα μπορει εστω και αν δεν επιτρεπεται  να κανει χρηση με οτι συνεπειες υπαρχουν απο τους κληρονομους.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Δεν επιτρεπετει αλλα αν δεν εχει δηλωθει ο θανατος εκει που το χρησιμοποιησε  αλλα μπορει εστω και αν δεν επιτρεπεται  να κανει χρηση με οτι συνεπειες υπαρχουν απο τους κληρονομους.

Άρα οι κληρονόμοι δεν πρέπει να κυνηγήσουν την τράπεζα άλλα τον πληρεξουσιοδοτούμενο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Richter είπε

Άρα οι κληρονόμοι δεν πρέπει να κυνηγήσουν την τράπεζα άλλα τον πληρεξουσιοδοτούμενο.

Ακριβως...Αν δεν ειχε δηλωθει ο θανατος στην Τραπεζα που  να το ξερει αυτη ?

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Richter είπε

Τον κατοχο-φεροντα το πληρεξουσιο κυνηγας και οχι εκει που εγινε χρηση. Η τραπεζα, στην παρουσα περιπτωση, αν την επισκεφτει δικηγορος και με τα καταλληλα επιχειρηματα σε πρωτη φαση θα δωσει ενα ημερολογιο των κινησεων του λογαριασμου/ων και μετα εαν και εφοσον προκυπτει κακη χρηση του πληρεξουσιου, ειτε η τραπεζα θα μαρτυρησει/ βεβαιωσει σε ενα δικαστηριο το γεγονος, ειτε ακομα και θα κινηθει και νομικα εναντι εκεινου που την εξαπατησε. Το τελευταιο βεβαια δεν ειναι σιγουρο καθως μπορει απλα να μην την συμφερει.  Αν και εαν αποδειχτει μια κακη χρηση, μπορει οι θιγμενοι να ζητησουν και τα ρεστα και απο την τραπεζα, οχι για να παρουν κατι αλλα για να την εμπλεξουν στο κηνυγητο που θα κανουν στον δραστη.

Ολα αυτα ομως τα ξερουν και ειναι αρμοδιοτητα καθαρα δικηγορου. Απο την αλλη εαν καποιος εχει τη λογικη του "ποιος τα σκαλιζει τωρα" και "τρεχα γυρευε" ειναι αξιος της μοιρας του, θυμα και καλα να παθει απο τον αλλο που αποδεικνυεται πιο εξυπνος και μαγκας. Οι νομοι ομως υπαρχουν και ολα βρισκονται.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Δυστυχώς έχουν περάσει πολλά χρόνια και μάλλον έχουν παραγραφεί.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Richter είπε

Προκύπτει από τις απαντήσεις της εν λόγω τράπεζας η οποία του απαντάει ότι δεν υπάρχει κάποιος ατομικός λογαριασμός στο συγκεκριμένο όνομά.

Και όταν βρήκε και έδωσε και αριθμούς του απαντάει  ότι οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί έκλεισαν πρίν τον θάνατό του.

Άντε βρές άκρη..

Σύμφωνα με τη δική μου αντίληψη, από αυτά που αναφέρεις δεν προκύπτει πως η τράπεζα έκανε κάτι παράτυπο/παράνομο.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Σύμφωνα με τη δική μου αντίληψη, από αυτά που αναφέρεις δεν προκύπτει πως η τράπεζα έκανε κάτι παράτυπο/παράνομο.

Δεν οφείλει η τράπεζα να του απαντήσει ότι κάποιο συγγενικό πρόσωπο σήκωσε τον συγκεκριμένο λογαριασμό με κάποια εξουσιοδότηση εφόσον έχει κάνει κάποια αίτηση;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Richter είπε

Δεν οφείλει να του απαντήσει ότι κάποιο συγγενικό πρόσωπο σήκωσε τον συγκεκριμένο λογαριασμό με κάποια εξουσιοδότηση εφόσον έχει κάνει κάποια αίτηση;

Δεν νομίζω, από που και ως που οφείλουν οι τράπεζες να ενημερώνουν τρίτους(έστω και συγγενείς) για οτιδήποτε?

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν νομίζω, από που και ως που οφείλουν οι τράπεζες να ενημερώνουν τρίτους(έστω και συγγενείς) για οτιδήποτε?

Δεν το ήξερα αυτό..

Όπως και να έχει για να κινηθείς νομικά πρέπει να έχεις αποδείξεις όπως είναι ένα βιβλιάριο, κάτι το οποίο δεν κατέχει ο ξαδερφός μου..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Richter είπε

Δεν το ήξερα αυτό..

Δηλαδή μέχρι τώρα νόμιζες πως ανά πάσα στιγμή θα μπορούσες να ζητήσεις από οποιαδήποτε τράπεζα λεπτομέρειες για κάθε συναλλαγή που έχει κάνει μέχρι τώρα οποιοδήποτε συγγενικό σου πρόσωπο? Και πως οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να στις παρέχουν? :D

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν είμαι κληρονόμος νομίζω ότι είναι υποχρεωμένες να μου δείξουν κινήσεις λογαριασμών όπως είναι ο πατέρας μου λόγου χάρη.

Αν και εφόσον καταθέσω φυσικά τα σχετικά έγγραφα.

Δεν το ήξερες αυτό;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Richter είπε

Όπως και να έχει για να κινηθείς νομικά πρέπει να έχεις αποδείξεις όπως είναι ένα βιβλιάριο, κάτι το οποίο δεν κατέχει ο ξαδερφός μου..

Εγώ θα έλεγα πως για να κινηθείς νομικά θα πρέπει να υπάρχει κάποια παρατυπία, αδίκημα, και μάλιστα εις βάρος σου, από όσα έχεις γράψει μέχρι τώρα όμως δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Στο κάτω κάτω ο μπάρμπας σου στον αδερφό του εμπιστεύτηκε τις καταθέσεις και όχι στον γιο του επειδή... έτσι έκανε κέφι. Που το πρόβλημα?

1 λεπτό πριν, Richter είπε

Αν είμαι κληρονόμος νομίζω ότι είναι υποχρεωμένες να μου δείξουν κινήσεις λογαριασμών όπως είναι ο πατέρας μου λόγου χάρη.

Αν και εφόσον καταθέσω φυσικά τα σχετικά έγγραφα.

Δεν το ήξερες αυτό;

Και που θες να ξέρω εγώ τι νομίζεις και τι δεν νομίζεις? :)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Richter είπε

Δεν το ήξερα αυτό..

Κανεις σφαλμα και θα πρεπει να συμβουλευτεις δικηγορο. Αν δεν εχετε βιβλιαριο, ψαξτε για αποδειξεις, ενημερωτικα, οτιδηποτε που μπορει να αναγραφει τον λογαριασμο. Ακομα κι αν δεν βρειτε, και παλι ενας δικηγορος που θα παει εκ μερους των νομιμων κληρονομων, οι οποιοι φυσικα και θα αποδεικνυονται και θα εχουν κι αποδοχες κληρονομιες, πιστοποιητικα θανατου, εγγυτερων συγγενων κτλ, μπορει να ζητησει πληροφοριες.

Τα υπολοιπα ειναι εικασιες δικες σας κι επαναλαμβανω, λανθασμενες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...