Bigi444444 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Στις 8/7/2018 στις 9:34 ΠΜ, 29gk είπε Πληρεξουσιο κανει μονον ενας "κυριος". Πως λεμε λοιπον "ο κυριος Richter", αυτο δεν ειναι απλα τιτλος ευγενειας αλλα υπονοει οτι ο εν λογω κυριος εχει ολα τα δικαιωματα ενος πολιτη, εκτος απο εκεινα που τυχον του εχει αφαιρεσει ενα δικαστηριο. Σε καθε περιπτωση το δικαιωμα της ελευθεριας στην περιουσια του, ειναι αναφαιρετο. Ενας "κυριος"¨λοιπον μπορει να δωσει ενα πληρεξουσιο σε εναν αλλο "κυριο" κατι που ομως δεν μπορει να κανει ενας που επαψε πια να ειναι "κυριος" και προηχθη σε "μακαριτη". Με λιγα λογια, ναι, το πληρεξουσιο χανει καθε ισχυ μετα θανατον και ισχυουν οι νομοι περι δικαιωματος στην κληρονομια. Και επισης ναι, για την τετοια χρηση του υπαρχουν και νομικες οπως και ποινικες ευθυνες. Είσαι δικηγόρος; Ή έστω νομικός γενικότερα;
29gk Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, Bigi444444 είπε Είσαι δικηγόρος; Ή έστω νομικός γενικότερα; Οχι αλλα το γνωριζω. Και απο προσωπικη μου εμπειρια οπως και επειδη αποτελει βασικη γνωση.
Bigi444444 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Ωραία.Τώρα που το επιβεβαιώσαμε ότι δεν έχεις καμία σχέση με τα νομικά μήπως να απέχεις και εσύ και οι υπόλοιποι που δεν έχουν σχέση με τα νομικά από παροχή συμβουλών νομικού χαρακτήρα; Ειδικά με το περίβλημα της βεβαιότητας; Δεν ξέρω, έχει αρχίσει και με ενοχλεί αυτή η κατάσταση στο φόρουμ. Ο καθένας δίνει συμβουλές για σοβαρά θέματα, όπως το συγκεκριμένο, λες και είναι ειδικός. Ο άνθρωπος λέει δεν έχουν βγάλει άκρη δικηγόροι (πληθυντικός κιόλας) και μας λες τώρα εσύ για την ισχύ της πληρεξουσιότητας.Ότι την έμαθες και από προσωπική εμπειρία και αποτελεί και βασική γνώση. Βασική γνώση. Ποιός;Τα θέματα της πληρεξουσιότητας... Οκ, εγώ σαν νομικός παραιτούμαι. Απλά ενημερώνω ότι θα αρχίσω αβέρτα τα report από εδώ και πέρα σε νομικά θέματα. Γιατί τα πιο πολλά υποτιμούν τη νοημοσύνη μου και των υπολοίπων συναδέλφων του φόρουμ.Και αγγίζουν τα όρια της επικινδυνότητας.Δεν έχω κάνει report ούτε σε μισό σχόλιο 15 χρόνια τώρα, αλλά θα αρχίσω και μάλιστα στα off topic θέματα.
29gk Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Bigi444444 είπε Ωραία.Τώρα που το επιβεβαιώσαμε ότι δεν έχεις καμία σχέση με τα νομικά μήπως να απέχεις και εσύ και οι υπόλοιποι που δεν έχουν σχέση με τα νομικά από παροχή συμβουλών νομικού χαρακτήρα; Ειδικά με το περίβλημα της βεβαιότητας; Δεν ξέρω, έχει αρχίσει και με ενοχλεί αυτή η κατάσταση στο φόρουμ. Ο καθένας δίνει συμβουλές για σοβαρά θέματα, όπως το συγκεκριμένο, λες και είναι ειδικός. Ο άνθρωπος λέει δεν έχουν βγάλει άκρη δικηγόροι (πληθυντικός κιόλας) και μας λες τώρα εσύ για την ισχύ της πληρεξουσιότητας.Ότι την έμαθες και από προσωπική εμπειρία και αποτελεί και βασική γνώση. Βασική γνώση. Ποιός;Τα θέματα της πληρεξουσιότητας... Οκ, εγώ σαν νομικός παραιτούμαι. Απλά ενημερώνω ότι θα αρχίσω αβέρτα τα report από εδώ και πέρα σε νομικά θέματα. Γιατί τα πιο πολλά υποτιμούν τη νοημοσύνη μου και των υπολοίπων συναδέλφων του φόρουμ.Και αγγίζουν τα όρια της επικινδυνότητας.Δεν έχω κάνει report ούτε σε μισό σχόλιο 15 χρόνια τώρα, αλλά θα αρχίσω και μάλιστα στα off topic θέματα. Σε πρωτη φαση. Eισαι νομικος; Εαν ναι, διαπιστωσες καποια ανακριβεια στα γραφομενα μου; Εαν ναι, γιατι δεν την διορθωνεις και μαλιστα σε οποιο υφος και τονο επιθυμεις και σου ταιριαζει; Εαν οχι ποιο ειναι ακριβως το προβλημα σου; Σε δευτερη φαση. Εισαι νομικος; Εαν ναι, γιατι απαγορευεις στους αλλους που δεν ειναι νομικοι να εκφραζουν γνωμη; Ψαρευεις πελατες ή σε ενοχλει σε καποιου ειδους δεοντολογια, ενα ανοιχτο φορουμ ( καφενειο το λενε αλλοι ) οπου ο καθεις ειναι ελευθερος να γραφει την αποψη του, συμφωνα παντα με κανονες κοσμιοτητας, και οποιος τελικα ζητει εγκυρη γνωμη, επι τετοιων σοβαρων θεματων, κατα 99% παραπεμπεται τελικα σε ειδικους; Εαν το πρωτο θεωρεις πως εισαι σοβαρος ως επιστημονας; Εαν το δευτερο παρακαλω για μια εξηγηση καθως η διανοια μου δεν φτανει μεχρι του σημειου να αντιληφθει ποιος ο προβληματισμος κι η ενοχληση σου. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2018 από 29gk
Bigi444444 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Και σε πρώτη και σε δεύτερη φάση, ναι, τυχαίνει να είμαι νομικός. Αλλά δεν έχει νόημα να εκφράσω ο ίδιος γνώμη. Πολύ απλά επειδή οι ειδικοί έχουν ήδη μιλήσει. Να, εσύ για παράδειγμα έχεις ήδη δώσει οριστική απάντηση στο μήνυμα που παρέθεσα. Με βεβαιότητα και εν είδει νομικού ορισμού κιόλας εκλαϊκευμένου προς τον λιγότερο γνώστη. Θα ξέρεις φαίνεται εάν στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει ενδεχόμενο εκ του νόμου ή εκ του πληρεξουσίου μεταθανάτιας πληρεξουσιότητας ή ακόμα και εκ του πληρεξουσίου πληρεξουσιότητας μεταθανάτιας ενέργειας για παράδειγμα. Υποθέτω αντιλαμβάνεσαι και τη διαφορά των εννοιών αυτών για να τις έχεις αποκλείσει ήδη. Οπότε η προσωπική εμπειρία και το βασικό της γνώσης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για δική μου παρέμβαση. Κατά συνέπεια, τι να σχολιάσω εγώ; Πάω σε κανένα ιατρικό θέμα να διατυπώσω εμπεριστατωμένη άποψη. Και εάν κανένας φουκαράς γιατρός μου πει, φίλε μήπως καλύτερα να αφήσεις αυτά τα ζητήματα να τα απαντήσουν γιατροί, εγώ αντί να κάτσω στ' αβγά μου, θα του πω, ανοιχτό φόρουμ έχουμε. Τι σε έχουμε εσένα; Θίχτηκες που χάνεις πελατάκια; Γιατί να μην δώσω ιατρικές οδηγίες; Πειράζει που δεν είμαι γιατρός; Στο ενδιάμεσο προσπάθησε να πιέσεις τη διάνοιά σου να αντιληφθεί ότι το "μήπως να απέχεις και εσύ και οι υπόλοιποι που δεν έχουν σχέση με τα νομικά από παροχή συμβουλών νομικού χαρακτήρα; Ειδικά με το περίβλημα της βεβαιότητας;" δεν σου απαγορεύει τη συμμετοχή. Είναι μια παραίνεση από έναν άνθρωπο που έχει βαρεθεί να βλέπει παροχή νομικών συμβουλών από ανθρώπους που ουδεμία κατάρτιση έχουν στο αντικείμενο, ώστε να περιοριστούν στα πιο βασικά. Το ζήτημα σχετικά με το έαν και κατά πόσο ο καθένας αντιλαμβάνεται το επίπεδο της άγνοιάς του ή ακόμα και της επικινδυνότητας των όσων ισχυρίζεται, μάλλον απαιτεί ειδική γνώση. Ίσως φτάνει και σε φιλοσοφικού επιπέδου πραγματεία.
29gk Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Μαλιστα. Φυσικα με προλαβες και ετσι το επιχειρημα περι της απαντησης ανα θεμα μονον των ειδικων, πχ στα νομικα μονον νομικοι, στα ιατρικα μονον ιατροι και στις τσιχλοφουσκες μονον περιπεραδες, ειναι ακαταμαχητο και ποιος θα διαφωνησει. Βεβαια, οταν τετοιου ειδους συζητησεις, γινονται σε ενα φορουμ, τουτεστιν επαναλαμβανω καφενειο, με τον καθενα να ειναι ευπροσδεκτος να εκφερει μια αποψη και βασικα αυτος να ειναι και ο αυτοσκοπος ενος φορουμ οπως και ο λογος υπαρξης του, επομενο ειναι να ακουστουν κυριολεκτικα τα παντα. Απο τα πλεον ασχετα εως τα πιο ακριβη. Απο τα πιο κακοβουλα εως και τα πιο καλοπροαιρετα. Απο την αλλη, μιας και το εδω φορουμ δεν ειναι μια εξειδικευμενη κοινοτητα ενος συναφιου, πχ οπως το μηχανικος.gr ή το taxheaven που συχναζουν λογιστες, εκεινος που θετει το οποιο ερωτημα, γνωριζει και μαλιστα εξ ορισμου, οτι μπορει να ρωτησει κυριολεκτικα το οτιδηποτε, θα εχει σημασια το πως και το τι θα ρωτησει, το εαν θα εκφρασει σωστα και με ακριβεια τον προβληματισμο του, το οτι θα λαβει σιγουρα απο ολων των παραπανω ειδων τις απαντησεις, οπως και τελικα κανεις εδω ουτε αμοιβεται αλλα ουτε και εχει και καποιο "καψιμο" να χωθει στα βαθια στα προβληματα του αλλου. Κουβεντα γινεται, στο 99% των περιπτωσεων οταν γινεται αντιληπτο πως ο ερωτων ειναι σοβαρος και με πραγματικο προβλημα θα παραπεμφθει και θα του υποδειχθει να παει σε καποιον ειδικο, ειτε νομικο, ειτε γιατρο, ειτε μαστορα που θα του φτιαξει το pc, ειτε οτιδηποτε καταλληλό και τελικα εκεινος που εχει πραγματικο ζητημα, δεν ξεκιναει να το λυσει σε ενα καφενειο οπου συχναζουν ανωνυμοι. Εαν το κανει επειδη ετσι πιστευει, ειναι αξιος της τυχης του και αυτο ειναι επισης κατανοητο. Τελος, κατι τελευταιο. Υπαρχει βλεπεις, απο τις πρωτες ημερες της διαδοσης του διαδικτυου, παγκοσμια, εκεινο το ρητο που λεει οτι "στο ιντερνετ κανεις δεν ξερει οτι εισαι σκυλος", με την εννοια οτι δεν μπορεις να εχεις απαιτηση να σε πιστεψει καποιος, οταν δηλωσεις γιατρος, δικηγορος, μηχανικος, οτιδηποτε, οτι οντως εισαι τετοιος. Ακομα και εαν σε πιστεψει κανεις δεν εχει τη δυνατοτητα να γνωριζει εαν εισαι καλος στη δουλεια σου, εαν προκειται για το αντικειμενο της ειδικευσης σου ή εαν απλα ψαρευεις με αλλους σκοπους. Τουτεστιν εαν θιγεσαι επειδη εδω μεσα η επιστημοσυνη σου, οπως εσυ την αντιλαμβανεσαι, παει περιπατο, το προβλημα το εχεις εσυ και οχι οι υπολοιποι. Την επιστημοσυνη και την επαρκεια την εχουμε στις δουλειες μας και σε ωρες εργασιμες. Στις 2 τα ξημερωματα και μαλιστα υπο τις ειδικες συνθηκες αυτης της ωρας, σοβαρη απαντηση και ισως κι εγκυρη μπορει να δωσει κανεις, οπως και δωρεαν αλλα σαφεστατα οχι εξειδικευμενη, οχι ντε και καλα σωστη και οπωσδηποτε καθολου υπευθυνη. Και καπως ετσι, η διανοια μου ( της τριτης Δημοτικου παρεπιπτοντως ) που μαλλον δεν συγκρινεται με την ανωτερη δικη σου, εχει αντιληψη του χωρου, του μεσου και ισως και του τροπου. Τα υπολοιπα ειναι για να κανουμε τον σπουδαιο και να ψαρευουμε πελατες. Λεω εγω τωρα επειδη εως εκει φτανει η δικη μου αντιληψη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα