tstavrou Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω κατα πόσο είναι ασφαλές να τοποθετήσεις διάφορα ηλεκτρικά και μη εργαλεία σε πλαστική ντουλάπα στο μπαλκόνι (Αθήνα)? Σκεφτομαι την υγρασία που μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα με τη πάροδο του χρόνου (σκουριες, προβλήματα στα μοτέρ, κτλ) ... Οπως ηλ.κατσαβίδια, δράπανα, πιεστικό αέρος, φυσητήρες, κολλητήρια, κλειδια, βίδες, παξιμάδια κτλ. Μήπως να μην ανησυχώ τόσο εφόσον δε θα βρέχονται?
zio10 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Σε μια σακούλα και μέσα στην πλαστική ντουλάπα δεν πιστεύω ότι θα πάθουν κάτι
cthulhucarbide Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Για τα απλά μεταλλικά εργαλεία όπως κλειδιά πένσες και τέτοια δεν υπάρχει ανησυχία διότι απλώς τα αλοίφεις με λίγο λάδι ή τα ψεκάζεις με wd40 κάθε λίγους μήνες και δεν έχουν πρόβλημα. Τώρα τα δράπανα και αυτά, δεν έχουν πολλά μεταλλικά μέρη για να σκουριάσουν. Τώρα άμα η υγρασία είναι πολλή και φτάνει μέχρι μέσα πιθανώς να κάνει προβλήματα στο μοτέρ. Εγώ πάντως άμα τα χρησιμοποιύσα συχνά δεν θα με ανησυχούσε. Τώρα άμα τα αφήνεις μόνα τους κανα τετράμηνο, λογικά θα έχεις πρόβλημα
Prof_Chaos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Μπορείς μεσα στην πλαστική ντουλαπα να βάλεις και μικρά πλαστικά κουτιά που κλείνουν έτσι ωστε να ειναι προστατευμένα. Αυτο για τα ηλεκτρικά εργαλεία. Πλασικά κουτιά βρίσκεις Jumbo και σε supermarket. 1
tstavrou Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Για τα απλά μεταλλικά εργαλεία όπως κλειδιά πένσες και τέτοια δεν υπάρχει ανησυχία διότι απλώς τα αλοίφεις με λίγο λάδι ή τα ψεκάζεις με wd40 κάθε λίγους μήνες και δεν έχουν πρόβλημα. Τώρα τα δράπανα και αυτά, δεν έχουν πολλά μεταλλικά μέρη για να σκουριάσουν. Τώρα άμα η υγρασία είναι πολλή και φτάνει μέχρι μέσα πιθανώς να κάνει προβλήματα στο μοτέρ. Εγώ πάντως άμα τα χρησιμοποιύσα συχνά δεν θα με ανησυχούσε. Τώρα άμα τα αφήνεις μόνα τους κανα τετράμηνο, λογικά θα έχεις πρόβλημα Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αρα να μη το φοβαμαι τόσο πολύ. Κάποια χρησιμοποιούνται συχνά, κάποια άλλα όχι (πχ μικρό πιεστικό). Καλή ιδέα είναι και του zio10 να τα βάλω σε ξεχωριστές διαφανείς σακούλες. Σκεφτόμουν επίσης να καλύψω εξωτερικά τη ντουλάπα με ναύλον χοντρό. edit: prof_chaos τα κουτια δεν τα ειχα σκεφτεί, ίσα ίσα που θα είναι και τακτοποιημένα. Απλώς δε ξέρω κατά πόσο κλείνουν αεροστεγώς. Sorry γράφω απο κινητό.
idomeneas7 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Βάλτα, θα εξυπηρετείς και τον επίδοξο διαρρήκτη. 1
tstavrou Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Βάλτα, θα εξυπηρετείς και τον επίδοξο διαρρήκτη. Αν είναι να μου πάρουν μόνο αυτά χαλαλι τους. Αλλά δε νομίζω να κάνουν τόσο κόπο για μια ντουλάπα. Να σε ρωτησω ευγενικά που τα τοποθετείς εσύ? Αν μου πεις σε καμία αποθήκη στο υπόγειο της πολυκατοικίας αυτές ανοίγουν για πλάκα και στην αδειάζουν χωρίς να το καταλάβεις.
idomeneas7 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Παρανόηση φίλε, δεν εννοώ θα σου πάρουν τα εργαλεία...εννοώ θα τα χρησιμοποιήσουν για να σου παραβιάσουν τις μπαλκονόπορτες. Μην κουβαλάνε τα δικά τους τα παιδιά και κουράζονται. Εγώ έχω αποθήκη μέσα στο σπίτι και τα πετάω εκεί, αν δεν είχα όμως θα προτιμούσα το υπόγειο. Αμα εσύ μένεις στον 5ο βέβαια, χωρίς άλλα μπαλκόνια κοντά σου και άρα με δύσκολη πρόσβαση στους διαρρήκτες, βάλτα μπαλκόνι.
johnbond Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Παρανόηση φίλε, δεν εννοώ θα σου πάρουν τα εργαλεία...εννοώ θα τα χρησιμοποιήσουν για να σου παραβιάσουν τις μπαλκονόπορτες. Μην κουβαλάνε τα δικά τους τα παιδιά και κουράζονται. Εγώ έχω αποθήκη μέσα στο σπίτι και τα πετάω εκεί, αν δεν είχα όμως θα προτιμούσα το υπόγειο. Αμα εσύ μένεις στον 5ο βέβαια, χωρίς άλλα μπαλκόνια κοντά σου και άρα με δύσκολη πρόσβαση στους διαρρήκτες, βάλτα μπαλκόνι. Και ρεύμα απο που θα πάρουν;
Basilhs23___ Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Και ρεύμα απο που θα πάρουν; Από την πρίζα του μπαλκονιού εφόσον υπάρχει, αν και τα περισσότερα σπίτια δεν έχουν.
idomeneas7 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Τα σχετικά καινούργια σπίτια έχουν όλα, εμένα είναι 15ετίας και έχει. Επίσης αν αφήσεις έξω τα ηλεκτρικά εργαλεια, λογικά θα έχεις μαζί και τα απλά: κατσαβίδια, κλειδιά, σφυριά, κλπ μια χαρά βοηθάνε τον διαρρήκτη.
cthulhucarbide Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Και θα έρθει ο διαρρήκτης με σκεπτικό "θα ψάξω την βεράντα για εργαλεία και αν έχει θα του μπω μέσα" ?
Basilhs23___ Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Και θα έρθει ο διαρρήκτης με σκεπτικό "θα ψάξω την βεράντα για εργαλεία και αν έχει θα του μπω μέσα" ? Όχι βέβαια αλλά σε περίπτωση που πάει να μπει από το μπαλκόνι και τα βρει τους προσφέρουν μεγάλη βοήθεια στο έργο τους ακόμα και ένα κατσαβίδι να είναι, αρκετοί που σκοπεύουν να κλέψουν εισέρχονται σε μπαλκόνια ισογείων ή 1ου ορόφου και απλά ποντάρουν σε ανασφάλιστα παράθυρα χωρίς καν να έχουν σύνεργα μαζί τους. Τον προηγούμενο αύγουστο ο γείτονας από το διπλανό διαμέρισμα κάλεσε κάποιον μάστορα συγγενή του για να επισκευάσει κάτι και αυτός ξέχασε έξω από την πόρτα ένα κουτί με εργαλεία, ο γείτονας έφυγε διακοπές και δεν έδωσε καν σημασία στο κουτί. Τελικά το βάλαμε στο σπίτι μας και περιμέναμε πότε θα γυρίσουν οι διπλανοί να τους τα δώσουμε γιατί αν έμπαινε κανένας τυχάρπαστος μέσα μπορεί να τα χρησιμοποιούσε για τίποτε, στο παρελθόν είχαν προσπαθήσει να διαρήξουν την εξώπορτα της εισόδου και είχαμε δει σημάσια επάνω. 1
johnbond Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Από την πρίζα του μπαλκονιού εφόσον υπάρχει, αν και τα περισσότερα σπίτια δεν έχουν. Αν υπάρχει πρίζα ,καλό είναι να την απενεργοποιούμε μέσω του πίνακα όταν λείπουμε και το βράδυ!
tstavrou Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Αν υπάρχει πρίζα ,καλό είναι να την απενεργοποιούμε μέσω του πίνακα όταν λείπουμε και το βράδυ! Πριζες δεν υπαρχουν στα μπαλκόνια μου αλλά πιστεύω αυτός που θα ανέβει/αναρριχηθεί στο 3-4-5 όροφο θα ανέβει με φουλ εξοπλισμό και θα είναι "επαγγελματίας" γνώστης του αντικειμένου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα