Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Για το 1ο στάδιο έχω μια αμφιβολία. Καταρχάς, χωράει στην τσέπη το smart;

5" κινητά πάντως χωράνε...

• Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χτες που εψαχνα σε public & plaisio για απλο κινητο δεν υπηρχε τπτ αξιολογο οπως τα κινητα προ 2010.

Μαπα υλικα, οθονες και λειτουργικο. Μοντελα 2012-13 με απουσια φρεσκων μοντελων.

Κανα 2 της Νοκια με οθονες 2,4" πιξέλιαζαν λογω χαμηλης αναλυσης. Μονο ενα της samsung 2.4" δεν πιξελιαζε αλλα το πουλουσαν 60€.

Το νεο Νοκια 215 δεν καταφερα να το δω απο κοντα εδω και ενα μηνα που προσπαθω, αλλα ειμαι σιγουρος για τη χαμηλη ποιοτητα αφου ειναι υβριδιο του 206 με τα 130/108, ενω τα ακριβοτερα 220/225 δεν αξιζουν τελικά.

Ετσι αρχισα να κοιτω και οτι απεμεινε σε 3.5" smartphone, μιας και ψαχνω κατι μικρο, φθηνο και ελαφρυ για την τσεπη.

Το μονο που με εντυπωσιασε ειναι το lg l40 στα 58€ που πολυ πιθανο να αγορασω (τιμη σκρουτζ).

Μικρο, στιβαρη κατασκευη, φωτεινη οθονη αλλα μετρια λογω αναλυσης, android 4.4 και πολυ καλη αποκριση του 2πυρηνου 1.2 που φοραει.

Νομιζω οτι για απλη χρηση, δηλ. τηλεφωνηματα, sms, mail ειναι vfm μαζι με μερικα lumia των 60-70€.

• Like 1
Δημοσ.

Κάθε φορά που τελειώνει η μπαταρία κι ανακαλύπτω ότι ο φορτιστής δεν είναι σε αυτή τη τσάντα που έχω μαζί μου, μου λείπει και μένα το απλό Νόκια που είχα πριν 10 χρόνια. Αλλά μόνο τότε

Δημοσ.

Nick, αν δεν πάρεις το feature της Samsung (σίγουρα λες αυτό με την 5αρα κάμερα... που είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί) ή το Νοκια 220, πάνε για lumia (αλλά στις 4 ίντες, ή το 435 ή το 532 ). 

Οποιοδήποτε android που δεν είναι τετραπύρηνο, αρχίζει να κολλάει μετά από 6 μήνες… 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα feature phone ένα smartphone όποτε οι σχετικές συζητήσεις - σκέψεις ειναι άκυρες εκ της γενέσεως τους...

Αλλά μπορούν κάλλιστα να συνυπάρξουν. Οτι και να λέτε οι smartphonakides ένα απλό κινητό εχει αρκετά μεγαλύτερη αντοχή και αξιοπιστία σε οτι κάνει άσχετα αν ειναι λιγότερα αυτα που κάνει συνολικά. Δεν ειναι τοσο έξυπνο ώστε να σβήνει απο υψηλή ή χαμηλή θερμοκρασία, δεν ειναι τοσο έξυπνο ώστε να τρέχει άγνωστες διεργασίες στο παρασκήνιο, δεν ειναι τοσο έξυπνο ώστε να αποβλακώνει με το Facebook, δεν ειναι τοσο έξυπνο ώστε να κολλάει ιούς, δεν ειναι τοσο έξυπνο ώστε να λαγγαρει κτλ.

Επίσης το μέγεθος του ειναι ιδανικό για άνετη μεταφορά. Ειναι το μισό απο ένα smartphone και κάνει τα μισά πράγματα, αλλά τα κάνει σίγουρα.

Με τίποτα δεν μπορεί να παρει την θέση ενός smartphone αλλά όποιος μπορεί να εχει και τα δυο μαζί του ειναι πιο άνετος απο έναν που εχει μονο το ένα ή το άλλο. Μη μου πείτε οτι δεν υπάρχει χώρος στην τσέπη,θα γελάσω. Ένα Sony erricson w508 πχ. ειναι τοσο μικρό και ελαφρύ που ψάχνεσαι να δεις αν το έχεις πάνω σου.

Εγώ εχω πάντα το tablet μαζί μου και ένα παλιό Motorola v6. Χωρις το tablet μπορώ να κυκλοφορήσω, χωρις το Motorola όχι. Και μην μου πείτε πως θα με βρίσκουν οι φίλοι μου που είμαι και τι κάνω, οι πραγματικοί φίλοι και όχι αυτοί του Facebook ξέρουν....

ΥΓ. Μερικοί που κουβαλάνε power bank ίσως θα πρέπει να σκεφτουνε , την παραπάνω λύση. Μη μου πείτε για δυο sim και ακτινοβολίες sar, εκεί ειναι που θα βάλλω τα κλάματα απο τα γέλια, γιατι ένα απλό κινητό ψάχνει για σήμα ελάχιστες φορές αφου δεν θα χρησιμοποεί 3G κτλ.

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 2
Δημοσ.

Αυτο εδω ειναι bermudakias και οπως το πες, ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει σε feature. Το εχω πιασει 2 φορες και εχει τελεια οθονη, χρωματα, λειτουργικο και ποιοτητα υλικων/φινιρισμα. Στο προηγουμενο ποστ εγραψα οτι κοστιζε 60 στις μεγαλες αλυσιδες, αλλα ειχα μπερδευτει. Το δινουν 69 αλλα στα σκρουτζομαγαζα απο 55, ομως απο αυτους δεν θα εχει ελληνικο μενου και τα ελληνικα τυπωμενα πανω στα πληκτρα.

http://www.skroutz.gr/s/4681936/Samsung-Utopia-S5611.html

Το Νοκια 220 πιξελιαζει ασχημα στις γραμματοσειρες και το τσεκαρα ενδελεχως. Στα lumia δεν μου αρεσει το πλαστικο τετραγωνισμενο και παχυ σασι που εχουν. Ειναι ομως vfm ειδικα το 435 με 1gb ram που ξεκινησε στα 90 και τωρα επιασε 68 ευρά.

Θα δυσκολευομουν να δωσω τα 69 για samsung feature phone και γενικα θεωρω τα 40 ευρω ταβανι για τετοια τηλεφωνα.

Προς το παρον υποψηφια ειναι το lg l40 και το Νokia 215 που ακομα δεν μπορεσα να δω απο κοντα.

• Like 2
Δημοσ.

Nick, αν δεν πάρεις το feature της Samsung (σίγουρα λες αυτό με την 5αρα κάμερα... που είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί) ή το Νοκια 220, πάνε για lumia (αλλά στις 4 ίντες, ή το 435 ή το 532 ). 

Οποιοδήποτε android που δεν είναι τετραπύρηνο, αρχίζει να κολλάει μετά από 6 μήνες… 

Κατι κανεις πολυ λαθος...

Νομίζω δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα feature phone ένα smartphone όποτε οι σχετικές συζητήσεις - σκέψεις ειναι άκυρες εκ της γενέσεως τους...

Αλλά μπορούν κάλλιστα να συνυπάρξουν. Οτι και να λέτε οι smartphonakides ένα απλό κινητό εχει αρκετά μεγαλύτερη αντοχή και αξιοπιστία σε οτι κάνει άσχετα αν ειναι λιγότερα αυτα που κάνει συνολικά. Δεν ειναι τοσο έξυπνο ώστε να σβήνει απο υψηλή ή χαμηλή θερμοκρασία, δεν ειναι τοσο έξυπνο ώστε να τρέχει άγνωστες διεργασίες στο παρασκήνιο, δεν ειναι τοσο έξυπνο ώστε να αποβλακώνει με το Facebook, δεν ειναι τοσο έξυπνο ώστε να κολλάει ιούς, δεν ειναι τοσο έξυπνο ώστε να λαγγαρει κτλ.

Επίσης το μέγεθος του ειναι ιδανικό για άνετη μεταφορά. Ειναι το μισό απο ένα smartphone και κάνει τα μισά πράγματα, αλλά τα κάνει σίγουρα.

Με τίποτα δεν μπορεί να παρει την θέση ενός smartphone αλλά όποιος μπορεί να εχει και τα δυο μαζί του ειναι πιο άνετος απο έναν που εχει μονο το ένα ή το άλλο. Μη μου πείτε οτι δεν υπάρχει χώρος στην τσέπη,θα γελάσω. Ένα Sony erricson w508 πχ. ειναι τοσο μικρό και ελαφρύ που ψάχνεσαι να δεις αν το έχεις πάνω σου.

Εγώ εχω πάντα το tablet μαζί μου και ένα παλιό Motorola v6. Χωρις το tablet μπορώ να κυκλοφορήσω, χωρις το Motorola όχι. Και μην μου πείτε πως θα με βρίσκουν οι φίλοι μου που είμαι και τι κάνω, οι πραγματικοί φίλοι και όχι αυτοί του Facebook ξέρουν....

ΥΓ. Μερικοί που κουβαλάνε power bank ίσως θα πρέπει να σκεφτουνε , την παραπάνω λύση. Μη μου πείτε για δυο sim και ακτινοβολίες sar, εκεί ειναι που θα βάλλω τα κλάματα απο τα γέλια, γιατι ένα απλό κινητό ψάχνει για σήμα ελάχιστες φορές αφου δεν θα χρησιμοποεί 3G κτλ.

Αρα απο τη μια ειναι λιγο θεμα μεγεθους, διοτι θες κατι μικρο να μεταφερεται ευκολα, αλλα απο την αλλη παλι παιρνουμε κι ενα σμαρτ διοτι δεν μπορουμε με το μικρο να κανουμε τη δουλέια μας.

• Like 1
Δημοσ.

Μια διόρθωση μόνο, δεν κάνουν τα μισά πράγματα σε σχέση με ένα smartphone. Κάνουν ας πούμε το 1/10...:)

Δημοσ.

Τι παρακμιακή συζήτηση....Απλά κάποιοι δεν μπορούν να εκτιμήσουν αυτά που τους δίνει η τεχνολογία....όσο για το επιχείρημα το Nokia Proxristou 0,4 αντέχει σύγκρουση με νταλίκα είναι ότι πιο ηλίθιο έχω ακούσει..... Απλά μάθετε να προσέχετε τα πράγματα σας

Δημοσ.

Τι παρακμιακή συζήτηση....Απλά κάποιοι δεν μπορούν να εκτιμήσουν αυτά που τους δίνει η τεχνολογία....όσο για το επιχείρημα το Nokia Proxristou 0,4 αντέχει σύγκρουση με νταλίκα είναι ότι πιο ηλίθιο έχω ακούσει..... Απλά μάθετε να προσέχετε τα πράγματα σας

Μπα εγώ προτιμώ τα πραγματα μου να προσέχουν εμένα...

Δημοσ.

τότε αγόρασε συναγερμό

Ευχαριστώ,αλλά δεν απειλούμαι απο κανέναν,αλλά τα πραγματα μου απειλούνται απο μένα....για αυτό θέλω να ειναι σε θέση να προσέχουν απο εμένα. Νομίζω τωρα να το εξήγησα καλύτερα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...