johni41 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 καλησπερα! αγορασα για την αδερφη μου αυτο εδω το acer e5-572g-38hc Site: acer e5-57g το οποιο ειναι χωρις λειτουργικο πανω. εφτιαξα ενα φλασακι με τα windows 7 και ενω το συνδεω με το λαπτοπ εκεινο μου βγαζει συνεχεια μια οθονη που λεει linpus linux lite version με 2 επιλογες και χωρις να μπορω να το κανω να δει το στικακι και να ξεκινησω την εγκατασταση. εχετε να μου πειτε καμια βοηθεια πως να το κανω? μπηκα στο bios και εβαλα οτι usb ειχε πανω πανω στη λιστα του boot αλλα και παλι δεν κανει κατι. φενεται οτι εχει περασμενη καποια εκδοση linux η οποια μαλλον ειναι για να ξεκινησεις με καποιο τροπο αλλα δεν ξερω πως....
arc Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Δεν εχεις φτιάξει σωστά το στικάκι. Ενδεικτικά : Δεν ειχες σωστό iso Δεν χρησιμοποιησες καταλληλο προγραμμα Δεν εχεις κάνει σωστο file format στο στικάκι Δεν περασες το iso στο στικάκι, απλά το αντεγραψες (ή τα περιεχόμενα του) ... ... ... Σε κάθε περιπτωση δοκίμασε αλλο στικάκι ή δοκίμασε πάλι τη διαδικασία. 2
.::NikoS::. Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Πως εφτιαξες το στικακι με τα windows? To "προβλημα" πιθανον θα ειναι στο οτι δεν εχει φτιαχτει σωστα για UEFI boot. Η απλή λυση θα ήταν να γυρίσεις το bios από UEFI σε legacy. Δε ξερω αν αξιζει ο κοπος να το κανεις UEFI για τα windows 7 (αν κερδιζεις κατι δηλαδη) Αν προσπαθείς να περάσεις 32bit windows κάντο οπωσδήποτε legacy.
johni41 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 64 ειναι τα windows παιδια. το στικακι το εφτιαξα με παρομοιο αν οχι με τον ιδιο τροπο που εχω ξαναφτιαξει και δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα. το δοκιμασα και στο desktop μου και δουλεψε. πατησα f12 και διαλεξα usb hdd και αμεσως ξεκινησε να φορτωνει για να ξεκινησει η εγκατασταση των windows. στο λαπτοπ σε οποια θυρα και να το εχω βαλει, οταν παταω f12 μου βγαζει μονο τον σκληρο και ποτε το στικακι... εχτετε να προτεινετε καποιον τροπο που εχετε δοκιμασει εσεις να φτιαξετε στικακι και δουλεψε? μηπως κατι παει στραβα στο συγκεκριμενο λαπτοπ? να δοκιμασω με legacy? χανω ή κερδιζω κατι με αυτην την αλλαγη?
arc Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Δεν χάνεις εγγύηση. Κάνε το παρακάτω http://acer.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3182/~/why-cant-i-get-the-f12-boot-menu-to-work-on-my-notebook-or-netbook%3F Εναλλακτικά δες το manual του laptop (θα ειναι Online) για το πως θα ενεργοποιήσεις το boot μενου ή πως θα το κάνεις να κοιτά πρώτα το usb και μετα το δίσκο. Τέλος δοκίμασε dvd, είναι πολύ πιο ευκολο
johni41 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 αυτο με το f12 το εκανα και οταν το παταω μου εμφανιζει μονο το σκληρο... δεν βλεπει το στικακι... τωρα που το γυρισα σε legacy μου εβγαλε κανονικα τη λιστα για να διαλεξω και ξεκινησε η διαδικασια.... στο bios ελεγε οτι προτεινεται το uefi για τα windows.... τι παιζει με αυτα? πρωτη φορα ειχα τετιο θεμα...
johni41 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) τωρα εχω αλλο θεμα... επειδη ηταν χορισμενος ο δισκος στα 2. εσβησα ολα τα partitions για να γινει ολο ενα και κανω ενα καινουριο ολο μαζι. το θεμα ειναι οτι δεν δημιουργει ενα system partition (το οποιο αλλες φορες το κανει μονο του και δεν ειχα προβλημα) και δεν μπορει να προχωρησει η εγκατασταση... κοιταω στο youtube πως φτιαχνεται ενα system partition αλλα δεν εχω βρει ακομα κατι να δουλεψει... τελικα δοκιμασα αλλο iso και μια ακομα αλλαγη στο bios και εγινε κανονικα οπως συνηθως η εγκατασταση... τι να πω... Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2015 από johni41
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα