Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

¨Όχι κανένας δεν του έβαλε το πιστόλι στο κρόταφο να πάρει πιστωτική και εννοείται πως οι τράπεζες είναι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις και καλά κάνουν.

Εμένα το πρόβλημα μου είναι το να λέει κάποιος ότι τα προβλήματα της Ελλάδας οφείλονται στο ότι κάποιοι πολίτες δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς αυτές τις κολοσσιαίες επιχειρήσεις τις τράπεζες....

Αυτοί που σε φέσωσαν είναι αυτοί που έπαιζαν με το δημόσιο χρήμα και όχι με το ιδιωτικό.... Σε φέσωσαν οι Καραμανλήδες, Παπανδρέοι, Μητσοτάκηδες,Σημίτηδες, Τσοχατζόπουλοι κλπ η λίστα δεν έχει τελειωμό αναφέρω απλά τα μεγάλα ψάρια.... καθώς και όλοι οι συμπολίτες μας που τους ψήφιζαν λόγω του ότι συναλάσσονταν μαζί τους...  Αυτοί που έπαιρναν επιδόματα που δεν δικαιούνταν, αυτοί που δεν πλήρωναν φόρους, αυτοί που τους έχωναν σε δουλειές χωρίς προσόντα και έβγαιναν στη σύνταξη με μεγάλα εφάπαξ στα 48 τους, αυτοί που δεν πληρώνουν τις κλήσεις και τα πρόστιμά τους, αυτοί που τα έπαιρναν από τις φαρμακευτικές για να ξοδεύουν 20 φορές παραπάνω υλικά από τα απαιτούμενα, (Ο Πάγκαλος δεν είχε άδικο...μπορεί να ήταν υπερ απλουστευμένο αυτό που είπε και να μην έφαγαν όλοι τα ίδια αλλά σίγουρα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει φάει αρκετά...και φυσικά υπάρχουν και πολλοί που δεν έχουν φάει τίποτα και αδικούνται)

Αυτοί και άλλοι πολλοί σε φέσωσαν.... 

Ο άνθρωπος που πήρε 300 ευρώ για να πληρώσει το ρεύμα του και δεν το πλήρωσε φέσωσε την τράπεζα και όχι εσένα... Φέσωσε μια ιδιωτική επιχείρηση που όπως είπα καλώς έχει ως στόχο το κέρδος αλλά κακώς απολαμβάνει μίας απαράμιλλης ασυλίας σε σχέση με όλες τις άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Εκτός αν είσαι μεγαλομέτοχος της συγκεκριμένης τράπεζας ,οπότε πάω πάσο τότε σε φέσωσε και εσένα....

Και κάτι ακόμα... Ζεις στην Ελλάδα ; Έχεις επίγνωση της κατάστασης στην οποία ζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού ;  Δε θεωρείς πιο πιθανό να αδυνατούσε ο άνθρωπος να πληρώσει τα 300 ευρώ παρά να πιστεύεις ότι είναι καλοπερασάκιας και δεν τα δίνει για να κάνει καλή ζωή ;

Το λέω γιατί για μεγάλο χρονικό διάστημα στην οικογένειά μου στο τέλος του μήνα πληρώνοντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα δλδ ρεύμα, νερό και φαγητό και εφορία, όχι απλά δεν μας έμενε τίποτα αλλά κάθε μήνα πουλούσαμε και από κάποιο οικογενειακό κόσμημα (αλυσίδες, ρολόγια, βέρες κλπ) για να βγάλουμε τις τελευταίες μέρες και να μπούμε στον επόμενο μήνα

Πως ακριβώς θα πληρώναμε την πιστωτική αν είχαμε ; Ή δεν θα πληρώναμε φόρους ή θα δεν θα τρώγαμε... Είναι πολλές οι οικογένειες που απλά δεν βγαίνουν χωρίς να κάνουν καμία καλοπερασάκικη ζωή...

Τα πρόβληματα της Ελλάδας -όπως λες κι εσύ- οφείλονται σε αυτούς που μας φέσωσαν. Αυτούς τους εκλέξαμε εμείς όμως, μην το ξεχνάς. Κι εμείς είμαστε (ή ήμασταν αν θες) της νοοτροπίας ότι θα πάρουμε διακοποδάνειο, δάνειο για 2ο και 3ο αυτοκίνητο, δάνειο για σπίτι (+εξοχικό) , 3-4 πιστωτικές κάρτες, δωροδάνειο και δάνειο για αδυνάτισμα. Άρα μάλλον φταίμε εμείς και με το να δείχνουμε με το δάκτυλο κάποιους άλλους απλά υπεκφεύγουμε.

Και εννοείται ότι δεν μπορώ να υπερασπιστώ τον TS που παραδέχεται ο ίδιος ότι έβγαλε πιστωτική κάρτα αφού τον έπεισε η καβλάντα της υπαλλήλου. Ότι και να του κάνουν του αξίζει.

• Like 1
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα , χρειαζομαι μια βοηθεια αν γινεται . Ειχα παρει πριν 3 χρονια μια πιστοτικη καρτα 300 ευρω απο το Ταχυδρομικο Ταμιευτηριο . Δεν την πληρωσα . Πριν κατι μηνες πεθανε η γιαγια μου και μου αφησε ενα σπιτι . Δεν εχω κανει αποδοχη κλειρονομιας ακομη . Το σπιτι το πουλαω , βρηκα αγοραστη εχθες και δεν ξερω τι να κανω . Πρεπει να ανοιξω τη διαθηκη και να το πουλησω . Υπαρχει περιπτωση να εχω καποιο προβλημα για αυτα τα 300 ευρω ? Τωρα με τους τοκους εγιναν 450 . Σας ευχαριστω !

Τα χρέη προς Τράπεζες δεν παίζουν κανένα ρόλο... μόνο χρέη προς την εφορία, που παρακρατούνται από την πώληση.

Πως θα πουλήσεις κάτι όταν ΔΕΝ το έχεις αποδεχθεί; Να πας να κάνεις αποδοχή κληρονομιάς πρώτα και μετά θα πουλήσεις. Διαφορετικά δεν γίνεται τίποτα... Υπάρχει φόρος νομίζω από γιαγιά.. μόνο από γονείς ΔΕΝ υπάρχει φόρος.

Δημοσ.

Υπάρχει φόρος νομίζω από γιαγιά.. μόνο από γονείς ΔΕΝ υπάρχει φόρος.

Υπάρχει και παραϋπάρχει φόρος από γονείς, εκτός αν άλλαξε κάτι από το 2002.

Δημοσ.

Τα πρόβληματα της Ελλάδας -όπως λες κι εσύ- οφείλονται σε αυτούς που μας φέσωσαν. Αυτούς τους εκλέξαμε εμείς όμως, μην το ξεχνάς. Κι εμείς είμαστε (ή ήμασταν αν θες) της νοοτροπίας ότι θα πάρουμε διακοποδάνειο, δάνειο για 2ο και 3ο αυτοκίνητο, δάνειο για σπίτι (+εξοχικό) , 3-4 πιστωτικές κάρτες, δωροδάνειο και δάνειο για αδυνάτισμα. Άρα μάλλον φταίμε εμείς και με το να δείχνουμε με το δάκτυλο κάποιους άλλους απλά υπεκφεύγουμε.

Και εννοείται ότι δεν μπορώ να υπερασπιστώ τον TS που παραδέχεται ο ίδιος ότι έβγαλε πιστωτική κάρτα αφού τον έπεισε η καβλάντα της υπαλλήλου. Ότι και να του κάνουν του αξίζει.

Το ότι φταίνε όσοι τους εξέλεξαν το λέω και εγώ στο ποστ μου... και βασικά φταίνε όσοι τους εξέλεξαν με απώτερο σκοπό κάποιον διορισμό κάποιο επίδομα κλπ...  δλδ με διάθεση συναλλαγής της ψήφου...

Τα υπόλοιπα περί 10 δανείων κλπ ξαναλέω κακό στον εαυτό του κάνει όποιος επέλεξε να ζει έτσι... Από τη στιγμή που τα λεφτά αυτά είναι της τράπεζας και όχι του δημοσίου (των φορολογουμένων) η τράπεζα τα κάνει ότι πιστεύει ότι είναι προς όφελός της.... Αφού οι τράπεζες πίστευαν ότι τις ωφελεί να δίνουν μπουζουκοδάνεια με γεια τους με χαρά τους "καλά" έκαναν και τα έδιναν και καλά έκαναν και οι πολίτες και τα έπαιρναν... 

Όπως είπα το κρίμα στο κεφάλι αυτού που πήρε το δάνειο είναι καθώς η τράπεζα κάποια στιγμή θα έρθει και θα τα πάρει... οπότε ο μοναδικός που χάνει από τα διακοποδάνεια είναι ο ίδιος που τα παίρνει... όλοι οι υπόλοιποι συμπεριλαμβανομένης και της τράπεζας κερδίζουν.....

Μην μπερδεύεστε... οι τράπεζες δεν είναι δημόσιες, (αν και σώθηκαν κακώς από δημόσιο χρήμα ).. είναι ιδιωτικές... Το πρόβλημα της χώρας μας είναι το δημόσιο χρέος... το χρέος του ελληνικού κράτους προς του ξένους δανειστές.. τα χρέη των πολιτών προς τις τράπεζες της χώρας είναι άλλο ζήτημα...

Εμένα για τα 300 που πήρε ο TS και δεν τα πλήρωσε στη τράπεζα δε με νοιάζει καθόλου... Θα έρθει η ώρα που θα τα πληρώσει (με το παραπάνω) Αλλά στο ενδιάμεσο είναι πρόβλημα δικό του και της τράπεζας... 

Αν τα 300 όμως ήταν λεφτά που είχε καταχραστεί από το δημόσιο τότε ναι θα με ένοιαζε , γιατί αυτό θα με επηρέαζε καθώς αυτά τα χρήματα  θα ήταν εν μέρει και δικά μου καθώς πληρώνω φόρους σε αυτή τη χώρα....

Κατά τα άλλα σταματήστε να λυπάστε τις τράπεζες, λες και μιλάμε για το μπακάλη της γειτονιάς που του χρωστάει ο γείτονας από τα ψώνια της εβδομάδας... έλεος δηλαδή που η τράπεζα είναι το αθώο θύμα όπως το παρουσιάζεται.... 

Για να μην κλειδωθεί το θέμα το λήγω εδώ... Ας φροντίσει ο TS να πληρώσει το συντομότερο δυνατόν την οφειλή για να μην αυξάνεται.... Ως προς το ερώτημα, ειδικός δεν είμαι, στο λαιμό μου δε παίρνω κανέναν αλλά για τέτοια μικρά ποσά δε νομίζω ότι τίθεται θέμα για κατασχέσεις σπιτιών κλπ... είναι πολύ μικρό το ποσό για κάτι τέτοιο... και εξάλλου όταν πήρες το ποσό, φαντάζομαι δεν έβαλες κάτι ως υποθήκη... υπάρχουν συμβόλαια.. θα πρέπει να μεγαλώσει πολύ το ποσό για να μπορέσει να διεκδικήσει η τράπεζα δικαστικώς σπίτια κλπ.... γι αυτό πλήρωνε τώρα που είναι ακόμα λίγα...

Δημοσ.

Η αποδοχη εγινε σημερα . Το θεμα ειναι πως και οι τραπεζες κανουν κατασχεσεις σπιτιων , αλλα απο τι ποσο και πανω ξεκινανε ? Αυτο ειναι το ερωτημα ..

Ok, τότε πούλα το.. εκτός και αν στο σπίτι έχει καθίσει κάποια τράπεζα!! Πήγαινε στο Υποθηκοφυλακείο να δεις τι παίζει, αν ο τίτλος είναι καθαρός κτλ..

Για την κάρτα που χρωστάς, σιγά μην έχει εγγράψει αξίωση για 450 ευρώ.. εδώ δεν γράφουν για μεγαλύτερα ποσά. 

Δημοσ.

¨Όχι κανένας δεν του έβαλε το πιστόλι στο κρόταφο να πάρει πιστωτική και εννοείται πως οι τράπεζες είναι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις και καλά κάνουν.

Εμένα το πρόβλημα μου είναι το να λέει κάποιος ότι τα προβλήματα της Ελλάδας οφείλονται στο ότι κάποιοι πολίτες δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς αυτές τις κολοσσιαίες επιχειρήσεις τις τράπεζες....

Αυτοί που σε φέσωσαν είναι αυτοί που έπαιζαν με το δημόσιο χρήμα και όχι με το ιδιωτικό.... Σε φέσωσαν οι Καραμανλήδες, Παπανδρέοι, Μητσοτάκηδες,Σημίτηδες, Τσοχατζόπουλοι κλπ η λίστα δεν έχει τελειωμό αναφέρω απλά τα μεγάλα ψάρια.... καθώς και όλοι οι συμπολίτες μας που τους ψήφιζαν λόγω του ότι συναλάσσονταν μαζί τους...  Αυτοί που έπαιρναν επιδόματα που δεν δικαιούνταν, αυτοί που δεν πλήρωναν φόρους, αυτοί που τους έχωναν σε δουλειές χωρίς προσόντα και έβγαιναν στη σύνταξη με μεγάλα εφάπαξ στα 48 τους, αυτοί που δεν πληρώνουν τις κλήσεις και τα πρόστιμά τους, αυτοί που τα έπαιρναν από τις φαρμακευτικές για να ξοδεύουν 20 φορές παραπάνω υλικά από τα απαιτούμενα, (Ο Πάγκαλος δεν είχε άδικο...μπορεί να ήταν υπερ απλουστευμένο αυτό που είπε και να μην έφαγαν όλοι τα ίδια αλλά σίγουρα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει φάει αρκετά...και φυσικά υπάρχουν και πολλοί που δεν έχουν φάει τίποτα και αδικούνται)

Αυτοί και άλλοι πολλοί σε φέσωσαν.... 

Ο άνθρωπος που πήρε 300 ευρώ για να πληρώσει το ρεύμα του και δεν το πλήρωσε φέσωσε την τράπεζα και όχι εσένα... Φέσωσε μια ιδιωτική επιχείρηση που όπως είπα καλώς έχει ως στόχο το κέρδος αλλά κακώς απολαμβάνει μίας απαράμιλλης ασυλίας σε σχέση με όλες τις άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Εκτός αν είσαι μεγαλομέτοχος της συγκεκριμένης τράπεζας ,οπότε πάω πάσο τότε σε φέσωσε και εσένα....

Και κάτι ακόμα... Ζεις στην Ελλάδα ; Έχεις επίγνωση της κατάστασης στην οποία ζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού ;  Δε θεωρείς πιο πιθανό να αδυνατούσε ο άνθρωπος να πληρώσει τα 300 ευρώ παρά να πιστεύεις ότι είναι καλοπερασάκιας και δεν τα δίνει για να κάνει καλή ζωή ;

Το λέω γιατί για μεγάλο χρονικό διάστημα στην οικογένειά μου στο τέλος του μήνα πληρώνοντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα δλδ ρεύμα, νερό και φαγητό και εφορία, όχι απλά δεν μας έμενε τίποτα αλλά κάθε μήνα πουλούσαμε και από κάποιο οικογενειακό κόσμημα (αλυσίδες, ρολόγια, βέρες κλπ) για να βγάλουμε τις τελευταίες μέρες και να μπούμε στον επόμενο μήνα

Πως ακριβώς θα πληρώναμε την πιστωτική αν είχαμε ; Ή δεν θα πληρώναμε φόρους ή θα δεν θα τρώγαμε... Είναι πολλές οι οικογένειες που απλά δεν βγαίνουν χωρίς να κάνουν καμία καλοπερασάκικη ζωή...

Οι τραπεζες ειναι "συστημικες" πλεον, δεν το κάνουν επειδη τις συμπαθούν περισσότερο απο τις αλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις απλα επειδη ενδεχόμενη πτώχευση η έλλειψη ρευστότητας συστημικής τράπεζας θα εχει τεράστειες συνεπειες στην οικονομία. 

• Like 1
Δημοσ.

Οι τραπεζες ειναι "συστημικες" πλεον, δεν το κάνουν επειδη τις συμπαθούν περισσότερο απο τις αλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις απλα επειδη ενδεχόμενη πτώχευση η έλλειψη ρευστότητας συστημικής τράπεζας θα εχει τεράστειες συνεπειες στην οικονομία. 

Κακώς γίνεται αυτό όμως.... είναι τεράστια αδικία προς τον κάθε επιχειρηματία που έπεσε έξω και δεν ήρθε κανένα κράτος να τον σώσει.... 

Οι τράπεζες δεν έχουν ιδιοκτήτες ; Ιδιοκτήτες δεν είναι οι μέτοχοι , καθένας μέχρι το ποσοστό των μετοχών που του αναλογούν ; Γιατί λοιπόν δεν ανέλαβαν αυτοί το βάρος της διάσωσης της επιχείρησής τους ;

Την κερδοφορία των τραπεζών από εδώ και στο εξής ποιος θα την καρπώνεται ; Μήπως και πάλι οι ιδιοκτήτες που δεν ανέλαβαν τις ζημιές τους ;

Πόσο βολικό (και σκανδαλώδες συνάμα), είναι το " Τα κέρδη δικά μας και οι ζημίες δικές σας"

Δημοσ.

Το κρατος προφανως δεν μπορει να σωσει τον καθε επιχειρηματια που πεφτει εξω, μπορει να επεμβει ομως για να αποφυγει ντομινο αντιδρασεων που θα εχει αντίκτυπο στην οικονομια. 

Ο μετοχος της τραπεζας κατα πλειοψηφια δεν ειναι εγω και εσυ και ο κυρ μητσος ειναι ξενοι θεσμικοι επενδυτες(αλλες τραπεζες/ταμεια/ιδρυματα κτλπ) οι οποιοι εχουν ηδη πληρωσει τη συμμετοχη τους με την αγορα της μετοχης (και το ΤΧΣ σε τεραστιο βαθμο φυσικα στην ιδιαιτερη περιπτωση μας υπο τον ελεγχο της ΕΚΤ), ειναι μικροεπενδυτες κτλπ η συνθεση δεν ειναι 3-4 ατομα και ειναι δικο τους το μαγαζι. Δεν μπορεις να ζητας απο τους μετοχους να πληρωσουν ηδη εχουν παρει το ρισκο και εχουν πληρωσει με την αγορα της μετοχης και χανουν χρηματα οταν η μετοχη υποχωρει.

Αναλογα με τις μετοχες που εχουν λοιπον και εφοσον η τραπεζα διαπραγματευεται στο χρηματιστηριο κερδιζουν η χανουν λεφτα, πχ θυμαμαι τις 2 πρωτες μερες τις νεας κυβερνησης η πτωση του τραπεζικου δεικτη ηταν περιπου στο 50% αυτο σημαινει οτι καποιοι μετοχοι εχασαν αυτα τα χρηματα.

Τα κερδη τωρα η τραπεζα οπως και καθε ΑΕ στο χρηματιστηριο δεν τα μοιραζει κατευθειαν στους μετοχους μπορει να επιλεξει να τα χρησιμοποιησει για νεες επενδυσεις η μπορει να τα μοιρασει με τη μορφη dividends στους επενδυτες κτλπ. Δεν ειναι οπως το φαντάζεσαι οτι υπαρχει καποιος τυπος που θησαυρίζει με τα κερδη της τραπεζας βαζοντας χερι στο ταμειο γιατι ειναι δικο του το μαγαζι, αυτος που θα θησαυρίσει ειναι ο εξυπνος που αγορασε και πουλησε τη μετοχη της σωστα.

Ετσι ειναι το συστημα αυτη τη στιγμη, αν εισαι ισχυρος και κρατας την οικονομια στα χερια σου προφανως θα εχεις διαφορετικη αντιμετώπιση.. Δικαιο η αδικο δεν παιρνω θεση σε αυτο.

• Like 1
Δημοσ.

Ετσι ειναι το συστημα αυτη τη στιγμη, αν εισαι ισχυρος και κρατας την οικονομια στα χερια σου προφανως θα εχεις διαφορετικη αντιμετώπιση.. Δικαιο η αδικο δεν παιρνω θεση σε αυτο.

Έτσι ακριβώς είναι... απλά εγώ παίρνω ξεκάθαρα θέση ότι αυτό είναι άδικο... το δίκαιο του ισχυρού και το άλλα μέτρα και άλλα σταθμά...

και ακριβώς επειδή θεωρώ ότι είναι άδικο, δεν μπορώ να αισθανθώ συμπόνοια για κάποιον που χρησιμοποιεί την ισχύ του ώστε να πετυχαίνει πάντα αυτό που θέλει και εναλλάσσει ρόλους μεταξύ θύτη και θύματος όποτε τον συμφέρει... Αν φέρεσαι έτσι , δεν μπορείς να έχεις απαίτηση οι υπόλοιποι να σου φέρονται άψογα σαν να είσαι υπόδειγμα οργανισμού... 

Αν ο TS χρωστούσε τα χρήματα σε μια επιχείρηση που δεν λειτουργούσε με αυτό το τρόπο αλλά λειτουργούσε στο κανονικό πλαίσιο της αγοράς... όπου δηλαδή αν δε πας καλά κλείνεις και καταστρέφεσαι τότε ναι θα με ενοχλούσε πολύ το ότι χρωστάει αυτά τα χρήματα...

Δημοσ.

Αν θες τη γνωμη μου και για εμενα αδικο ειναι, αλλα ετσι ειναι παντου στη ζωη ο πλουσιος γινεται πλουσιοτερος κτλπ. Παρε και τις μεγαλες πολυεθνικες εκτος τραπεζων, ποσους τροπους εχουν να γλυτωσουν φορους νομιμα και ποσους εγω με τη μικρη μου επιχείρηση??

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα σας!θα ηθελα να ρωτησω αν στο ποινικο μητρωο δικαστικης χρησης φαινεται οτι εχω παραπεμθει σε δικη.Η αποφαση του δικαστη ηταν αθωος χωρις να γινει καποια εισηγηση για αλλη ποινη.(διαδικασια αυτοφωρου)

Δημοσ.

Καλησπερα σας!θα ηθελα να ρωτησω αν στο ποινικο μητρωο δικαστικης χρησης φαινεται οτι εχω παραπεμθει σε δικη.Η αποφαση του δικαστη ηταν αθωος χωρις να γινει καποια εισηγηση για αλλη ποινη.(διαδικασια αυτοφωρου)

Όχι φίλε στο ποινικό μητρώο καταγράφονται μόνο οι καταδίκες, είτε πρόκειται για δικαστική χρήση είτε για γενική χρήση. Αφού κριθηκες αθώος, το ποινικό μητρώο σου είναι λευκό άσχετα με τον αν παραπεμθηκες σε δίκη. Ή απόφαση μετράει και αφού είναι αθωωτική δεν καταγράφεται σε κανένα μητρώο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...