FlevasGR Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα , τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει και ψάχνω ιδιωτικά κολέγια στην Αθηνα για να πάω αφού τελειώσω το Λύκειο (3η Λυκείου είμαι). Αυτό που μου παρακίνησε το ενδιαφέρον είναι το American College of Greece (Deree) που βρίσκετε στην Αγια Παρασκευή. Έχω κανονίσει μια επίσκεψη αυτήν την παρασκευή μα θέλω πραγματικά να ακούσω σχόλια από κάποιον που σπουδάζει μέσα εκεί. Κατά προτίμηση από κάποιον που είναι στην κατηγορια Software/Networking
xpapias Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Καλύτερα να ακούσεις σχόλοια απο κάποιον που ΔΕΝ σπουδάζει μέσα εκει. 1
FlevasGR Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Καλύτερα να ακούσεις σχόλοια απο κάποιον που ΔΕΝ σπουδάζει μέσα εκει. Σωστός
DIMI24 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Φίλε, για ρίξε και μια ματιά στις πιστοποιήσεις πληροφορικής, διότι αυτά ζητάνε στην αγορά εργασίας π.χ http://www.hau.gr/?i=examinations.el.cisco-exams
WorldOfGlass Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Αν έχεις τα λεφτά go for it. Αν όχι υπάρχουν κι άλλα αξιόλογα κολέγια στην Αθήνα. Αυτό που θα σου πρότεινα πάντως είναι να δώσεις για αρχή πανελλήνιες
Backpacker Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Το μεγάλο χαρτί του Deree είναι η διασύνδεση που έχει στην αγορά...τα κονέ και το πολύ καλό δίκτυο βοήθειας που έχει από τους χορηγούς του και τους αποφοίτους του. Άποψη μου που την έχω ξαναγράψει εδώ μέσα...αν είναι κάποιος Αθηναίος και θέλει να σπουδάσει στα αντικείμενα που έχει το Deree (Πληροφορική π.χ) 1000 φορές να το προτιμήσει παρά να προτιμήσει να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο σε κάποιο ΤΕΙ της επαρχίας. Πιο λίγα λεφτά θα φάει στο Deree...πιο γρήγορα θα τελειώσει...και θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επαγγελματικής αποκατάστασης. 4
WorldOfGlass Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 ^ Τα υπόλοιπα κολλέγια τσάμπα είναι; Οχι, αλλά όσο κοστίζει ένα τρίμηνο στο deree ,κοστίζει όλη η χρονιά στην σχολή μου Το μεγάλο χαρτί του Deree είναι η διασύνδεση που έχει στην αγορά...τα κονέ και το πολύ καλό δίκτυο βοήθειας που έχει από τους χορηγούς του και τους αποφοίτους του. Άποψη μου που την έχω ξαναγράψει εδώ μέσα...αν είναι κάποιος Αθηναίος και θέλει να σπουδάσει στα αντικείμενα που έχει το Deree (Πληροφορική π.χ) 1000 φορές να το προτιμήσει παρά να προτιμήσει να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο σε κάποιο ΤΕΙ της επαρχίας. Πιο λίγα λεφτά θα φάει στο Deree...πιο γρήγορα θα τελειώσει...και θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επαγγελματικής αποκατάστασης. συν το super awesome campus που έχουν
kage Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 1ον βρες τι εγινε με την πιστοποιηση τους περι αναγνωριση πτυχιου-επαγγελματικα δικαιωματα... 2ον στο ντεερι πας κυριως αν εισαι ηδη σε καποιο ιδιωτικο ή κολεγιο για λυκειο ή αν εχεις ηδη δουλεια που σε περιμενει... 3ον το 2ο προυποθετει οτι εχεις φραγκα για περιττα εξοδα ωστε να μπορεις να ακολουθησεις παρεες εκει μεσα.. οπως και κατα 90% θα πρεπει να εχεις πιστοποιηση αγγλικων (αν οχι προφισιενσυ σιγουρα ενα ielts ή κατι παρομοιο)πριν ξεκινησεις αλλιως θα σου παρουν εξτρα χιλιαρικα...για πλακα νομιζω ενα πτυχιο ειναι κοντα στα 35χιλ
Backpacker Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) 1ον βρες τι εγινε με την πιστοποιηση τους περι αναγνωριση πτυχιου-επαγγελματικα δικαιωματα... 2ον στο ντεερι πας κυριως αν εισαι ηδη σε καποιο ιδιωτικο ή κολεγιο για λυκειο ή αν εχεις ηδη δουλεια που σε περιμενει... 3ον το 2ο προυποθετει οτι εχεις φραγκα για περιττα εξοδα ωστε να μπορεις να ακολουθησεις παρεες εκει μεσα.. οπως και κατα 90% θα πρεπει να εχεις πιστοποιηση αγγλικων (αν οχι προφισιενσυ σιγουρα ενα ielts ή κατι παρομοιο)πριν ξεκινησεις αλλιως θα σου παρουν εξτρα χιλιαρικα...για πλακα νομιζω ενα πτυχιο ειναι κοντα στα 35χιλ Τι αναγνώριση ρε παιδιά...για πληροφορικές και μαρκετινγκ μιλάμε...στο δημόσιο θα δουλέψει και τον νοιάζουν οι αναγνωρίσεις?Στον ιδιωτικό τομέα μια χαρά μετράει το Bachelor το οποίο δίνει το Deree..και πολύ περισσότερο μην σας πω από κάτι ΤΕΙ Σερρών/Ηρακλείου/Ιωαννίνων/Λάρισας κτλ. Χώρια ότι όντας στην Αθήνα ενώ σπουδάζεις στο Deree..εκτός από το τρομερό δίκτυο που έχουν οι ίδιοι για σύνδεση με την αγορά εργασίας...θα δικτυώνεσαι και ο ίδιος...ενώ αν γυρίσεις από την επαρχία στην Αθήνα στα 23-24 σου (μαζί με το φανταρικό) μετά από 5-6 χρόνια απουσίας δεν θα ξέρεις και δεν θα σε ξέρει άνθρωπος ουσιαστικά. Στο Deree πάνε πολλά παιδιά που δεν πήγαιναν σε ιδιωτικό λύκειο...τι σχέση έχει αυτό κιόλας στην τελική? Τα λεφτά τα ίδια θα δώσει σε ενοίκια,λογαριασμούς,εισιτήρια για 5 χρόνια τουλάχιστον στην επαρχία. Με το Deree θα γλιτώνεις και άπειρο χρόνο...στα 22 με τελειωμένες σπουδές και φανταρικό είναι ελάχιστα ελληνόπουλα...ενώ σε ΤΕΙ της επαρχίας θα παρακαλάς μην γίνει καμιά κατάληψη όταν είσαι στο πτυχίο...ή μην πέσεις σε κομπλεξικό καθηγητή που κόβει αβέρτα. Για έναν Αθηναίο δεν υπάρχει ουσιαστικά οικονομική επιβάρυνση στο να σπουδάσει στο Deree αν δεν περνάει σε αξιόλογη Σχολή της Αθήνας ή της επαρχίας. Από το να πάει σε ΤΕΙ επαρχίας που θα δώσει πόσα λεφτά και θα κάνει και καμιά πενταετία να τελειώσει... (αναλογα τις καύλες του καθε καθηγητή και της κάθε παράταξης που μπορεί να κάνουν απεργίες,καταλήψεις ή το μάθημα του ο κάθε κομπλεξικός στάση του Νίκα που δεν θα περνάει ούτε το το 10% των εξεταζόμενων) Για τα αγγλικά όντως πρέπει να έχεις πολύ καλό επίπεδο για να περάσεις τις εξετάσεις τους αλλιως θα πρέπει να δώσεις έξτρα λεφτά για έξτρα μαθήματα. ΥΓ Το ξανατονίζω ότι αυτά που λέω για το ότι είναι συμφέρον το Deree είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για κάποιον Αθηναιο και μόνο και αυτό αν η εναλλακτική του είναι να σπουδάσει σε κάποιο ΤΕΙ στην Επαρχία ή σε κάποιο χαμηλόβαθμο ΑΕΙ της επαρχίας με αμφίβολη κατάρτιση και κυρίως χλωμή επαγγελματική αποκατάσταση. Το να κουβαληθεί κάποιος απο επαρχία για να πληρώνει ενοίκια στην Αθήνα και δίδακτρα στο Deree...1000 φορές θα προτιμήσει να πάει κατευθείαν Βρετανία να σπουδάσει. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2015 από Backpacker 3
totem_lost Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Πάντως εμένα όσοι γνωστοί μου σπούδασαν στο Deree κάτι σχετικό με business και marketing και PR ακόμα ψάχνουν δουλειά. Γνώμη μου είναι όπως είπε και ο DIMI24 να το σκεφτείς για CISCO πιστοποίηση ή κάτι παρόμοιο. Φυσικά δεν χρειάζεται να είσαι στο Deree για κάνεις κάτι τέτοιο: http://www.cisco.com/web/learning/certifications/index.html (αρκεί να έχεις πολύ όρεξη για διάβασμα).
qsis Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 συν το super awesome campus που έχουν αυτό ναι, είχα μπουκάρει μερικές φορές προ 10ετιας+ εκεί όταν είχα πάρε δώσε με κάτι κοπέλες που σπούδαζαν εκεί και όντως είναι φοβερό σαν χώρος
gdriver Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 είχα μία γνωστή που σπούδασε deree και έπιασε δουλειά εύκολα σε τράπεζα. όπως μου είπε η αξία της σχολής έκανε την πρόσληψη ευκολότερη εντούτοις δεν την αναγνώρισαν το πτυχίο ως ανώτατης σχολής και πληρωνόταν ως απόφοιτος λυκείου. γι'αυτό και έφυγε για ναυτιλιακή εταιρεία.
qsis Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 είχα μία γνωστή που σπούδασε deree και έπιασε δουλειά εύκολα σε τράπεζα. όπως μου είπε η αξία της σχολής έκανε την πρόσληψη ευκολότερη εντούτοις δεν την αναγνώρισαν το πτυχίο ως ανώτατης σχολής και πληρωνόταν ως απόφοιτος λυκείου. γι'αυτό και έφυγε για ναυτιλιακή εταιρεία. γιατί στη ναυτιλιακή αναγνώρισαν το πτυχίο της; οι τραπεζοϋπάλληλοι έχουν δική τους σύμβαση σε ισχύ..; (Δε γνωρίζω) στη γενική συλλογική πάντως που είναι οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν έχει σημασία αν έχεις πτυχίο ή όχι 1
kabouras Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 ως ποιοτητα γνωσεων αν παρεις μια λιστα με τα χιλιαδες αγγλικα/ευρωπαικα δευτεροκλασατα πανεπιστημια το deree ειναι περιπου στο μεσο ορο τους. φυσικα το γεγονος οτι οι αποφοιτοι του κανουν λες και τελειωσαν το χαρβαρντ και οτι πολλα απο τα αυριανα σου αφεντικα θα εχουν περασει απο το δερεε (Ειτε το τελειωσαν ειτε βαρεθηκαν) λογο του οτι οι γονεις τους πληρωσαν για αυτο, σου δινει τη δυνατοτητα να κανεις κανενα κονε. βεβαια λογο του οικονομικου λεβελ αυτων των ανθρωπων υπαρχουν και τα αναλογα τουπε.. ητοι οι "καλες" παρεες ειναι σχετικα κλειστες.. δηλαδη ως νορμαλ αντρας μαλλον δε θα εισαι καθε μερα με αυτου του ειδους τα ατομα. αν βεβαια τωρα εχεις κατι που θελουν οπως πχ χορταρικα η σκονες η απλα εισαι τοσο γαματος τυπος τοτε ενδεχομενως να μπεις ευκολοτερα στις παρεες τους. εκτως αυτου ομως θα σ δοθει η δυνατοτητα να πιασεις φιλιες με διαφορους "μικρομεσαιους" (απο αποψη οικ. καταστασης) επισης κοστιζει γυρω στα 900? ευρω το μαθημα? και αν κοπεις πανω απο 1-2 φορες πρεπει να το ξανα αγορασεις (οπως κ στα περισσοτερα πανεπιστημια του εξωτερικου) εγω θα προτιμουσα να πηγαινα καπου αλλου στην ευρωπη παντως παρα στο δερεε. πηγαινε δες το αλλα μην εντυπωσιαστεις με τους χωρους η με τα γκομενακια, βαλε κατω τα εξοδα που θα κανεις και δες μηπως σε συμφερει να πας σε καμια αλλη χωρα της ευρωπης οπου η ζωη σου θα ειναι διαβασμα σεξ κ μπυρες.. γτ στο δερεε μαλλον θα ειναι κολοβαρεμα, καφες, κολοβαρεμα, ψεφτοδιαβασμα, καφες/ποτο, απουσια την αλλη μερα τ πρωι (ετσι κανουν ολοι) οσο για το επιπεδο αγγλικων που αναφερθηκε ενδεχομενως σε βαλου να παρεις μαθημα αγγλικων (μια και θα βγαλουν λεφτα απο αυτο) αλλα μη νομιζεις οτι ο μεσος ορος των φοιτητων του μιλαει αγγλικα επιπεδουν καθηγητη πανεπιστημιου.. μαλλον επιπεδου μαυρου που πουλαει βραχιολακια στο μοναστηρακι μιλανε 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα