Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρρώστησα, δεν περνούσε και πήγα ΙΚΑ.

Αρκετά πολιτισμένα εκεί, καλή εξέταση και τελικά μου γραψε 2 αντιβιώσεις για να πιάσουμε λέει μεγαλύτερο φάσμα μικροβίων. Επίσης με στειλε για ακτινογραφίες.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν συνηθίζεται να δίνουν δύο αντιβιώσεις μαζί.

Μου έκανε εντύπωση απ την αρχή καθώς υποθέτω πως η μία δεν θα δουλεύει, απλά δεν ξέρουμε ποια απ τις 2 χρειάζεται για το μικρόβιο που κόλησα. Αυτή είναι η συνήθης πρακτική? Σας έχει τύχει?

Θα επιβαρύνεται ο οργανισμός με δύο φάρμακα και μάλιστα βαριά για να λειτουργήσει τελικά το ένα?

Ο οργανισμός μου έχει αρχίσει την 2η μέρα να μην την παλεύει με 2 αντιβιώσεις, τώρα ξύπνησα απ τις παρενέργειες και ψάχνω στο internet. Προφανώς και αύριο θα ξαναεπισκεφθώ τον γιατρό.

Επίσης για τις ακτινογραφίες, τόσο εύκολα πρέπει να βγάζουμε?

Με έχουν ταράξει γενικά στις ακτινογραφίες. Όποτε έχω πάει σε δημόσιο γιατρό για κρυολόγημα μου βγάζει 2-3.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι,συνηθιζεται η διπλη αντιβιωση για να καλυψει ολα τα ενδεχομενα ο ιατρος.το μυστικο ειναι να ακολουθησεις το προγραμμα και να μην σταματησεις την αντιβιωση,πριν ιαθεις,διοτι την επομενη φορα,θα χρειαστεις τριπλη.......δεν φταιει η αντιβιωση ,για το οτι δεν την παλευεις απο την δευτερη μερα ληψεως της,αλλα η ιωση.φετος ειδα θηρια αθληταραδες με διατροφες κτλ,να κρεβατωνονται για δυο βδομαδες και ο βηχας να μενει για μηνα κοντα....

Δημοσ.

Γραφεις για ιωση παρολα αυτα λες για δυο αντιβιωσεις :) Λοιπον επειδη πολυς κοσμος νομιζει οτι η αντιβιωση ειναι για καθε ασθενεια και δωσε αντιβιωσεις με το παραμικρο η αντιβιωση ΔΕΝ κανει το παραμικρο εναντιον των ιων . Αν εχεις ιωση παρε και 20 αντιβιωσεις δεν θα σε βοηθησουν θα καταπολεμησεις τον ιο . Αυτα κανει ο κοσμος παιρνει αντιβιωσεις αλογιστα γιαυτο εχουν αρχισει να μην πιανουν οταν πραγματικα χρειαζονται . Θα βοηθουσε να ελεγες τι συμπτωματα εχεις , να φανταστω ακτινογραφιες θωρακος σου ειπε να κανεις.

• Like 2
Δημοσ.

1. Υπάρχουν πολλά λοιμώδη νοσήματα που στην εμπειρική αγωγή καλύπτονται με δύο αντιβιοτικά. Λόγω ειδικότητας θα σου πω το πιο κοινό. Πνευμονία της κοινότητας.

2. Οι σύγχρονες ακτινογραφίες έχουν ελάχιστη επιβάρυνση με ακτινοβολία. Μια face ακτινογραφία θώρακος ισούται περίπου με τρεις μέρες κοσμική ακτινοβολία. Και εγώ θα σου έβγαζα ακτινογραφία. In fact θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα σου ζητούσα μετά την κλινική εξέταση.

3. @nofeargr δε νομίζω ότι εμπίπτει στην κατηγορία "αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών", πήγε σε γιατρό, τον εξέτασε και του έδωσε αντιβιοτικά. Και δεν γράφει πουθενά για ίωση ο topic starter, μια αναφορά για μικρόβιο κάνει. (Δε λέω ότι δεν είναι ίωση, ή ότι είναι, αλλά το παλικάρι πήγε σε γιατρό, στο θέμα της διάγνωσης έκανε αυτό που έπρεπε)

• Like 2
Δημοσ.

Παντως και στην Κτηνιατρική με την οποία ασχολούμαι , αν ενα νοσημα δεν ειναι εξόφθαλμα φανερό οτι είναι βακτηριδιακής ή μυκητιακης αιτιολογίας ή δεν υπάρχει ετγαστηριακή επιβεβαίωση οτι εμπλέκεται μικροβιακός παράγοντας , για τον φόβο της αντιβιοαντοχής και μονο , αντιβίωση ΔΕΝ δίνεται .

Για να μην παρεξηγηθω ωστόσο , για να έδωσε ο Ιατρος 2 αντιβιωσεις πιθανως δεν θα τα εδωσε στα τυφλα

Ή τουλάχιστον ετσι ελπίζω

Δημοσ.

Άσχετη σφήνα:

2. Οι σύγχρονες ακτινογραφίες έχουν ελάχιστη επιβάρυνση με ακτινοβολία. Μια face ακτινογραφία θώρακος ισούται περίπου με τρεις μέρες κοσμική ακτινοβολία. Και εγώ θα σου έβγαζα ακτινογραφία. In fact θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα σου ζητούσα μετά την κλινική εξέταση.

Μήπως γνωρίζεις για τις οδοντιατρικές ακτινογραφίες; Όχι τις πανοραμικές, τις άλλες με το ματσούκι που στοχεύει στην ρίζα. Κάθε φορά που πάω στον οδοντίατρο μου βγάζει και 2-3 και όταν έκανα θεραπεία σε 2 δόντια έβγαζε 5 με 7 κάθε 4-5 μέρες για ένα μήνα. Να το αλλάξω σε Μπάννερ το επίθετο;

Δημοσ.

Παντως και στην Κτηνιατρική με την οποία ασχολούμαι , αν ενα νοσημα δεν ειναι εξόφθαλμα φανερό οτι είναι βακτηριδιακής ή μυκητιακης αιτιολογίας ή δεν υπάρχει ετγαστηριακή επιβεβαίωση οτι εμπλέκεται μικροβιακός παράγοντας , για τον φόβο της αντιβιοαντοχής και μονο , αντιβίωση ΔΕΝ δίνεται .

Για να μην παρεξηγηθω ωστόσο , για να έδωσε ο Ιατρος 2 αντιβιωσεις πιθανως δεν θα τα εδωσε στα τυφλα

Γιατί που έχει ακουστεί να δίνουν γιατροί φάρμακα χωρίς λόγο άλλωστε....:P

• Like 1
Δημοσ.

Νέα δεδομένα:

Πήγα σήμερα απ τα χαράματα και βρήκα τον γιατρό και του είπα για τις ανεπιθύμητες ενέργειες που είχα.
Μου είπε να σταματήσω όποια νομίζω πως με πείραξε και βλέπουμε.

Τελικά ρώτησα και μου ξαναείπε πως μου έδωσε 2 για να καλύψει περισσότερους πιθανούς μικροοργανισμούς. Οπότε δυστυχώς η μία με επιβαρύνει άδικα αλλά μάλλον δεν θα γίνεται αλλιώς. Πάντως από τότε που  τις ξεκίνησα είδα απίστευτη βελτίωση σε 24 ώρες.

Μετά είδε τα αποτελέσματα εξετάσεων αίματος που μου είχε γράψει και που μόλις είχαν βγει και μου είπε πως απ ότι βλέπει τελικά ήταν μάλλον ιος. Ε άρα λέω δεν λειτουργούν οι αντιβιώσεις?? Και γιατί είδα βελτίωση? Εκεί υπήρχε μια σιωπη και μου είπε πως ίσως έκανε τον κύκλο του και συνέπεσε η βελτίωση. Εγώ που παρακολουθώ προσωπικά την εξέλιξη της αρρώστιας όμως δεν πείστηκα καθόλου ούτε μπορώ να το εξηγήσω.

Γραφεις για ιωση παρολα αυτα λες για δυο αντιβιωσεις :) Λοιπον επειδη πολυς κοσμος νομιζει οτι η αντιβιωση ειναι για καθε ασθενεια και δωσε αντιβιωσεις με το παραμικρο η αντιβιωση ΔΕΝ κανει το παραμικρο εναντιον των ιων . Αν εχεις ιωση παρε και 20 αντιβιωσεις δεν θα σε βοηθησουν θα καταπολεμησεις τον ιο . Αυτα κανει ο κοσμος παιρνει αντιβιωσεις αλογιστα γιαυτο εχουν αρχισει να μην πιανουν οταν πραγματικα χρειαζονται . Θα βοηθουσε να ελεγες τι συμπτωματα εχεις , να φανταστω ακτινογραφιες θωρακος σου ειπε να κανεις.

Ούτε για ίωση έγραψα όταν τα έγραψα γιατί δεν ήξερα ακόμα τι είχα, ούτε πρωτοβουλία πήγα αλλά πήγα στον γιατρό γιατί το είχα 5 μέρες. Πάντως έχεις δίκιο και γενικά, και ειδικά, μιας και τελικά μου είπε πως είναι ίωση. (αν και δεν πείστηκα)

1. Υπάρχουν πολλά λοιμώδη νοσήματα που στην εμπειρική αγωγή καλύπτονται με δύο αντιβιοτικά. Λόγω ειδικότητας θα σου πω το πιο κοινό. Πνευμονία της κοινότητας.
3. @nofeargr δε νομίζω ότι εμπίπτει στην κατηγορία "αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών", πήγε σε γιατρό, τον εξέτασε και του έδωσε αντιβιοτικά. Και δεν γράφει πουθενά για ίωση ο topic starter, μια αναφορά για μικρόβιο κάνει. (Δε λέω ότι δεν είναι ίωση, ή ότι είναι, αλλά το παλικάρι πήγε σε γιατρό, στο θέμα της διάγνωσης έκανε αυτό που έπρεπε)

1. Εμένα τελικά όπως γράφω και πάνω μου τις έδωσε για να πιάσει μεγαλύτερο εύρος μικροβίων αλλά σήμερα μου είπε ότι από τις εξετάσεις αίματος το κόβει για ιο (είπε δεν είδε πολλά λευκά νομίζω).
Όμως έτσι δεν εξηγείται η άμεση βελτίωση που είδα. Έχεις καμιά ιδέα?

2. Τρομερά χρήσιμη πληροφορία. Κάθε φορά που με έστελναν πήγαινα προβληματισμένος.
Το ερώτημα όμως που μου ήρθε αμέσως είναι αν στο ελληνικό δημόσιο έχουμε τέτοια σύγχρονα μηχανήματα ή αν έχουμε μηχανήματα των οποίων μια ακτινογραφία ισοδυναμεί με 3 μέρες ακτινοβολίας τσέρνομπιλ αντί για κοσμικής.

Την επόμενη φορά θα σε προτιμήσω :-D :-D

Άσχετη σφήνα:
Μήπως γνωρίζεις για τις οδοντιατρικές ακτινογραφίες; Όχι τις πανοραμικές, τις άλλες με το ματσούκι που στοχεύει στην ρίζα. Κάθε φορά που πάω στον οδοντίατρο μου βγάζει και 2-3 και όταν έκανα θεραπεία σε 2 δόντια έβγαζε 5 με 7 κάθε 4-5 μέρες για ένα μήνα. Να το αλλάξω σε Μπάννερ το επίθετο;

Ναι και σε μένα, και προβληματίζομαι αλλά δεν λέω τίποτα.

Πάντως επειδή μόνο κράζουμε, έχω να πω πως οι υπηρεσίες στο ΙΚΑ ήταν άριστες και ο γιατρός πολύ καλός.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Και κάτι που μου έκανε εντύπωση:

Τί σκατά ηλεκτρονικό σύστημα τους έχουν βάλει τους ανθρώπους? Έκανε κανα 10λεπτο να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική συνταγογράφιση, ίσως και παραπάνω. Δεν έκανε τόσο επειδή κόλησε, έκανε συνεχώς κλικ με το ποντίκι και το πάλευε απ ότι έβλεπα να βρει αυτα που θέλει.
Έκανε περισσότερο χρόνο πάντως απ την εξέταση. Πώς να μην έχει ουρές έτσι? Κανονικά αυτά θα έπρεπε να τα κάνει γραμματέας αλλα αφού αυτό δεν γίνεται, δεν μπορούσαν να το κάνουν πιο εύκολο?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δημοσ.

Πάντως επειδή μόνο κράζουμε, έχω να πω πως οι υπηρεσίες στο ΙΚΑ ήταν άριστες και ο γιατρός πολύ καλός.

Αυτό είναι αλήθεια, στην Γαλλία ζήτησα ραντεβού για οφθαλμίατρο και μου έκλεισε μετά από 10 μήνες, ραντεβού για κολονοσκόπηση-γαστροσκόπηση μετά από 4 μήνες, συγκριτικά τα δίμηνα και τρίμηνα του ΙΚΑ είναι τεράστια βελτίωση. Εκεί όμως που προτιμώ μακράν την Ελλάδα είναι οι νοσοκόμες, όχι για τις τεχνικές υπηρεσίες (η εκπαίδευση είναι ίδια σε όλον τον κόσμο έτσι κι αλλιώς σε γιατρούς και νοσοκόμους) αλλά για τα bedside manners. Άλλο να σου πει η νοσοκόμα "σκάσε μαλάκα" χαιδευτικά την ώρα που βλαστημάς για σπασμένο δάχτυλο και σε φροντίζει (τρου στορι) κι άλλο να σε εξετάσει χωρίς κουβέντα και χαμόγελο σαν ρομπότ σε γραμμή παραγωγής.

Δημοσ.

Αν είναι ίωση, δυστυχώς περιμένεις απλά να κάνει το κύκλο της και φροντίζεις όσο μπορείς να δυναμώσεις το ανοσοποιητικό σου.

Αν είναι από μικρόβιο, τότε ναι μεν βοηθάει η αντιβίωση, αλλά πρέπει να στη δίνει ο γιατρός μόνο όταν έχει φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο. Γιατί και εσένα ταλαιπωρεί σωματικά, αλλά και για τους άλλους κάνει ανθεκτικά τα μικρόβια στην αντιβίωση.

Δημοσ.

Άσχετη σφήνα:

copy paste

Οι οδοντιατρικές ακτινογραφίες είναι ασφαλέστατες και η  δόση της ακτινοβολίας που λαμβάνεται από αυτές είναι ελάχιστη, Αρκεί να αναφερθεί ότι η ακτινοβολία που λαμβάνεται για 4 ακτινογραφίες τύπου Bitewing είναι 0,005 mSv (mili Sievert), ποσότητα ακτινοβόλησης που λαμβάνεται από το περιβάλλον σε λιγότερες από 24 ώρες. Αυτή η δόση, ισούται με την ακτινοβόληση που δέχεται κάποιος σε μια αεροπορική πτήση μίας ώρας. Μια αξονική τομογραφία θώρακος ακτινοβολεί τον ασθενή με δόση περίπου 7 mSv.

Αν ο γιατρος εχει ψηφιακο μηχανημα υπολογισε περιπου το 1/10 της επιβαρυνσης

• Like 3
Δημοσ.

ανατριχιάζω..

διαγνώσεις over internet σε τεχνολογικό φόρουμ. Τι τηλειατρική και λαλακίες !!!

Καλύτερα αντιβιώσεις παρά πνευμονία και μόνιμο πρόβλημα στο αναπνευστικό θα πω εγώ.

Τώρα αν κάνουν δουλειά, δεν μπορώ να πω.

Τέλος, ότι οι γιατροί είναι πρακτικά αντιπρόσωποι (με προμήθεια) των φαρμακευτικών είναι γνωστό τοις πάσοι.

Όμως , με τη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, έχει δυσκολέψει πολύ το μεροκάματο,
οπότε έχει φτιαχτεί (ανάλογα την εταιρία) ολόκληρο σύστημα που ελέγχει τις συνταγές και τι έδωσε τελικά ο φαρμακοποιός,
για να πληρωθεί η προμήθεια στο γιατρό.

Που σημαίνει αριθμό συνταγής , και φάρμακο που τελικά δόθηκε για την εκτέλεση της.
Πρακτικά πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στο σύστημα συνταγογράφησης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται 'φιλικό' φαρμακείο που δίνει πρόσβαση στις συνταγές που εκτέλεσαν οι συνεργαζόμενοι γιατροί,  στον ιατρικό επισκέπτη και την εταιρεία που ενδιαφέρεται.

Δεν ξέρω αν υπάρχει και πρόσβαση σε δεδομένα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε υψηλότερο -κεντρικό- επίπεδο,
κάτι που θα βόλευε πάρα πολύ τις φαρμακευτικές αφού θα είχαν συγκεντρωτικά στοιχεία για τις πωλησεις των 'αντιπροσώπων' τους.

Για αυτό να πονηρεύεστε όταν σας συστήνει ο γιατρός συγκεκριμένο φαρμακείο. Συνήθως κοντά στο ιατρείο του.

Συνεργάζεται με το φαρμακοποιό , και οι δύο μαζί συνεργάζονται με κάποιες εταιρείες.

Δε λέω ότι δεν πρέπει να πάρετε τα φάρμακα. Αλλά το 90% δουλεύει έτσι.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε σίγουρα είναι δυο αντιβιώσεις ή απλά σου έγραψε δυο φάρμακα που μπορεί το ένα να μην είναι αντιβίωση;

Το τι συνηθίζεται και τι όχι δεν το ξέρω, πάντως πριν ένα έτος που καταταλαιπωρήθηκα από προβλήματα στο στομάχι που προέκυψαν από λοιμώδη κολίτιδα με φλεγμονές στο έντερο και η εξέταση που έκανα αρχικά δεν έβγαλε σαφή αίτια για το τι έφταιγε, ο γιατρός μου έγραψε δυο δυνατές αντιβιώσεις για να δει αν το πρόβλημα ήταν από μικρόβιο ή κάτι άλλο, μετά έκανα πάλι εξέταση και είχαν εξαφανιστεί οι φλεγμονές έτσι διαπιστώθηκε οτι ήταν από μικρόβιο. Πριν 4 χρόνια σε πολύ δυνατή φλεγμονή σε άλλο μέρος πήρα πάλι αντιβιώσεις και μου έδιναν και ένα σκεύασμα που προστατεύει το στομάχι να μην επηρεαστεί από τα αντιβιωτικά.

Σε περιπτώσεις λοιπόν που υπάρχουν διάφορα θέματα και συνθήκες ο γιατρός ενδέχεται να σου γράψει και δυο αντιβιώσεις. Όσο για τις παρενέργειες, τέτοιες είχα περάσει και εγώ πέρσι, τις ανέφεραν και οι οδηγίες του φαρμάκου, αλλά τι να κάνουμε; Αν είναι να γίνουμε καλά από κολομικρόβια που μας ταλαιπωρούν θα πάρουμε φάρμακα.

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι απλά να μην λαμβάνεις τα φάρμακα ταυτόχρονα, να αφήνεις να περάσουν 20 λεπτά από την λήψη και να τρως κάτι πριν την αντιβίωση. Πάρε τηλέφωνο τον γιατρό σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...