Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να κανω φετος τα χαρτια μου και να δηλωθω σαν κατοικος εξωτερικου (βρετανια).

Υπαρχει πολυ χαρτουρα?

Προσπαθω να βγαλω ακρη ( http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/46545/pos-apodeiknyetai-i-forologiki-katoikia-apo-katoikous-tou-eksoterikoy) και αλλα λεει ο ενας αλλα λεει ο αλλος.

To εχει κανει κανενας? Ποσο καιρο παιρνει αυτη η διαδικασια?

Δημοσ.

Συμπληρώνεις αυτό https://online.hmrc.gov.uk/shortforms/form/PT_CertOfRes, περιμένεις να σου έρθει το χαρτί (2-3 εβδομάδες αναμονή - ίσως σε πάρουν τηλέφωνο για καμιά διευκρίνηση), το μεταφράζεις και το πας εσύ ή κάποιος πληρεξούσιος στην εφορία σου. Λογικά, ο εφοριακός δεν θα σου ζητήσει Apostille. Αν είναι ούφο, τότε ζήτα από έναν δικηγόρο να το αναλάβει και αυτό και μετά τελειώνεις.

• Like 2
Δημοσ.

Τί; Θες και άλλα;  :P

Ξανά, αν πέσεις σε τελείως βλαμμένο εφοριακό, καλού κακού, αν δουλεύεις ήδη, πάρε και το αγγλικό εκκαθαριστικό σου (P60) και κάνε και σε αυτό μια μετάφραση. Αν δεν το έχεις πάρεις για πρώτη φορά, καλού κακού, πάρε μια βεβαίωση εργοδότη όπου να λέει από πότε δουλεύεις και να γράφει και την διεύθυνση σου. Αν δεν τα δεχτεί όλα αυτά ο εφοριακός, πες του απλά να πάει να μαμηθεί.... :D

• Like 1
Δημοσ.

Θες αυτά που ορίζει η ΠΟΛ 1260/19.12.2014 και οι σχετικές 1142/31.5.2012, 1136/10.6.2013.

Κάποια θέλουν apostille.

Καλύτερα να συμβουλευτείς το λογιστή σου να σου πει τι χρειάζεσαι ανάλογα με τα εισοδήματά σου.

Δημοσ.

Εξαρταται 100% απτον εφοριακο και τον υπευθυνο του , στις περισσοτερες των περιπτωσεων δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΗ διαδικασια , ασχετα τι λενε οι χ,ψ νομοι

εμενα μου ανεφεραν  απτην εφορια  μεταξυ αλλων και τα εξης :  συμβολαιο σπιτιου , συμβολαιο εργασιας , apostille σε ΟΤΙ εγγραφο παρεις απο δημο+ εφορια   ,  να δουλευεις ηδη πανω απο 1 χρονο και ας λεει ο νομος για 6μηνο κλπ κλπ κλπ

long story short , ειναι στην κριση του εφοριακου και του υπευθυνου του να ζητησει ενα καρο εγγραφα για να πειστει οτι οντως εισαι εξω. Αν  εχεις και καποιο εσοδημα στην ελλαδα την εκατσες πρεπει να αποδειξεις οτι ειναι και σημαντικα μικροτερο απτο εισοδημα του εξωτερικου 

και ολα αυτα για κατι που σε μια πολιτισμενη χωρα θα εληγε με μια απλη βεβαιωση απτον δημο που μενεις οτι εισαι εκει για πανω απο 6 μηνες και φορολογεισαι στην χ χωρα.

Κατα τα αλλα λεμε οτι πολεμαμε την διαφθορα και την γραφειοκρατια , τα λεμε στους ξενους μπας και τα πιστέψουν αυτοι , τα λεμε και στον εαυτο μας μπας και στο τελος το πιστεψουμε κ εμεις 

Δημοσ.

Αμα γα……ε ο εφοριακος ειναι κλαφτα….. μια εβδομαδα παιδευομουν για να το κανω, τι μια δεν τους αρεσε το ενα , την αλλη το αλλο….

την αλλη ελειπε ο εφοριακος που ειχα ξεκινησει την διαδικασια και ο αντικαταστατης του δεν ειχε ιδεα….. πφφφφφ…... :mad:

Ε, μαλλον βαρεθηκαν να με βλεπουν επι μια εβδομαδα συνεχομενα, και ξεμπερδεψα….. :X

Σε αλλουν παλι γνωστους μου ηταν ενημεροι εκει που πηγαν να κανουν τα χαρτια και ξεμπερδεψαν κατευθειαν…….

Οπως ειπε και ο epp , ειναι αναλογα σε ποιους θα πεσεις……  :-)

Δημοσ.

ωχ καταλαβα, εχω να φαω καλαααααααα  :confused:

οταν λεμε εισοδημα απο ελλαδα (δεν εχω παρτιδες με ελλαδα!!) σε ρωτανε, ή απλα κοιτανε τραπεζικους σου λογαριασμους κτλ?

Δημοσ.

Παιδια για καποιον που εχει γεννηθει και ζει μονιμα στο εξωτερικο(αλλα ειναι γραμμενος στα μητρωα εδω και εχει και ΑΦΜ) τι χαρτια πρεπει να προσκομισει(κανει δηλωση γιατι εχει ενα ακινητο).Ξερει καποιος?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...