funbreaker Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 @Silverage: Μου απάντησες σε κάτι εκτός από το να κάνεις bold; Τώρα είδα ότι είσαι 19 χρονών και καταλαβαίνω. Μπερδεύεις τη λανθασμένη ερμηνεία του καλού και του δίκαιου. Σε όλη την ιστορία της στρατιωτικής Τουρκίας, αν μου βρεις ένα συμβάν στο οποίο πολέμησαν για το καλό, ευχαρίστως το συζητάμε. Όσο για το ότι οι πατρίδες δεν έχουν νόημα για σένα, ΟΚ δεκτό, αλλά εγώ προσωπικά το θεωρώ λάθος και προσβολή της ιστορίας μας, γιατί κάποιοι άνθρωποι πέθαναν για να μιλάμε εσύ κι εγώ ελληνικά. οκ, Στην πολιορκία της τριπολιτσάς πολέμησαν για να μην σφαχτούν. Τελικά έγιναν κιμάς. Θα μου πεις έγινε στα πλαίσια του δίκαιου εθνικού αγώνα μας, οκ ας τους επιτρέπαμε να φύγουν. Στον πόλεμο του 1897 πολέμησαν για την ακεραιότητα της πατρίδας τους, όπως και αργότερα στους βαλκανικούς. Εμείς υποτίθεται πως απελευθερώναμε, μην ξεχνάμε όμως ότι οι περιοχές που κατακτούσαμε είχαν και άλλους λαούς (Τούρκους, Βούλγαρους, κ.α.) Για τους μη μεταξύ μας πολέμους, στους ρωσοτουρκικούς και βενετουρικούς πολεμούσαν κάθε φορά για το συμφέρον και την ακεραιότητα της πατρίδας τους έναντι των εισβολέων που διεκδικούσαν εδάφη και επιρροή στην περιοχή. Εμέις δεν κάναμε επεκτατικούς πολέμους? Αλλά τους ονομάζαμε απελευθερωτικούς επειδή στις περιοχές αυτές υπήρχαν ΚΑΙ Έλληνες (όχι μόνο έλληνες). Έτσι λοιπόν κι αυτοί αμύνονταν. Απάνθρωπες σφαγές προφανώς και έκαναν, κι εμείς κάναμε αλλά αρκετά λιγότερες. Γενικά, κάθε στρατιώτης όπου κι αν πολέμησε είχε φάει πλύση εγκεφάλου πιο πριν για το δίκαιο των ιδανικών του. Όσο για το μεγάλο καλό που πάθαμε επειδή μιλάμε ελληνικά αδυνατώ να το καταλάβω, ας μιλούσαμε και κινέζικα αρκεί να ζούσαμε σε μια καλή κοινωνία. Δεν καταλαβαίνω γιατί καυλώνουν κάποιοι με τις συνέχειες των εθνων, πράγμα που θεωρώ και ιστορικώς μια ψευδαίσθηση.
aris1986 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Aμα αυριο σκασει πολεμος τι θα κανετε; πες μια στο δις; Πες δεν σας προστατευσει ο Πουτιν,το Νατο, ο Allah κτλπ. Ειλικρινα τωρα; Εχετε ιδιωτικο jet να φυγετε για αλλη χωρα; Ειστε γιοι εφοπλιστων; Δεν το νομιζω. Σε περιπτωση ανυποταξιας θα σας πανε φυλακη με τους Ιρανους και τους μπανταγκλεσιανους να τρωτε και να πινετε τσαμπα; Αφου γεμισουν οι φυλακες αντε να μεινουν μονο οι ανυποταχτοι, οι αλλοι δυστηχως σε ενα χαντακι και δεν θα τους ψαχνει κανεις ετσι προσφυγες που ειναι. Δεν θα εχει χωρο να ταϊζουν ολους τους τροφιμους φυλακων. Γιατι δεν ειμαστε τιποτα σπουδαιο, απλοι ανθρωποι ειμαστε χωρις super δυναμεις (βλέπε captain america) οποτε με τον εναν ή τον αλλο τροπο θα μας βαλουν να χορεψουμε σαν meatbag για σφαιρες.
BritGreek Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 οκ, στην πολιορκία της τριπολιτσάς πολέμησαν για να μην σφαχτούν. Τελικά έγιναν κιμάς. Θα μου πεις έγινε στα πλαίσια του δίκαιου εθνικού αγώνα μας, οκ ας τους επιτρέπαμε να φύγουν. Στον πόλεμο του 1897 πολέμησαν για την ακεραιότητα της πατρίδας τους, όπως και αργότερα στους βαλκανικούς. Εμείς υποτίθεται πως απελευθερώναμε, μην ξεχνάμε όμως ότι οι περιοχές που κατακτούσαμε είχαν και άλλους λαούς (Τούρκους, Βούλγαρους, κ.α.) Για τους μη μεταξύ μας πολέμους, στους ρωσοτουρκικούς και βενετουρικούς πολεμούσαν κάθε φορά για το συμφέρον και την ακεραιότητα της πατρίδας τους έναντι των εισβολέων που διεκδικούσαν εδάφη και επιρροή στην περιοχή. Εμέις δεν κάναμε επεκτατικούς πολέμους? Αλλά τους ονομάζαμε απελευθερωτικούς επειδή στις περιοχές αυτές υπήρχαν ΚΑΙ Έλληνες (όχι μόνο έλληνες). Έτσι λοιπόν κι αυτοί αμύνονταν. Απάνθρωπες σφαγές προφανώς και έκαναν, κι εμείς κάναμε αλλά αρκετά λιγότερες. Γενικά, κάθε στρατιώτης όπου κι αν πολέμησε είχε φάει πλύση εγκεφάλου πιο πριν για το δίκαιο των ιδανικών του. Όσο για το μεγάλο καλό που πάθαμε επειδή μιλάμε ελληνικά αδυνατώ να το καταλάβω, ας μιλούσαμε και κινέζικα αρκεί να ζούσαμε σε μια καλή κοινωνία. Δεν καταλαβαίνω γιατί καυλώνουν κάποιοι με τις συνέχειες των εθνων, πράγμα που θεωρώ και ιστορικώς μια ψευδαίσθηση. Επειδή τυχαίνει να έχω πάει στην Τουρκία πολλές φορές, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι στη συγκεκριμένη χώρα υπάρχουν πολύ έντονες αντιφάσεις. Ο απλός κόσμος στην Κωνσταντινούπολή, στη Ροδεστό κλπ είναι τέρμα φιλικός με εμάς και παντού διακρίνεις εύκολα τη μεγάλη φτώχεια. Ειδικά σε περιοχές εκτός Κωνσταντινούπολης. Έχουν όμως ένα στρατό που κάνει κουμάντο παντού και έχει τεράστια διείσδυση στις αποφάσεις της χώρας. Ο "εχθρός", λοιπόν, δεν είναι ο απλός Τούρκος. Είναι ο στρατός τους, ο οποίος είναι και ιδιαίτερα δυνατός πια, για πολλούς λόγους. Ακριβώς γι'αυτό, δεν μπορεί κάποιος να μένει απλός θεατής και να επαναπαύεται. Θα θυμίσω τη Σμύρνη, το διωγμό των Ποντίων και φυσικά την Κύπρο μέχρι και σήμερα, ανεξάρτητα με το ποιός φταίει. Ο Τουρκικός στρατός δεν έχει μπέσα και αυτό το ξέρω πάρα πολύ καλά. Είναι προκλητικός και ακόμα και σήμερα φτάνει με φρεγάτες του μέχρι το Σούνιο. Το να απαρνείσαι το έθνος σου, την έννοια της πατρίδας και τη γλώσσα, εγώ δεν μπορώ καν να το διανοηθώ. Με ξεπερνά. Ίσως επειδή δεν είμαι πια μικρός και έχω δει πώς είναι να ζει κανείς σε ένα ξένο τόπο ως μετανάστης. 1
funbreaker Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Aμα αυριο σκασει πολεμος τι θα κανετε; πες μια στο δις; Άγιο όρος με το λαπτοπ φουλ στις τσόντες κι ας έρθουν να με βρουν. Μόλις κοπάσει η φασαρία μετανάστευση.
aris1986 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Άγιο όρος με το λαπτοπ φουλ στις τσόντες κι ας έρθουν να με βρουν. Μόλις κοπάσει η φασαρία μετανάστευση. Πρωτους που θα φανε ειναι οι παπαδες! Με αποκεφαλισμο! Θα γινει και ενα ωραιο τζαμι εκει! Μουρλια 1
BritGreek Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Άγιο όρος με το λαπτοπ φουλ στις τσόντες κι ας έρθουν να με βρουν. Μόλις κοπάσει η φασαρία μετανάστευση. Ναι, άλλωστε οι Τούρκοι έχουν αποδείξει πόσο σέβονται τους κληρικούς, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια μας (βλέπε κατεχόμενη Κύπρο). 1
aris1986 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Ναι, άλλωστε οι Τούρκοι έχουν αποδείξει πόσο σέβονται τους κληρικούς, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια μας (βλέπε κατεχόμενη Κύπρο). Και ποιος του ειπε οτι θα εχει ρευμα εκει να φορτιζει το λαπτοπ/κινητο/ταμπλετ. 1
funbreaker Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Επειδή τυχαίνει να έχω πάει στην Τουρκία πολλές φορές, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι στη συγκεκριμένη χώρα υπάρχουν πολύ έντονες αντιφάσεις. Ο απλός κόσμος στην Κωνσταντινούπολή, στη Ροδεστό κλπ είναι τέρμα φιλικός με εμάς και παντού διακρίνεις εύκολα τη μεγάλη φτώχεια. Ειδικά σε περιοχές εκτός Κωνσταντινούπολης. Ο κόσμος προφανώς και θα είναι φιλικός, τι πρόβλημα να έχει. Εκτός αν του κάνουν πλύση εγκεφάλου απ τα κανάλια και την επόμενη μέρα μας μισεί. Άσχετο όμως με αυτά που λέμε. Έχουν όμως ένα στρατό που κάνει κουμάντο παντού και έχει τεράστια διείσδυση στις αποφάσεις της χώρας.Ο "εχθρός", λοιπόν, δεν είναι ο απλός Τούρκος. Είναι ο στρατός τους, ο οποίος είναι και ιδιαίτερα δυνατός πια, για πολλούς λόγους. Ακριβώς γι'αυτό, δεν μπορεί κάποιος να μένει απλός θεατής και να επαναπαύεται. Στον στρατό αυτό δεν θα πολεμήσουν 5-10 στρατηγοί, θα πολεμήσει ο μέσος παραμυθιασμένος Τούρκος απέναντι στον μέσο παραμυθιασμένο Έλληνα. Μην ξεχνάς τους πολέμους που κάναμε για την μεγάλη ιδέα. Φοβερό ιδανικό... εθνικισμός και ξερό ψωμί. Κάτσε και μέτρα νεκρούς από το 1897, τους βαλκανικούς και την μικρασιατική εκστρατεία να νιώσεις εθνική υπερηφάνεια. Τώρα τον λόγο που δεν μπορεί να μείνει κάποιος θεατής δεν τον πολυκατάλαβα. Ο λόγος είναι ότι είναι κακοί οι Τούρκοι? Το εθνικό συμφέρον τους κοιτάνε. Απ την άλλη κοιτάμε κι εμείς το δικό μας εθνικό συμφέρον και έτσι ιστορικά καταλήγουμε με άπειρους νεκρούς και μιζέρια κι απ τις 2 πλευρές. Ας κοιτούσαμε το συνολικό συμφέρον να γουστάραμε αμφότεροι. Θα θυμίσω τη Σμύρνη, το διωγμό των Ποντίων και φυσικά την Κύπρο μέχρι και σήμερα, ανεξάρτητα με το ποιός φταίει. Ο Τουρκικός στρατός δεν έχει μπέσα και αυτό το ξέρω πάρα πολύ καλά. Είναι προκλητικός και ακόμα και σήμερα φτάνει με φρεγάτες του μέχρι το Σούνιο. Ε ναι μπράβο, παραδείγματα σαν την Σμύρνη είναι παραδείγματα που ενισχύουν αυτό που λέω. Θέλαμε μεγαλοιδεατικό εθνικιστικό πόλεμο. Φτάσαμε μέχρι την άγκυρα σκοτώνοντας Τούρκους για την "εθνική ολοκλήρωση". Μετά τον ήπιαμε και τα ζώα οι κεμαλιστές ξερίζωσαν ότι ελληνικό περπατούσε απέναντι και το πολτοποίησαν. Τρελά γούστα ο πόλεμος και οι εθνικές ολοκληρώσεις ε? Το να απαρνείσαι το έθνος σου, την έννοια της πατρίδας και τη γλώσσα, εγώ δεν μπορώ καν να το διανοηθώ. Με ξεπερνά. Ίσως επειδή δεν είμαι πια μικρός. ε οκ, ενδιαφέρον αξίωμα αλλά δεν με αγγίζουν τα αξιώματα. Αν μου εξηγούσες την χρησιμότητα του να είμαστε χωρισμένοι σε ράτσες και να σφαζόμαστε για το ποια ράτσα θα πάρει παραπάνω πράματα αντί να κοιτάμε το συνολικό καλό, τότε μπορεί να καταλάβαινα. Πρωτους που θα φανε ειναι οι παπαδες! Με αποκεφαλισμο! Θα γινει και ενα ωραιο τζαμι εκει! Μουρλια Ναι, άλλωστε οι Τούρκοι έχουν αποδείξει πόσο σέβονται τους κληρικούς, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια μας (βλέπε κατεχόμενη Κύπρο). Θα κολώσουν ρε να μπουκάρουν στο άγιο όρος. Εδώ δεν μπήκαν παλιότερα που ήταν πιο χύμα η φάση. Είναι και οι Ρωσοι στην μέση και η διεθνής κοινότητα. Δεν έχουν λόγο να μπουν εκει μόνο και μόνο για ένα βούνο. Και ποιος του ειπε οτι θα εχει ρευμα εκει να φορτιζει το λαπτοπ/κινητο/ταμπλετ. Σωστό, να παραγγείλω κανα ηλιακό φορτιστή από ebay για το κινητό. Ας βλέπω τις τσόντες σε μικρότερη οθονη, τι να κάνουμε, θα το υποστώ για την πατρίδα. 1
taksidiotis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Ναι τα τρώει, αλλά συχνά τρώγονται μόνα τους. Όμως δεν μας φταίει μόνο η Ελλάδα αν δεν είμαστε έτοιμοι να πάρουμε το προσωπικό/επαγγελματικό ρίσκο που χρειάζεται καμιά φορά για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια. Εγώ είμαι της άποψης ότι, αφού μπορεί ένας να πετύχει κάτι, μπορούν και οι υπόλοιποι. Άλλωστε, τόσο κόσμο σε καφετέριες ανεξάρτητα από ώρα και ημέρα, εγώ που έχω ζήσει σε τρεις χώρες δεν έχω δει πουθενά αλλού. Ο Έλληνας έχει μάθει να βολεύεται και να κρίνει από τον καναπέ του. Το πιστεύω έντονα αυτό και το βλέπω καθημερινά. Τα club/μπουζοκλερί γεμάτα. Τα καλύτερα κινητά σε πιτσιρικάδες, πανάκριβα ρούχα με τα λεφτά του μπαμπά και των παππούδων. Σε ποιά άλλη χώρα γίνεται αυτό; Ο Έλληνας, λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να απογαλακτιστεί και να ξεβολευτεί. Μόνο έτσι θα δει προκοπή. πολυ σωστος
agrio.imeros Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Και ποιος του ειπε οτι θα εχει ρευμα εκει να φορτιζει το λαπτοπ/κινητο/ταμπλετ. Σωστό, να παραγγείλω κανα ηλιακό φορτιστή από ebay για το κινητό. Ας βλέπω τις τσόντες σε μικρότερη οθονη, τι να κάνουμε, θα το υποστώ για την πατρίδα. insomnia ... http://www.insomnia.gr/topic/561536-επαναστατικό-γκάτζετ-φορτίζει-το-κινητό-ενώ-απ/?p=53843789 2
funbreaker Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 insomnia ... gf.jpg http://www.insomnia.gr/topic/561536-επαναστατικό-γκάτζετ-φορτίζει-το-κινητό-ενώ-απ/?p=53843789 Θα πάρω να μοιράσω και στους καλόγερους που είναι επαγγελματίες σε αυτό τον τρόπο παραγωγής ενέργειας. Μέχρι και υπερυπολογιστή θα τροφοδοτήσω.
zio10 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Θα πάρω να μοιράσω και στους καλόγερους που είναι επαγγελματίες σε αυτό τον τρόπο παραγωγής ενέργειας. Μέχρι και υπερυπολογιστή θα τροφοδοτήσω. Όσοι έχουνε πάει πάντως (και όχι ιδιαίτερα θρήσκοι) με εντελώς άλλες εντυπώσεις γύρισαν.... 1
funbreaker Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Όσοι έχουνε πάει πάντως (και όχι ιδιαίτερα θρήσκοι) με εντελώς άλλες εντυπώσεις γύρισαν.... Έχω πάει κι εγώ. Γύρισα ξενερωμένος έχοντας δει με τα ίδια μου τα μάτια πόσος μεσαίωνας μπορεί να χωρέσει σε μερικούς εγκεφάλους.
zio10 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Έχω πάει κι εγώ. Γύρισα ξενερωμένος έχοντας δει με τα ίδια μου τα μάτια πόσος μεσαίωνας μπορεί να χωρέσει σε μερικούς εγκεφάλους. οκ σεβαστό εγώ δεν έχω πάει οπότε απλά μεταφέρω τις θετικότατες εντυπώσεις (το λιγότερο) όσων γνωστών μου πήγαν
caution Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Όσοι έχουν επισκεφτεί το άγιος όρος ( μέχρι και το όνομα είναι αστείο ) είναι ήδη πυροβολημένοι θρησκόληπτοι. Είναι σαν να λες εμένα όσοι φίλοι μου παίρνουν χρόνια πρέζα, λένε τα καλύτερα για την πρέζα.Σεβαστή η άποψη, αλλά δεν το λες και υγείες δείγμα για να βγάλουμε συμπέρασμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα