meymigrou Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα, Αγόρασα ένα καινούργιο HP laptop και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα: Το ανεμιστηράκι κάνει πολύ θόρυβο. Άνοιξα το λαπτοπ και είναι πεντακάθαρο, όλα στη θέση τους και οι θερμοκρασίες στη CPU είναι στους 42 με 50 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο το laptop ακούγεται περισσότερο από το desktop μου. Καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω; Δοκίμασα επίσης και προγράμματα όπως το SpeedFan, αλλά κανένα δεν φαίνεται να μπορεί να αλλάξει την ταχύτητα που γυρνάει το ανεμιστηράκι. Ευχαριστώ
SPANK Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Βασικά εφόσον ειναι καινούργιο κακώς έκανες και το άνοιξες γιατι έτσι αυτόματα χάνεις την εγγύηση ελπίζω να μην είχε κανένα αυτοκόλλητο που φαίνεται οτι δεν το έχει ανοίξεις κανένας , αφού κάνει τοσο θόρυβο οσο λές πήγαινε το πισω για έλεγχο μιας και εχεις εγγύηση 1
Euclides Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 1. Κακώς το άνοιξες, εφόσον είσαι στην εγγύηση. 2. Μπορεί να είναι ελλατωματική η ψύκτρα και να μην ακουμπά σωστά στη CPU.
meymigrou Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Το πήγα σε δύο μαγαζιά και μου είπαν ότι έτσι είναι αυτό, ακούγεται πολύ. Αλλά το θέμα είναι ότι αρχίζει και γίνεται σπαστικό.
Euclides Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Στην αντιπροσωπεία να το πας. Εγώ σε νέο laptop βρήκα υπολείμματα κόλλησης στην ψύκτρα, με αποτέλεσμα αυτή να μην ακουμπά σωστά στην CPU, να υπερθερμαίνεται και να δουλεύει συνέχεια ο ανεμιστήρας.
meymigrou Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Στην αντιπροσωπεία να το πας. Εγώ σε νέο laptop βρήκα υπολείμματα κόλλησης στην ψύκτρα, με αποτέλεσμα αυτή να μην ακουμπά σωστά στην CPU, να υπερθερμαίνεται και να δουλεύει συνέχεια ο ανεμιστήρας. Ο λόγος για τον οποίο δεν το έχω στείλει ακόμα στην αντιπροσωπία είναι επειδή θα αργήσουν πολύ μέχρι να μου το ξανά στείλουν. Και επειδή η δουλειά μου είναι πάνω στο λαπτοπ, δεν γίνεται να μείνω χωρίς αυτό.
CMD Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δοκίμασες BIOS update; Σε μερικά μοντέλα της Dell έτσι διορθωνόταν, ίσως "πιάσει" και σε σένα.
SPANK Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δεν πρέπει να πειράξει τίποτα απο την στιγμή που υπάρχει εγγύηση ειδικά να πάιξει με το bios και update
meymigrou Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δοκίμασες BIOS update; Σε μερικά μοντέλα της Dell έτσι διορθωνόταν, ίσως "πιάσει" και σε σένα. Αν αναφέρεσαι στα Site: BIOS updates που παρέχει η HP στην ιστοσελίδα της , ναι τα έκανα ήδη. Μάλιστα, όταν γινόταν η εγκατάσταση το ανεμιστηράκι μόνο φωτιά που δεν πήρε και ο θόρυβος είχε φτάσει να σε κουφαίνει εκείνη την στιγμή. Εκτός αν κάνω λάθος και δεν είναι αυτά, σε αυτή την περίπτωση διόρθωσε με. Δεν πρέπει να πειράξει τίποτα απο την στιγμή που υπάρχει εγγύηση ειδικά να πάιξει με το bios και update Η εγγύηση χάθηκε την πρώτη κιόλας ημέρα που αγόρασα το laptop γιατί το άνοιξα για να περάσω SSD αντί του 500ρι HDD που φορούσε.
apostol1s Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 εαν σε καινουργιο λαπτοπ εχεις τετοιες θερμοκρασιες πρεπει να βαλεις τον αρχικο σκληρο δισκο,και να το στειλεις πισω.εαν δεν φενετε θα σε καλυψει η εγγυηση
SPANK Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Η εγγύηση χάθηκε την πρώτη κιόλας ημέρα που αγόρασα το laptop γιατί το άνοιξα για να περάσω SSD αντί του 500ρι HDD που φορούσε. Αμα βάλεις τον παλιό δίσκο επάνω και δεν το καταλαβάνουν ( που δεν νομίζω ) δεν έχεις πρόβλημα
meymigrou Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 εαν σε καινουργιο λαπτοπ εχεις τετοιες θερμοκρασιες πρεπει να βαλεις τον αρχικο σκληρο δισκο,και να το στειλεις πισω.εαν δεν φενετε θα σε καλυψει η εγγυηση Είδα τις θερμοκρασίες του laptop ενός φίλου μου, ο οποίος έχει ακριβώς το ίδιο αλλά ένα μοντέλο πιο καινούργιο, και οι διαφορές είναι στους 10 βαθμούς Κελσίου. Το δικό μου έχει πάρει φωτιά στους 55 βαθμούς και το δικό του στους 45-46-47. Αμα βάλεις τον παλιό δίσκο επάνω και δεν το καταλαβάνουν ( που δεν νομίζω ) δεν έχεις πρόβλημα Αυτό θα κάνω και ελπίζω να μην το καταλάβουν. Σε ευχαριστώ.
koolisk6 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 εκτος απο το θορυβο σου κανει καποιο αλλο προβλημα? π.χ. μπλε οθονες,ξαφνικα σβησιματα,επανεκιννησεις κλπ.? για να αποκλεισουμε το θεμα ελλατωμα στο hardware..... αν ειναι μονο ο θορυβος του ανεμιστηρα και εχεις γνωσεις, το ανοιγεις και βαζεις καινουρια παστα (κατα προτιμηση arctic silver). η παστα που βαζουν οι εταιριες ειναι απο τις χειροτερες.... αν δεν εισαι ανετα να το ανοιξεις καλυτερα στειλτο πισω στην αντιπροσωπεια να το κανουν αυτοι τοτε.... απλα για να γλιτωσεις χρονο γιατι θα ταλαιπωρηθεις κ θα μεινεις αρκετες μερες χωρις λαπτοπ
meymigrou Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Μετά από συνεννόηση με την HP, έστειλα το λαπτοπ μου στην Θεσσαλονίκη και μου άλλαξαν την οθόνη και την μητρική. Σύμφωνα με αυτούς, ο λόγος για τον οποίο έκανε τόσο πολύ θόρυβο ήταν επειδή το ανεμιστηράκι δεν μπορούσε να καταλάβει αν ήταν ζεστός ή όχι ο επεξεργαστής, κι έτσι δούλευε σε full ισχύ όλη την ώρα. Ο επεξεργαστής ήταν ελαττωματικός, αλλά επειδή πήγαινε πακέτο μαζί με την μητρική άλλαξαν αυτήν. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Υ.Γ. Η εταιρεία έστειλε courier να παραλάβει το λαπτοπ από το σπίτι μου, ανέλαβε όλα τα μεταφορικά έξοδα, με πήραν τηλέφωνο την επόμενη κιόλας ημέρα ενημερώνοντας με για το τι συμβαίνει και μου έστειλαν το λαπτοπ την τέταρτη ημέρα. Απίστευτοι!
SPANK Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Τέλος καλό ολα καλά και ευχάριστω απο την hp που τα ανέλαβε ολα ειναι καλό να το ξέρουμε , αλλα επεξεργαστής να ειναι ελλατωματικό ειναι πολύ σοβαρό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα