Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αγόρασα ένα καινούργιο HP laptop και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα: Το ανεμιστηράκι κάνει πολύ θόρυβο. Άνοιξα το λαπτοπ και είναι πεντακάθαρο, όλα στη θέση τους και οι θερμοκρασίες στη CPU είναι στους 42 με 50 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο το laptop ακούγεται περισσότερο από το desktop μου.

Καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω; Δοκίμασα επίσης και προγράμματα όπως το SpeedFan, αλλά κανένα δεν φαίνεται να μπορεί να αλλάξει την ταχύτητα που γυρνάει το ανεμιστηράκι.

Ευχαριστώ :)

Δημοσ.

Βασικά εφόσον ειναι καινούργιο κακώς έκανες και το άνοιξες γιατι έτσι αυτόματα χάνεις την εγγύηση ελπίζω να μην είχε κανένα αυτοκόλλητο που φαίνεται οτι δεν το έχει ανοίξεις κανένας , αφού κάνει τοσο θόρυβο οσο λές πήγαινε το πισω για έλεγχο μιας και εχεις εγγύηση

• Like 1
Δημοσ.

1. Κακώς το άνοιξες, εφόσον είσαι στην εγγύηση.

2. Μπορεί να είναι ελλατωματική η ψύκτρα και να μην ακουμπά σωστά στη CPU.

Δημοσ.

Το πήγα σε δύο μαγαζιά και μου είπαν ότι έτσι είναι αυτό, ακούγεται πολύ. Αλλά το θέμα είναι ότι αρχίζει και γίνεται σπαστικό.

Δημοσ.

Στην αντιπροσωπεία να το πας.

Εγώ σε νέο laptop βρήκα υπολείμματα κόλλησης στην ψύκτρα, με αποτέλεσμα αυτή να μην ακουμπά σωστά στην CPU, να υπερθερμαίνεται και να δουλεύει συνέχεια ο ανεμιστήρας.

Δημοσ.

Στην αντιπροσωπεία να το πας.

Εγώ σε νέο laptop βρήκα υπολείμματα κόλλησης στην ψύκτρα, με αποτέλεσμα αυτή να μην ακουμπά σωστά στην CPU, να υπερθερμαίνεται και να δουλεύει συνέχεια ο ανεμιστήρας.

Ο λόγος για τον οποίο δεν το έχω στείλει ακόμα στην αντιπροσωπία είναι επειδή θα αργήσουν πολύ μέχρι να μου το ξανά στείλουν. Και επειδή η δουλειά μου είναι πάνω στο λαπτοπ, δεν γίνεται να μείνω χωρίς αυτό.

Δημοσ.

Δοκίμασες BIOS update; Σε μερικά μοντέλα της Dell έτσι διορθωνόταν, ίσως "πιάσει" και σε σένα.

Δημοσ.

Δεν πρέπει να πειράξει τίποτα απο την στιγμή που υπάρχει εγγύηση ειδικά να πάιξει με το bios και update

Δημοσ.

Δοκίμασες BIOS update; Σε μερικά μοντέλα της Dell έτσι διορθωνόταν, ίσως "πιάσει" και σε σένα.

Αν αναφέρεσαι στα Link.png Site: BIOS updates που παρέχει η HP στην ιστοσελίδα της , ναι τα έκανα ήδη. Μάλιστα, όταν γινόταν η εγκατάσταση το ανεμιστηράκι μόνο φωτιά που δεν πήρε και ο θόρυβος είχε φτάσει να σε κουφαίνει εκείνη την στιγμή. Εκτός αν κάνω λάθος και δεν είναι αυτά, σε αυτή την περίπτωση διόρθωσε με.

Δεν πρέπει να πειράξει τίποτα απο την στιγμή που υπάρχει εγγύηση ειδικά να πάιξει με το bios και update

Η εγγύηση χάθηκε την πρώτη κιόλας ημέρα που αγόρασα το laptop γιατί το άνοιξα για να περάσω SSD αντί του 500ρι HDD που φορούσε.

Δημοσ.

εαν σε καινουργιο λαπτοπ εχεις τετοιες θερμοκρασιες πρεπει να βαλεις τον αρχικο σκληρο δισκο,και να το στειλεις πισω.εαν δεν φενετε θα σε καλυψει η εγγυηση

Δημοσ.
Η εγγύηση χάθηκε την πρώτη κιόλας ημέρα που αγόρασα το laptop γιατί το άνοιξα για να περάσω SSD αντί του 500ρι HDD που φορούσε.

Αμα βάλεις τον παλιό δίσκο επάνω και δεν το καταλαβάνουν ( που δεν νομίζω ) δεν έχεις πρόβλημα

Δημοσ.

εαν σε καινουργιο λαπτοπ εχεις τετοιες θερμοκρασιες πρεπει να βαλεις τον αρχικο σκληρο δισκο,και να το στειλεις πισω.εαν δεν φενετε θα σε καλυψει η εγγυηση

Είδα τις θερμοκρασίες του laptop ενός φίλου μου, ο οποίος έχει ακριβώς το ίδιο αλλά ένα μοντέλο πιο καινούργιο, και οι διαφορές είναι στους 10 βαθμούς Κελσίου. Το δικό μου έχει πάρει φωτιά στους 55 βαθμούς και το δικό του στους 45-46-47.

Αμα βάλεις τον παλιό δίσκο επάνω και δεν το καταλαβάνουν ( που δεν νομίζω ) δεν έχεις πρόβλημα

Αυτό θα κάνω και ελπίζω να μην το καταλάβουν. Σε ευχαριστώ.

Δημοσ.

εκτος απο το θορυβο σου κανει καποιο αλλο προβλημα?

π.χ. μπλε οθονες,ξαφνικα σβησιματα,επανεκιννησεις κλπ.?

για να αποκλεισουμε το θεμα ελλατωμα στο hardware.....

αν ειναι μονο ο θορυβος του ανεμιστηρα και  εχεις γνωσεις,

το ανοιγεις και βαζεις καινουρια παστα (κατα προτιμηση arctic silver).

η παστα που βαζουν οι εταιριες ειναι απο τις χειροτερες....

αν δεν εισαι ανετα να το ανοιξεις καλυτερα στειλτο πισω στην αντιπροσωπεια να το κανουν αυτοι τοτε....

απλα για να γλιτωσεις χρονο γιατι θα ταλαιπωρηθεις κ θα μεινεις αρκετες μερες χωρις λαπτοπ

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μετά από συνεννόηση με την HP, έστειλα το λαπτοπ μου στην Θεσσαλονίκη και μου άλλαξαν την οθόνη και την μητρική. Σύμφωνα με αυτούς, ο λόγος για τον οποίο έκανε τόσο πολύ θόρυβο ήταν επειδή το ανεμιστηράκι δεν μπορούσε να καταλάβει αν ήταν ζεστός ή όχι ο επεξεργαστής, κι έτσι δούλευε σε full ισχύ όλη την ώρα. Ο επεξεργαστής ήταν ελαττωματικός, αλλά επειδή πήγαινε πακέτο μαζί με την μητρική άλλαξαν αυτήν.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Υ.Γ. Η εταιρεία έστειλε courier να παραλάβει το λαπτοπ από το σπίτι μου, ανέλαβε όλα τα μεταφορικά έξοδα, με πήραν τηλέφωνο την επόμενη κιόλας ημέρα ενημερώνοντας με για το τι συμβαίνει και μου έστειλαν το λαπτοπ την τέταρτη ημέρα. Απίστευτοι!

Δημοσ.

Τέλος καλό ολα καλά και ευχάριστω απο την hp που τα ανέλαβε ολα ειναι καλό να το ξέρουμε , αλλα επεξεργαστής να ειναι ελλατωματικό ειναι πολύ σοβαρό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...