Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι τελειόφοιτος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών τμήματος Οργάνωσης κ Διοίκησης κ ενδιαφερόμαι να αλλάξω κ να πάω στον κλάδο του IT

Μ'αρέσει να ασχολούμαι με τους υπολογιστές σμαρτφον επισκευές κ να αλλάζω λειτουργικά, γενικότερα έχω το μικρόβιο των υπολογιστών χωρίς όμως να έχω πραγματική επαγγελματική εμπειρία.Έχω σκεφτεί για αρχή να πάρω το Comptia A+ κ μετά το Network+ πιστεύετε είναι μια καλή κίνηση ή θα ήταν προτιμότερο να πάω κατευθείαν για τα πιο βαριά χαρτιά MCSA/CCNA ?

Στο άμεσο μέλλον σκέφτομαι ακόμα κ την επιλογή ενός μεταπτυχιακού σε Computer Science.

Βρίσκομαι Αγγλία είναι ο κλάδος ακόμα ισχυρος μετά την οικονομική κρίση ή πλέον όχι?

Δημοσ.

τα 2 πρώτα πιστοποιητικά είναι άχρηστα. 

για αρχή δες το MCSA αν θες να πας σαν system admin I η το CCNA για να ξεκινήσεις σε δίκτυα. 

Ένα μεταπτυχιακό θα βοηθούσε ΠΑΡΑ πολύ μιας και θα συνδυάσεις ΙΤ με οικονομικά, ότι πρέπει για analysts σε πλειάδα τομέων.θα πρότεινα προς ERP /CRM μιας και θα έχεις το θεωρητικό υπόβαθρο για το πως πραγματοποιούνται οι συναλλαγές σε επιχειρήσεις κτλπ. 

Αν θες κάτι πιο τεχνικό, λιώσε. άσε τις αλλαγές λειτουργικών και διαφορά συναφή κατσαβιδοειδή, και δες για Mass deployment/configuration/administration, μάθε και Powershell και είσαι αρχηγός για αρχή.

ότι και να αποφασήσεις, καλή σου τύχη.  

• Like 2
Δημοσ.

Μην το πας προς το τεχνικό (admin, engineer κτλ) γιατί έτσι πετάς το πτυχίο οικονομικών στα σκουπίδια. Κάνε μεταπτυχιακό στην πληροφορική και γύρνα προς στόχο σε project manager / product manager / business developer / ΒΑ προιόντων πληροφορικής στον χρηματοπιστωτικό τομέα (που είναι άπειρα).

Οι πιστοποιήσεις αν ο ρόλος σου δεν είναι τεχνικός είναι σχεδόν άχρηστες.

• Like 4
Δημοσ.

εχω κανει το λαθος που περιγραφει ο αλεξ πετωντας στα σκουπιδια αρκετα καλο πτυχιο (Λο.Χρη ΑΣΟΕΕ).

απο τη μια μου αρεσει αυτο που κανω (networking περισσότερο security oriented) απο την αλλη, ισως με λιγο διαφορετικο focus, ενδεχομενως να μπορουσα να κανω μια πιο θεωρητικη δουλεια (PM, product management κλπ) και να εχω σαφως καλυτερες απολαβες.

• Like 1
Δημοσ.

Στην τελική, μετράει να σου αρέσει και αυτό που κάνεις ώστε να ανεβάζεις την ποιοτητα ζωής σου. 

Βεβαια αυτό που περιγράφω ανήκει στα 1st world problems Και κανέναν ρεαλιστικό παραλληλισμό με το ελληνικό εργασιακό μεσαίωνα.

• Like 1
Δημοσ.

^

^

^

Ακριβως αυτο που λεει o Ηeadbanger..... :-)

Kαι γω ημουνα στον IT τομεα (Hardware oriented) , ωσπου ειχα ψιλοβαρεθει, και αλλαξα κατευθυνση.....

Πλεον, με αυτο που ασχολουμαι, με γεμιζει, και μου δινει την δυνατοτητα να ειμαι πιο ελευθερος στις κινησεις μου.  :-)

• Like 1
Δημοσ.

Κάνε τη σωστή επιλογή αν είναι να δουλέψεις Ελλάδα.

Ένας λαμπερός επαγγελματικός κόσμος των 750ευρώ/μήνα & 12ωρες/μέρα δουλεύοντας 35 χρόνια στο ίδιο αντικείμενο χωρίς εξέλιξη σε περιμένει. 

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Ο τρόπος που το σκεφτομααι ειναι πως για να παω κατευθεια σε MCSA/CCNA χωρις καθολου εμπειρία στα δίκτυα θα τα βρω μπαστουνια το λιγοτερο.Ετσι κανοντας κατι εισαγωγικό οπως το Network+ k to A+ αντε κ το Security+ απλα για να φανει πως εχω μια καποια σχεση με το αντικείμενο να μπορεσω να μπω σε καποια θεση support/helpdesk (ή ειναι ουτοπικο μονο με αυτα τα 2 cert να κυνηγησω μια τέτοια θεση?) για να αποκτω σιγα σιγα εργασιακη εμπειρια στον τομεα.

Ιδανικά το μεταπτυχιακό σε συνδυασμό με τα οικονομικά θα βοηθήσει πολύ αλλα μέχρι τότε πιστευω θα ηταν καλο να αποκτησω καποια εμπειρία εστω κ στο τεχνικό κομματι.

@Rabican Απο ΛΟΧΡΗ πως μεταπηδησες σε δικτυα?

Δημοσ.

ειχα ψιλοπαρατησει τη σχολη (2 μαθηματα περασμενα σε 3 χρονια) και ξεκινησα CCNA. μου αρεσε, το ακολουθησα και το εξελιξα. στην πορεια πηρα και το πτυχιο. ποτε δεν ξερεις που θα σου χρειαστει..

σχετικα με το οτι θα τα βρεις μπαστουνια, να σε πληροφορησω οτι πριν ξεκινησω το CCNA δεν ηξερα τη διαφορα μεταξυ Switch και Router.

• Like 1
Δημοσ.

ειχα ψιλοπαρατησει τη σχολη (2 μαθηματα περασμενα σε 3 χρονια) και ξεκινησα CCNA. μου αρεσε, το ακολουθησα και το εξελιξα. στην πορεια πηρα και το πτυχιο. ποτε δεν ξερεις που θα σου χρειαστει..

σχετικα με το οτι θα τα βρεις μπαστουνια, να σε πληροφορησω οτι πριν ξεκινησω το CCNA δεν ηξερα τη διαφορα μεταξυ Switch και Router.

Μια απο τα ιδια για την σχολη γιαυτο κ ψαχνομαι σε κατι αλλο.

Τα  εισαγωγικα αυτα cert θα μπορουσαν να με βοηθησουν για καποια θεση helpdesk/support?

Δημοσ.

Ανάμεσα σε Comptia A+ Network+ MCSA CCNA πια θα ήταν η καλύτερη σειρά να ασχοληθεί κάποιος με μικρή πρακτική εμπειρία στα δίκτυα?

Δημοσ.

Κάνε τη σωστή επιλογή αν είναι να δουλέψεις Ελλάδα.

Ένας λαμπερός επαγγελματικός κόσμος των 750ευρώ/μήνα & 12ωρες/μέρα δουλεύοντας 35 χρόνια στο ίδιο αντικείμενο χωρίς εξέλιξη σε περιμένει.

Αυτο εδω ... νομιζουν παλι οτι επιστρεψαμε στην δουλεια, οτι πρεπει να λεμε και ευχαριστω που δουλευουμε, λες και δεν προσφερουμε.

Ενα καταλαβα εγω, οσο πιο πολυ ζηλο δειχνεις για την δουλεια τοσο πιο πολυ σε γαμανε... οταν σε κυνηγανε απο πισω τα χεις γραμμενα ολα οτι και να γινει φορτωνουν δουλεια στους αλλους..

Ελλαδαρα, οπου μερικοι ξεχνανε οτι οι εργατες ειναι και αυτοι ανθρωποι με οικογενεια, αναγκες και δικαιωματα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...