Προς το περιεχόμενο

Gamepad για android tablet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To teclast P98 air που αγόρασα είναι εξαιρετικό, αλλά έχει ένα μειονέκτημα, δεν έχει γυροσκόπιο. Αυτό κάνει δύσκολο να παίξω τα παιχνίδια που προτιμώ (κυρίως racing και flight sims), καθώς μέχρι τώρα περιέστρεφα το tablet για να αλλάζω κατεύθυνση.

Δοκίμασα με το gamepad μου (ένα παλιότερο saitek) και ένα ειδικό πρόγραμμα mapping, αλλά δεν τα κατάφερα. Μάλλον με βλέπω για αγορά νέου controller.

Από όσο έψαξα, οι xbox one controllers φαίνεται να δουλεύουν σωστά με τα tablets, έχει κανείς εμπειρία;  Ισχύει το ίδιο και για τα PS3 controllers;

Από την άλλη, το ποσό είναι αρκετά μεγάλο και βλέπω στο ebay διάφορους bluetooth controllers σε χαμηλότερες τιμές. Εμπειρία κανείς από αυτά; Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από Voodooman
Δημοσ.

Σοβαρά χρήματα, αντίστοιχα ενός γνωστού controller. Αξίζει άραγε να προτιμήσω αυτό ή να πάρω σε παρόμοια χρήματα έναν xbox;

• 2 μήνες μετά...
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

bump

προσωπικα πηρα τον ipega pg9023 αρκετα καλος controller και δουλευει οπως πρεπει τοσο σε εmu οσο και σε games

Έχω το MI pad και έχω δοκιμάσει X360/DS3/X1/DS4 gamepads (με αντίστοιχα mounts), αλλά τελικά δεν με καλύπτει κανένα. Θέλω τα controls να βρίσκονται στο πλάι του tablet, νομίζω αυτό θα με βολεύει περισσότερο. Είχα καταλήξει στο ipega PG-9023 ή στο STG-One. Για το STG-One διαβάζω πολύ άσχημα πράγματα, οπότε με βλέπω για το PG-9023. Βασικά μια απορία έχω και θα το εκτιμούσα αν μου την έλυνες: πόσο χάλια είναι τα deadzones του;

Επεξ/σία από Malthador
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ρε παιδια καλησπερα εχω ενα tablet Lenovo s6000L

το οποιο θελω να το κανω να συνδεεται με το κοντρολλερ ασυρματο του xbox360.

οσο και να ειχα ψαξει μεσω καποιων προγραμματων ειχα καταφερει να δουλευουν καποια κουμπια..

υπαρχει καμια λυση για να δουλευουν ολα τα κουμπια και να παιζω με το κοντρολλερ;

ευχαριστω

αυτην την στιγμη επειδη για 6 μηνες το ειχε ο αδερφος μου επειδη ελειπε και ξαναρθε το ταμπλετ προχθες

εχω ξεχασει τι ειχα κανει για να δουλευουν καποια κουμπια και τωρα ειμαι φτου απο την αρχη..

Υ.Γ. το ταμπλετ ειναι ροοταρισμενο

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

bump

Έχω το MI pad και έχω δοκιμάσει X360/DS3/X1/DS4 gamepads (με αντίστοιχα mounts), αλλά τελικά δεν με καλύπτει κανένα. Θέλω τα controls να βρίσκονται στο πλάι του tablet, νομίζω αυτό θα με βολεύει περισσότερο. Είχα καταλήξει στο ipega PG-9023 ή στο STG-One. Για το STG-One διαβάζω πολύ άσχημα πράγματα, οπότε με βλέπω για το PG-9023. Βασικά μια απορία έχω και θα το εκτιμούσα αν μου την έλυνες: πόσο χάλια είναι τα deadzones του;

Τελικά τσίμπησα το PG-9023. Μερικά σχόλια για όποιον είναι σε παρόμοια φάση με εμένα και θέλει gamepad/mount δύο σε ένα, νοικοκυρεμένα. Τα μόνα αρνητικά που μπορώ να καταλογίσω στο PG-9023 είναι ότι:

- Τα αναλογικά του είναι μέτρια (βέβαια, tbh δεν με δυσκόλεψαν στο να παίζω Borderlands, αλλά από την άλλη έχω μάθει να παίζω FPS's με τα εντελώς σάπια αναλογικά των X360/PS3 gamepads)

- Τα extra πλήκτρα (Start, Select, Home, καθώς και μερικά άλλα που έχει για να χειρίζεσαι volume και pause/start σε ταινίες) δουλεύουν oob σε android, αλλά είναι εκνευριστικά δύσκολα στο πάτημα.

- Το δεξί αναλογικό είναι σε λάθος θέση. Θα το προτιμούσα στη θέση των ABXY πλήκτων και όχι σε Wii U Pad layout.

- Η συσκευή καλύπτει το πάνω και το κάτω μέρος του tablet (σε landscape mode), με αποτέλεσμα να μην είναι προσβάσιμες όσες θύρες βρίσκονται εκεί.

Κατά τ' άλλα είναι με διαφορά η καλύτερη λύση της αγοράς τη δεδομένη στιγμή, είναι πανέξυπνο σαν concept και έπρεπε να το είχαν αντιγράψει ήδη και οι μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου. Έχει εξαιρετική αυτονομία (γύρω στις 40 ώρες) ενώ το tablet μπορεί να μπει και σε portrait mode, εκτός από landscape (κάτι τρομερά χρήσιμο σε DS emulation). Η συσκευή μαγκώνει γερά το tablet/κινητό πάνω της από τα πλαϊνά και δεν υπάρχει πιθανότητα να φύγει. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αγορά και το βλέπω να μένω σε αυτή τη λύση μέχρι να κυκλοφορήσει κάτι καλύτερο.

ρε παιδια καλησπερα εχω ενα tablet Lenovo s6000L

το οποιο θελω να το κανω να συνδεεται με το κοντρολλερ ασυρματο του xbox360.

οσο και να ειχα ψαξει μεσω καποιων προγραμματων ειχα καταφερει να δουλευουν καποια κουμπια..

υπαρχει καμια λυση για να δουλευουν ολα τα κουμπια και να παιζω με το κοντρολλερ;

ευχαριστω

αυτην την στιγμη επειδη για 6 μηνες το ειχε ο αδερφος μου επειδη ελειπε και ξαναρθε το ταμπλετ προχθες

εχω ξεχασει τι ειχα κανει για να δουλευουν καποια κουμπια και τωρα ειμαι φτου απο την αρχη..

Υ.Γ. το ταμπλετ ειναι ροοταρισμενο

Έχεις ακολοθήσει κάποιο τέτοιο guideline;

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
Δημοσ.

@Malthador μα δεν κανει και τπτ αυτος :P συνδεει τον ανταπτορα στο OTG και παιζει...

εμενα κατι προφανως θελει εντολες-προγραμματακια κτλπ γτ κανω αυτο που κανει στο βιντεο και δεν γινεται τπτ

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Malthador μα δεν κανει και τπτ αυτος :P συνδεει τον ανταπτορα στο OTG και παιζει...

εμενα κατι προφανως θελει εντολες-προγραμματακια κτλπ γτ κανω αυτο που κανει στο βιντεο και δεν γινεται τπτ

Τι εντολές-πογραμματάκια;

Κάτσε να τα πάρουμε από την αρχή. Το android έχει ήδη μέσα του τους απαραίτητους drivers για να παίζει το XBOX 360 gamepad από μόνο του. Δεν χρειάζεται κάτι extra. Το έχω δοκιμάσει με το wired Χ360 gamepad μου σε τουλάχιστον 5 συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών και δουλεύει out-of-the-box. Έχεις wired gamepad να το επιβεβαιώσεις;

Από την άλλη το android δεν μπορεί να παίξει με τον wireless receiver out-of-the-box. Χρειάζεται ένα κολπάκι για να δουλέψει σωστά και να γίνονται registered όλα τα κουμπάκια (το οποίο ίσχυε παλιά βέβαια, δεν ξέρω αν το έχουν σιάξει στο lollipop). Το έχεις κάνει αυτό;

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι εντολές-πογραμματάκια;

Κάτσε να τα πάρουμε από την αρχή. Το android έχει ήδη μέσα του τους απαραίτητους drivers για να παίζει το XBOX 360 gamepad από μόνο του. Δεν χρειάζεται κάτι extra. Το έχω δοκιμάσει με το wired Χ360 gamepad μου σε τουλάχιστον 5 συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών και δουλεύει out-of-the-box. Έχεις wired gamepad να το επιβεβαιώσεις;

Από την άλλη το android δεν μπορεί να παίξει με τον wireless receiver out-of-the-box. Χρειάζεται ένα κολπάκι για να δουλέψει σωστά και να γίνονται registered όλα τα κουμπάκια (το οποίο ίσχυε παλιά βέβαια, δεν ξέρω αν το έχουν σιάξει στο lollipop). Το έχεις κάνει αυτό;

οπως σου ειπα εχω ασυρματο οποτε οταν συνδεω τον ανταπτορα δεν συγχρονιζεται..

οταν το ειχα πετυχει να συγχρονιστει (πριν 6-7 μηνες) το ειχα πετυχει αν θυμαμαι καλα με κατι εντολες στο terminal emulator οπως ls -l

vendor_045e_Product_.....

και μετα με προγραμματακι ρυθμιζα καποια κουμπια (οπως εγραψες και εσυ...)

οποτε για αυτο λεω οτι θελει καποιες εντολες κτλπ..

ακολουθησα το original thread και χθες αυτο εδω 

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1792531

αλλα τπτ...

βεβαια ο τυπας στο update 2 δινει 2 αρχεια τα οποια ομως εγω τα εχω  ηδη

διορθωσε με αν δεν το καταλαβες

Επεξ/σία από euxoulhs
Δημοσ.

λοιπον καταφερα και συγχρονιζω το κοντρολλερ με το ταβλετ μεσω της εφαρμογης usb/bt joystickCenter free

το θεμα ειναι πως μονο το d-pad εχω καταφερει να φτιαξω...τα αλλα κουμπια δεν ξερω πως σκατα...σαν ''προτυπο'' μου βγαζει του keyboard τα κουμπια..

κανεις καποια βοηθεια;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...