Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια ερωτηση. Εργαζομαι με συμβαση πληρους απασχολησης 8 ωρες την ημερα/40 την εβδομαδα.

Εαν μου ζητηθει να εργασθω 9η ωρα αυτη πληρωνεται ως υπερεργασια (+25%) και η 10η υπερωρια (+40%),

Αυτες οι ωρες (η 9η πχ) εννοειται οτι ειναι συνεχωμενη του κανονικου ωραριου ? Ή μπορει να φυγω πχ στην ληξη του ωραριου του κανονικου και να μου πει σε 3 ωρες ξαναελα για μια ωρα ... ?

Υπαρχει νομος που να οριζει οτι αυτες οι ωρες παρεχονται συννεχομενα του κανονικου ωραριου ? Οτι ειναι ακολουθες?

Δημοσ.

Υπερωρία είναι εντός 24ωρου, ναι μπορεί να σου φύγε και ελα μετά τρεις ωρες να κάνεις μία ή δυο ωρες υπερωρία

Υγ

Με την προϋπόθεση οτι η ανάπαυση μεταξύ δυο ωράριων να είναι 11 ωρες

Δημοσ.

Υπερωρία είναι εντός 24ωρου, ναι μπορεί να σου φύγε και ελα μετά τρεις ωρες να κάνεις μία ή δυο ωρες υπερωρία

Υγ

Με την προϋπόθεση οτι η ανάπαυση μεταξύ δυο ωράριων να είναι 11 ωρες

Μεταξύ του 8ώρου και της μια ώρας; Δηλαδή ή θα είναι συνεχόμενο ή μετά από 11 ώρες;

Επίσης, νομίζω ότι η μία ώρα επιπλέον δεν θεωρείται πάντα υπερωρία

Δημοσ.

Για να το ξεκαθαρισουμε. Εργαζομαι καθημερινα 8:00-16:00 αν μου ζητησει να εργαστω 16:00-18:00 συνεχομενα δηλαδη του 8ωρου μου η πρωτη ωρα θα ειναι υπερεργασια (25%) και η δευτερη υπερωρια(40%). ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΕ ΦΩΝΑΞΕΙ στις 21:00 της ιδιας ημερα και να μου πει κανε μια ωρα υπερεργασια. Αυτο που θελω να διεκρυνησω ειναι οτι η ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ  να ειναι μια ωρα την ημερα και συνεχομενη με το κανονικο ωραριο. Ειμαι σωστος ?

Δημοσ.

Μεταξύ του 8ώρου και της μια ώρας; Δηλαδή ή θα είναι συνεχόμενο ή μετά από 11 ώρες;

Επίσης, νομίζω ότι η μία ώρα επιπλέον δεν θεωρείται πάντα υπερωρία

Δεν είπε αυτό.

Πρέπει να μεσολαβήσουν 11 ώρες μακρυά από την δουλειά πριν πιάσεις το επόμενο 8ωρο

Δημοσ.

Δεν είπε αυτό.

Πρέπει να μεσολαβήσουν 11 ώρες μακρυά από την δουλειά πριν πιάσεις το επόμενο 8ωρο

Α οκ, ας πούμε από απογευματινή βάρδια να γυρίσεις πρωί. Έχω ακούσει ότι δεν επιτρέπεται αυτό, σωστά

Δημοσ.

στον ελληνικό εργασιακό μεσαίωνα, όπου η ανεργία χτυπάει κόκκινο κάποιος δεν θα πάει να δουλέψει όταν του το ζητήσει το αφεντικό. χωρίς να θέλω να φανώ κυνικός πολύ, δεν με πείθει

• Like 1
Δημοσ.

Για να το ξεκαθαρισουμε. Εργαζομαι καθημερινα 8:00-16:00 αν μου ζητησει να εργαστω 16:00-18:00 συνεχομενα δηλαδη του 8ωρου μου η πρωτη ωρα θα ειναι υπερεργασια (25%) και η δευτερη υπερωρια(40%). ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΕ ΦΩΝΑΞΕΙ στις 21:00 της ιδιας ημερα και να μου πει κανε μια ωρα υπερεργασια. Αυτο που θελω να διεκρυνησω ειναι οτι η ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ  να ειναι μια ωρα την ημερα και συνεχομενη με το κανονικο ωραριο. Ειμαι σωστος ?

...οχι δεν μπορεί να σε φωνάξει στις 21, μπορει ομως να σε φωνάξει στις 19 να κάνει 2 ωρες και να σχολάσεις στις 21, γιατί από τις 21 μεχρι τις 08 μεσολαβούν 11 ωρες

Τωρα οσο αφορά τις αμοιβές επειδή με την τρόικα κλπ αλλάζουν καθε τρεις και λιγο μόνο ενας λογιστής μπορει να στα πει

http://www.ergasiaka-gr.net/2014/02/blog-post.html

Δημοσ.

Παλι δεν βρισκω ακρη. Το ζητημα μου ειναι αν θα πρεπει η 9η ωρα (υπερεργασια) να ειναι συνεχομενη του 8ωρου... Ειναι δυνατον να σχολαει καποιος 5 το απογευμα πχ και στις 8 να ζηταει ο εργοδοτης να προσελθει στην εργασια για μια ωρα ? ... πως ειναι δυνατον να ειναι τοσο θολο νομοθετικα ψαχνω 3-4 μερες τωρα

Δημοσ.

Ο λογιστής ή η επιθεώρηση εργασίας πχ δεν ξέρουν; Μέχρι να βρεις τι ισχύει το κάνεις ή το αρνείσαι;

Δημοσ.

Παλι δεν βρισκω ακρη. Το ζητημα μου ειναι αν θα πρεπει η 9η ωρα (υπερεργασια) να ειναι συνεχομενη του 8ωρου... Ειναι δυνατον να σχολαει καποιος 5 το απογευμα πχ και στις 8 να ζηταει ο εργοδοτης να προσελθει στην εργασια για μια ωρα ? ... πως ειναι δυνατον να ειναι τοσο θολο νομοθετικα ψαχνω 3-4 μερες τωρα

Σου ειπα, ναι γίνετε

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση, γιατί δε βγάζω άκρη.

Πρόσφατα άλλαξε η σύμβασή μου, και υποτίθεται ότι δουλεύω τις εξής μέρες/ώρες:

Δευτέρα:      09:30-15:30 (6 ώρες)

Τρίτη:          09:30-17:30 (8 ώρες)

Τετάρτη:      09:30-15:30 (6 ώρες)

Πέμπτη:       09:30-17:30 (8 ώρες)

Παρασκευή: 09:30-17:30 (8 ώρες)

Σάββατο:     11:00-15:00 (4 ώρες)

Θεωρητικά, με 4 εβδομάδες το μήνα, το παραπάνω μας βγάζει 40 ώρες τη βδομάδα, και 160 το μήνα.

Εγώ δουλεύω τουλάχιστον τις εξής μέρες/ώρες:

Τρίτη:          09:30-20:30 (11 ώρες)

Πέμπτη:       09:30-20:30 (11 ώρες)

Παρασκευή: 09:30-20:30 (11 ώρες)

Σάββατο:      09:30-15:00 (5.5 ώρες)

Πρακτικά, με 4 εβδομάδες το μήνα, εγώ δουλεύω τουλάχιστον 202 ώρες το μήνα. Άρα είμαστε στις 42 ώρες υπερωρία το μήνα τουλάχιστον

Αλλά, εκτός από τις παραπάνω ώρες, δουλεύω κι άλλες ώρες, π.χ. σήμερα που είναι Τετάρτη έφυγα 16:30, και προχθές που ήταν Δευτέρα, έφυγα μετά τις 18:00.

Εδώ να πω ότι προφανώς δηλώνονται μόνο οι ώρες στην πρώτη περίπτωση, δηλαδή οι 160. Τις υπόλοιπες τις πληρώνομαι στο χέρι, και με τιμή υπερωρίας αμετάβλητη, ανεξάρτητα από το πόσες έχω γράψει.

Σήμερα όμως ο εργοδότης μου με ρώτησε αν θέλω να δηλώνονται όλες οι ώρες.

Και ρωτάω: με δεδομένο ότι εγώ το μήνα γράφω γύρω στις 220 ώρες συνολικά, τι ισχύει στην περίπτωσή μου; Πώς πρέπει να πληρώνομαι κανονικά;

Δημοσ.

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση, γιατί δε βγάζω άκρη.

Πρόσφατα άλλαξε η σύμβασή μου, και υποτίθεται ότι δουλεύω τις εξής μέρες/ώρες:

Τρίτη:          09:30-17:30 (8 ώρες)

Πέμπτη:       09:30-17:30 (8 ώρες)

Παρασκευή: 09:30-17:30 (8 ώρες)

Σάββατο:     11:00-15:00 (4 ώρες)

Θεωρητικά, με 4 εβδομάδες το μήνα, το παραπάνω μας βγάζει 40 ώρες τη βδομάδα, και 160 το μήνα.

Εγώ δουλεύω τουλάχιστον τις εξής μέρες/ώρες:

Τρίτη:          09:30-20:30 (11 ώρες)

Πέμπτη:       09:30-20:30 (11 ώρες)

Παρασκευή: 09:30-20:30 (11 ώρες)

Σάββατο:      09:30-15:00 (5.5 ώρες)

Πρακτικά, με 4 εβδομάδες το μήνα, εγώ δουλεύω τουλάχιστον 202 ώρες το μήνα. Άρα είμαστε στις 42 ώρες υπερωρία το μήνα τουλάχιστον

Αλλά, εκτός από τις παραπάνω ώρες, δουλεύω κι άλλες ώρες, π.χ. σήμερα που είναι Τετάρτη έφυγα 16:30, και προχθές που ήταν Δευτέρα, έφυγα μετά τις 18:00.

Εδώ να πω ότι προφανώς δηλώνονται μόνο οι ώρες στην πρώτη περίπτωση, δηλαδή οι 160. Τις υπόλοιπες τις πληρώνομαι στο χέρι, και με τιμή υπερωρίας αμετάβλητη, ανεξάρτητα από το πόσες έχω γράψει.

Σήμερα όμως ο εργοδότης μου με ρώτησε αν θέλω να δηλώνονται όλες οι ώρες.

Και ρωτάω: με δεδομένο ότι εγώ το μήνα γράφω γύρω στις 220 ώρες συνολικά, τι ισχύει στην περίπτωσή μου; Πώς πρέπει να πληρώνομαι κανονικά;

Η πρωτη ωρα μετα το κανονικο ωραριο ειναι υπερεργασια και οι υπολοιπες υπερωρια .Σαββατο και  Κυριακη δεν υπαρχει υπερεργασια αλλα μονο υπερωρια απο την πρωτη ωρα .Μετα τις 22:00 θεωρειται νυχτερινη εργασια μεχρι τις 06:00

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...