Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

προσφατα παρατηρω οτι πολλα ατομο στο εξωτερικο (κυριως στην Αμερικη) οι οποιοι κατεβαζουν παρανομα torrents χρησιμοποιουν vpn προκειμενου να παραμεινουν ανωνυμοι και να αποφυγουν προβληματα με τον νομο περι πνευματικων δικαιωματων. 

Ηθελα να ρωτησω μηπως γνωριζετε αν και εδω στην Ελλαδα υπαρχουν περιπτωσεις οπου εχουν γινει κινησεις απο τις εταιριες στις οποιες ανηκουν τα πνευματικα δικαιωματα ή και απο παροχεις διαδικτυου οπως ΟΤΕ κτλ.

Εσεις αν και οταν κατεβαζετε παρανομα torrents χρησιμοποιειτε καποια μεθοδο για να παραμεινετε ανωνυμοι?

Δημοσ.

Απ' όσο έχω παρακολουθήσει το θέμα, μέχρι τώρα οι εταιρείες που κατέχουν πνευματικά δικαιώματα ταινιών, μουσικής, βιβλίων και λοιπών έργων στρέφονται ποινικά - στην Ελλάδα τουλάχιστον - εναντίον ιδιοκτητών & διαχειριστών ιστοσελίδων, μέσω των οποίων γίνεται η προσφορά των αρχείων. Δηλαδή η Sony π.χ. λέει ότι "εγώ θέλω να τιμωρηθεί ο διαχειριστής του gamato.info" και όχι "θέλω να τιμωρηθούν όλοι οι χρήστες του gamato.info που διακίνησαν την ταινία ΑΒΓ". Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δε μπορεί να αλλάξει στο μέλλον. 

Σε ότι αφορά τον ΟΤΕ και λοιπούς παρόχους, που αναφέρεις, γνωρίζω ότι μέχρι τώρα υπάρχει ρύθμιση για μπλοκάρισμα ιστοσελίδων παράνομου στοιχηματισμού (σε συνεργασία με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων). Δεν έχω διαβάσει κάτι αντίστοιχο για ιστοσελίδες με ταινίες, βιβλία, μουσική, λογισμικό κ.λπ.. Και πάλι, όμως, αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει στο μέλλον. 

• Like 1
Δημοσ.

Να διευκρινίσουμε εδώ,η νόμιμη χρήση των torrent ανέκαθεν ήταν ελεύθερη και λογικό που δεν την απαγόρευσαν συνολικά,αυτό δεν σημαίνει ότι τώρα έγινε νόμιμη η παράνομη χρήση των torrent,παραμείναν απλά όλα όπως ήταν εξ αρχής. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...