Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

συμφωνούμε πως ο κόσμος δεν έχει να δώσει άλλα.

Αλλού διαφωνούμε.

Καταρχάς η (όποια) νομοθεσία δεν είναι αυθαίρετη, είναι ψηφισμένη συνεπώς είναι καθόλα νόμιμη. Αυτή είναι η δημοκρατία, αν δε σου αρέσει υπάρχουν και άλλα πολιτεύματα. Το ένα μάλιστα το βιώσαμε σχετικά πρόσφατα (σχετικά, δε ζούσα τότε για να το δω).

αυτο που λες ονομαζεται νομοτυπια.οχι νομιμοτητα.αν θες να μιλησουμε επι της ουσιας εχει καλως.αν ειναι να μιλαμε αοριστα οπως μιλανε οι βουλευτες,επικαλλουμενοι αοριστες de facto εννοιες οπως δημοκρατια-νομοι-δικτατορια κλπ χαριτωμενα,δεν εχει κανενα νοημα.

Το ότι ο κόσμος επιβιώνει μέσω της παρανομίας δε με καλύπτει σαν απάντηση. Αν αυριο αποφασίσει ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω τι είδους παρανομία θα κάνει? Αν ανοίξουμε τον ασκό δε κλείνει μετά.

αν το διλλημα ειναι χρεη η γαλα για το παιδι μου,ξερω ηδη την επιλογη μου.πες οτι θες.

Για να έχουμε κρατος δικαίου πρέπει να είμαστε και εμείς συνεπείς, δεν έχουμε μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.

δε μιλαμε για τα φαιδρα σεναρια αλληλοφαγωμου που αναπαραγονται απτα καναλια (δικηγορος στο κολωνακι με 5χιλ εισοδημα,κ ηλεκτρολογος που πλουτισε οπως ειδα χτες στο σκαι) αλλα για καθημερινους ανθρωπους του μεροκαματου.φυσικα θα διαλεξει την εκπτωση αντι της αποδιεξης καποιος.ας ισορροπησει το κρατος τον πλουτο ωστε να μην αποτελει ζητημα κατι τετοιο.

με μισθο 480 καθαρα ομως,αποτελει μειζον.

Σκέψου και αυτό το σενάριο:

Αν αυριο σταματήσουμε όλοι να πληρώνουμε τι θα γίνει? Θα βρει απο κάπου το κράτος λεφτά? Θα βελτιωθεί η υγεία στην χώρα? θα βελτιωθεί η παιδεία? θα πέσει χρήμα στην αγορά από τις τράπεζες? Γενικά που θα καταλήξουμε? Γιατί εγώ(και όχι μόνο) βλέπω αδιέξοδο σε αυτή τη λύση. Το ότι ακόμη και σήμερα κάποιους τους παίρνει να κάνουν λαμογιές είναι γιατί έχουμε μείνει μερικοί μαλάκες που νιώθουμε μια ευθύνη και είμαστε συνεπείς.

Αυτή τη στιγμή το κράτος είναι με μια θηλιά στο λαιμό, εσύ μου λες ότι κλοτσώντας τη καρέκλα στην οποία στηρίζεται όλα θα πάνε καλά. Μπορεί και να πάνε, έχουν γίνει και μεγαλύτερα θαύματα, αλλά δε θα στηριζόμουν στην ελπίδα ενός θαύματος.

ενταξει πολυ δραμα.

τη θηλια που περασε το ιδιο το κρατος σε οσους αυτοκτονησαν λογω κρισης πχ?για τα επιπλαστα χρεη που επικαλουνται διεγραφησαν ετσι απλα αληθινες ζωες.

οτι κ να πουμε πανω σαυτο ωχρια.

• Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

είχα γράψει ένα μεγάλο και αναλυτικό κείμενο αλλά αποφάσισα να μη το δημοσιεύσω. Δεν έχει νόημα. Στην ουσία δε διαφωνούμε, απλά πιάνουμε διαφορετικές προσεγγίσεις στο ίδιο πρόβλημα.
Θα πω μόνο 2 λόγια γιατί είναι ξεκάθαρη φαντάζομαι η άποψη του καθενός.

Στην κοινωνία μας υπάρχουν 2 κατηγορίες ανθρώπων, αυτοί που είναι συνεπείς και αυτοί που δεν είναι.

Αυτοί που είναι χωρίζονται επίσης σε 2 υπο-κατηγορίες:

•  Αυτοί που είναι άνετοι και πληρώνουν, χωρίς να τους επηρεαζει ιδιαίτερα οικονομικά
  •  Αυτοί που κόβουν από παντού, ακόμη και βασικές δικές τους ανάγκες προκειμένου να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

Αυτοί που δεν είναι χωρίζονται επίσης σε 2 υπο-κατηγορίες:

•  Αυτοί που δεν είναι γιατί πραγματικά δε μπορούν.
  •  Αυτοί που δεν είναι απο επιλογή, επειδή έτσι γουστάρουν και επειδή μπορούν. Αυτοί πουλάνε και πνεύμα σε όσους είναι.

Μάντεψε ποια κατηγορία είναι που με εξοργίζει εμένα.
Hint Τα περασμένα χρόνια αυτή η κατηγορία ήταν (πιθανότατα) η μεγαλύτερη και έβγαζε πολλά παραπάνω χρήματα από αλλες 2 υποκατηγορίες και ορισμένες φορές και από τις 3 άλλες.

Αυτούς λοιπόν δε θα τους λυπηθώ, λυπάμαι αλλά όχι. Η κοινωνία μπορεί να στηρίξει μόνο μία υπο-κατηγορία που έχει ανάγκη.

• Like 2
Δημοσ.

κοιτα,το θεμα προσεγγιζεται απο ολιστικη προσεγγιση.πανω απολα μπαινει παντα η ανθρωπινη αξιοπρεπεια,προοδος,κ ευημερια.

αυτες ειναι βασικες αξιες κ παροχες μιας υγιους κοινωνιας κ κατ'επεκταση ενος κρατους.

απο κει κ επειτα,το ποιος δηλωσε λιγοτερα,ποιος ειναι τζαμπατζης,ποιος δεν εκοψε εισητηριο,ποιος παρκαρε παρανομα,η δε πληρωσε το ικα κ το τεβε,ειναι λεπτομερειες που ενα σωστο κρατος -κ οχι ευκαιριακο κωλοχανειο- οχι μονο δεν το επηρρεαζουν αλλα δεν θα αφησει κ ποτε τα κοστη αυτα να μετακυλησουν στον πολιτη επηρρεαζοντας τη ζωη του κ την εξελιξη του σαν ατομο.

δες τι γινεται στη βουλη ας πουμε.καθε τοσο ανακυκλωνονται κ ζυμωνονται,ο ενας σκαβει το λακκο του αλλου,τους πληρωνει ο κοσμος για να τσακωνονται δηθεν,κ να φορανε γραβατες κ ταγιερ.ο καθενας απεξω εχει εκει μεσα τα δικα του κονε,κ ολοι μαζι πλουτιζουν αναλογα με τη νομοθεσια που βγαζουν οι ακρες τους καθε τοσο.κ για μουσικο χαλι παιζει συνεχως το οτι δεν εχουμε λεφτα επειδη  ο κυρ αλεκος με το σουβλατζιδικο δεν κολλαει ενσημα στο ντελιβερι κ συ δε πηρες την αποδειξη οταν εφαγες στην ταβερνα.

σοβαρα?

Δημοσ.

Δεν είμαι υπερ ούτε το πως λειτουργεί το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου τομέα αλλα τουλάχιστον αυτοί πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν στο κράτος, σε αντίθεση με τους ιδιωτικούς που η φοροδιαφυγή φτάνει το 40%.

Ναι η ιδιάζουσα διαφορά είναι ότι στη δική τους περίπτωση το κράτος τα βγάζει από την μπροστά τσέπη και τα βάζει στη κωλότσεπη. Δεν τα πληρώνει κάποιος ιδιώτης έξω από τον κύκλο. Στο ίδιο ταμείο είναι για διαφορετικούς σκοπούς. Ατυχές το παράδειγμα. Τι υπηρεσίες ήταν αυτές που παρείχε ένας γραφειάς που παίζει με το στυλό σε υπηρεσία του δήμου ξεσκίζοντας το farmville που να αξίζουν μισθό 1000+ ευρώ; Σύγκριση με τις κρατήσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό κλάδο απλά δε πρέπει να γίνονται γιατί είναι μήλα με πορτοκάλια. Απλά κάποιοι είχαν (και έχουν) τις πελατειακές σχέσεις και μπορούσαν να διεκδικούν πράγματα για ΠΑΡΤΗ τους. Αυτοί ήταν η μία ταχύτητα. Μετά ακολουθούσαν οι άλλες. Επιτηδευματίες, ελέυθεροι επαγγελματίες, και στην όπισθεν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που πάντα τρώγαν σκ@#@#. Πες μου πως ακριβώς φοροδιαφεύγουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα για να ξέρω. Ο εργοδότης κανονίζει στο λογιστήριο να γίνονται όλες οι κρατήσεις. Το να εισφοροδιαφεύγει είναι άλλο θέμα λαμόγια υπάρχουν παντού. Ο μισθωτός εργαζόμενος δε μπορεί να φοροδιαφεύγει είτε δημόσιος είτε ιδιωτικός.

Δημοσ.

Το ότι δε θα έπρεπε να το επηρεάζουν είναι άλλη υπόθεση, όταν γίνεται σε τόσο μεγάλη έκταση όμως δημιουργεί τεράστιες παρενέργειες.
Δεν έχει νόημα να μιλάμε θεωρητικά, ωραία και όμορφα όσα λες, αλλά είναι θεωρητικά. Στην πράξη το κράτος "αιμοραγεί" από τη φοροδιαφυγή. Δεν είναι το μονο πρόβλημα αυτού του τόπου, δυστυχώς η σαπίλα βρίσκεται παντού γύρω μας.

Όσα συμβαίνουν γύρω μας, μας επηρεάζουν. Σε εναν ιδεατό κόσμο μπορεί τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, στην πραγματικότητα όμως ακόμη και η πιο μικρή απόδειξη που δε κόβεται έχει παρενέργειες. Μπορεί η κάθε μία ατομικά να είναι πάρα πολύ μικρή και να σκέφτεται κανείς καμιά φορά "έλα μωρέ, από μενα θα σωθεί το κράτος?"  Το θέμα είναι όμως ότι αθροιστικά όλα αυτά εχουν τεράστιο αντίκτυπο. Αν έχεις ένα δάσος και πάει ένας να κόψει λίγα ξύλα για να ζεσταθεί η οικογένεια του γιατι δεν έχει λεφτά για πετρέλαιο δεν έγινε και τίποτα. Αν πάνε όμως 10.000 άτομα ή 100.000 ή 1.000.000 άτομα καταλαβαίνεις ότι εκεί δημιουργείται πρόβλημα.

Και στο κατω κάτω ρε συ, αν μπορει κάποιος να είναι εντάξει, και από επιλογή δε το κάνει (για να μεγιστοποιήσει το κέρδος του) γιατί να το αφήσουμε έτσι? Στο τέλος εγώ θα τη πληρώσω πάλι, γιατί να το κάνω? Γιατί να συνεχίσω να το κάνω αν κάποιοι τρώνε στην υγεια του κορόιδου τόσα χρόνια και συνεχίζουν να το κάνουν. Που είναι η αξιοπρέπεια εδώ?

Ας δούμε μερικά παραδείγματα διαφορετικής νοοτροπίας.
Στη Νορβηγία στα σούπερ μάρκετ μπορείς να χτυπήσεις μόνος σου τα προιόντα που αγοράζεις και πληρώνεις μόνος σου, δε σε ελέγχει κανείς. Σε ερώτηση σε υπάλληλο τι θα γίνει αν δε χτυπήσεις κάτι ο υπάλληλος ρώταγε "γιατί να το κάνεις αυτό?" Δε μπορούσε να διανοηθεί το πως κάποιος μπορει να πάρει κατι χωρίς να το πληρώσει. (η συνομιλία ήταν πολύ μεγαλύτερη αλλά για χάρη χρόνου δε τη γράφω ολόκληρη).
Εδώ θα μου πεις : είναι σοβαρό κράτος και δεν έχουν οικονομικά προβλήματα.
Θα σου απαντήσω πως ναι, είναι σοβαρό κράτος αλλά και εκεί υπαρχει κόσμος που πειναει και παρόλα αυτά δε τολμάει κανείς να κάνει το οτιδήποτε παράνομο.

Ας πάμε σε μια χώρα που είναι ένα κλικ κάτω οικονομικα. Στη Σουηδία.
Τα διόδια τους εκε ί(Στοκχόλμη) είναι ηλεκτρονικά, έχεις ένα πομπό μέσα στο αυτοκίνητο και ότα περνάς από ένα μέρος απλά αφαιρείται το ποσό. Δεν έχουν μπαρες ή οτιδήποτε τέτοιο παρά μονο αντιστοιχους στύλους όπως στη ελλάδα που εχουμε φωτεινούς πίνακες για να ενημερώνουμε για διάφορα πράγματα πχ αν έχει κλείσει κάποια γραμμή ¨Οταν ρώτησα και τι θα γίνει αν δεν έχεις τον πομπό στο αυτοκίνητο η απάντηση ήταν "Γιατί να το κάνεις αυτό, αφού χρηιμοποιείς κάτι θα πρέπει να πληρώσεις, το όλο σύστημα βασίζεται στην εμπιστοσύνη"
Και εδώ θα πεις, ναι οκ, αλλά και η Σουηδία είναι σε καλή οικονομική κατάσταση.
Οπότε θα πάμε στη δίπλα χώρα, που μαστίζεται από τη κρίση.Στη ιταλία.

Στη Βενετία ήμουν με έναν φίλο και αγόρασε από έναν πλανόδιο ένα πίνακα, πλήρωσε και ξεκινήσαμε να φύγουμε. Μας φώναξε λοιπόν ο τύπος και μας είπε "περιμενετε μισό λεπτό να σας δώσω την απόδειξη" "Δε χρειάζεται του είπαμε" καθώς μια απόδειξη από ιταλία θα ήταν άχρηστη για τον φίλο  μου, παρόλα αυτά ο τύπος μας είπε "Δε πειράζει, την χρειάζομαι εγώ για την εφορία μου, και μας έκοψε απόδειξη"
και σε ρωτάω, αυτός ο άνθρωπος, που ζει σε μια χώρα με κρίση, που θα έχει και αυτός τα δικά του προβλήματα, μπορούσε να βγάλει μαύρα αρκετά χρήματα, παρόλα αυτά αποφάσισε να είναι νομιμος ακόμη και αν για αυτόν είναι δύσκολα τα πράγματα.

Και τέλος ένα παράδειγμα από την Ελλάδα, υπάρχουν και εδώ πολλοί ταξιτζήδες, περιπτεράδες, μαγαζάτορες και ότι άλλο θες, που παρά την οικονομική κρίση προσπαθούν, κόβουν αποδείξεις και πληρώνουν τους φόρους τους (όσο άδικοι και αν είναι αυτοί).

Και τέλος έχουμε τον κλασικό ελληνάρα, που πάει στο μαγαζί κάνει 500 ευρώ ψώνια και λέει μη μου κόψεις απόδειξη για να γλιτώσει μερικα ευρώ. Και το απαιτεί κιόλας, κάνει παζάρια και κοροιδεύει και όσους πληρώνουν. Σε ρωτάω λοιπόν, γιατί ο τελευταίος θα πρέπει να μην μας απασχολεί? Δε μιλάμε για κάποιον που έχει 1 ευρώ στη τσέπη του και θέλει να πάρει γάλα στο παιδί του και κοστιζει 1.25 και ζητάει αν γίνεται να του το δώσει με ένα ευρώ, έστω και χωρίς απόδειξη, αυτός ο άνθρωπος δεν έχει επιλογή, κανείς δε θα τον κατηγορήσει, το άλλο το ρεμάλι όμως (αυτός που μπορεί και δε θέλει), θα πρέπει να πληρώσει, γιατί και αυτός, με τον τρόπο του, συνείσφερε στο να μην έχει ο πατέρας να πάρει στο παιδί του γάλα. 

Λυπάμαι για το μεγάλο κείμενο, έσβησα ήδη πολλά αλλά είναι τόσα αυτά που θέλω να γράψω που όσα και να σβήσω πάλι πολλά θα μείνουν.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι η ιδιάζουσα διαφορά είναι ότι στη δική τους περίπτωση το κράτος τα βγάζει από την μπροστά τσέπη και τα βάζει στη κωλότσεπη. Δεν τα πληρώνει κάποιος ιδιώτης έξω από τον κύκλο. Στο ίδιο ταμείο είναι για διαφορετικούς σκοπούς. Ατυχές το παράδειγμα. Τι υπηρεσίες ήταν αυτές που παρείχε ένας γραφειάς που παίζει με το στυλό σε υπηρεσία του δήμου ξεσκίζοντας το farmville που να αξίζουν μισθό 1000+ ευρώ; Σύγκριση με τις κρατήσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό κλάδο απλά δε πρέπει να γίνονται γιατί είναι μήλα με πορτοκάλια. Απλά κάποιοι είχαν (και έχουν) τις πελατειακές σχέσεις και μπορούσαν να διεκδικούν πράγματα για ΠΑΡΤΗ τους. Αυτοί ήταν η μία ταχύτητα. Μετά ακολουθούσαν οι άλλες. Επιτηδευματίες, ελέυθεροι επαγγελματίες, και στην όπισθεν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα που πάντα τρώγαν σκ@#@#. Πες μου πως ακριβώς φοροδιαφεύγουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα για να ξέρω. Ο εργοδότης κανονίζει στο λογιστήριο να γίνονται όλες οι κρατήσεις. Το να εισφοροδιαφεύγει είναι άλλο θέμα λαμόγια υπάρχουν παντού. Ο μισθωτός εργαζόμενος δε μπορεί να φοροδιαφεύγει είτε δημόσιος είτε ιδιωτικός.

Μιλούσα κυρίως για τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν κόβουν αποδείξεις. Που επίσης δηλώνουν λιγότερες εισφορές για να γλιτώνουν τη φορολογία. Κυρίως αυτοί που έχουν, αλλά φοροδιαφεύγουν γιατί μπορούν. Οι μισθωτοί ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι αυτή τη στιγμή απο τους πιο θιγμένους στο όλο σύστημα που λέγεται "Εργασιακός μεσαίωνας Ελλάδα 2015".

• Moderators
Δημοσ.

παιδια ειτε μας αρεσει ειτε οχι οταν δεν κοβονται αποδειξεις το κρατος χανει εσοδα με οτι αυτο συνεπαγεται! Εγω δεν ειμαι υπερ του κρατους και γενικα υπερ της ελλαδας αλλα αντικειμενικα ετσι ειναι!

Δημοσ.

το θεμα με τις "υποχρεωσεις" του πολιτη κλπ δακρυβρεχτα υφισταται ανεκαθεν.οπως ανεκαθεν υφιστατο ο δανεισμος αυτης της χωρας απο το 81 κ επειτα ωσπου φτασαμε στο υπερτατο δανεισμο μεσω δντ.παραλληλα επαιζε κ το μοιρολοι της λιτοτητας.

με δυο λογια αυτο το ρημαδοκρατος 30 χρονια ταχει κανει μουσκεμα,κατεξακολουθηση,κ ψαχνουμε τον ενοχο αναμεσα μας.

δε κοιταμε που δεν υπαρχει δουλεια,δεν υπαρχει προκοπη κ εξελιξη,ειναι πλεον προνομιο το να κανεις οικογενεια.κ ψαχνουμε να αναστησουμε τα παραπεοντα οικονομικα του κρατους με αποδειξεις απο τυροπιτες,σουβλακια,κ εισητηρια μμμ οταν υπαρχει κατι σαν κ αυτο ας πουμε

bobolas2.jpg?itok=MjWVejLS

το οποιο ειναι τυχαιο παραδειγμα της νεοελληνικης οικονομιας που πλαισιωνεται κ θεσπιζεται με νομους "δημοκρατικα" κλπ κλπ...

Δημοσ.

Δεν είπε κανείς ότι το κράτος δε τα έχει κάνει μούσκεμα. Ο ένοχος όμως δεν είναι μόνο αυτός.
Όταν κάποιος προ κρίσης έβγαζε τρελά λεφτά και τα έτρωγε χωρίς να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, το κράτος του έφταιγε? όταν έπαιρνε διακοποδάνεια? όταν πήγαινε στα μπουζούκια και χάλαγε χιλιάδες ευρω και την ίδια στιγμή ξέχναγε να πληρώσει το ΙΚΑ ή να αποδώσει το φπα?

Μπορώ να σου δώσω πολλά παραδείγματα ανθρώπων που βγάζανε σε ένα χρόνο όσα έχει βγάλει ο πατέρας μου σε μια ολόκληρη ζωή, και πλέον είναι ένα κινούμενο χρέος. Μερικοί φτάσανε ακόμη και στην αυτοκτονία.
Γιατί εμένα τόσα χρόνια ο πατέρας μου να είναι με ένα ψωρομισθό που έδινε ο στρατός, να συντηρεί πολύτεκνη οικογένεια και να είναι πάντα συνεπής χωρίς να έχει οικογενειακή περιουσία? Πως πρέπει να νιώθει αυτός ο άνθρωπος όταν ο διπλανός του ζει εις βάρος του? πως νιώθει αυτός ο άνθρωπος που αναγκάστηκε να ετοιμάσει βαλίτσες στο παιδί του και να το στείλει στο εξωτερικό γιατί τα λαμόγια εδώ κάνανε τη χώρα ένα μεγάλο μπουρδέλο και δεν εχει μέλλον? Που είναι η αξιοπρέπεια εδώ? Μόνο ο μπόμπολας (και ο κάθε μπόμπολας) φταίει?

Γιατί ακόμη και τότε, προ κρίσης να βγαίνει τόσο μαύρο χρήμα? ποιος έκοβε αποδείξεις τότε? Φταίει το κράτος που ο καθηγητής κάνει και ιδιαίτερα και δε κόβει αποδείξεις? που τα παίρνει μαύρα? φταίει το κράτος που κρατάνε διπλά βιβλία κάποιοι στα μαγαζιά? φταίει το κράτος για τη κάθε λαμογιά που κανει ο καθένας? Φταιει που δε τους τιμωρεί, αυτό ναι, αλλά δε φταίει που ο νεο-ελληνας έχει τη λαμογιά στο αίμα του, αυτό όλοι μαζι το αναπτύξαμε, δε μας το επέβαλε κανείς.

Όπως και να έχει έχουμε επεκταθεί πολύ και έχουμε ξεφύγει απο την αρχική συζήτηση.

• Like 1
Δημοσ.

κοιτα ναι εχουμε βγει λιγο οφ,απλα κοιταμε το θεμα απο διαφορετικη σκοπια.ατομικα υπηρχαν κ θα υπαρχουν λαμογιες.εχω την εντυπωση ομως οτι μονο αυτες γινονται γνωστες στον κοσμο,καθως μετα το θρυλικο "μαζι τα φαγαμε" η κοινη γνωμη ενστερνιστηκε οτι δικαιως φταιει για τα δεινα που τραβαει γιατι ετσι βολευει.τι πιο απλο μετα απο 30 χρονια ρουσφετιων,να γυρισεις κ να πεις στους ψηφοφορους "μα ναι ομως εισασταν λαμογια.."

που θα ηταν αυτη η χωρα σημερα ομως αν δουλευε λιγο πιο σωστα,αν εκμεταλλευοταν κυριως τους πορους της χωρις να τους χαριζει δεξια κ αριστερα,πχ τα διοδια ξερεις τι χρημα κοβουνε?ποιος ειναι ο εξυπνος που βαζει καθε χ χιλιομετρα περιπτερακια κ σου λεει πληρωνε?κ καλα να τα τρωγε το κρατος κ να εδινε παροχες,εδω ομως μιλαμε οτι τα μαζευουν ιδιωτικες εταιριες κ αγνωστα τα ποσα που αποδιδουν στο δημοσιο.(καπου υπηρχε μια ερευνα με τα εσοδα των διοδιων κ τα ποσα δε τα φανταζεσαι απλα)

δεχομαι λοιπον οτι καθε πολιτης πρεπι ναναι σωστος κ τυπικος σαφως.εχει κλονιστει ομως ισχυρα η πιστη του απεναντι στο κρατος οχι επειδη ειναι λαμογιο,αλλα επειδη το βλεπει σαν εμποδιο πλεον-κ αυτο ειναι ολοφανερο- στη ζωη του.μονο ποσοι νεοι τη πουλευουν για εξωτερικο σκεψου,μην επεκταθουμε σε φορολογια επιχειρησεων κλπ.δε σωζεται η κατασταση,παρα μονο αν απαλλαγει απο τις 10-15 βδελλες που λυμαινονται τον δημοσιο πλουτο.δεν υπηρξε ουτε υπαρχει ουσιαστικο οικονομικο προβλημα.απλως απο κει που εβγαζαν 10 τωρα βγαζουν 5 κ αυτο σημαινει κριση γιαυτους,εχει πεσει εξω το πονταρισμα κ το χομπι.

ο μεσος ανθρωπος που ζει με τα φραγκοδιφραγκα δεν εχει καμια σχεση σαυτο.

• Like 1
Δημοσ.

το θεμα ειναι ποιοι τους ψηφιζαν ολους αυτους, και γιατι τοσα χρονια δεν λεγανε τιποτα; Επειδη ειχαν ψωμακι να φανε και δεν τους ενδιεφερε τιποτε αλλο;

Δημοσ.

δε διαφωνούμε, κανείς δε κατηγόρησε αυτούς που πραγματικά δεν έχουν.

Το ότι κάθε μέρα βγαίνουν προς τα έξω μονο τα σκάνδαλα των απλών πολιτών και οχι των μεγαλοκαρχαριών το ξέρουμε, όπως επισης ότι δε προκειται να βγουνε και ποτέ(πιθανότατα). Από την πολιτική μέχρι το ποδόσφαιρο, αυτή η χώρα χρειάζεται αναδιοργάνωση.

Το ποιοι τους ψήφιζαν το ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας, όπως επίσης και το γιατί.

• Like 1
Δημοσ.

ο διχασμος παντα εβρισκε εδαφος εδω.ετσι κ στην "πολιτικη" εφτιαξε ο καθενας το κοινο του κ τους βολεψε.δε φταινε ομως οι ψηφοφοροι.τουλαχ οχι μακροπροθεσμα,που φανηκε τελικα που πηγε το πραγμα.γιαυτο ειμαι κατηγορηματικα αντιθετος στα μικρα υποτιθεται σημαντικα καθηκοντα,γιατι ειναι απλα η γαρνιτουρα στον σωρο απτα σκατα.η αλλιως τυπικη εθελοτυφλια κ παμε παρακατω.ριχνουμε το αναθεμα στον πασοκο πχ,αλλα οχι στον "ευεργετη" του.

τεσπα.ναχαμε να λεγαμε.καληνυχτα κεμαλ που λεει κ το τραγουδι.

Δημοσ.

και ποιοι φταινε αν οχι οι ψηφοφοροι; Σκανδαλα παντα εβγαιναν, αλλα κανεις δεν τους εδινε σημασια

Δημοσ.

Δε φταίνε μόνο αυτοί. Δε γνωριζαν για την κατάσταση της χώρας και τα ΜΜΕ τους έκαναν πλύση εγκεφάλου. Το έγκλημα ήταν πολύ καλά οργανωμένο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...