Praetorianos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Η επιβολή φόρους δεν μειώνει κατανάλωση/παραγωγή, αυξάνει ανεργία κλπ? Αυτό είναι δική σου υπόθεση. 1.000.000 ευρώ, δύο χώρες. * Στην Α τα έχει όλα ο DrLo, ο οποίος πληρώνει 0 φόρους, και οι υπόλοιποι τίποτα. Ο DrLo πληρώνει το φαί του και όλα τα ανελαστικά του έξοδα και τα υπόλοιπα στρώμα και καταθέσεις στην Ελβετία. * Στην Β ο DrLo έχει 500.000 και τα υπόλοιπα ισομοιράζονται στην κοινωνία (δια της επιβολής φόρων) μέσω επιδομάτων ανεργίας. Το φαί, η στέγη και η μετακίνηση είναι ανελαστικά έξοδα που θα πληρωθούν από όλους. Η κατανάλωση (ceteris paribus, που αρέσει και στον αγαπητό frenzy), είναι μεγαλύτερη στην Β χώρα γιατί οι ανελαστικές δαπάνες, είναι ...ανελαστικές. Σε έχω για ποιό έξυπνο από αυτό το αστείο επιχείρημα που χρησιμοποιείται σε διάφορες περιπτώσεις "στις χώρες που δεν συμβαίνει το Χ γιατί ισχύει το Υ" ... το άκουσα πχ σήμερα λέγοντας κάποιος σε πάνελ στην τηλεόραση Δεν ήταν σοβαρή απάντηση anyway. Ήθελα να δείξω ότι υπεραπλουστεύσεις του στυλ "αν αυτό, τότε σίγουρα το άλλο" που και εσύ και ο frenzy γράψατε, δεν ισχύουν πάντα. Χαίρομαι που μόλις με επιβεβαίωσες. Αυτό που λέω ειναι να γκρεμίζουμε την ψευδέσθηση ότι αν κοβονται 100% αποδείξεις μπορεί να γίνβει χωρίς καμία "θυσία" χωρίς να χάσεις κάτι άλλο. Δεν έρχεται τσάμπα.. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι όλοι όσοι κάνουν τους ηθικολόγους περί αποδείξεων είναι διατεθιμένοι να κάνουν αυτόν τον συμβιβασμό. Ούτε αυτό ισχύει. Θα χάσουν αυτοί που "κερδίζουν" τώρα, που δεν είναι απαραίτητα κακό. Ο τίμιος ΙΥ ας πούμε που τα δηλώνει όλα κι ο τίμιος ΕΕ που τα κόβει όλα δεν πρόκειται να χάσει. Ο ΕΕ που έκοβε/ζητούσε όλες τις αποδείξεις από προμηθευτές και καταναλωτές, και πλήρωνε κανονικά τους φόρους του, ό,τι έξοδα είχε, τόσα θα έχει. Ο απατεώνας ΕΕ που αγόραζε/πουλούσε 100 και δήλωνε 5, ναι θα δει τα έξοδα του να αυξάνονται. Ο ΙΥ που αγόραζε 100 και δεν ζητούσε απόδειξη για να του κόψουν 25, κι αυτός θα χάσει. Who cares. Τα έσοδα του κράτους όμως (θεωρητικά, μην βάλουμε μίζες μέσα και τα κάνουμε μπάχαλο) θα "ξαναγυρίσουν" είτε σε κοινωνικές παροχές, είτε σε επιδόματα. 1
DrLo Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Θα χάσουν αυτοί που "κερδίζουν" τώρα, που δεν είναι απαραίτητα κακό. Το ίδιο λέμε ... απλά εγώ σου λεώ ότι κερδίζουν όλοι, εκτός από το κράτος. Τα έσοδα του κράτους όμως (θεωρητικά, μην βάλουμε μίζες μέσα και τα κάνουμε μπάχαλο) θα "ξαναγυρίσουν" είτε σε κοινωνικές παροχές, είτε σε επιδόματα. Αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο ... πχ αν πληρώσω εγώ 1 ευρώ ... πόσα από αυτά θα γυρίσουν ΣΕ ΕΜΕΝΑ και πότε. ? πχ αμυντικές δαπάνες και κάθε άλλο κοινωνικό αγαθό επιστρέφει σε εμένα και αν το πληρώσουν άλλοι (free-rider problem), και προυποθέτει ότι αυτός στον οποίο θα δώσεις τον φόρο μπορεί να κάνει περισσότερα με αυτά τα λεφτά για σένα από το να τα κρατούσες. Από την καθημερινή σου ζωή στην Ελλάδα σου φαίνεται απίστευτο ότι κάποιοι επαγγελματίες "βγαίνουν" επειδή δεν κόβουν αποδείξεις ? (όχι όλοι προφανώς) ... διαφωνείς ότι κάποιοι απο αυτούς θα αναγκαστούν να κλείσουν αν αλλάξει η βάση κόστους τους? Σε long-term τα όσα λές ίσως έχουν μια βάση, αλλά σε short-term, αν κόβοταν όλες οι αποδείξεις (χωρίς καμία προσαργμογή) το σοκ θα ήταν τεράστιο θεωρώ και ίσως να έκανε μεγαλύτερη ζημιά. Δεν είναι μια αλλαγή που γίνεται σε μια μέρα, με λοταρίες, σκανάροντας αποδείοξεις κλπ ... 1
Porg Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Τι long και short term ρε παιδιά, τα πράγματα είναι απλά. Όσο δεν κόβονται αποδείξεις ο μόνος χαμένος είναι ο πελάτης/φορολογούμενος, απο αυτόν το κράτος θα έρθει και θα τα πάρει μέσο άμεσης και έμμεσης φορολογίας η θα τα βρει μπροστά του σε έλλειψη υλικών κτλ Στη περίπτωση που δεν του κάνει έκπτωση πληρώνει φπα χωρίς λόγο+ το φόρο που αναλογούσε στον επιχειρηματία Στη περίπτωση που το κόψει το 23% πάλι θα κάτσει στη καμπούρα του ο φόρος που γλιτώνει ο επειχειρηματίας Για να μην αναφέρω ότι όταν το κράτος έχει 10εκατομμύρια φοροφυγάδες ψάχνει τρόπους να τους τσακώσει βάζοντας τεκμήριο σε σπίτια αυτοκίνητα κτλ
παπι Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Αυτό είναι δική σου υπόθεση. 1.000.000 ευρώ, δύο χώρες. * Στην Α τα έχει όλα ο DrLo, ο οποίος πληρώνει 0 φόρους, και οι υπόλοιποι τίποτα. Ο DrLo πληρώνει το φαί του και όλα τα ανελαστικά του έξοδα και τα υπόλοιπα στρώμα και καταθέσεις στην Ελβετία. * Στην Β ο DrLo έχει 500.000 και τα υπόλοιπα ισομοιράζονται στην κοινωνία (δια της επιβολής φόρων) μέσω επιδομάτων ανεργίας. Το φαί, η στέγη και η μετακίνηση είναι ανελαστικά έξοδα που θα πληρωθούν από όλους. Αυτός που βγάζει 1εκ, ξέρει πολυ καλά τι κανει. Ουσιαστικά είναι το περίφημο λεφτοδεντρο αν το προσέχεις, τοτε θα έχεις καρπούς, αν δε το προσέχεις, τοτε δεν θα εχεις τίποτα.
defacer Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Τι long και short term ρε παιδιά, τα πράγματα είναι απλά. Όσο δεν κόβονται αποδείξεις ο μόνος χαμένος είναι ο πελάτης/φορολογούμενος, απο αυτόν το κράτος θα έρθει και θα τα πάρει μέσο άμεσης και έμμεσης φορολογίας η θα τα βρει μπροστά του σε έλλειψη υλικών κτλ Ο κυριολεκτικά χαμένος είναι όλοι οι υπόλοιποι φορολογούμενοι εκτός από τους δύο που κάνουν την αγοραπωλησία. Ο πελάτης σαφώς και είναι κερδισμένος (αν μετράμε το κέρδος με ορίζοντα 10 δευτερολέπτων).
forgotten Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 αν δειτε και τι μαγερεματα παιζουν σε φορολογικες δηλωσεις ιδιαιτερα απο μεγαλοεταιριες θα κλαψετε,οταν ημουν σε εταιρια ελεγκτικη-λογιστικη μιλαμε κατι σε εισαγωγικα νομιμα παραθυρακια που βρισκανε για τους πελατες ,εταιρια ειχε δηλωσει υπαλληλους ως ετησια αμοιβομενους 12000 περιπου για σκοπους φορου και το κοστος που φαινοταν πραγματικα ηταν οτι οι φουκαραδες επαιρνα 5600 το χρονο ,αυτα και αλλα ωραια ειδα και αηδιασα απο τον ιδιωτικο τομεα και οχι για μικρομαγαζακια συνοικιακα ,το χρημα που χανεται παιζεται σε πολυεθνικες και αλυσιδες.... 3
kage Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) http://oikonomiallomati.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5976:forologia-polyethnikes-banania&catid=59:forologia&Itemid=183 τον φραγκωμενο-πολυεθνικη-μεγαλη εταιρια δεν πιανεται για να τον φορολογησεις.- οχι εδω παντου... θα βρει ενα σωρο λυσεις για να μειωσει την φορολογια-τεκμηρια του ακομη και να βαλει σαν εργαζομενο την γυναικα του τα αυτοκ.πιστωτικες στην εταιρια και τα σπιτια σε 100offshore για να πληρωνει οσο γινεται λιγοτερα. οχι εδω παντου! απλα εδω η φορολογια γα*** περισσοτερο τους μικρομεσαιους και δεν αφηνει να αναπνευσει η αγορα.η κυπρος π.χ. λειτουργει σαν offshore σε φορολογιες ή στην "ακριβη" αγγλια ο νεος επιχειρηματιας εως 60χιλ λιρες(~75χιλ.ε)δεν φορολογειτε σε τιποτα για τα πρωτα 5 + χρονια! και δω εφτασαν να φορολογουν τον θεο τους απο το 1ο ευρω,το σπιτι ,το αυτοκινητο, και συνεχιζουν σαν νταβαδες εως 45% απο οποιοδηποτε εισοδημα...(και εμμεσα με φορους σε διοδια,καυσιμα,τσιγαρα ποτα,τα φαρμακα εκτακτες εισφορες,ρευμα κτλ) υ.γ ετσι ειναι, ετσι θελει να ειναι το συστημα και θα συνεχιστει η καταντια...οσο κοβουν τα λεφτα απο την αγορα ειτε απο δημοσιο υπαλληλο ειτε απο συνταξιουχο ειτε απο ιδιωτικο το αποτελεσμα θα ναι αυτο που επικρατει.. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2015 από kage 1
frenzy Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δεν ήταν σοβαρή απάντηση anyway. Ήθελα να δείξω ότι υπεραπλουστεύσεις του στυλ "αν αυτό, τότε σίγουρα το άλλο" που και εσύ και ο frenzy γράψατε, δεν ισχύουν πάντα. Χαίρομαι που μόλις με επιβεβαίωσες.Που την έγραψα αυτή την υπεραπλούστευση; simple quote will do.
Praetorianos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Το ίδιο λέμε ... απλά εγώ σου λεώ ότι κερδίζουν όλοι, εκτός από το κράτος. Μα δε λεμε το ιδιο τοτε ρε συ. Εσυ λες να προσεχουν τι ευχονται οι ηθικολογοι γιατι θα ζημιωθουν, ενω εγω εδειξα (?) οτι οι μονοι που θα φανε πικρα θα ειναι αυτοι που εκλεβαν. Οι νομιμοι που κυνηγανε/εκδιδουν αποδειξεις μονο κερδος θα εχουν καθως θα αυξησουν τα "κοστη λειτουργιας" στους παρανομους και ισως τους βγαλουν απο την αγορα ή τους αναγκασουν τουλαχιστον να παιζουν επι ισοις οροις Στα υπολοιπα συμφωνουμε. Αυτός που βγάζει 1εκ, ξέρει πολυ καλά τι κανει. Ουσιαστικά είναι το περίφημο λεφτοδεντρο αν το προσέχεις, τοτε θα έχεις καρπούς, αν δε το προσέχεις, τοτε δεν θα εχεις τίποτα. Δεν λεω το αντιθετο. Σκοπος ηταν να δειξω οτι αυξηση φορων δεν συνεπαγεται ντε και καλα μειωση καταναλωσης. Μη μπλεξουμε τωρα θεωρίες μόνιμου εισοδήματος και Lorenz curves και της Παναγιας τα ματια μεσα, αλλο ηταν το point που ηθελα να απαντησω. Που την έγραψα αυτή την υπεραπλούστευση; simple quote will do. Δες τι εγραφε το ποστ πανω απο το "Συμφωνω" σου. Κι επισης δεν συνεπαγεται οτι μειωση ΦΠΑ θα οδηγησει σε αυξηση "τιμιοτητας". Μια συντριπτικη πλειοψηφια που εκλεβε με 23% φορο, ε, δεν θα σταματησει αν πεσει στο 18% (δεχομαι οτι ορισμενοι μπορει). Αν καταλαβα κατι λαθος, plz διορθωσε με. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2015 από Praetorianos 1
MT60RS Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Προσωπικά δεν θέλω να μου κόβουν απόδειξη. Και μάλιστα κάποιες φορές λέω πως αν μου κόψουν δεν θα το αγοράσω αυτό που θέλω. Σας παραθέτω στον πιο πάνω με το αυγό και την κότα και γενικά για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Βάλε κράτος φορολογία που δεν σκίζει τον κόσμο, κάνε έργα με τα χρήματα του ΦΠΑ και μην τα τρώτε στις μίζες των υποβρυχίων κλπ και μετά αν δεν ζητήσω απόδειξη η δεν μου κόψει ο μαγαζάτορας βάλε πρόστιμο 10000€. Οταν το ίδιο το κράτος το μονο που προσπαθεί ειναι να σε κανει να λιμοκτονεις, να μην έχεις να πάρεις γάλα στα παιδιά σου και σε ακραίες περιπτώσεις κάποιοι να αυτοκτονούν, να πάνε να πηδηχτουν. Οταν το κράτος αποφασίσει να συμμορφωθεί απέναντι μου, θα είμαι δίπλα του. Τώρα το εχω γραμμένο όπως με εχει και αυτό. Και χωρίς παρεξήγηση, εσείς οι ιδεολόγοι που απαιτείτε απόδειξη , βγείτε στην ελεύθερη αγορά και αν με το σταυρό στο χέρι καταφέρετε να πάτε μπροστά , γράψτε το εδώ να το ξέρουμε και οι υπόλοιποι. 100% γνησιο ελληνικο DNA
Pablo_Hasan Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Η λύση για την Ελλάδα είναι καμία χρηματική συναλλαγή με μετρητά πάνω από 50 ευρώ. Χρεωστική κάρτα όλοι και το ΦΠΑ κατευθείαν από τις τραπεζες στο κράτος. ...και πως ακριβώς θα το επιβάλλεις αυτο; Μόνο αν καταργηθουν τα μετρητα μπορεί να γίνει.
Backpacker Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 ...και πως ακριβώς θα το επιβάλλεις αυτο; Μόνο αν καταργηθουν τα μετρητα μπορεί να γίνει. Ακριβώς...κέρματα και πεντάευρα μόνο...
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 αρα πρέπει να καταργηθουν και απο την υπολοιπη ευρώπη, δεν μπορεί η μονη της η Ελλάδα να καταργησει τα υπολοιπα χαρτονομισματα.
Backpacker Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 αρα πρέπει να καταργηθουν και απο την υπολοιπη ευρώπη, δεν μπορεί η μονη της η Ελλάδα να καταργησει τα υπολοιπα χαρτονομισματα. Φυσικά και μπορεί...όπως στέλνονται διαφορετικά κέρματα έτσι θα μπορούν να μην έρχονται συγκεκριμένα χαρτονομίσματα. Επίσης όπως συζητάνε να καταργήσουν το 500ευρω για τον ιδιο λογο πανευρωπαικα (φοροδιαφυγη,ξεπλυμα χρηματος) ετσι μπορει η ΕΚΤ να μην στέλνει στην Ελλαδα σε φυσικη μορφη χαρτονομισματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα