Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Moderators Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Λοιπον πρεπει να στειλω κατι χαρτια -παντου γραφειοκρατεια- για ενα μεταπτυχιακο και θελουν επικυρωμενα εγγραφα και συγκεκριμενα αυτα certified education documents, proof of English, printed and signed DreamApply application, copy of passport´s identification pages, 1 passport size photo. dreamapply,passport + photo κομπλε. Τα πιστοποιημενα εγγραφα απο τη σχολη που θελουν ειναι το πτυχιο μετεφρασμενο και την αναλυτικη. Αυτα πρεπει να παω στην Κατεχακη στα γραφεια καποιας υπηρεσιας - δεν θυμαμαι ποια ειναι- για να παρω τη σφραγιδα apostille και να τα στειλω? και για τα αγγλικα εχω το IELTS απλα βγαζω μια φωτοτυπια και το στελνω οπως ειναι? (Apostlle σφραγιδα δεν παιρνει αυτο) οποιος εχει κανει παρομοια διαδικασια ας βοηθησει
Unabomber Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 ''Τέλος, και όσον αφορά στο διαδικαστικό τμήμα, αρμόδιες Αρχές για την υπογραφή τωνεγγράφων στα οποία χρειάζεται να τεθεί η σφραγίδα APOSTILLE-Επισημείωση είναι οι ΓενικέςΑστυνομικές Διευθύνσεις για τα έγγραφα που εκδίδονται από αυτές και οι αρμόδιεςΝομαρχίες γιαέγγραφα που εκδίδονται από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.Στην Αθήνα, αρμόδια για να τη χορήγηση της Σφραγίδας της Χάγης είναι η Διεύθυνση τηςΑποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (Κατεχάκη 56 Ελληνορώσων, 2ος όροφος, Τηλ: 2132035 693 / 695 / 702 / 703). Για την Ανατολική Αττική, αρμόδια είναι η Διεύθυνση ΑστικήςΚατάστασης (Λ. Σπάτων 65, Γέρακας ,Τηλ: 210 6600951 & 210 6600999). Για τον Πειραιά,τη Δυτική Αττική και τα Νησιά είναι η Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης (Ευριπίδου 50,Πειραιεύς, Τηλ: 210 4137739 & 210 4224062).Για να μπορεί η Νομαρχία (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση) να ελέγχει τη γνησιότητα των εγγράφωνπου προσκομίζονται από τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να χορηγηθεί επισημείωση (τίθεταισφραγίδα APOSTILLE-Επισημείωση ), τηρεί δείγμα της υπογραφής και τα στοιχεία αυτών πουέχουν ορισθεί να υπογράφουν τα έγγραφα αυτά.Διευκρινίζουμε ότι οι Ελληνικές Αρχές δεν μπορούν να επικυρώνουν με τη σφραγίδα της Χάγηςέγγραφα που έχουν συνταχθεί στην Αγγλική ή άλλη γλώσσα, ακόμα και αν αυτά προέρχoνταιαπό Ελληνικές Υπηρεσίες. Συνεπώς προκειμένου να σφραγιστεί ένα τέτοιο έγγραφο, πρέπειπρώτα να έχει μεταφραστεί επίσημα από την αρμόδια πρεσβεία ''
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Μέλος Moderators Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 δηλαδη εγω που εχω το πτυχιο μετεφρασμενο απο δικηγορο με υπογραφες κτλ δεν μπορω να το χρησιμοποιησω?
Unabomber Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Η Επισημείωση προηγείται της Μεταφράσεως! Όταν πρόκειται για μετάφραση ήδη επισημειωθέντος εγγράφου με Apostille, η επισημείωση της μεταφράσεως δεν προσθέτει επιπλέον αποδεικτική αξία σ’ αυτό. Άλλωστε, η επισημείωση σε μετάφραση θα βεβαιώνει τη γνησιότητα της υπογραφής του μεταφραστού και την ιδιότητα με την οποία ενήργησε και όχι τη γνησιότητα της υπογραφής και την ιδιότητα του υπογράφοντος στο έγγραφο το οποίο μεταφράστηκε (υπ’ αριθμόν οίκ. 36718/13-9-2013 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών). Οι ληξιαρχικές πράξεις γάμου και υιοθεσίας και τα πιστοποιητικά λ.χ. οικογενειακής καταστάσεως, εγγυτέρων συγγενών, γεννήσεως, ταυτοπροσωπίας, εντοπιότητος πρέπει να έχουν εκδοθεί εντός του τελευταίου χρονικού διαστήματος και εντός των χρονικών ορίων που θέτουν οι διάφορες υπηρεσίες προκειμένου να επικυρωθούν με τη Σφραγίδα της Χάγης (υπ’ αριθμόν Φ.131360/8297/05-6-2014 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών). Όσον αφορά τα ιδιωτικά έγγραφα πρέπει να έχει θεωρηθεί το γνήσιο της υπογραφής του υπογράφοντος το έγγραφο από δημόσια διοικητική αρχή ή τα Κέντρα Εξυπηρετήσεως Πολιτών (Ν.2690/Φ.Ε.Κ.45/τ.Α΄/09-3-2014 και Ν. 3345/Φ.Ε.Κ. 138/τ.Α΄/16-6-2005) προκειμένου να χορηγηθεί η Σφραγίδα της Χάγης. Στις περιπτώσεις βεβαιώσεως πέραν του γνησίου της υπογραφής και της ιδιότητος των υπογραφόντων έγγραφα εταιρειών (λ.χ. ως εκπροσώπου, ως προέδρου, ως διευθύνοντος συμβούλου)θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίζουν στην αρμόδια για τη χορήγηση επισημειώσεως υπηρεσία βεβαίωση καταχωρίσεως των αναγκαίων – υποχρεωτικών ισχυόντων στοιχείων για τη βεβαίωση της ιδιότητας με την οποία υπογράφουν. Σε περιπτώσεις εγγράφων εταιριών που εδρεύουν στο εξωτερικό δεν χορηγείται η Σφραγίδα της Χάγης από τις ελληνικές διοικητικές αρχές καθόσον τα νομιμοποιητικά τους στοιχεία δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν από αυτές (άρθρο 11, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 4 του Ν. 2690/1999 και υπ’ αριθμόν 17783/23-3-2009 και 34708/02-9-2013 έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών. Συνεπώς, τα εκάστοτε προξενεία ή πρεσβείες των χωρών όπου εδρεύουν οι εταιρίες αυτές μπορούν να ελέγξουν τα νομιμοποιητικά έγγραφα και να θεωρήσουν ή επικυρώσουν τα προσκομιζόμενα έγγραφα. Σε ό,τι είναι καταχωρημένο και σε ότι επιβάλλεται να καταχωρείται σε δημόσια υπηρεσία πρέπει αποκλειστικώς και μόνο από την υπηρεσία που έχει καταχωρηθεί, ή να δοθεί βεβαίωσις καταχωρήσεως ή να εκδοθεί ακριβές αντίγραφον εκ του καταχωρηθέντος ιδιωτικού εγγράφου http://www.apdattikis.gov.gr/ypotheseis-politon/%CF%83%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%AC%CE%B3%CE%B7%CF%82/ Παρε ενα τηλ, το ΥΠ.ΕΞ για σιγουρια....
The_Judas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Η Επισημείωση προηγείται της Μεταφράσεως! Κανονικά ναι, αλλά εμένα δεν μου είχαν δημιουργήσει πρόβλημα ορισμενες φορές που πήγα έγγραφο μεταφρασμένο.
tehAllantin Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Εγώ το πιστοποιητικό γεννήσεως που θέλαν μεταφρασμένο έπρεπε να το κάνω σε πιστοποιημένο μεταφραστή και μετά στη νομαρχία του τόπου καταγωγής μου για τη σφραγιδα... Προσπαθησε ο αδερφος μου να το κανει λαρισα αλλα δεν αφηναν (καταγομαι απο ενα ενδοξο χωριο των Τρικάλων)... Λογικά το ίδιο θα ειναι και για το πτυχίο. 1
Unabomber Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Κανονικά ναι, αλλά εμένα δεν μου είχαν δημιουργήσει πρόβλημα ορισμενες φορές που πήγα έγγραφο μεταφρασμένο. Λογικα δεν θα εχει προβλημα, και εγω αυτο πιστευω.... αλλα αμα κατσει σε κανα στραβο υπαλληλο, θα τρεχει παλι..... Τα δικα μου τα χαρτια τα ειχα κανει ολα μεσω του YΠ.ΕΞ και δεν αντιμετωπισα κανενα θεμα φυσικα... Το καλυτερο πριν ξεκινησεις για οτιδηποτε, παρε ενα τηλ, για να μην τρεχεις αδικα....
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Μέλος Moderators Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 οποτε βγαζω φωτοτυπιες και παω κατεχακη με τα εγγραφα και αν ου κανουν μαλακιες τους βριζω και τελειωσα αν καταλαβα καλα ε? βασικα μονο το πτυχιο ειναι μετεφρασμενο την αναλυτικη την ειχα παρει στα αγγλικα απο τη σχολη
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Μέλος Moderators Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 γαμω!! οποτε αυριο εχει πρωι προπονηση και μετα καπακι στην κατεακη με αμανικο 1
Unabomber Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Η θα τελειωσει η δουλεια σου σε 5-10 λεπτα, ή θα σου βγει η πιστη......
doctorkostis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Εγω για το πτυχιο μου παντως (παν. Αθηνων) πηρα σφραγιδα apostille απο μια υπηρεσια του πανεπιστημιου στην πλατεια καρυτση (οδ. Χρήστου Λαδα). Για ολα τα υπολοιπα, κατεχακη 56. Το ιδιο ισχυει και για μεταπτυχιακα, διδακτορικα απο το πανεπιστημιο Αθηνων.
GreyHorse Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Η apostile μπαίνει στο έγγραφο που θα μεταφραστεί και μεταφράζεται μαζί του, όχι στο μεταφρασμένο. Αν θέλεις ελληνικό πτυχίο, βάζεις τη σφραγίδα και μετά μεταφράζεται στη γλώσσα που θέλεις. Αν είναι ξένο, πχ αγγλικό πτυχίο, θα πρέπει να μπει apostile στην αγγλία και μετά να μεταφραστεί στα ελληνικά. Δεν ξέρω αν βάζει apostile η αγγλική πρεσβεία. Στην Ελλάδα μόνο σε ελληνικά έγγραφα βάζουν apostile 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Μέλος Moderators Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 τη μαλακια ειναι αυτη? εγω θεωρω οτι θα πρεπει να δινονται απο τις σχολες απευθειας σε ελληνικα και αγγλικα χωρις να τα ζητας και να τελειωνει η υποθεση! καλα εγω θα παω με τα χαρτια που εχω και βλεπω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα