GreyHorse Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 τη μαλακια ειναι αυτη? εγω θεωρω οτι θα πρεπει να δινονται απο τις σχολες απευθειας σε ελληνικα και αγγλικα χωρις να τα ζητας και να τελειωνει η υποθεση! καλα εγω θα παω με τα χαρτια που εχω και βλεπω. Απο πού και ως πού μαλακία;Είναι δυνατόν να μπει επίσημη ελληνική σφραγίδα σε έγγραφο που δεν ανήκει σε ίδρυμα/υπηρεσία κτλ του ελληνικού χώρου; Και το κάθε πανεπιστήμιο σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου δεν δίνει μεταφρασμένα πτυχία.
Moderators Spect~ Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Μέλος Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 GreyHorse με το μαλακια αναφερομαι γενικα στην ολη διαδικασια οχι στο οτι δεν μπορει πχ η Ελλαδα να σφραγισει εγγραφο αλλης χωρας και το αναποδο. Αυτο ειναι λογικο. Απλα γενικα ολη η γραφειοκρατεια γενικα στην Ελλαδα ειναι οτι να ναι! Θα επρεεπε κανονικα τελειωνοντας απο μια σχολη να παιρνεις πτυχια και αναλυτικες και στα αγγλικα -νομιζω ειναι υποχρεωμενοι πλεον εστω την αναλυτικη- και γενικα οτι εγγραφα χρειαζεσαι να μπορεις να τα παιρνεις απο τη σχολη απευθειας ετοιμα χωρις να χρειαζεται να μπλεκεις με αλλες υπηρεσιες κτλ. Στο θεμα μας τωρα. Ειδα τα χαρτια μου σημερα και τελικα το μετεφρασμενο πτυχιο το εχω σε 4 αντιγραφα με σφραγιδα κτλ και επισης ειχα και την αναλυτικη στα αγγλικα απο τη σχολη απευθειας σε 3-4 αντιγραφα οποτε γλιτωνω ολη την βαβουρα για σφραγιδες. Για το Ielts τωρα αυτο απλα παω και το βγαζω φωτοτυπια ή πρεπει να μιλησω με την ελληνοαμερικανικη για να μου στειλουν (ή απευθειας στη σχολη) επισημο αντιγραφο? Αν και εδω παλι θεωρω οτι οι σχολες θα επρεπε να ζητανε το TRF και να μπαινουν να το κοιτανε μεσω μιας υπηρεσιας που σου δινει το cambridge
GreyHorse Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 GreyHorse με το μαλακια αναφερομαι γενικα στην ολη διαδικασια οχι στο οτι δεν μπορει πχ η Ελλαδα να σφραγισει εγγραφο αλλης χωρας και το αναποδο. Αυτο ειναι λογικο. Απλα γενικα ολη η γραφειοκρατεια γενικα στην Ελλαδα ειναι οτι να ναι! Θα επρεεπε κανονικα τελειωνοντας απο μια σχολη να παιρνεις πτυχια και αναλυτικες και στα αγγλικα -νομιζω ειναι υποχρεωμενοι πλεον εστω την αναλυτικη- και γενικα οτι εγγραφα χρειαζεσαι να μπορεις να τα παιρνεις απο τη σχολη απευθειας ετοιμα χωρις να χρειαζεται να μπλεκεις με αλλες υπηρεσιες κτλ. Στο θεμα μας τωρα. Ειδα τα χαρτια μου σημερα και τελικα το μετεφρασμενο πτυχιο το εχω σε 4 αντιγραφα με σφραγιδα κτλ και επισης ειχα και την αναλυτικη στα αγγλικα απο τη σχολη απευθειας σε 3-4 αντιγραφα οποτε γλιτωνω ολη την βαβουρα για σφραγιδες. Για το Ielts τωρα αυτο απλα παω και το βγαζω φωτοτυπια ή πρεπει να μιλησω με την ελληνοαμερικανικη για να μου στειλουν (ή απευθειας στη σχολη) επισημο αντιγραφο? Αν και εδω παλι θεωρω οτι οι σχολες θα επρεπε να ζητανε το TRF και να μπαινουν να το κοιτανε μεσω μιας υπηρεσιας που σου δινει το cambridge Εγώ θα ήμουν ικανοποιημένος απλά να πρόσθεταν μια κόλλα αναφοράς που να λέει τι μπορείς να κάνεις με το πτυχίο και από που πρέπει να περάσεις για να το καταφέρεις αυτό. Πχ, κορνίζωμα. 1. Βγάζεις αντίγραφα με τον α, β, τρόπο να τα έχεις εύκαιρα. 2. Πας σε μαγαζί με κορνίζες. 3. Διαλέγεις ποια θέλεις, αφήνεις πτυχίο, πληρώνεις, πας και το παίρνεις την επόμενη. Αντίγραφο. 1. Πας και το σφραγίζεις με την τάδε, δείνα κτλ σφραγίδα από εκεί και εκεί. 2. Φωτοτυπείς. 3. Παίρνεις πρωτότυπο και φωτοτυπίες, πας εκεί και εκεί. Μετάφραση 1. κτλ 2. κτλ 3. κτλ Τώρα όταν χρειάζεσαι κάτι, ψάχνεσαι σαν χαζός, χώρια τα λεφτά που μπορεί να ξοδέψεις άκαρπα..
Moderators Spect~ Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Μέλος Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 ε ναι καπως ετσι απλα αυτο με τις σφραγιδες κτλ θα επρεπε για μενα να γινονται στη σχολη και να μην τρεχεις πουθενα αλλου. Κοιτουσα τωρα πχ και μου ειχαν δωσει απο τη σχολη 4 αναλυτικες στα αγγλικα και 1 στα ελληνικα. Και οι αλλοι στο πανεπιστημιο για καποιο λογο θελουν και στην γλωσσα της χωρας -προφανως εγω θα παω να βγαλω 2 απλες φωτοτυπιες αντε και ιμα σφραγιδα απο κεπ για να τους μπερδεψω και θα τα στειλω. Στα αγγλικα ειναι πρωτοτυπα οποτε ειμαι κομπλε!
mylo Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 εγώ ξέρω πως η σφραγίδα της χάγης μπαίνει στο έγγραφο που θέλουμε από την αποκεντρωμένη διοίκηση της περιοχής που εκδόθηκε το έγγραφο. πχ πτυχίο από το τει στα γρεβενα πας στην αποκεντρωμενη διοικηση δυτικής μακεδονίας και στο κάνουν.
ravend Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 κανω ενα hijack πάνω στο θέμα μιας και πάω γερμανία για δουλειά και ερωτώ έχω Πιστοποιητικό γεννήσεως με σφραγιδα χαγης Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης επίσης με σφραγίδα και βεβαίωση απο ΙΕΚ χωρίς όμως σφραγίδα κανένα δεν είναι μεταφρασμένο,το πτυχίο δεν χρειάζεται απο ότι μου είπε η δουλειά οπότε οκ. τα άλλα δύο πρέπει να τα μεταφράσω ελλάδα η μπορώ και στο μόναχο?με πιέζει ο χρόνος και σκέφτηκα μήπως γίνεται εκεί στο προξενέιο που έχουν ορκωτους μεταφραστές μια και καλή. Επίσης όποιος γνωρίζει πάνω στο θέμα και έχει διάθεση ας στείλει ενα pm.
GreyHorse Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 κανω ενα hijack πάνω στο θέμα μιας και πάω γερμανία για δουλειά και ερωτώ έχω Πιστοποιητικό γεννήσεως με σφραγιδα χαγης[/size] Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης επίσης με σφραγίδα[/size] και βεβαίωση απο ΙΕΚ χωρίς όμως σφραγίδα κανένα δεν είναι μεταφρασμένο,το πτυχίο δεν χρειάζεται απο ότι μου είπε η δουλειά οπότε οκ. τα άλλα δύο πρέπει να τα μεταφράσω ελλάδα η μπορώ και στο μόναχο?με πιέζει ο χρόνος και σκέφτηκα μήπως γίνεται εκεί στο προξενέιο που έχουν ορκωτους μεταφραστές μια και καλή. Επίσης όποιος γνωρίζει πάνω στο θέμα και έχει διάθεση ας στείλει ενα pm. Είτε στη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου εξωτερικών, είτε θα τα μεταφράσεις στη Γερμανία. Ζήτα λίστα εκεί ορκωτών μεταφραστών ελληνικής-γερμανικής γλώσσας, και παίρνε τηλ για τιμές, θα ακούσεις διάφορες. Μην διακινδυνεύσεις κάτι άλλο, μετάφραση εδώ από δικηγόρους ή στη γερμανική πρεσβεία/προξενεία εδώ, διακινδυνεύεις να πέσει άκυρο και να χάσεις τα λεφτά που τσόνταρες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα