Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκινώντας να διαβάσω ένα παραμύθι (για ηλικία 7+), έπαθα σοκ και σταμάτησα μετά την τρίτη σελίδα. Δείτε το γιατί σε εικόνες και πείτε μου ιδέες ώστε να πετύχω την απόσυρση αυτού...

post-133626-0-38645900-1426491039_thumb.jpg

post-133626-0-43072400-1426491050_thumb.jpg

post-133626-0-54406300-1426491061_thumb.jpg

Δημοσ.

Ξεκινώντας να διαβάσω ένα παραμύθι (για ηλικία 7+), έπαθα σοκ και σταμάτησα μετά την τρίτη σελίδα. Δείτε το γιατί σε εικόνες και πείτε μου ιδέες ώστε να πετύχω την απόσυρση αυτού...

Εσύ τι πήγες και το διάβασες ;

Έπρεπε να αφήσεις το παιδί να διαβάσει μόνο του.

Αφού το λέει κάτω δεξιά: 7+ Διαβάζω μόνος μου.

btw αν ήταν το πρόβλημα μόνο αυτό το παραμύθι....

Ξέρω παιδιά 7-8-9-10 ετών που έχουν fb.

Άστα.

Δημοσ.

Δε χρειαζεται να το αποσυρεις , μην εισαι τοσο ευαίσθητος .

Μπορείς να το πεις ως "τον τιμωρησε" .

• Like 1
Δημοσ.

τα μισά παραμύθια των αδερφών Γκριμμ, τα πιο κλασικά παραμύθια δηλαδή, είναι γεμάτα θανάτους, κακές μάγισσες και δράκους που τρώνε παιδάκια, μανάδες που παρατάν τα παιδιά τους στο δάσος, και τέτοια. Σχεδόν σπλατεριά δηλαδή...

• Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.

Κάποια στιγμή, το παραμύθι ταυτίστηκε ως κάτι που απευθύνεται σε παιδιά. Αρχικά δεν ήταν έτσι. Αντίθετα, ήταν ιστορίες για ενηλίκους, και μάλιστα αρκετά "splatter" για να τρομάζουν, να φοβούνται και να διδάσκονται ή να ξορκίζουν το κακό.

Λόγου χάρη, η Χιονάτη έχει μια ωραιότατη δόση εγκληματικής δηλητηρίασης και νεκροφιλίας λίγο πριν το ευτυχισμένο τέλος. Η γοργόνα πεθαίνει, όταν ο πρίγκιπας αποφασίζει να διαλέξει μια κανονική γυναίκα και όχι ένα part-time δίποδο. Το Χάνσελ και τη Γκρέτελ τους πάχαινε η μάγισσα για να τους φάει. Ο ξυλοκόπος σκίζει την κοιλιά του κακού λύκου για να βγάλει από μέσα την Κοκκινοσκουφίτσα.

Αλλά και αργότερα, βιβλία που δεν απευθύνονταν αρχικά σε παιδιά, θεωρήθηκαν παραμύθια, κουτσουρεύτηκαν/τροποποιήθηκαν και πλασαρίστηκαν ως τέτοια. Κλασικό παράδειγμα, Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ, όπου, από τα τέσσερα επεισόδια, έχουν απομείνει τα 2 σε μορφή παραμυθιού και κυρίως ξέρουμε το πρώτο, όπου ο γίγαντας Γκιούλιβερ αιχμαλωτίζεται από τους Λιλιπούτειους. Κι όμως ο Σουίφτ το προόριζε για κοινωνική κριτική, για να καυτηριάσει τον ομφαλοσκοπισμό και τα κακώς κείμενα, γενικά, της κοινωνίας του. Γίγαντας, νάνοι, παραμύθι. Δεν είναι έτσι.

Γενικά, τα παραδοσιακά παραμύθια είναι εξαιρετικά βίαια, απλά προτιμάμε να μην το σκεφτόμαστε.

• Like 21
Δημοσ.

Δε χρειαζεται να το αποσυρεις , μην εισαι τοσο ευαίσθητος .

Μπορείς να το πεις ως "τον τιμωρησε" .

Δε θέλω ρε παιδιά να το αφήσω έτσι.Δε γουστάρω να βλέπω το στραβό και να μένω απαθής...Τουλάχιστο να προσπαθήσω. Υπάρχει κάποιος που να ελέγχει τι εκδίδεται (σας βλέπω που γελάτε όλοι και λέτε μα που ζει αυτός ο βλάκας...) ;

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αυτό προσπαθώ να σου πω με το προηγούμενο μήνυμά μου (προφανώς "έπεσε" και η δική σου απάντηση σχεδόν ταυτόχρονα): ο Πράσινος Γίγαντας είναι πολύ πιο ήπιος από ό,τι άλλα, "αποδεκτά" παραμύθια για παιδιά.

Δημοσ.

Αυτό προσπαθώ να σου πω με το προηγούμενο μήνυμά μου (προφανώς "έπεσε" και η δική σου απάντηση σχεδόν ταυτόχρονα): ο Πράσινος Γίγαντας είναι πολύ πιο ήπιος από ό,τι άλλα, "αποδεκτά" παραμύθια για παιδιά.

Ενώ η απόδοση του να μην καταφέρω τίποτα είναι στο 1,05 είμαι ο γραφικός τύπος που προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο...Μήπως στο Υπουργείο Παιδείας υπάρχει τίποτα; καμιά ανεξάρτητη αρχή;

Δημοσ.

Δεν είναι αρκετή η αρχή του καπιταλισμού; Αν δεν είναι για το παιδί σου, δεν το αγοράζεις. Το σούβλισμα του Διάκου όμως δεν θα το γλυτώσεις να το ακούσει.

• Like 5
Δημοσ.

εγώ λέω να απαγορεύσουμε και και το τραγούδι "ήταν ένα μικρό καράβι" γιατί παραπέμπει τα παιδάκια στο να φάνε κάποιον απο την παρέα τους...

Το σούβλισμα του Διάκου όμως δεν θα το γλυτώσεις να το ακούσει.

κατα καιρούς άκουγα οτι το "σούβλισμα" ήταν βιασμός... στέκει κάτι τέτοιο η με τρολαρανε ?

• Super Moderators
Δημοσ.

Μορφή ανασκολοπισμού πρέπει να ήταν, αλλά δεν το έχω ψάξει.

Ο ανασκολοπισμός λέγεται και "διοβελισμός", εξ ου και ο οβελίας και επί το λαϊκότερον σούβλισμα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...