vlcc Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Καλησπερα παιδια Εκανα μια αγορα απο το drjay ρουχα αξιας 82$ + 40$ μεταφορικα 122$ συνολο. τα εστειλαν με fedex οι οποιοι με πηραν τηλ και μου λενε τα τελη που χρωσταω ειναι 130ευρω!!!! Δεν σκοπευω να παραλβω το δεμα, πληρωσα με παυπαλ απο το balance που ειχα απο πραγματα που πουλησα στο ebay. γνωριζει κανεις τι μπορει να γινει? συμβουλη: μην αγοραζετε ποτε απο εκτοε ΕΕ αν ειναι να τα παραδωσει fedex, με USPS που εχω πληρωσει δασμους ειναι νορμαλ, πληρωνεις μονο το ΦΠΑ +4% της αξιας.
arc Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 συμβουλη: μην αγοραζετε ποτε απο εκτοε ΕΕ αν ειναι να τα παραδωσει fedex, με USPS που εχω πληρωσει δασμους ειναι νορμαλ, πληρωνεις μονο το ΦΠΑ +4% της αξιας. Τα εχουμε συζητήσει πολλάκις. Αφου ήξερες την κατάσταση γιατί δεν προ-επικοινώνησες με τον αποστολέα να στα στείλει με usps; Αν είχες ζητήσει usps και στο στελνανε με fedex θα ειχες δικιο, αλλά τώρα ... ουτε το paypal θα σε δικαιώσει. Πάθημα μάθημα. Καλησπερα παιδια Εκανα μια αγορα απο το drjay ρουχα αξιας 82$ + 40$ μεταφορικα 122$ συνολο. τα εστειλαν με fedex οι οποιοι με πηραν τηλ και μου λενε τα τελη που χρωσταω ειναι 130ευρω!!!! Δεν σκοπευω να παραλβω το δεμα, πληρωσα με παυπαλ απο το balance που ειχα απο πραγματα που πουλησα στο ebay. γνωριζει κανεις τι μπορει να γινει? Τι μπορεί να γίνει τώρα: Επικοινωνείς με τον πωλητη και ρωτάς αν μπορείς να αρνηθείς το δέμα, να πάει πίσω και να στα στείλουν με registered usps, πληρωνοντας εσυ τη διαφορα. Αν ναι, σώθηκες με μικρό κόστος. Εναλλακτικά και ανάλογα με την πολίτικη επιστροφών του καταστήματος, επικοινωνεις μαζί τους και ζητάς να μην παραλάβεις και όταν επιστρέψεις να σου πιστώσουν το ποσό πλην τα μεταφορικά και ίσως και κάποιο κόστος διαχείρισης. Το βλεπω απιθανο αλλα δε χάνεις να ρωτήσεις. Edit : http://www.drjays.com/content/customerservice/returns.html
fsbmaniac Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Γιαυτο διαβαζουμε πριν κανουμε ηλεκτρονικες αγορες... αυτα τα ξερουν και 10 χρονων παιδακια πλεον με τα τελωνεια. Επρεπε να ασχοληθεις λιγο παραπανω εφοσον εισαι ασχετος. Ζητα ευγενικα απο τον πωλητη να στα στειλει με usps...
vlcc Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Ασχετος δεν ειμαι, οσοες φορες εχω περασει τελωνειο τα πληρωσα στο ταχυδρομειο νορμαλ πραγματα. απο το εμαιλ που πηρα οι δασμοι προσ δημοσιο ειναι 30ευρω και τα υπολοιπα τα παιρνει η φεντεξ. μιλαμε για ληστεια κανονικα..σε τσατ που εκανα με drjay μου λει αν επιστραφει θα χρεωθουν αυτοι τους δασμους, και αυτο το ποσο θα χρεωθει σε μενα οπως κ τα μεταφορικα. το συνολο των δασμων+ φεντεξ ειναι 130ευρω ενω εγω εδωσα 122 δολαρια
DrLo Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 συμβουλη: μην αγοραζετε ποτε απο εκτοε ΕΕ αν ειναι να τα παραδωσει fedex, με USPS που εχω πληρωσει δασμους ειναι νορμαλ, πληρωνεις μονο το ΦΠΑ +4% της αξιας. Δε βλέπω τον τρόπο ή λόγο που η επιλογή μεταφορέα μπορεί να επιρεάζει τους δασμούς.
φραμπάλα Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Εγώ έχω παραγγείλει κινητό από Κίνα για τον θείο μου. Θα πληρώσω τελωνείο;
zio10 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Εγώ έχω παραγγείλει κινητό από Κίνα για τον θείο μου. Θα πληρώσω τελωνείο; Αν έβαλες απλό ταχυδρομείο (Singapore post ή nl post) είναι πολύ μικρή η πιθανότητα. Αν επέλεξες Κούριερ (dhl, ems) θα πληρώσεις σίγουρα
paylidis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 ts αν μπορείς να τα εκτελωνισεις εσυ (απαιτεί να φας μια ημερα) θα πληρώσεις πολυ πολυ λιγοτερα (35-40€ συνολο)... γυρω στα 80 θελουν αυτοι "εργασια εκτελωνισμου"+καμια 15-20 για "αποθηκευση"
makfil Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Ασχετος δεν ειμαι, οσοες φορες εχω περασει τελωνειο τα πληρωσα στο ταχυδρομειο νορμαλ πραγματα. απο το εμαιλ που πηρα οι δασμοι προσ δημοσιο ειναι 30ευρω και τα υπολοιπα τα παιρνει η φεντεξ. μιλαμε για ληστεια κανονικα..σε τσατ που εκανα με drjay μου λει αν επιστραφει θα χρεωθουν αυτοι τους δασμους, και αυτο το ποσο θα χρεωθει σε μενα οπως κ τα μεταφορικα. το συνολο των δασμων+ φεντεξ ειναι 130ευρω ενω εγω εδωσα 122 δολαρια Συγκρίνεις τελείως διαφορετικές διαδικασίες και δεν υπολογίζεις αυτό που γνωρίζουν τα περισσότερα μέλη του forum, όπως είπε ο arc παραπάνω, και συγκεκριμένα ότι όταν αγοράζουμε από Αμερική και επιλέγουμε να έρθει το δ;eμα με courier, γνωρίζουμε ότι, εκτός από ΦΠΑ, αποθήκευτρα και μικροέξοδα, θα πληρώσουμε και την αμοιβή του εκτελωνιστή που κυμαίνεται 50-70, ανάλογα με την αξία CIF (κόστος+ μεταφορικά). Μπορεί να σου φαίνεται ληστεία αλλά αυτή είναι η διαδικασία όταν αγοράζει κάποιος από τρίτες χώρες και επιλέγει, εν γνώσει του, να σταλεί το δέμα από τον πωλητή με courier.
vlcc Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δε βλέπω τον τρόπο ή λόγο που η επιλογή μεταφορέα μπορεί να επιρεάζει τους δασμούς. Θα σου εξηγησω: αν ο πωλητης στελνει με usps που ειναι το ταχυδρομειο της αμερικης, θα πληρωσεις μονο δασμους στο δημοσιο γιατι εκτελωνιζεται μεσω ελτα. αν ερθει με fedex η καποια αλλη κουριερ πληρωνεις επιπλεον για τον κοπο τους κουριερ. Συγκρίνεις τελείως διαφορετικές διαδικασίες και δεν υπολογίζεις αυτό που γνωρίζουν τα περισσότερα μέλη του forum, όπως είπε ο arc παραπάνω, και συγκεκριμένα ότι όταν αγοράζουμε από Αμερική και επιλέγουμε να έρθει το δ;eμα με courier, γνωρίζουμε ότι, εκτός από ΦΠΑ, αποθήκευτρα και μικροέξοδα, θα πληρώσουμε και την αμοιβή του εκτελωνιστή που κυμαίνεται 50-70, ανάλογα με την αξία CIF (κόστος+ μεταφορικά). Μπορεί να σου φαίνεται ληστεία αλλά αυτή είναι η διαδικασία όταν αγοράζει κάποιος από τρίτες χώρες και επιλέγει, εν γνώσει του, να σταλεί το δέμα από τον πωλητή με courier. δεν το γνωριζα, ουτε κατα φαντασια περιμενα κατι τετοιο..το οτι δεν το γνωριζα εγω δεν αλλαζει το γεγονος οτι ειναι ληστεια
arc Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 σε τσατ που εκανα με drjay μου λει αν επιστραφει θα χρεωθουν αυτοι τους δασμους, και αυτο το ποσο θα χρεωθει σε μενα οπως κ τα μεταφορικα. Δεν τους το εξήγησες με σαφήνεια. Πες τους οτι ΔΕΝ θέλεις να παραλάβεις το δέμα και να κάνεις νεα αποστολή ΑΛΛΑ να επιστραφεί το ίδιο δεμα από τη fedex με αιτιολογία οτι δεν παρελήφθει (π.χ. άγνωστος παραλήπτης). Προβλέπεται αυτή η διαδικασία και η djray δεν πληρώνει τελωνείο το οτι δεν το γνωριζα εγω δεν αλλαζει το γεγονος οτι ειναι ληστεια Η λογική σου ειναι λάθος. Ληστεία θα ήταν αν δεν υπήρχε δασμολογική νομοθεσία. Η fedex (και όλες οι εταιρίες) πρωτον ακολουθούν το νόμο και επιπλέον χρεώνουν έξοδα για την υπηρεσία που παρέχουν. Το οτι δεν κοιταξες τον κατάλογο πριν φας το φαγητό, δεν φταίει η εταιρεία. Εγω θα στο πάω ενα βήμα παραπέρα. Μπορεί η djray να παίρνει προμήθεια για αποστολές με fed. Πάθημα - μάθημα (για σένα γιατί στα τεχνολογικά forum τέτοιες συζητήσεις ειναι συχνές) Στο θέμα σου: Είτε πάει πίσω με νεα αποστολή ή εκτελωνίζεις μόνος σου. Διάλεξε τι προτιμάς. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα