Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά θέλω να κάνω μερικά μαστορέματα στο σπίτι μου και χρειάζομαι μερικές συμβουλές έψαξα να βρω κάποιο φόρουμ που ασχολείται με diy αλλά  τελικά κατέληξα στο insomnia,  :-D  

Επιδεί δεν είμαι ευχαριστημένος καθολου με την δουλεια αυτή στο μπανιο επιδεί πραγματικά αγανάκτησα με τα μαστορια που μπήκαν στο σπίτι θα κάτσω και θα τα κάνω μόνος μου όχι γιατί είναι οικονομικό το θέμα αλλά γιατί όποιος μπαίνει ένα φτιάχνει 3 χαλάει ! Επιδεί τα πλήρωσα και ακριβά ε όταν κάθομαι στο wc και τα βλέπω και στραβά μου ανεβαίνει η πίεση! 

post-56242-0-37050900-1426523548_thumb.jpg

post-56242-0-93499500-1426523574_thumb.jpg

Στο ψητό λοιπον!

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία θέλω να ευθυγραμμίσω τις βάνες και το σιφόνι στην ευθεία θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος που ξέρει από υδραυλική τις εξής απορίες μου 

α) πως θα βγάλω ανώδυνα τα πλακάκια δίχως να σπάσουν και τα διπλανά 

β) πως θα κόψω την εσωτερική σωλήνα παροχής και πως θα ξαναμοντάρω μερικους πόντους σωλήνα ώστε να  μπορέσει να έρθει το σιφόνι στην ευθεία  γιατί είναι προφανές οτι επειδή  δεν έφτασε η σωλήνα λόγο βαρεμάρας υποθέτω μόνταρε το σιφόνι όπως νάνε..

γ) τι νούμερο στόκο θα χρειαστώ (λευκό)?

δ) πώς βγαίνουν τα τετράγωνα βανάκια? 

Ευχαριστώ

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δε καταλαβαίνω ποιές βάνες δεν είναι στην ευθεία με τι.

Κάνε καμιά σημείωση πάνω να καταλάβουμε

πάντως 99% θα το κάνεις χειρότερα

• Like 1
Δημοσ.

Θες να πας το κρύο δύο πόντους πιο δεξιά για να ισαπέχει με το ζεστό από την αποχέτευση; Ή θες να μετακινησεις την αποχέτευση; Όπως και να χει, πέρα από το OCD του θέματος, συμφωνώ με τον DrLo. Δεν υπάρχει περίπτωση να το καταφέρεις μόνη

• Like 1
Δημοσ.

Η μια η βάνα ειναι απο το σιφόνι 6 πόντους και απο την αλλη 10 , επίσης κοίτα το δάχτυλο μου ,ακριβώς από εκεί θα πρέπει να βγαίνει η παροχή  αποχευτευση ωστε να είναι ευθεία με τον νιπτήρα απλά είναι λιγο δύσκολο να αποτυπωθεί στην φωτογραφία ελπίζω να κατάλαβες.

post-56242-0-85199700-1426524889_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνεις αυτό που λες χωρίς να σπάσεις κάτι...θα σου πρότεινα να βάλεις ένα ντουλαπάκι από κάτω ή κολωνίτσα για να κρυφτούν οι σωληνώσεις...

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά το παρεξηγήσατε λίγο το θέμα καταρχήν δεν είμαι γυναίκα και δεύτερον δεν είμαι τόσο άσχετος όσο φαίνομαι,  φιλε saxos ναι θελω να ισαπέχει  αλλα πρέπει να μετακινησω και την αποχετευση εκεί που είναι το δαχτυλο . δεν εχω πρόβλημα να σπάσω  πλακάκια  απλά οπως βλέπεις εχω  ψηφίδα και αν  σπάσει μετά εχουμε πρόβλημα..  Cosmos αν είναι να κρύψω την αποχέτευση την νικελωμένη τι κάνουμε βρε ?  Παει το εφφετζιλίκι! 

Υπάρχει κάποιος λεπτος δίσκος κοπής για τροχό ωστε να κόψω τον αρμό ? 

Δημοσ.

Συγνώμη για το μόνη τότε.

Δεν είπε κανείς ότι είσαι άσχετος, απλά είναι δύσκολη δουλειά.

Από όσα ξέρω, πλακάκια δεν ξηλώνονται. Εννοώ ότι δεν μπορείς να βγάλεις κάποιο και αφού τελειώσεις να το ξαναβάλεις.

Παίρνεις τη βαριά, το κοπανάς, το σπας και το βγάζεις. Όταν τελειώσεις, βάζεις καινούριο

Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος

• Like 1
Δημοσ.

Καλά όχι και με την βαριά δεν θα ρίξει τοιχο :) με σφυρί και καλέμι βγαίνουν βάλε λοξά το καλέμι και χτυπά στον αρμό που είναι το πλακάκι, και αφού το κατεχεις σιγά σιγά θα το βγαλεις ;) αν εχεις τύχη και λίγο τεχνη θα το βγαλεις μια χαρά αλλιως πας για αλλο πλακάκι μετα (κατα 90% θα το σπασεις)απλα στο λέω μην με πεις γκαντεμη μετα

Λογικά αφού είναι καινούργιο απ οτι είδα το λουτρό σου εχεις μερικά πλακάκια καβαντζα ετσι;δεν υπάρχει περίπτωση να τα αγορασες ακριβως.

• Like 1
Δημοσ.

ενταξει το πλακακι θα το βγαλω  οι σωλήνες οι pvc για να κολληθούν μεταξύ τους χρειάζεται ενα εργαλείο που τις ζεστένει αυτό πως το λένε και ποσο κοστίζει ?

Δημοσ.

Καμινετο χρειάζεται και κόλλα για πλαστικά

Καμινετο μπουκάλα 7€ και το εξάρτημα απο πανω το φλόγιστρου είναι ακριβό έχει 20€ και η κόλλα για πλαστικα έχει το μικρό κουτί οου αυτό θες εσύ έχει 5€

(Δεν συμφέρει να τα αγορασεις όλα αυτά..άποψη μου.απλα βάλε κάτι να το καλύψεις η κοιτά απλα να μην το σκέφτεσαι)

• Like 1
Δημοσ.

Φλόγιστρο λέγεται, αλλά (νομίζω) δεν έχει να κάνει με τη συγκόλληση. Το χρησιμοποιείς για να ζεστάνεις το σωλήνα όταν θέλεις να του μεγαλώσεις/μικρύνεις τη διάμετρο. Κόλλα για πλαστικά θες

• Like 1
Δημοσ.

Ναι όντως..τα πλακάκια τελικά είναι το πιο μικρό σου θέμα...Θα σπάσεις τα δυο άσπρα και θα κατα μήκος και θα τα αντικαταστήσεις μετά...Αν εχεις με κομπρεσεράκι...ή αλλιώς με σφυρί και καλέμι...

Τα εσωτερικά πώς θα τα μετακινήσεις είναι το πρόβλημα..την βάνα και την αποχέτευση...

Καταλαβαίνω ότι δεν σου έκαναν την δουλειά όπως θα ήθελες...αλλά το βλέπω δύσκολο σαν εγχείρημα ...και μην χρειαστείς στο τέλος πάλι μάστορα.. (καμιά φορά αυτά τα άτιμα...στάζουν δεν γίνεται καλή η κόλληση...)

Όπως και να χει καλή επιτυχία και μακάρι να το σουλουπώσεις όπως θες!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...