Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να ζεις για πάντα, γερνώντας ταυτόχρονα, fuck me, ούτε στον εχθρό μου...

Αλλά, να ζεις για πάντα, με ηλικία γύρω στα 30-35 (Highlander φάση), fuck yeah! Bring it on...!

K να βλέπεις όλα σχεδόν τα αγαπημένα σου πρόσωπα να πεθαίνουν, ξανα κ ξανα κ να είσαι συνεχώς στη πρίζα μη σκάσει ο επόμενος μαλάκας με το σπαθί. No thanks.

• Like 1
Δημοσ.

απο που ξεκίνησε ο μύθος της αθανασίας ? υπάρχει κάποιο ζώο που δεν πεθαίνει ?

Απ' όπου έχουν βγει οι περισσότερες βρόμες και λανθασμένες αντιλήψεις. Απ' τον ΧριστιανισμόTM.

Πριν δυο-τρία έτη, είχα διαβάσει κάποια αποσπάσματα της βίβλου φιλαράκι.

Εκεί μέσα σε ένα verse δήλωναν οι τότε προφήτες, πως το ανθρώπινο είδος είναι αθάνατο.

Αυτό που καταλαβαίνει η μαρίκα που πάει κάθε Κυριακή στην εκκλησία της γειτονιάς..;

1. Αν κάνουμε καλό και πηγαίνουμε με τους νόμους των παπάδων (των μεταφράσεων τους δηλαδή), τότε πάμε ρετιρέ παραδεισούμπα παραμένοντας μαρίκα σαν ύπαρξη και βρίσκοντας και τον χαμένο άντρα μου τον πέτρο και αράζουμε για πάντα εκεί.
  2. Είμαι Χριστιανή, άρα θα ζήσω για πάντα γιατί θα πεθάνω από έμπολα και φυσικά θα ρεζαριστώ και θα μείνω κοντά στα αγαπημένα μου πρόσωπα για να τα βλέπω να τραβάνε στο προσωπικό τους χρόνο μ___ία.
  3. Δεν μου έρχεται atm, περιμένω και τον dealer μου για εξτρά φαντασία τέτοιου τύπου.

Από την άλλη όμως, αν δεν είσαι μαρίκα γειτόνισσα στο ζαμπετοχώρι και έχεις ένα τσαφ πιο επίκαιρη αντίληψη, αντιλαμβάνεσαι πως όλα αυτά τα λόγια των τότε προφητών όχι μόνο είναι συμβολικά, αλλά είναι και πολύ Avant Garde γιατί είναι ακόμα επίκαιρα. (Δεν δηλώνω Χριστιανή, αλλά άθρησκη - μη παρεξηγηθώ)

Η μετάφραση που μου έρχεται στο παραπάνω λοιπόν, είναι πως είσαι ήδη αθάνατος nicoc μου. Όχι απλά επειδή είσαι εσύ και επειδή είσαι Γα^άτος.. αλλά επειδή κανένα ανθρώπινο (και μη) ον δεν μπορεί να ζήσει τον θάνατό του.

Οι τότε προφήτες το παρουσιάζουν ίσως σαν άμυνα, προς αυτό που εμείς λέμε θάνατο.

Τώρα ο Θεός που πιστεύω εγώ, ο οποίος είναι φυσικά η επιστήμη, λέει πως τίποτα δεν καταστρέφεται πραγματικά. Ότι βλέπεις να γίνεται στάχτη, όχι μόνο δεν καταστρέφεται αλλά παράγει μέσω μιας τέλειας εξίσωσης την ίδια ακριβώς ενέργεια.

Εν κατακλείδι, δεν πιστεύω στον παράδεισο, και αν είμαι κοινωνός πολλών ηθικών κανόνων είμαι επειδή είμαι υπέρ του πολιτισμού και της αγέλης κατά βάθος και όχι επειδή υφίσταται ήθος. Δεν υφίσταται ήθος, όλοι είμαστε ένα μάτσο αστερόσκονη χωρίς κανένα γνωστό -για την ώρα- σε μας quest. Παρόλα αυτά, θέλω να πιστεύω πως έστω και αν η αντίληψη μας "καταστραφεί" θα φέρει κάτι νέο, που στα μάτια μας θα είναι στάχτη μεν, αλλά στη πραγματικότητα η άλλη άκρη της εξίσωσης.

'στούρα off. Και γ__ώ τα τόπικ, και να δεις που πάλι κάποιος μπορεί να πήγαινε να το κρίνει ως "ελαφρόμυαλο", και "χάσιμο bandwidth" γιατί είναι μικρός Θεός του Insomnia.

• Like 2
Δημοσ.

Ξέρετε ποιοι οργανισμοί εκτός από τα δέντρα μπορούν ναζήσουν κατά μέσο όρο παραπάνω από τον άνθρωπο;

Δημοσ.

δε ξερω αν υπαρχουν αθανατοι οργανισμοι αλλα γνωριζω 2 περιπτωσεις που ετσι σου φενεται. 1. Οταν εισαι μικρη σε ηλικια και τα χεις με γερο και πλουσιο και 2. Οταν εχεις πεθερα.

Δημοσ.

Αν το πάρουμε το πράγμα κάπως χαλαρά και πάντα σε επιστημονικό επίπεδο, από τότε που εμφανίστηκε ζωή σε αυτό τον πλανήτη, όλα τα όντα εδώ πάνω, μοιραζόμαστε τα ίδια δομικά στοιχεία.

Αν το πάρουμε ακόμα λιγότερο χαλαρά πχ όταν αναπαραχθείς, τότε ο απόγονός σου θα αποτελέιται κατά 50% από τα γονίδιά σου, ο απόγονός του κατά 25% κοκ. Άρα ακόμα κ άν κάποιος πεθάνει εντούτις ένα κομμάτι του θα ζει ακόμα κ μετά τον θάνατό του. Για παράδειγμα οι ευρωπαίοι έχουμε στο DNA μας ακόμα περίπου 5% γονίδια από το Homo neanderthalensis...

Βασικά μη λαμβάνετε πολύ υπόψη τί λεω μιας και έχω ακόμα αξιοσημείωτη ποσότητα κρητικής σπιτίσιας ρακής στο αίμα μου που δεν έχει μεταβολιστεί ακόμα....αλλά με "πιάσατε¨πιστεύω...Οπότε αν θέλετε να μείνετε "αθάνατοι" αναπαραχθείτε σαν τρελοί!!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η αθανασία δεν υπάρχει σε κανέναν γνωστό οργανισμό ούτε φαίνεται να το θέλει η ίδια η φύση. Τα κύτταρα και συνεπώς οι οργανισμοί που απαρτίζονται από αυτά έχουν ενδογενή ημερομηνία λήξης. Πιο συγκεκριμένα, τα κύτταρα όταν πολλαπλασιάζονται, πρώτα πρέπει να διπλασιάσουν το DNA τους. Όμως ύστερα από πολλούς κύκλους αντιγραφής χάνουν την ικανότητα αντιγραφής και άρα πολλαπλασιασμού (λόγω βράχυνσης των τελομερών). Ωστόσο, αν αυτό σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, υπάρχουν τα λεγόμενα αθάνατα κύτταρα τα οποία μπορούν να αναπαράγωνται επάοριστον (τα καρκινικά κύτταρα μπορούν να θεωρηθούν και ως αθάνατα γιατί έχουν μηχανισμούς που δε βραχύνονται τα τελομερή τους). Παρόλα αυτά δεν υπάρχει αθάνατος οργανισμός γιατί θα δημιουργούσε πρόβλημα στη φύση. Όλα είναι φτιαγμένα για να πεθαίνουν και μέσω των διάφοροων μονοπατιών να ανακυκλώνονται (δηλαδή τα κύτταρα μας έχουν στοιχεία που υπήρχαν σε οργανισμούς που έχουν αποικοδομηθεί). Ελπίζω να σε κάλυψα.

• Like 1
Δημοσ.

Όσο το κορμάκι σου γερνάει, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα τα κύτταρά σου να συσσωρεύσουν μεταλλάξεις που δεν κατάφεραν να διορθώσουν -και αυτό διότι… ζεις  αναπνέεις, παράγονται “ελεύθερες ρίζες” μέσα σου (ουσίες που είναι το χημικό αντίστοιχο του “πέφτουλα” στο μπαρ, όσον αφορά την αλληλεπίδρασή τους με άλλες ουσίες του κυττάρου), εκτίθεσαι σε μεταλλαξιογόνους παράγοντες ή απλά τα κύτταρά σου κάνουν “λαθάκια” κατά την αντιγραφή του DNA. Αυτό σχετίζεται άμεσα με το γεγονός πως όσο γερνάς τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανίσεις καρκίνο, από την στιγμή που ο καρκίνος είναι μια πάθηση που για να εμφανιστεί συνήθως χρειάζεσαι “αρκετές” μεταλλάξεις να συμβούν στο DNA κάποιων κυττάρων σου. Υπό το πρίσμα των παραπάνω, αν γουστάρεις ιμορταλιές, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος διότι σε ένα άπειρο (ή έστω πολύ μεγάλο με τα σημερινά κριτήρια) διάστημα ζωής η πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου θα φτάσει το 100%.

Και γιατί μιλώντας για “αθάνατους οργανισμούς” ή παραδείγματα προς μελέτη αθανασίας αναφέρουμε τα καρκινικά κύτταρα; Διότι ένα από τα προβλήματα με τούτα, που αποτελεί μεγάλο μέρος του “τι είναι ένας καρκίνος“, είναι πως παρουσιάζουν ιδιότητες “βιολογικής αθανασίας“: όσο έχουν πρόσβαση σε θρεπτικά συστατικά πολλαπλασιάζονται. Τούτοι οι μάγκες δεν γνωρίζουν από Όριο Hayflick, διαιρούνται ασυγκράτητα χωρίς να επέρχεται η γήρανση που θα τους σταματούσε και ξεφεύγοντας από την απόπτωση (προγραμματισμένος κυτταρικός θάνατος — “κυτταρική αυτοκτονία“) που συνήθως σταματάει τα κύτταρα που έχουν υποστεί μεγάλη βλάβη ή που έχουν αρχίσει “να κάνουν τα δικά τους εις βάρος του συνόλου του οργανισμού“. Πειστήριο εδώ η καλλιέργειά τους σε “αθανατοποιημένες κυτταρικές σειρές” στα εργαστήρια, όπου ένα τέτοιο δείγμα δυνητικά μπορεί να πολλαπλασιαστεί σε ποσότητες που… να φτάσει για να δώσεις σε όλα τα εργαστήρια του κόσμου – Henrietta Lacks, μανάρι μου, έχεις κάψεις καρδιές και φλάσκες κυτταροκαλλιέργειας! Το πώς τα καρκινικά κύτταρα το κάνουν αυτό είναι θέμα μεγάλης συζήτησης, ένα κομματάκι αυτής όμως που λέει να ξέρεις -για να προκαλείς εντύπωση στα cocktail πάρτι και να ρίχνεις γκομενάκια- είναι πως πολλά καρκινικά κύτταρα μπορούν να “αναγεννούν” με διάφορους τρόπους τα τελομερή τους. Τα τελομερή είναι τα άκρα των χρωμοσωμάτων που με κάθε κυτταρική διαίρεση “φθείρονται” και “κονταίνουν“, με αποτέλεσμα όταν κοντύνουν αρκετά το κύτταρο να φτάσει στο Όριο Hayflick. Τα καρκινικά κύτταρα, λοιπόν, ίσως κρατάνε ένα από τα κλειδιά της αθανασίας — mors janua vitae!

http://fridge.gr/62592/stiles/scizophrenia/

• Like 1
Δημοσ.

Και τα καρκινικά κύτταρα σταματούν να αναπαράγονται
Immortality of all cancer cells exposed as a myth

Υπάρχει όμως τρόπος να γίνουν αθάνατα με ανθρώπινη παρέμβαση

One way to induce immortality is through viral-mediated induction of the large T‑antigen,[8] commonly introduced through simian virus 40 (SV-40).  http://en.wikipedia.org/wiki/Biological_immortality

Όπως με ανθρώπινη παρέμβαση κάποτε θα γίνουν και τα ανθρώπινα κύτταρα

Στο παρακάτω πείραμα η γήρανση όχι μόνο σταμάτησε αλλά αντιστράφηκε κιόλας:

Telomerase reverses ageing process
Dramatic rejuvenation of prematurely aged mice hints at potential therapy.

Η πλειοψηφία των βιολόγων υποστηρίζει ότι ο πρώτος άνθρωπος που θα ξεπεράσει τα 150 έχει ήδη γεννηθεί.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...