Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι περισσότεροι φίλοι μου δεν μου έχουν πει τίποτε με καψώνια. Αλλά ισχύει αυτό που αναφέρθηκε πριν οτι π.χ μπορεί να μην σε αφήνουν εξοδούχο να τρώνε άδειες και διάφορα τέτοια. Πριν λιγο μιλουσα στο τηλέφωνο για θέματα στρατού με τον θείο μου που υπηρέτησε το 89, δεν μου είπε κάτι, τα μόνα προβλήματα που έχεις στον στρατό είναι αν παρακούσεις διαταγή.

• Like 1
Δημοσ.

Σ ειδικες δυναμεις μεχρι και πριν 2 χρονια περιπου υπηρχε καψωνι αλλα οχι τιποτα το τρελο βεβαια.Για καποιον που πηγαινε για πεζικο ισως ηταν σημαντικο,αλλα καποιος που αποφασιζει να παει ε.δ ειναι αποφασισμενος οσο ναναι.Αλλα και παλι απλα πραγματα.Απο στελεχη ειχαμε το κλασικο με τις καμψεις ,η το τρεξιμο γυρω απο τον λοχο,ερπηση κτλ.Το γοπινγκ ειναι κλασικο παντου.Απο φανταρους καψωνι τρωγανε μονο οσοι περναγαν ΠΕΝ απο τους εκπαιδευτες φανταρους.Αλλα και παλι στα ιδια επιπεδα πανω κατω + το αγαρμπο ξυπνημα το πρωι , τρεξιμο το πρωι χειμωνα χωρις μπλουζες η ερπηση κτλ.Τα στελεχη σαν τιμωρια απαγορευεται να σε ριχνουν για καμψεις για αυτο και το απεφευγαν γενικα σε ...εμφανη σημεια...Το εκαναν ομως στον λοχο σε στυλ..γυμναστικης οπου αν καποια ψοφιμια εκαναν οτι ανεβοκατεβαινουν σε αφηναν κατω κατα 10λεπτο  :)...

Τωρα jukebox , και δεν ξερω εγω τι αλλο πιο σκληρο δεν ειδα πουθενα.

• Like 1
Δημοσ.

Από φίλους και γνωστούς σήμερα από ότι μου λένε όχι δεν υπάρχει κάτι. Συγκεκριμένα σε κάποιους μπορεί να γίνει, ναι, γενικά όμως όχι. Αχχχχ που είναι οι εποχές που μας έβαζαν να ζητάμε συγνώμη από τα αβγά του στρατοπαίδου μέσα στον καταψύκτη μέχρι να μας δώσουν τη συγχώρεση τους... (όχι παιδιά δεν αναπολώ καθώς τη σιχάθηκα τη θητεία μου εκτός του τελευταίου εξάμηνου). 

Δημοσ.

πως να σας πουν ρε παιδια τι μαλακιες τους καναν εφοσον ντρεπονται ακομη?εκτος και αν ηταν σε μοναδες με βυσματα ή αεροπορια/ναυτικο ή γενικα κυριλε.

αν θελαν να βρουν τι παιζει ας ρωταγαν οσους κανουν αναβολη(ανωνυμα γιατι εκαναν αναβολη) ενω αρχισαν το στρατο.

Δεν ειναι τυχαιο που εχουν και τηλεφωνο για support στο στρατο..(και οι περισσοτερες κλησεις ηταν απο  μονιμους εποπ+στρ.σχολες φαση απ οτι μου λεγαν)

φτωχα παιδια ή αγαθα και κυριως σε μικρες ηλικιες ειναι σχεδον σιγουρο αν βρεθουν σε καποιες καταστασεις θα πιεστουν παραπανω απ οσο μπορουν να διαχειριστουν.

http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/03/bullying_16.html

Δημοσ.

Το 2010-11 που πήγα δεν είδα το παραμικρό...ούτε από φαντάρους ούτε από στελέχη. Ήμουν και σε πάρα πολύ κυριλέ σώμα με μορφωμένους φαντάρους και αξιωματικούς (υγειονομικό)..ο μέσος όρος ηλικίας των φαντάρων στο κέντρο στην Άρτα ήταν 27 χρονών...εγώ στα 25 ήμουν ο 3ος μικρότερος μέσα σε θάλαμο 24 ατόμων.

Εκεί που έχω ακούσει από φίλους που πήγαν οι ίδιοι και όχι από τρίτους ότι γίνονται ακόμα είναι στην Προεδρική Φρουρά και σε πολύ μικρότερο βαθμό στην ΣΕΑΠ από τους παλιούς στους καινούργιους αλλά πολύ χαλαρά πράγματα στην ΣΕΑΠ...εκεί πάνε πλέον όλοι ίσα ίσα για τα μόρια μετά σε καμιά προκήρυξη θέσεων (πυροσβεστική,ειδικοί φρουροί κ.α)

Για προεδρική φρουρά έχω ακούσει από φίλους μου που πήγαν (από την πηγή και όχι από γνωστού γνωστού...ράδιο αρβύλα δηλαδή) για αρκετά ακραία καψώνια για να μαθαίνουν να είναι ακίνητοι...αλλά μιλάμε για ένα σώμα 100% εθελοντικό που πας γνωρίζοντας τι θα βρεις και είσαι προετοιμασμένος ή ακόμα και πωρωμένος για αυτό.

Δημοσ.

ναι αμε, απαραβατος κανονας. Οι χριστοπαναγίες και τα γαμωσταυριδια που ακουγονται στα στρατοπεδα, δεν ακουγονται ούτε στις λαχαναγορες...

εφεδρος δεν ειναι ο φαντάρος; και ναι, αν δεν ειναι καψωνι απο τα χειροτερα να σε πηγαινει 30 μέσα με 3, 4 ώρες ύπνο, τοτε τι είναι;  

Προφανώς εννοεί Εφέδρους Αξιωματικούς.

Μπορεί να μην είναι 1% αλλά σίγουρα είναι θεωρώ μειοψηφία σε βαθμό που δε είμαι σίγουρος ότι μπορεί να το "χρεωθεί" ο Στρατός, κάφροι υπάρχουν και έξω και πριν πάνε στρατό.

Σίγουρα έχει να κάνει και σε τι μονάδα θα πέσεις. Σε ΤΥΠΕΘ που έκανα (ΟΚ, ΔΕΑ ήμουν, δεν τη ζούσα από "κοντά") τα περισσότερα παιδιά ήταν νορμάλ, σπουδαγμένοι, πολλοί πάνω από 25, διδακτορκοί κλπ. 

Σίγουεα όταν είσαι υπό πίεση, και ο στρατός ανδιανφισβήτητα είναι για πολλούς η πρώτη (αλλά όχι η μεγαλύτερη) πίεση που ζουν πολλοί στη ζωή τους, επηρεάζεσαι αλλά δεν είμαστε στο 1950.

Δημοσ.

Οταν πηγα στρατο (2002) καψονια μεταξυ στρατιωτων δεν υπηρχαν , ημασταν ολοι τοσο πηγμενοι και που να θελαμε να κανουμε καψονια σε καποιον δεν ειχαμε την ορεξη ουτε τις δυναμεις.

Τα κλασικα , εισαι νεος θα πηξεις , ειμαι παλιουρας με στραβο το τζοκευ και δεν με πιανει τιποτα ηταν κλασικες αερολογιες καποιων ζωων και εμεναν κυριως εκει..στα λογια.

Απο κει και περα καψονια απο στελεχη σε φανταρους ηταν ελαχιστα και ακροβατουσαν πανω στον νομο.. π.χ. οταν σου λεει το στελεχος πεστε (ολος ο λοχος) και παρτε καμψεις και πεφτει συναμα και παιρνει και ο ιδιος..για τον "νομο" δεν θεωρειται καψονι.

Οταν με στελνει στελεχος σε αποθηκη να ψαξω μια μαλακια..κανω 5 λεπτα με τα ποδια να φτασω στην αποθηκη ...να μην βρω αυτο που ψαχνει..να γυρναω πισω (αλλα 5 λεπτα)...να του το λεω..να φευγει νευριασμενος να παει στην αποθηκη να ψαξει ο ιδιος..να μην το βρισκει..να βρισκει κατι ασχετο..να το ακουμπαει εξω απο την αποθηκη και να γυρναει και να μου λεει..δεν το βρηκα αλλα βρηκα κατι αλλο που ηθελα..το εχω εξω απο την αποθηκη..τραβα φερτο...(αλλα 5 λεπτα να παω και αλλα 5 να γυρισω)..οκ αυτο το θεωρω ΚΑΨΟΝΙ.

Απο ενα σημειο και μετα καψονια , τραμπουκισμους και πως θα τα διαχειριστεις ειναι θεμα λογικης και ψυχολογιας...και τι χαρακτηρα εχεις... ειτε τα υπομενεις και κανεις τον μαλακα ...ειτε βρισκεις αλλους τροπους ωστε να τα αποφυγεις/κοψεις/αντιμετωπισεις οριστικα..ειτε...καλη αναπαυση το παλικαρι.

Δημοσ.

Ούτε για πλάκα δεν είδα καψώνι στον στρατό και παντού ήταν πολύ αυστηροί στο θέμα αυτό.

Τώρα βέβαια εδώ διαβάζω ότι κάποιοι θεωρούν καψώνι να βάζουν όλο τον λόχο να παίρνει κάμψεις,

να κάνει γόπινγκ ή ότι τους πήγαινε 15-1. Καψώνι εγώ θεωρώ να σε στοχοποιήσει κάποιος/κάποιοι και να σου συμπεριφέρεται διαφορετικά απ' ό,τι στους υπόλοιπους. Φαντάρο να ασκεί βία, είτε σωματική είτε ψυχολογική σε άλλο φαντάρο δεν είδα ποτέ.

Νομίζω αυτά παίζανε παλιότερα πιο πολύ. Τώρα όσο να 'ναι και πιο μορφωμένος είναι ο κόσμος γενικά και όταν πας για τόσο λίγο που μέχρι να μπεις, βγαίνεις, δεν έχει ούτε "παλιός-νέος", ούτε τίποτα. Πας, κάνεις υπομονή μερικούς μήνες και την κάνεις.

Βαρεμάρα είναι ο στρατός. Κάτι jukebox και τέτοια πράγματα ούτε κατά διάννοια πλέον. Μιλάω πάντα για έφεδρους, σε στρατιωτικές σχολές κτλ. ή σε εθελοντικά σώματα (Ε.Δ. κτλ.) δεν γνωρίζω τι γίνεται. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εμπλοκή με τα πιο σκατά νούμερα, ξεχνάνε να σε αλλάξουν στη σκοπιά, σου ακυρώνουν εξόδους, άδειες την τελευταία στιγμή, σε κουβαλήματα να σε φωνάζουν πρώτο, κτλ. 

πχ. είχαμε έναν αρχιμαλάκα στην πύλη που δεν άφηνε κανέναν εξοδούχο να βγει αν δεν ήταν μαζί του το όργανο υπηρεσίας και άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Μικρά, κομπλεξικά ανθρωπάκια που τους έδωσαν μια εξουσία της πούτσας και νομιζουν ότι κάτι έγιναν...

Ναι όμως αυτά δεν είναι καψώνια, είναι απλά κάποιος μαλάκας που σ' έχει βάλει στο μάτι. Ακόμα κι έτσι, αν υπάρξει θέμα τον πήρε και τον σήκωσε (γιατί βέβαια αυτά δεν τα κάνουν οι αξιωματικοί).

Παλικάρι που μετά από μήνες νόμιζα πως γνωριζόμασταν αρκετά για να πούμε και καμιά μαλακία, σε στρατόπεδο που γενικά ήταν χύμα, φεύγοντας με τη μετάθεση, τον βρήκα στην πύλη και μου έκανε μανούρα ότι δε με αφήνει να βγω έτσι γιατί ο στρατηγός είπε μόνο μακριά παντελόνια (ήταν Αύγουστος). Τι να πει κανείς.

Καψώνι όμως όχι. Μια φορά μόνο πέρασε στιγμές έντονης δυσφορίας κάποιος, αλλά είχε το συνδυασμό που σκοτώνει: βύσμα + βλάκας + προκαλεί. Φυσικά πήγε και κλάφτηκε στο διοικητή, κι αυτός (που ήξερε πολύ καλά τι γίνεται) τον έστειλε απόσπαση. Αλλά και μόνο από το ότι αντί να τεντώσει τους υπόλοιπους έστειλε αυτόν απόσπαση καταλαβαίνετε για τι περίπτωση μιλάω.

Δημοσ.

Το 2006 πηγα φανταρος και δεν ειδα τουλαχιστον σε εμας τους φανταρους καποιο καψόνι, με εξαιρεση 1,5 μηνα τον οποιο υπηρετησα σε μοναδα η οποια συστεγαζοτανε με μια στρατιωτικη σχολη της αεροποριας και βλεπαμε καθημερινα την εκπαιδευση κυριως των προτοετων οι οποιοι  τρωγανε τρελα καψωνια απο τους δευτεροετεις τους πιο πολυ φωνες ,βρισίδια και πολυ τρέξιμο ολη μέρα. Βεβαια δεν ηταν στοχοποιημενο σε συγκεκριμενα ατομα απλα αυτα τα περναγαν ολοι οι πρωτοετεις και αν καποιος εκανε καποια βλακεια φυσικα την πληρωνε ολοκληρη η διμοιρια τους.Συγκεκριμενα θυμαμαι και καποιον ψυχολογο που ειχε η μοναδα ο οποιος εβλεπε καποια παιδια τα οποια δεν αντεχαν πρφανως την πιεση και ηθελαν να φυγουν.

Δημοσ.

Οι μόνιμοι στην εκπαίδευση περνάνε καψόνια ή και οι έφεδροι σε ειδικές δυνάμεις.

Στους απλούς φαντάρους πιστεύω ότι εδώ και πολλα χρόνια έχουν σταματήσει αυτά τα φαινόμενα.

Πρέπει όμως να διαχωρίσουμε το νταηλίκι (bullying) από το καψόνι.

Το καψόνι είναι σαν ιεροτελεστία του στρατού, μια σκληραγώγηση από την οποία περνανε όλοι οι νέοι από τους παλιούς. Το bullying είναι στοχοποίηση συγκεκριμμένων ατόμων.

• Like 1
Δημοσ.

Καψώνια τέλος πλέον.. Εδώ εμένα ένας ΕΠΟΠ στην Καστοριά μου είχε πει "πάρε 20" και όταν του απάντησα "μετά από εσένα" σάστισε. Γενικά σε περίπτωση που αυτός "πέσει" είσαι υποχρεωμένος να πέσεις και εσύ. Γενικά οτιδήποτε σου ζητήσει να κάνεις ΜΑΖΙ ΤΟΥ ένας ανώτερος σου οφείλεις να το κάνεις.

Δημοσ.

Καψώνια τέλος πλέον.. Εδώ εμένα ένας ΕΠΟΠ στην Καστοριά μου είχε πει "πάρε 20" και όταν του απάντησα "μετά από εσένα" σάστισε. Γενικά σε περίπτωση που αυτός "πέσει" είσαι υποχρεωμένος να πέσεις και εσύ. Γενικά οτιδήποτε σου ζητήσει να κάνεις ΜΑΖΙ ΤΟΥ ένας ανώτερος σου οφείλεις να το κάνεις.

Really????  :devil:

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...