evoracing Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα... Σε λίγο καιρό θα βάλω ηλιακό και θέλω να με βοηθήσετε στα παρακάτω θέματα: α) προφανώς θα υπάρχει συγκεκριμένη κατεύθυνση που πρέπει να βλέπει. Ποια είναι αυτή? β) Ποιος από τους 2 είναι καλύτερος? σε περίπτωση που πάρω τον 1ο μπορώ να προσθέσω μετά επιπλέον πλάκα? σε αυτές τις τιμές έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? http://www.skroutz.gr/s/4997458/Esolar-100lt-1-5m-Glass-%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82.html http://www.skroutz.gr/s/4881318/MasterSOL-160lt-3-0m-Glass-%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82.html γ) Θα μπει πάνω σε ξύλινη σκεπή βεράντας, θα μπορούσε το μποιλερ να μπει αλλού? (όχι μακριά 1-1,5m αλλά λίγο χαμηλότερα από τις πλάκες. Θα χρειαστεί κυκλοφορητή? δ) Οι πλάκες στις δικές του βάσεις είναι σε κάποιες συγκεκριμένες μοίρες. Πολύ πιθανόν στο σημείο που θα μπουν να είναι σε αρκετά λιγότερες (γύρο στις 20-25), υπάρχει πρόβλημα με αυτό? Τις γνώσεις τις έχω, πτυχίο υδραυλικού έχω απλά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με ηλιακούς.
mylo Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 πτυχίο μπορεί να έχεις, τις απαραίτητες γνώσεις όμως όχι. χρειάζεται πρακτική γνώση και όχι θεωρητική
evoracing Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Για ηλιακούς είπα δεν έχω γνώσεις... **Σημείωση Υδραυλικός-Θερμουδραυλικός...
NikosKallithea Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 "θα μπορούσε το μποιλερ να μπει αλλού? (όχι μακριά 1-1,5m αλλά λίγο χαμηλότερα από τις πλάκες" Το συγκεκριμένο δεν μπορει να γινει, τωρα κυκλοφορητής στο εσωτερικό κύκλωμα του ηλιακου, δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιου είδους λύση Το κυριότερο ειναι εκει που θα μπει να εχεις αναμονές, αλλιως θα γινει πανικός στο σπιτι
evoracing Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Ντάξει μπορεί να μπει και πάνω στην σκεπή απλά ήθελα αλλού για θέμα ασφάλειας (να μην έχουμε ένα μποιλερ πάνω απ' το κεφάλι μας) και για τις απώλειες επειδή ήδη θα έχει κάποιες x απώλειες γιατί είναι στην άλλη άκρη του σπιτιού η βεράντα αυτή. Θα φτιαχτεί καινούργια γραμμή δεν υπάρχει θέμα.
dollyyy19 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 αν μπει το μποιλερ χαμηλοτερα απο τους συλεκτες,πρεπει να βαλεις κυκλοφορητη,με εναν θερμοστατη στο ψηλοτερο σημειο των συλεκτων.πρεπει να ειναι και χαμηλης καταναλωσης,αλλα και θα εξαρτιεσαι απο την δεη,ακομη και για το ζεστο νερο,ενω θα εχεις κανει τα εξοδα του ηλιακου............κατευθηνση νοτια νοτιοανατολικα.αλλα αν εχεις σκεπη,δεν εχεις και πολλες επιλογες.μια πλευρα ειναι η λειτουργικη,και αυτη συνηθως κοιταει νοτια.......
lary7 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα... Σε λίγο καιρό θα βάλω ηλιακό και θέλω να με βοηθήσετε στα παρακάτω θέματα: α) προφανώς θα υπάρχει συγκεκριμένη κατεύθυνση που πρέπει να βλέπει. Ποια είναι αυτή? Νοτος 180 μοιρες, οσο ποιο κοντα εισαι σε αυτο το νουμερο τοσο καλυτερα β) Ποιος από τους 2 είναι καλύτερος? σε περίπτωση που πάρω τον 1ο μπορώ να προσθέσω μετά επιπλέον πλάκα? σε αυτές τις τιμές έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? Παραπανω πλακες απο τον κατασκευαστη καλο ειναι να μη βαλεις, και μπορει να μην δουλευει και μπορει να βρασει το νερο http://www.skroutz.gr/s/4997458/Esolar-100lt-1-5m-Glass-%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82.html http://www.skroutz.gr/s/4881318/MasterSOL-160lt-3-0m-Glass-%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82.html γ) Θα μπει πάνω σε ξύλινη σκεπή βεράντας, θα μπορούσε το μποιλερ να μπει αλλού? (όχι μακριά 1-1,5m αλλά λίγο χαμηλότερα από τις πλάκες. Θα χρειαστεί κυκλοφορητή? Το μποιλερ πρεπει να ειναι ποιο ψηλα για να δουλευει σωστα, οι λυσεις με κυκλοφορητη, αφορουν αλλα συστηματα, εχουν μεγαλυτερο κοστος λογω αυτοματισμων και ειναι αμφιβολου αποτελεσματος αν δεν γινουν σωστα. δ) Οι πλάκες στις δικές του βάσεις είναι σε κάποιες συγκεκριμένες μοίρες. Πολύ πιθανόν στο σημείο που θα μπουν να είναι σε αρκετά λιγότερες (γύρο στις 20-25), υπάρχει πρόβλημα με αυτό? 45 μοιρες ειναι το ιδανικο για χειμωνα-καλοκαιρι, λιγοτερες δουλευει καλυτερα το καλοκαιρι αλλα χανεις τον χειμωνα, περισσοτερες το αντιστροφο Τις γνώσεις τις έχω, πτυχίο υδραυλικού έχω απλά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με ηλιακούς. 1
evoracing Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Σε μοίρες είναι γύρο στις 220 από ότι είδα με το κινητό, δεν εγγυώμαι για την ακρίβεια! Άρα να πάω κατευθείαν σε 2 πλάκες? Τώρα αυτό για τις μοίρες σε οριζόντια θέση, με βολεύει να σου πω την αλήθεια. Από την στιγμή που είναι 3πλης ενέργειας (άρα ρεύμα, ήλιος, λέβητας) τον χειμώνα σχεδόν κάθε βράδυ ανάβω το καλοριφέρ άρα πάλι ζεσταίνει. Μια διευκρίνηση. Ας πούμε ότι μια εβδομάδα σερί βρέχει, ή χιονίζει, εκεί θέλει ρεύμα ή λέβητα έτσι?
siracos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Κάνε ότι σου είπε ο lary7 Ακολούθα την πεπατημένη και μην πειραματίζεσαι Ζεσταίνει με το καλοριφέρ αλλά καίει και παραπάνω πετρέλαιο για αυτό. Αν δεν ζεστάνει με τον ήλιο ούτε το λέβητα τότε άναψε το ρεύμα
evoracing Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Κάνε ότι σου είπε ο lary7 Ακολούθα την πεπατημένη και μην πειραματίζεσαι Ζεσταίνει με το καλοριφέρ αλλά καίει και παραπάνω πετρέλαιο για αυτό. Αν δεν ζεστάνει με τον ήλιο ούτε το λέβητα τότε άναψε το ρεύμα Θα κόψω 2 σώματα άμα το βάλω αυτό... μην βαζεις τριπλης θα το μετανιωσεις. Ο λόγος? εγώ βλέπω ότι μόνο συμφέρον μου βγάζει! αυτόνομη θέρμανση έχω, ήλιο έχω, ρεύμα έχω, ποιος ο λόγος να μην βάλω 3πλης όταν ακριβός από κάτω είναι ο λέβητας?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα