pournaras Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Συγχωρέστε την άγνοιά μου αλλά μου φαίνεται περίεργο να μπορεί ο ενοικιαστής να κάνει τόσο δραστικές αλλαγές στο σπίτι κάποιου άλλου, όπως να αλλάξει κλειδαριά. Δεν έχω εμπειρία ενοικίασης στην Ελλάδα αλλά στις χώρες που έχω ζήσει όχι μόνο ο ιδιοκτήτης είχε το κλειδί αλλά έτσι και έχανα το δικό μου έπρεπε να τον πληρώσω (και μιλάμε για ποσά της τάξης των 300+ ευρώ). Βέβαια στο σπίτι χωρίς την συγκατάθεσή μου δεν μπορεί να μπει. Η αλήθεια είναι ότι σε ένα διαμέρισμα που νοίκιαζα στο Βέλγιο κατάλαβα ότι είχε μπει (από παράθυρο που το είχα ανοίξει κ το βρήκα κλειστό) και έκτοτε έβαζα χαρτάκι. κατάλαβα ότι είχε ξαναμπει και του έκανα σοβαρή παρατήρηση. Μετά από ένα δίμηνο έφυγα από κει. Δραστικη αλλαγη η αλλαγη μιας κλειδαριας; Δε μιλαμε για να ριξεις τοιχο... Για σκεψου και το αλλο. Δεν αλλαζεις κλειδαρια, αλλα ουτε και ο ιδιοκτητης εχει αλλαξει ποτε, και εχουν ολοι οι προηγουμενοι ενοικιαστες απο ενα αντικλειδι. Γυρνας μετα απο διημερο και βλεπεις το σπιτι καλοκαιρινο. 2
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δεν έχω εμπειρία ενοικίασης στην Ελλάδα αλλά στις χώρες που έχω ζήσει όχι μόνο ο ιδιοκτήτης είχε το κλειδί αλλά έτσι και έχανα το δικό μου έπρεπε να τον πληρώσω (και μιλάμε για ποσά της τάξης των 300+ ευρώ). Lol σιγά μην τον πλήρωνες και 3000. Εγώ ένα αντικλείδι έβγαλα το καλοκαίρι και κόστισε 6 ευρώ. Κλειδιά από χρυσάφι χρησιμοποιείτε εκεί;
jmirko15 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Lol σιγά μην τον πλήρωνες και 3000. Εγώ ένα αντικλείδι έβγαλα το καλοκαίρι και κόστισε 6 ευρώ. Κλειδιά από χρυσάφι χρησιμοποιείτε εκεί; Μάλλον λέει για αυτό που πληρώνεις στον ιδιοκτήτη για να σου βγάλει καινούργιο.. Πληρώνεις και τον χρόνο του κτλ.. Ότι λέει ο GreyHorse παρακάτω. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2015 από jmirko15
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Ποιόν χρόνο; Ο ιδιοκτήτης έχει ήδη ένα δικό του αντικλείδι, αν το χάσει ο ενοικιαστής βγάζει ένα αντικλείδι ο ιδιοκτήτης από αυτό που έχει και τελειώνει το θέμα σύντομα.
GreyHorse Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Lol σιγά μην τον πλήρωνες και 3000. Εγώ ένα αντικλείδι έβγαλα το καλοκαίρι και κόστισε 6 ευρώ. Κλειδιά από χρυσάφι χρησιμοποιείτε εκεί; Η ταρίφα για τον κλειδαρά μόνο να έρθει στην πόρτα σου, χωρίς να κάνει κάτι άλλο μόνο για να έρθει, είναι 70 ευρώ. Αν η κλειδαριά είναι όχι απλή και θέλει νούμερο το κλειδί, στοιχίζει 85 ευρώ μια γλώσσα (έτσι τη λένε;;;; ) κλειδαριάς με 3 κλειδιά. Αν πρέπει να αλλάξει όλη η κλειδαριά, υπολόγισε κανά 70άρι παραπάνω. Βάλε και τη δουλειά που θα πληρωθεί ο κλειδαράς... Καλά αν είναι πόρτα ασφαλείας και χρειάζονται και άλλα, δεν το συζητάμε, πιάσε γκόμενο τον κλειδαρά να σου στοιχίσει τζάμπα. Το απλό αντικλείδι κλειδαριάς στοιχίζει 2,5 ευρώ. Αν δεν ξέρεις, μπορεί να το πληρώσεις και 4.
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Η ταρίφα για τον κλειδαρά μόνο να έρθει στην πόρτα σου, χωρίς να κάνει κάτι άλλο μόνο για να έρθει, είναι 70 ευρ. Αν η κλειδαριά είναι όχι απλή και θέλει νούμερο το κλειδί, στοιχίζει 85 ευρ μια γλσσα (έτσι τη λένε;;;; ) κλειδαριάς με 3 κλειδιά. Αν πρέπει να αλλάξει όλη η κλειδαριά, υπολόγισε κανά 70άρι παραπάνω. Βάλε και τη δουλειά που θα πληρωθεί ο κλειδαράς... Καλά αν είναι πόρτα ασφαλείας και χρειάζονται και άλλα, δεν το συζητάμε, πιάσε γκόμενο τον κλειδαρά να σου στοιχίσει τζάμπα. Το απλό αντικλείδι κλειδαριάς στοιχίζει 2,5 ευρ. Αν δεν ξέρεις, μπορεί να το πληρσεις και 4. Ναι έχεις δίκιο, δεν έλαβα υπόψη μου οτι στην περίπτωση που χαθεί το κλειδί τότε εκτός από το κόστος για το αντικλείδι πρέπει να έρθει ο κλειδαράς στην πόρτα για να την ανοίξει, κι αν μιλάμε για χώρα του εξωτερικού που οι τιμές είναι άλλες τα 300 ευρώ είναι μάλλον δικαιολογημένα. Εγώ πάντως το καλοκαίρι έφερα κλειδαρά να μας αλλάξει μια κλειδαριά και να φτιάξει κάτι σε μια πόρτα που μας έσπασαν και έδωσα 70 ευρώ για όλα, μάλλον ήμουν και τυχερός που πήρε τόσα. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2015 από Basilhs23___
zio10 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Σαφώς και όταν νοικιάζεις ένα σπίτι δεν γίνεσαι ιδιοκτήτης του, ενοικιαστής γίνεσαι. Με ποια λογική όμως ο ιδιοκτήτης πρέπει να έχει πρόσβαση αν χρειαστεί? Με τη λογική ότι είναι το σπίτι του, η περιουσία του και μπορεί να επέμβει σε μια περίπτωση ανάγκης (πλημμύρα, φωτιά κλπ) Είπαμε δεν μιλάω για περιπτώσεις που θα μπαίνει όποτε θέλει χωρίς λόγο και αιτία, εκεί αλλάζεις σπίτι αν δεν καταλαβαίνει από λόγια. Μιλάμε για νορμάλ άτομα, για μένα είναι αυτονόητο να μπορεί να μπει αν χρειαστεί. Σκέψου ότι ο ενοικιαστής αν συμβεί κάτι τέτοιο (σοβαρή ζημιά) ούτε θα πληρώσει και στην τελική σηκώνεται και φεύγει και πάει σε άλλο σπίτι, σιγά. Για τον ιδιοκτήτη είναι καταστροφικό.
frenzy Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Γι' αυτό σε πολλές χώρες η ασφάλεια σπιτιού είναι υποχρεωτική για τον ενοικιαστή. Κλειδί και πάλι δεν έχει ο ιδιοκτήτης. 1
zio10 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Γι' αυτό σε πολλές χώρες η ασφάλεια σπιτιού είναι υποχρεωτική για τον ενοικιαστή. Κλειδί και πάλι δεν έχει ο ιδιοκτήτης. Καλό αυτό με την ασφάλεια αλλά δεν ξέρω αν γίνεται εδώ, δεν το έχω ακούσει
taksidiotis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 μην το συζητας και πολυ,αλλαξε κλειδαρια και ενημερωσε τον κιολας,επιτρεπεται αυτο.ενημερωσε τον ομως για να δεις την εκφραση του.
Joshua21 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Με τη λογική ότι είναι το σπίτι του, η περιουσία του και μπορεί να επέμβει σε μια περίπτωση ανάγκης (πλημμύρα, φωτιά κλπ) Είπαμε δεν μιλάω για περιπτώσεις που θα μπαίνει όποτε θέλει χωρίς λόγο και αιτία, εκεί αλλάζεις σπίτι αν δεν καταλαβαίνει από λόγια. Μιλάμε για νορμάλ άτομα, για μένα είναι αυτονόητο να μπορεί να μπει αν χρειαστεί. Μπερδεύεσαι λίγο μου φαίνεται, αν νοικιάσω ένα σπίτι τότε αυτόματα γίνεται το σπίτι ΜΟΥ, η κατοικία ΜΟΥ. Και η κατοικία του καθενός είναι άσυλο, μόνο με εισαγγελική εντολή μπορεί να παραβιαστεί. Ο ιδιοκτήτης δεν έχει ούτε καν το δικαίωμα να επιθεωρήσει το σπίτι αν δεν συναινέσει ο ενοικιαστής, εκτός βέβαια αν ορίζεται διαφορετικά από το μισθωτήριο. Τώρα τα υπόλοιπα που γράφεις τα βρίσκω αδιανόητα. Δηλαδή το ότι είναι αυτονόητο να έχει ο ιδιοκτήτης αντικλείδι για να μπαίνει όποτε χρειάζεται, και μάλιστα αν κάνει κατάχρηση αυτού του δικαιώματος και δεν παίρνει από λόγια(δλδ εφόσον το έχει κάνει πάνω από μία φορά) ο ενοικιαστής να μπαίνει σε φασαρίες και έξοδα ώστε να αλλάξει σπίτι... Ε όχι, το αυτονόητο είναι ο ενοικιαστής να αλλάζει κλειδαριά από την πρώτη στιγμή κιόλας, για να ξέρει πως μόνο αυτός έχει κλειδιά. Και από κει και πέρα να επιλέξει ο ίδιος αν, πότε, και σε ποιον θα δώσει αντικλείδι για να έχει πρόσβαση σε περίπτωση ανάγκης. Σκέψου ότι ο ενοικιαστής αν συμβεί κάτι τέτοιο (σοβαρή ζημιά) ούτε θα πληρώσει και στην τελική σηκώνεται και φεύγει και πάει σε άλλο σπίτι, σιγά. Για τον ιδιοκτήτη είναι καταστροφικό. Σε περίπτωση πλημμύρας/φωτιάς δηλαδή πιστεύεις πως το σπίτι θα καταστραφεί, ενώ τα υπάρχοντα του ενοικιαστή(έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα κτλ) δεν θα πάθουν τίποτα? Για τον ιδιοκτήτη υπολογισμένο ρίσκο θα πρέπει να είναι αυτό, όπως ακριβώς ρισκάρει να χάσει ενοίκια, να το παραλάβει καλοκαιρινό στο τέλος της μίσθωσης κτλ. Ας κάνει ασφάλεια πυρός κτλ. 6
zio10 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Μπερδεύεσαι λίγο μου φαίνεται, αν νοικιάσω ένα σπίτι τότε αυτόματα γίνεται το σπίτι ΜΟΥ, η κατοικία ΜΟΥ. Και η κατοικία του καθενός είναι άσυλο, μόνο με εισαγγελική εντολή μπορεί να παραβιαστεί. Ο ιδιοκτήτης δεν έχει ούτε καν το δικαίωμα να επιθεωρήσει το σπίτι αν δεν συναινέσει ο ενοικιαστής, εκτός βέβαια αν ορίζεται διαφορετικά από το μισθωτήριο. Τώρα τα υπόλοιπα που γράφεις τα βρίσκω αδιανόητα. Δηλαδή το ότι είναι αυτονόητο να έχει ο ιδιοκτήτης αντικλείδι για να μπαίνει όποτε χρειάζεται, και μάλιστα αν κάνει κατάχρηση αυτού του δικαιώματος και δεν παίρνει από λόγια(δλδ εφόσον το έχει κάνει πάνω από μία φορά) ο ενοικιαστής να μπαίνει σε φασαρίες και έξοδα ώστε να αλλάξει σπίτι... Ε όχι, το αυτονόητο είναι ο ενοικιαστής να αλλάζει κλειδαριά από την πρώτη στιγμή κιόλας, για να ξέρει πως μόνο αυτός έχει κλειδιά. Και από κει και πέρα να επιλέξει ο ίδιος αν, πότε, και σε ποιον θα δώσει αντικλείδι για να έχει πρόσβαση σε περίπτωση ανάγκης. Σε περίπτωση πλημμύρας/φωτιάς δηλαδή πιστεύεις πως το σπίτι θα καταστραφεί, ενώ τα υπάρχοντα του ενοικιαστή(έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα κτλ) δεν θα πάθουν τίποτα? Για τον ιδιοκτήτη υπολογισμένο ρίσκο θα πρέπει να είναι αυτό, όπως ακριβώς ρισκάρει να χάσει ενοίκια, να το παραλάβει καλοκαιρινό στο τέλος της μίσθωσης κτλ. Ας κάνει ασφάλεια πυρός κτλ. Απλά το βλέπουμε διαφορετικά Έγραψα το πως το βλέπω εγώ, δεν θέλω να πείσω κανέναν, ούτε λέω ότι εσείς κάνετε λάθος. Άλλωστε και νομικά είστε καλυμμένοι και έχετε δίκιο. Όπως είπα, για μένα (και το λέω και από την πλευρά του ενοικιαστή) όταν νοικιάζω ένα χώρο δεν θεωρώ ότι γίνεται αυτόματα σπίτι μου και κάνω ό,τι θέλω. Παραμένει σπίτι του ιδιοκτήτη στο οποίο μένω ένα διάστημα με ένα αντίτιμο. 1
pournaras Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Απλά το βλέπουμε διαφορετικά Έγραψα το πως το βλέπω εγώ, δεν θέλω να πείσω κανέναν, ούτε λέω ότι εσείς κάνετε λάθος. Άλλωστε και νομικά είστε καλυμμένοι και έχετε δίκιο. Όπως είπα, για μένα (και το λέω και από την πλευρά του ενοικιαστή) όταν νοικιάζω ένα χώρο δεν θεωρώ ότι γίνεται αυτόματα σπίτι μου και κάνω ό,τι θέλω. Παραμένει σπίτι του ιδιοκτήτη στο οποίο μένω ένα διάστημα με ένα αντίτιμο. Μπερδευεις το "κανω οτι θελω" (γκρεμιζω ενα τοιχο, ανοιγω τρυπες και περναω σωληνες κλπ), που οντως δεν μπορεις να το κανεις, διοτι τα ντουβαρια δε σου ανηκουν, απλα τα νοικιαζεις, με το να μπορει να κανει πασαρελα ο οποιοσδηποτε (ακομη κι ο Πάπας ο ιδιος) μεσα σε αυτο. 2
zio10 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Μπερδευεις το "κανω οτι θελω" (γκρεμιζω ενα τοιχο, ανοιγω τρυπες και περναω σωληνες κλπ), που οντως δεν μπορεις να το κανεις, διοτι τα ντουβαρια δε σου ανηκουν, απλα τα νοικιαζεις, με το να μπορει να κανει πασαρελα ο οποιοσδηποτε (ακομη κι ο Πάπας ο ιδιος) μεσα σε αυτο. Δεν λέω πως εγώ έχω δίκιο, μπορεί να το βλέπω λάθος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα