Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Ανεβάζοντας μουσικές μίξεις ξέρω γω, σε ένα Account νοικοκυρεμένα.1. Χρειάζεται ειδικό Account;2. Χρειάζομαι πραγματικά άδειες για κάθε μουσικό track; Και αν ναι, πως στο κέρατο τις παίρνεις;3. Στόχος είναι τα views φαντάζομαι. Η μάστιγα του 2015. Παίζουν ρόλο τα Ads όμως; Έχεις άλλες επιλογές;4. ????Οτιδήποτε γνωρίζεται θα βοηθούσε πολύ. Μπήκα στο YT διάβασα ένα - δυο κατεβατά και δεν κατάλαβα Χριστό. Η αλήθεια είναι πως θα με ικανοποιούσε αν κάποιος το έχει περάσει, και μπορεί να μου εξηγήσει τα βήματα με απλά λόγια. Βοηθήστε ένα μικρό ελληνάκι να εισάγει 5€-10€ στη χώρα. Θα αλλάξουν οι ζωές μας.
mathsrule Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Το λοιπόν, πάνω-κάτω δεξιά-αριστερά ισχύουν τα εξής: 1) Κάθε account μπορεί να ανεβάσει βίντεο, απλά μετά από έναν αριθμό Views/subscribes μπορείς να γίνεις YouTube Partner Και να βάλεις διαφημίσεις στα βίντεο βγάζοντας κάποια χρήματα, αν και το ποσοστό χρημάτων ανά διαφήμιση στην Ελλάδα είναι πολύ μικρότερο από ότι π.χ. στο Ηνωμένο Βασίλειο. 2) Για να ανεβάσεις υλικό του οποίου τα δικαιώματα έχει άλλη εταιρία, οφείλεις είτε να πάρεις άδεια, είτε να πληρώσεις ένα συγκεκριμένο ποσό σε κάποιον οργανισμό/εταιρία. Γενικά αυτό το θέμα δεν το έχω πολυψάξει. 3) Ουσιαστικά ό,τι έγραψα στο 1), με την διαφορά ότι όσο ανεβαίνουν τα Views/subscribes αυξάνονται και τα έσοδά σου (εννοείται αφού έχεις γίνει ήδη YouTube Partner). Φυσικά τα έσοδα εξαρτώνται και από το είδος των διαφημίσεων που θα θες να έχεις στα βίντεό σου.
evoracing Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Έχεις ήδη το κανάλι αυτό? 2) Αν η μίξη περιέχει και τραγούδι κάποιας δισκογραφικης εταιρίας θα έχεις θέμα με τα δικαιώματα προφανώς! (ούτε εγώ μπορώ να βοηθήσω). Αν και καλό θα ήταν να ψαχτείς λίγο για δικιά σου μουσική... Δεν ξέρω και το είδος μουσική που μιλάμε βέβαια!
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Ρε παιδιά, γνωστά (όχι σε Έλληνες) ηλεκτρονικά beat θα παίξω. Θα μπορούσαν να έχουν περάσει από beatport, φυσικά και πρέπει να έχουν δισκογραφική. Δεν είναι δικής μου παραγωγής, είναι Live Remixes pre-setαρισμένα.Σε αυτή τη περίπτωση τι πρέπει να κάνω δηλαδή;Το Account ή θα είναι ένα υπάρχων, ή θα είναι κάποιο που θα το ξεκινούσα σε περίπτωση που θέλει εξ αρχής άλλους όρους. Σας μπερδεύω. Νόμιζα πως υπάρχουν δυο ειδών Account, ένα που μπορείς να πληρωθείς, και ένα που δεν αλλά δεν θα σου κατεβάσει κανείς τίποτα, και κανένας δεν θα σου βάλει χέρι για clopyrights. Έχω ανεβάσει λ.χ. βίντεο στο παρελθόν που τώρα έχει φτάσει 200.000 views, και ακόμα έχω εκείνο το Account. Μου λέτε πως έτσι από σπόντα μπορώ να logάρω και να πληρωθώ τώρα που τα έπιασα; @mathsrule Οι μοναδικές διαφημίσεις για τις οποίες μιλάμε είναι από αυτές τις αναδυόμενες διαφημίσεις που μπλοκάρουμε με τον Adblocker Plus, σωστά;
mathsrule Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 @mathsrule Οι μοναδικές διαφημίσεις για τις οποίες μιλάμε είναι από αυτές τις αναδυόμενες διαφημίσεις που μπλοκάρουμε με τον Adblocker Plus, σωστά; Όχι μόνο, υπάρχουν πολλά είδη διαφημίσεων, όπως π.χ. η προβολή ενός διαφημιστικού κλιπ προτού αρχίσει το βίντεό σου, και διάφορα άλλα τέτοια, οι οποίες διαφημίσεις σε συνδυασμό με τη συχνότητά τους και το πλήθος τους σου αποφέρουν και διαφορετικά έσοδα. Υπάρχει μόνο ένα είδος account, αυτό που ήδη γνωρίζεις και έχεις. Απλά σου λέει πως μετά από έναν συγκεκριμένο αριθμό subscribes και views μπορείς να κάνεις αίτηση να γίνεις YouTube Partner που σου δίνει την δυνατότητα του monetisation, δηλαδή του να βάζεις διαφημίσεις στα βίντεό σου και να έχεις έσοδα από αυτά.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Οι διαφημίσεις που λες είναι τόσο ενοχλητικές που να μη σώσω να τις βάλω. Άρα κυρίως από τα views/subscribers περιμένω λεφτά, αν είναι να γίνει; "Για να είναι δυνατή η δημιουργία εσόδων από τα βίντεό σας, πρέπει να πληροίτε τις ακόλουθες ελάχιστες απαιτήσεις: Το περιεχόμενό σας θα πρέπει να είναι κατάλληλο για τους διαφημιζόμενους. Θα πρέπει να έχετε δημιουργήσει το περιεχόμενο ή να έχετε άδεια για την εμπορική χρήση του. Θα πρέπει να είστε σε θέση να παρέχετε τεκμηρίωση που αποδεικνύει ότι έχετε τα δικαιώματα εμπορικής χρήσης για το ηχητικό περιεχόμενο και το περιεχόμενο βίντεο. Το περιεχόμενό σας θα πρέπει να συμμορφώνεται με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών και τις Οδηγίες κοινότητας του YouTube. Tο YouTube διατηρεί το δικαίωμα απενεργοποίησης της δημιουργίας εσόδων για λογαριασμούς που δεν ακολουθούν τις οδηγίες μας." Αυτό είναι το trick. Πάνω σε αυτά λ.χ θα ήθελα λίγο help στο τι να προσέξω.. Όπως βλέπω τη διαδικασία, απλά γυρνάω όποιο βίντεο θέλω μεμονωμένα για να μπορεί να γίνει "monetized". "Σας υπενθυμίζουμε ότι, όταν χρησιμοποιείτε βίντεο για δημιουργία εσόδων στο YouTube, επιβεβαιώνετε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα δικαιώματα για τα οπτικά και ηχητικά στοιχεία αυτών των βίντεο." Το παραπάνω part είναι που με προβληματίζει κυρίως..
mathsrule Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Γενικά το έχεις πιάσει το νόημα, πάνω-κάτω όπως τα λες είναι. Όσον αφορά το συγκεκριμένο μέρος στο οποίο θέλεις βοήθεια (το νομικό, δηλαδή, όσον αφορά τα δικαιώματα) δεν γνωρίζω τίποτα με απόλυτη σιγουριά για να σου απαντήσω, αν και παλιά οι περισσότεροι YouTubers έγραφαν στην περιγραφή του βίντεο ότι δεν τους ανήκουν τα δικαιώματα του εν λόγω βίντεο, και έτσι γλίτωναν τον περισσότερο κόπο. Για να ενημερωθείς κι εσύ καλύτερα, ψάξε σε κάποιες σελίδες/βίντεο εδώ να δεις τι ακριβώς ισχύει.
VasKag Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Εχεις δοκιμασει να ανεβασεις δοκιμαστικα καποιο απο τα κομματια? Αν θυμαμαι καλα την ωρα που θα το ανεβασεις γινεται αυτοματως και ελεγχος για το αν πληρει τις προδιαγραφες. Και σε συντομο χρονικο διαστημα θα δεις αν ανεβηκε ή οχι.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Έχω ανεβάσει άλλα, με κομμάτια δισκογραφικής. Φυσικά και ανέβηκαν. Δε μπορεί ρε παιδιά να γίνεται κατ' αυτό το τρόπο, τα μισά βίντεο παγκοσμίως θα πέφταν κατευθείαν - σκεφτείτε το.Κάτι άλλο παίζει. =/Υ.Γ: Στα άλλα βίντεο δεν έδωσα καν credit, ή δεν ανέφερα ποτέ το αν είναι δικά μου. Αλλά ήταν πάνω σε Gaming η φάση, όχι μουσικού ύφους.. ίσως παίζει ρόλο. Αλλά αν είναι όπως το λες εσύ Vas, τη κάτσαμε τη βάρκα.
VasKag Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δεν ξερω αν ισχυει ακομα αυτο που εγραψα γιατι παει πολυς καιρος απο τοτε που ανεβασα για πλακα ενα βιντεο στο youtube
solton57010 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Οτι βιντεο και να προσπαθησεις να ανεβασεις θα ανεβει.Το youtube κανει καποιον αυτοματο ελεγχο στα βιντεο σου αν ταυτοποιησει καποιο το οποιο εχει πνευματικα δικαιωματα ,εφοσον ειχεις ενεργοποιηση την Δημηουργια Εσοδων θα σου βγαλει ειδοποιηση οτι το βιντεο σου δεν μπορει να χρησιμοποιηθει για να Δημιουργια εσοδων και αν θες να κανεις κατι σαν ενσταση.Επισης πολυ πιθανον ο δημιουργος του κομματιου να κανει report το βιντεο σου οποτε και παλι θα εχεις προβλημα.Απλα να ξερεις οτι για καθε report που θα σου κανουν το youtube περιοριζει τον λογαριασμο σου και αν θυμαμαι καλα στα 3 report δεν θα εχεις την δυνατοτητα να ενεργοποιεις την δημιουργια εσοδων
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Άρα δεν γίνονται όλα στο ανέβασμα. Μπορεί να χαλάσει το Video σε άλλη χρονική στιγμή, και ας ανέβηκε μια χαρά στην αρχή.Κρίμα θα είναι. Έχω δει video άλλων που χάσαν τα δικαιώματα, μια βαβούρα ακούς εκτός και αν κολλήσουν από πάνω ένα ξέμπαρκο, το οποίο δεν είναι sync.Άσχημα.
Dharmakaya Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Καταρχην δε χρειαζεται να περιμενεις να πιασεις καποιο συγκεκριμενο αριθμο views/subscribers οπως ειπε ο Μathsrule. Αυτο γινοταν παλια. Τωρα, δευτερολεπτα αφου ανεβασεις το video, μπορεις να κανεις moneytize, αρκει να ειναι το καναλι σου σε good standing. Good Standing=Εχεις τα δικαιωματα για ΟΛΟ το περιεχομενο των video που θες να κανεις moneytize. Και το οπτικο και το ακουστικο. Αυτο το βλεπεις εδω..(Δεξι κλικ στη φωτο του προφιλ σου/Creator Studio/Channel και το copyright πρεπει να ειναι πρασινο και να γραφει good standing). Να ανεβασεις υλικο του οποιου τα δικαιωματα εχει αλλος μπορεις ανετα...και να φτασεις και 1000000 views και 500000 subscribers και ο,τι γουσταρεις....Λεφτα ομως απο τετοιο βιντεο δε βγαζεις. Για να κανεις moneytize τετοια video θα πρεπει να παιρνεις εγκριση απ τον κατοχο των δικαιωματων. Αν πχ ανεβασεις μια δικη σου συνθεση και θες να κοτσαρεις μια φωτο ενος τυπου απ το deviantart, θα πρεπει να επικοινωνησεις μαζι του, να σου δωσει το οκ και συ με τη σειρα σου να δωσεις τα απαραιτητα credits, με links, στο description. Για την δυσκολη περιπτωση του να κανεις moneytize video με τραγουδια που ανηκουν σε αλλον καλλιτεχνη ή σε εταιρια, απλα τον ηπιες. Το ξεχνας. Εκτος αν τους κανεις π....ς ή αν εισαι καμια διασημη youtuber οποτε θα τους κανεις διαφημιση ξερωγω. Αν κανεις moneytize σε τετοια video χωρις εγκριση, συμβαινουν τα εξης: Σε πιανει το μηχανακι του youtube. Σε πιανει ομως, δε ξεφευγεις με τιποτα. Να φανταστεις οτι μπορει να θεωρησει ακομα και δικη σου συνθεση οτι ειναι καποιου αλλου και να μην μπορεις να εκμεταλλευτεις το κομματι σου. Σκαει αυτοματοποιημενο μηνυμα σε σενα αλλα και σ αυτους που θεωρει το youtube οτι ειναι κατοχοι των δικαιωματων. Σε σενα για να αποδειξεις οτι εχεις εγκριση, στους κατοχους για να ρωτησει ποια διαδικασια θα ακολουθησουν. Αν οι κατοχοι θελουν να ασχοληθουν με την παρτυ σου μπορει: 1. να ζητησουν να λαμβανουν αυτοι αντι για σενα τα εσοδα του video απ τις διαφημισεις, χωρις καμια επιπλοκη στο καναλι σου.(το συνηθες) 2. να ζητησουν να κατεβει το video σου (το πιο σπανιο) Και στις 2 αυτες περιπτωσεις το youtube σου δινει το δικαιωμα να κανεις ενσταση Αν κανεις και φας πορτα (99.9%), τρως μια προειδοποιηση...στις 3 καηκες...πεφτει οχι το βιντεο, αλλα ολοκληρο το καναλακι. Αυτα ολα ισχυαν μεχρι πριν 5-6 μηνες, μπορει να εχουν αλλαξει καποια πραγματα, μπορει και οχι...το youtube γενικως αλλαζει ορους κτλ σαν τους υαλοκαθαριστηρες... edit: Εχε υποψιν οτι οι διαφημισεις πανε αναλογα με το ποσο μεγαλο ειναι το καναλι. Αν ειναι μικρουλι μπαινει διαφημιση της κυρα-Μαριγως και παιρνεις 0,00000γαμησε με....αν εχεις πολλα views και πολλους subscribers σκαει η cosmote και βγαζεις χαρτζιλικι...Και στις 2 περιπτωσεις εχε το νου σου να κανεις πρωτα λογαριασμο στο adsense πριν κανεις moneytize, γιατι αλλιως τα λεφτα τα τσεπωνει το youtube. Πολλοι την εχουν πατησει ετσι. 1
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Πω φίλε δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω.Αυτά ακριβώς χρειαζόμουν πάνω απ' όλα να γνωρίζω, και ο τρόπος που γράφεις δείχνει απόλυτα έμπειρος στο θέμα.Έριχνα ταυτόχρονα μια ματίτσα ενώ διάβαζα και έχω δυο ερωτήσεις ακόμα:1. Στο Adsense που λέει "I will show ads on:" "Please enter your primary website or URL only (e.g. www.example.com), even if you have multiple websites, domains, and/or mobile webpages."Τι υποτίθεται πως πρέπει να βάλω; Site με τα Video που ΘΕΛΩ να ανεβάσω στο web; 2. Έχω ήδη ανεβάσει Account με βίντεο που παίζω μουσική. Aν θυμάμαι καλά το είχα στο entertainment γιατί έχω και βίντεο ΜΕ μουσική σε συνδυασμό με gaming, δεν έχω κάνει φυσικά moneytize δεν ξέρω αν επηρεάζει αυτό, και μου δείχνει τα παρακάτω στο μέρος που μου ανέφερες για την πράσινη σφραγίδα του κυβερνήτη. Σε ένα από αυτά τα video που έχω ανεβασμένα, που παίζω ένα κομμάτι απ' την αρχή μέχρι το τέλος, μου εμφάνισε το παρακάτω. (έφτασα εκεί κλικάροντας στο ερωτηματικό του επίμαχου σημείου παραπάνω)Δεν θυμάμαι αν με είχε ρωτήσει κάτι τότε. Τα υπόλοιπα; Που είναι και πολλά, και με μοναδικούς ήχους μουσικά track ίδιου genre με αυτό.Υπάρχει πιθανότητα αυτό να ήταν πιο pop για τις γνώσεις του YT από των υπολοίπων βίντεο, και να πιάστηκε;Θέλω να το ψυχολογήσω, με καταλαβαίνεις.Υ.Γ: Δεν ήταν του ίδιου genre, ήταν Parov Stelar. Φίλε παίζει.
ADHD Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Να πω κατι που ισως ειναι χαζο γιατι δεν ξερω τι ακριβως κανεις αλλα γιατι δεν δοκιμαζεις twitch που ειναι και σχετικα ποιο απλα τα πραγματα?? Βεβαια ειναι streaming οποτε πιθανοτατα δεν σου κανει απλα και καλυτερα λεφτα πρεπει να εχει απο το yt και ποιο ευκολο να αναδειχθεις, εχει music section παντως. http://www.twitch.tv/directory/game/Music
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα