Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας ! Θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε στο εξής θέμα : Θέλω να παρακολουθώ ένα συγκεκριμένο χώρο μέσω κάμερας, το ζήτημα είναι πως αυτός ο χώρος βρίσκεται περίπου 4 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου. Έχω υπόψη μου κάποια προϊόντα της ubiquiti αλλά δεν γνωρίζω τι εξοπλισμό θα πρέπει να χρειαστώ στο σύνολο. Ευχαριστώ !

Δημοσ.

Tι εννοεις να δεις τις κάμερες 4 χλμ μακριά με ασύρματη ζεύξη?

Τι κάμερες ειναι και που ειναι συνδεμένες, τι εξοπλισμό εχεις στον χωρο?

Δημοσ.

Τα δύο σημεία έχουν οπτική επαφή; Έχεις ρεύμα και στα δύο σημεία;

Αν δεν έχεις οπτική επαφή μπορείς να βάλεις dsl και στα δύο σημεία;

Δημοσ.

NikosKallithea: Θέλω να παρακολουθώ ένα χώρο με κάμερες ασύρματα. Όσον αφορά τον εξοπλισμό δεν έχω είναι ένα μελλοντικό σχέδιο και απλά έχω υπόψη μου κάποια πράγματα από την συγκεκριμένη εταιρία.

Aposporis: Τα δύο σημεία έχουν απτική επαφή αλλά και διαφορά υψόμετρου (όχι τίποτα τρομερό απλά το ένα βρίσκεται στο επίπεδο της θάλασσας ενώ το άλλο στους πρόποδες ενός βουνού) και έχω ρεύμα και στα δύο σημεία. Δυστυχώς dsl δεν μπορώ να βάλω και στα δύο γιατί όπως σου είπα είναι σε βουνό αλλά σκέφτηκα να στείλω internet μέσω κεραίας αλλά ούτε αυτό ξέρω πως γίνεται ή τι εξοπλισμό θα χρειαστώ.

Δημοσ.

Τι προϋπολογισμό έχεις;

Υπάρχουν και άλλα ασύρματα δίκτυα στην περιοχή ή είναι μακρυά από αστικά κέντρα με ελάχιστα ή καθόλου;

Οι κάμερες είναι ΙΡ ή απλές αναλογικές; Υπάρχει καταγραφικό στον ίδιο χώρο;

Πάντα μιλάμε για καθαρή οπτική επαφή, χωρίς εμπόδια μεταξύ τους.

Δημοσ.

Γνώμη μου ειναι οτι αυτο που ζητας ειναι κοματι δύσκολο, συνήθως σε τετοιες εγκαταστάσεις πχ φωτοβολταϊκά κλπ χρησιμοποιούν για την επίβλεψη ρουτερ με ίντερνετ απο τις κινητές δηλαδη.

Δημοσ.

το να τις παρακολουθείς απο απομακρυσμένη σύνδεση π.χ δεν παίζει?

γιατί να "στήσεις" LAN δικτυο τόσων χιλιομέτρων ενώ μπορείς αγοράζοντας μια στατική ip(ή dyndns) να βλέπεις τις κάμερες απο παντού?

παίρνεις ένα 3g modem/router κάνεις port forward και έχεις επίβλεψη ανα πάσα ώρα και στιγμή απο παντού.

Δημοσ.

Η χρήση 3G (ή Satellite) είναι λύση ανάγκης σε περίπτωση που δεν υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα για πρόσβαση στο διαδίκτυο. Υπάρχουν δεκάδες εγκαταστάσεις με ασύρματη ζεύξη, ακόμη και σε μεγάλες αποστάσεις.

Αυτό που κατάλαβα είναι ότι ήδη έχει πρόσβαση ADSL στο σπίτι του και θέλει με κάποιον τρόπο να συνδεθεί με τον χώρο στο βουνό.

Εφόσον υπάρχει καθαρή οπτική επαφή, στην απόσταση των 4 χλμ είναι εύκολο να γίνει ζεύξη και σαφώς οικονομικότερa μακροπρόθεσμα, από οποιαδήποτε άλλη λύση (xDSL, 3G ή Satellite).

Π.χ. με εφάπαξ κόστος περίπου 200€, θα έχει για πάντα σύνδεση με αξιόπιστα αποτελέσματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...