Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο βασικός είναι ίδιος με τον κατώτατο μισθό;

Εγώ με τα χρήματα δεν ξέρω τι γίνεται. Αν είσαι διατεθειμένος να δουλέψεις με τον κατώτατο, αλλά ξέρεις ότι η δουλειά μπορεί να πιάσει και παραπάνω, τι λες; Αν πεις παραπάνω από όσα δίνουν κανονικά, θα σου αντιπροτείνουν αυτά που δίνουν ή είναι λόγος να μην σε πάρουν;

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ με τα χρήματα δεν ξέρω τι γίνεται. Αν είσαι διατεθειμένος να δουλέψεις με τον κατώτατο, αλλά ξέρεις ότι η δουλειά μπορεί να πιάσει και παραπάνω, τι λες; Αν πεις παραπάνω από όσα δίνουν κανονικά, θα σου αντιπροτείνουν αυτά που δίνουν ή είναι λόγος να μην σε πάρουν;

Κοιτα δεν εχω καποιο μεγαλο χαρτι στα χερια μου για να απαιτησω χρηματα. Οποτε επειδη ειμαι και χρονια ανεργος ας κανω τη παπια να παρω τη δουλεια και μετα αν βρω κατι στη πορεια η αξιοποιησω τις σπουδες που ηδη εχω κατι μπορω να κανω. Ως τοτε τουμπεκι :D :D :D

• Like 1
Δημοσ.

και εγώ που νόμιζα ότι απαντήσεις του στυλ " ο κύριος Χ με έστειλε" σε ερώτηση γιατί να σ επροσλάβουμε πιάνανε στην Ελλάδα.

Ε ρε κάτι εξελίξεις. 

• Like 5
Δημοσ.

Το τι πιάνει η δουλειά το ξέρει αυτός που σου την προσφέρει, το θέμα είναι να μην ζητήσεις κάτι εξωφρενικό γιατι θα δείξει οτί εσύ δεν ξέρεις τι πιάνει η δουλειά. Από τη δική μου εμπειρία, αν η διαφορά δεν είναι αστρονομική, πχ να ζητήσεις τα διπλάσια θα σου κάνουν προσφορά αν σε θέλουν.

Δημοσ.

κάτι που δούλεψε σ μένα, αλλά σε λίγο διαφορετική κατάσταση, πάλι για πρόσληψη όμως. με ρώτησαν αρκετά πράγματα αλλά αυτά που είχαν σημασία για μένα ήταν τα εξής

1. γιατί θέλεις να δουλέψεις στην εταιρία μας ?? απάντηση μπλα μπλα μπλα 

2. ποια είναι τα πλεονέκτημάτα σου ?? πολλά μπλα μπλα 

3. ποια είναι τα μειονεκτήματά σου ?? εδώ απάντησα κάτι που ο άλλος μπορεί να το θεωρεί πλεονέκτημα πχ έλλειψη αυθορμητισμού, πολύ υπομονή κα

4. γιατί θες να σε προσλάβω ?? η ερώτηση έγινε κάπου στο τέλος και απάντησα πάνω κάτω ότι στην ερώτηση 1

αυτό που πρόσεξα είναι οτι σου κάνουν πάνω κάτω τις ίδιες ερωτήσεις για να δουν την απόκλιση των απαντήσεων. δλδ αν στις σχεδόν ίδιες ερωτήσεις δίνεις σχεδόν ίδιες απαντήσεις πάει να πει και καλά οτι σοβαρολογείς και λες αλήθεια...

το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος, στέκει ή άνθρακας ο θησαυρός?        

Δημοσ.

Κοιτα δεν εχω καποιο μεγαλο χαρτι στα χερια μου για να απαιτησω χρηματα. Οποτε επειδη ειμαι και χρονια ανεργος ας κανω τη παπια να παρω τη δουλεια και μετα αν βρω κατι στη πορεια η αξιοποιησω τις σπουδες που ηδη εχω κατι μπορω να κανω. Ως τοτε τουμπεκι :D :D :D

You openminded.I like.

:-D

• Like 1
Δημοσ.

Απαντώντας από την αντίπερα όχθη (ψάχνουμε κόσμο για την ομάδα μου και 1 εβδομάδα τώρα έχω κάνει 12 συνεντεύξεις). έχω να προτείνω τα εξείς:

1. Στην ερώτηση για το μισθό μην πείς νούμερο αλλά αναλυσε το λιγο, δηλαδή κάτι όπως "δεδομένης τισ καταστασης στον χχχ κλαδο αυτη τη στιγμη.... πιστεύω όμως πως η συνεισφορα μου θα γίνει αντιλιπτή κτλ.. κ αν επιμένουν για νούμερο πες κάτι ελάχιστα πιο πάνω απο το βασικό (για τη θέση).

2. Μίλα συκεκριμένα κ με παραδείγματα. Το είμαι καλός στο χ ψ δεν λεει τιποτα. Απο την αλλη η ιδια φράση θα μπορούσε να είναι: Δουλευοντας πανω στο συγκεκριμενο (σχετικο) project χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω σε μεγάλο βαθμό την χ γνώση η ικανοτητα μου.

3. Συνήθως μέσα στη συνέντευξη θα είναι κ ο διευθήντης του τμήματος που θα δουλέψεις προσπάθησε να τον διαβάσεις. Πέρα απο πτυχία κτλ θα πρέπει να ταιριάξεις σε μια ομάδα αυτό καμια φορά είναι πιο σημαντικό απο ο,τι άλλο. δειξε ενθουσιώδης και σοβαρός υπευθυνος. Δείξε όμως πως θα είσαι κ ο τύπος που θα πει κ μια μλκια να περάσει η ώρα σο γραφείο (μν την πεις στη συνέντευξη :D)

4. Τέλος και πιο σημαντικό για εμένα. Σε μια συνέντευξη εχε στο μυαλό σου πως επιλέγουν αυτοι εσενα αλλα κ εσύ αυτούς. Κάνε ερωτήσεις. Οχι απλώς για να κάνεις αλλα με νόημα. Η καλύτερη ερώτηση που μου έχουν κάνει ειναι: πως φαντάζεστε την πορεία μου στην εταιρεια τα επομενα δυο χρονια. Τι δυνατότητες για εξέλιξη/ μόρφωση προσφέρετε. Αλλη καλ ερώτηση ήταν σχετικά με την ομάδα. Με ποσους θα συνεργαζομαι, υπαρχει micromanagment και αν ναι απο ποιον. 

Αν σκεφτώ και άλλα θα τα γράψω, ελπίζω να βοήθησα λίγο. καλή τύχη!

• Like 7
Δημοσ.

αυτό που πρόσεξα είναι οτι σου κάνουν πάνω κάτω τις ίδιες ερωτήσεις για να δουν την απόκλιση των απαντήσεων. δλδ αν στις σχεδόν ίδιες ερωτήσεις δίνεις σχεδόν ίδιες απαντήσεις πάει να πει και καλά οτι σοβαρολογείς και λες αλήθεια...

ναι αυτο παιζει και στα ψυχολογικα τεστ (οχι αυτα στα ιντερνέτς) και στις ανακρισεις

Δημοσ.

Η πιο αστεία και δύσκολη ερώτηση που μου έχει τύχει ήταν όταν πριν κανένα 6μηνο έψαχνα καινούργια δουλειά. Εκείνη τη μέρα δούλευα από το σπίτι και βλέπω το τηλέφωνο να χτυπάει, άγνωστο νούμερο. Το σηκώνω και ακούω "από την τάδε εταιρία, για μια αίτηση που είχατε κάνει μπλα μπλα, έχετε χρόνο για μια μικρή συνέντευξη;". Η αλήθεια είναι ότι δεν άκουσα το όνομα της εταιρίας αλλά είπα ναι μιας και δεν είχα πολλή δουλειά εκείνη τη στιγμή και μου είπε ότι θα είναι για 10 λεπτά.

Πριν ξεκινήσουμε, τον ρωτάω ακόμα μια φορά το όνομα. Αφού πάλι δεν το κατάλαβα, σκέφτηκα να το αφήσουμε και βλέπουμε στην πορεία πριν γίνουν χειρότερα τα πράγματα, κι ενώ έδειξα ότι κατάλαβα για ποια εταιρία πρόκειται. Ξεκινάει λοιπόν ο τύπος, πρώτη ερώτηση:

- "Τι γνωρίζετε για την εταιρία μας;"

Η απόλυτη παγωμάρα, μέχρι που του λέω να το αφήσουμε και έχω μια άλλη προσφορά και μάλλον δεν ξεκινήσαμε και καλά. :D:D

Μέχρι και σήμερα, δεν είμαι σίγουρος από ποια εταιρία ήταν ο τύπος (αν και νομίζω από την Huawei - πάντα είχα απορία πως στο διάολο προφέρεται αυτό).

• Like 1
Δημοσ.

Η πιο αστεία και δύσκολη ερώτηση που μου έχει τύχει ήταν όταν πριν κανένα 6μηνο έψαχνα καινούργια δουλειά. Εκείνη τη μέρα δούλευα από το σπίτι και βλέπω το τηλέφωνο να χτυπάει, άγνωστο νούμερο. Το σηκώνω και ακούω "από την τάδε εταιρία, για μια αίτηση που είχατε κάνει μπλα μπλα, έχετε χρόνο για μια μικρή συνέντευξη;". Η αλήθεια είναι ότι δεν άκουσα το όνομα της εταιρίας αλλά είπα ναι μιας και δεν είχα πολλή δουλειά εκείνη τη στιγμή και μου είπε ότι θα είναι για 10 λεπτά.

Πριν ξεκινήσουμε, τον ρωτάω ακόμα μια φορά το όνομα. Αφού πάλι δεν το κατάλαβα, σκέφτηκα να το αφήσουμε και βλέπουμε στην πορεία πριν γίνουν χειρότερα τα πράγματα, κι ενώ έδειξα ότι κατάλαβα για ποια εταιρία πρόκειται. Ξεκινάει λοιπόν ο τύπος, πρώτη ερώτηση:

- "Τι γνωρίζετε για την εταιρία μας;"

Η απόλυτη παγωμάρα, μέχρι που του λέω να το αφήσουμε και έχω μια άλλη προσφορά και μάλλον δεν ξεκινήσαμε και καλά. :D:D

Μέχρι και σήμερα, δεν είμαι σίγουρος από ποια εταιρία ήταν ο τύπος (αν και νομίζω από την Huawei - πάντα είχα απορία πως στο διάολο προφέρεται αυτό).

:P

• Like 1
Δημοσ.

Η πιο απλη συμβουλη για τις συνεντευξεις ειναι να εισαι ειλικρινης. Να ξερεις οτι σε σοβαρες εταιρειες δεν προκειται να ξεγελασεις τους -τουλαχιστον- δυο που θα σου παρουν συνεντευξη. Κι επειδη ο ενας συνηθως ειναι ο μελλοντικος σου μανατζερ/προισταμενος αν υποθεσουμε οτι τον κοροιδεψες στη συνεντευξη και σε προσελαβε, αυτο θα φανει πολυ γρηγορα στην πραξη και τοτε τα πραγματα θα ειναι αρκετα δυσκολα για σενα.

Οποτε, πηγαινοντας με τη λογικη της ειλικρινειας, δεν νομιζω οτι εχεις να φοβηθεις τις περιεργες ερωτησεις. Ψεματα χωρανε παντου, αρκει αυτα να ειναι ανωδυνα και να μην υπαρχει κινδυνος να αποκαλυφθουν στη συνεχεια. Πχ αν σε ρωτησουν "γιατι εκανες 7 χρονια να παρεις πτυχιο", σε στυλ οτι καθυστερησες πολυ, δεν ειναι αναγκη να απαντησεις με ολη σου την ειλικρινεια οτι βαριοσουν να διαβασεις. Μπορεις να πεις οτι ο 1 χρονος ηταν φανταριλικι, ο αλλος καποια προβληματα που δεν σου επετρεψαν να εισαι συγκεντρωμενος στις υποχρεωσεις σου (πχ οικογενειακα). Νταξει, ξερουν και οι ιδιοι οτι η αληθεια ειναι πως μαλλον βαριοσουν το διαβασμα, αλλα με αυτην την απαντηση δεν θα αφησεις το ιδιο κακες εντυπωσεις, αποτι αν ελεγες "ε δεν ημουν επιμελης με τις υποχρεωσεις μου, γιαυτο και καθυστερησα".

Σημαντικο παντως ειναι, για μεγαλες εταιρειες, πριν την συνεντευξη να εχεις κανει ενα research γυρω απο την εταιρεια. Παλια μπορει να ηταν δυσκολο και να υπηρχε δικαιολογια για καποιον που πηγαινε "αδιαβαστος", σημερα απλα θα αφησεις τις χειριστες εντυπωσεις αν φανει οτι δεν ξερεις βασικα πραγματα γυρω απτην εταιρεια.

Οσον αφορα την ερωτηση περι μισθου, πιο πολυ ειναι για να δουν τι μυαλα κουβαλας, αν ζητας πολλα με το καλημερα ή αν τοποθετεις τον εαυτο σου πολυ χαμηλα σε σχεση με το τι αξιζεις (αν ζητησεις πχ 500 ευρω για μια θεση που απαιτει πειρα-προσοντα-ικανοτητες τα οποια διαθετεις με αποδειξεις) κλπ.

Και παλι να ξερεις οτι σοβαρες μεγαλες εταιρειες εχουν απο πριν καθορισμενο μπατζετ για την θεση που θα δωσεις εσυ συνεντευξη, αρα ειτε 800 πεις, ειτε 1800, τα ιδια λεφτα θα σου δωσουν σε περιπτωση προσληψης, δυσκολο να τους επηρεασει η απαντηση σου στην αλλαγη μπατζετ ειτε προς τα πανω, ειτε προς τα κατω. Αν τωρα μιλαμε για την εταιρεια του κλασικου του μ@λ@κ@ του Ελληνα, ναι, τοτε η ερωτηση ειναι δυσκολη, γιατι αν πεις λιγα λεφτα, δε θα αφησει την ευκαιρια να παει χαμενη ο αλλος, ενω αν πεις πολλα θα στραβωσει και θα σε περασει για μελλοντικο συνδικαλιστη κι εν τελει ειναι πολυ πιθανον να προτιμησει εναν που ζητα λιγοτερα κι ας εχει λιγοτερα προσοντα.

• Like 3
Δημοσ.

Είναι καλό και δε μπορώ να αντισταθώ...

- Ποιό πιστεύετε πως είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημά σας σαν επαγγελματία;

- Το ότι είμαι απόλυτα ειλικρινής.

- Μα δε νομίζω πως είναι μειονέκτημα η ειλικρίνεια...

- Στα τέτοια μου τι νομίζεις.

• Like 3
Δημοσ.

Ρε παιδια πηγα στην συνεντευξη σημερα αλλα ηταν ομαδικη. Ηταν απο αλυσιδα ομολογω οτι ειχα λιγακι αγχος διοτι δεν κανανε τις ερωτησεις που περιμενεις και δεν μαθαμε και πολλα στο αν θα παρουνε 1 ατομα η παραπανο. Αφου δεν σε ρωτανε ιδιαιτερα πραγματα με τι κριτιρια θα σε προσλαβουν?

Δημοσ.

Ρε παιδια πηγα στην συνεντευξη σημερα αλλα ηταν ομαδικη. Ηταν απο αλυσιδα ομολογω οτι ειχα λιγακι αγχος διοτι δεν κανανε τις ερωτησεις που περιμενεις και δεν μαθαμε και πολλα στο αν θα παρουνε 1 ατομα η παραπανο. Αφου δεν σε ρωτανε ιδιαιτερα πραγματα με τι κριτιρια θα σε προσλαβουν?

Αξιοκρατικά πάνω απο όλα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...