sarpan Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Καλησπερα ανοιγω εδω ενα θεματακι να με βοηθησετε σε κατι. Θελω να παρω ενα image του συστηματος μου. Κατεβασα το Acronis True Image 2015 και με το media builder εφτιαξα μεσα απο το προγραμμα ενα bootable usb. Ωστοσο οταν παω να κανω boot απο το stickaki εχω το εξης προβλημα http://www.insomnia.gr/topic/563762-εγκατασταση-os-σε-λαπτοπ-μετα-απο-αναβαθμιση-σε-ssd/?p=53894019 Εχω την εντυπωσει οτι εχει να κανει με το UEFI και πως πρεπει να αλλαξω σε Legacy boot αλλα θα ηθελα πρωτα τις γνωσεις σας. Το λαπτοπ μου ειναι ενα Dell Inspiron 15R με Windows 8.1
CMD Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 E άλλαξε σε legacy να δεις! Δεν υπάρχει έκδοση του acronis για uefi;
sarpan Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δεν γνωρίζω αν υπάρχει τετοια εκδοση. Αν το αλλάξω σε legacy μετά θα πρέπει να το ξαναλλαξω σε uefi για να φορτώσουν τα Windows?
bluesattack Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Εγω παντως το αλλαξα, uefi σε legacy , και την δευτερη επιλογη που ειχε boot order: -> legacy , γιατι δεν μου αναγνωριζε ενα usb bootable .Το αφησα ετσι και τα win κανονικα φυσικα.Mετα το ξαναλλαζεις αν ειναι.Διαβασε και τις διαφορες τους (εγω βαριεμαι : P )
CMD Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Αν δεν το γυρίσεις σε uefi δεν μπουτάρει ή δεν σου αναγνωρίζει το serial. Στο site της Acronis λέει ότι η έκδοση 2014 και μετά υποστηρίζει uefi.
TheELF Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Ωστοσο οταν παω να κανω boot απο το stickaki εχω το εξης προβλημα http://www.insomnia.gr/topic/563762-εγκατασταση-os-σε-λαπτοπ-μετα-απο-αναβαθμιση-σε-ssd/?p=53894019 Αυτό δεν είναι πρόβλημα uefi δηλαδή εκκίνησης αφού κάτι βγάζει,αυτό είναι πρόβλημα λογικά με τους driver για τα γραφικά. Όπως λέει και εδώ μπορείς να προσθέσεις εντολές για να ορίσεις πως να χειρίζεται τα γραφικά. https://forum.acronis.com/forum/38118 1
sarpan Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Αυτό δεν είναι πρόβλημα uefi δηλαδή εκκίνησης αφού κάτι βγάζει,αυτό είναι πρόβλημα λογικά με τους driver για τα γραφικά. Όπως λέει και εδώ μπορείς να προσθέσεις εντολές για να ορίσεις πως να χειρίζεται τα γραφικά. https://forum.acronis.com/forum/38118 Προσπαθήσω να κάνω αυτό που αναφέρεται στο link αλλά δεν μπορώ. Σα να είναι κλειδωμένο το bios και δε μου δίνει πρόσβαση σε όλες τις καρτέλες....Θα δοκιμάσω να κάνω update και τις 2 κάρτες γραφικών αλλιώς πρέπει να πειράξω με κάποιο τρόπο το bios
gsisr Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Δοκιμασε και καμία παλιότερη έκδοση του acronis..2013 2010 πχ
sarpan Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Λοιπόν κατάφερα και μπήκα με το φλασακι. Noob question: Εννοείται τα υπάρχοντα αρχεία στον εξωτερικό τα κρατάει έτσι? Διότι πριν το proceed μου βγάζει τα partitions που έχω επιλέξει για backup αλλά και ένα partition όσο είναι ο χώρος του εξωτερικου Στο νο4 πχ τι είναι αυτό το partition OS 685mb? Δε θα έπρεπε να είναι 90gb όσο περίπου πιάνει όλο το λειτουργικό με τα προγράμματα και τα αρχεία? Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2015 από sarpan
bluesattack Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 685 GB λεει. Ειναι ο σκληρος σου (750αρης λογικα ) στον οποιο εχει περασει τα win ? Nαι τα κραταει εννοειται τα αρχεια του εξωτερικου. Μαζι με τα win σου εχει ετοιμο τικαρισμενο και καποιο απο τα μικρα partition-file system ?
sarpan Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Ναι ο σκληρός του λαπτοπ είναι 750gb όπως και ο εξωτερικός. Εγώ επέλεξα να κάνει backup το partition που είναι το λειτουργικό και όλα τα προγράμματα και τα αρχεία μου (περίπου 90gb) και άλλα 2-3 partitions πχ recovery κλπ Κανονικά το partition OS δε θα έπρεπε να είμαι 90gb? Γιατί να κάνει partition 685gb? Στον εξωτερικό έχω περίπου 630 ελευθερα
Gtr34 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Μήπως επέλεξες clone αντί για image; Στην πρώτη περίπτωση περιλαμβάνεται και ο ελεύθερος χώρος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα