Προς το περιεχόμενο

Mario V.S Donkey Kong Tipping Stars Game Review (Wii U)


erasmia394

Προτεινόμενες αναρτήσεις

MarioVsDonkey1.jpg

Η Nintendo μας παρουσιάζει τον πρώτο cross-buy τίτλο στην ιστορία της με το Mario V.S Donkey Kong Tipping Stars. Αυτό σημαίνει ότι όταν αγοράσετε το παραπάνω παιχνίδι για το Wii U θα προμηθευτείτε και έναν κωδικό δωρεάν για το "κατέβασμα" του παιχνιδιού στην 3DS κονσόλα σας.

 

Το Mario V.S Donkey Kong Tipping Stars είναι ένα puzzle video game, το έκτο της ομώνυμης σειράς. Χωρίς ιδιαίτερες τροποποιήσεις και πρωτοτυπίες από τους προκατόχους του με χαρούμενη, στυλ σχολικής παρέλασης (marching), η οποία σε μερικά σημεία φάνηκε σαν να "κολλάει", προχωράμε τον Mario σε δύο διαστάσεων επίπεδα (levels) παιχνίδι.

 

Παίζοντας το παιχνίδι σε Wii U κονσόλα

 

 

 

Το παιχνίδι διαθέτει πάνω από οκτώ κύριες πίστες που εμπεριέχουν αρκετές υποκατηγορίες περισσότερο μηχανικού στυλ παιχνιδιού. Μαθαίνουμε σε κάθε επίπεδο και μία διαφορετική τεχνική, η οποία προστίθεται στο επόμενο επίπεδο και μας βοηθάνε στο σύνολο να φτάσουμε στο τέλος του παιχνιδιού. Το επίπεδο δυσκολίας είναι αυξανόμενο, αναλόγως το επίπεδο που βρισκόμαστε για να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε.

 

Χρησιμοποιούμε το Wii U gamepad και το συμβατό στυλό του (stylus). Έχουμε στην διάθεσή μας δύο κουρδιστούς Mario. Εάν ο ένας εκ των δύο απολέσει την ζωή του, το παιχνίδι τελειώνει αφού για να τερματίσουμε το κάθε επίπεδο οφείλουμε να φέρουμε και τους δύο Mario στην πόρτα τερματισμού ταυτόχρονα. Φροντίστε να ξεκινήσετε τους δύο Mario ταυτόχρονα αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι να βλέπετε να πηγαινοέρχονται διάσπαρτα στην οθόνη σας πηγαίνοντας κατευθείαν σε παγίδες.

 

Με τον στυλό πατάμε επάνω στους Mario για να ξεκινήσουν, ενώ για να τους σώσουμε από λάκκους με καρφιά ή από διάφορες παγίδες βάζουμε δοκούς-μπάρες και καθοδηγούμε τους μικρούς μας ήρωες προς την νίκη. Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα άλματος ενώ ευτυχώς μπορούμε να κάνουμε παύση βάζοντας μία δοκό και σταματώντας τους μικρούς μας φίλους από το να περπατάνε.

 

Κάθε φορά που βάζουμε μία μπάρα-δοκό για να δημιουργήσουμε μία γέφυρα αφαιρούνται πόντοι από το σύνολο που έχουμε, ή αντιστρόφως βγάζοντας μία, προστίθενται πόντοι. Οπότε, αν έχουμε στην κατοχή μας λιγότερους πόντους από αυτούς που χρειάζονται για να βάλουμε μία μπάρα, οι χαρακτήρες μας μένουν σε ένα σημείο κολλημένοι και πρέπει να τους βάλουμε να χάσουν την ζωή τους ή πέφτουν σε παγίδα με αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις την επανέναρξη του γύρου. Στο τέλος κάθε γύρου υπάρχει κύπελλο με βαθμολογία, ενώ μπορούμε απλά να ξαναπαίξουμε αν θέλουμε το επίπεδο για να μαζέψουμε περισσότερους πόντους.

 

MarioVsDonkey2.jpg

 

Εργαστήριο (Workshop)

 

Στο εργαστήριο (Workshop) μπορούμε να φτιάξουμε και τα δικά μας επίπεδα. Προσθέτουμε μπάρες, νομίσματα, παγίδες και ότι άλλο βρίσκουμε στην αποθήκη μας με δυνατότητα να τα μοιραστούμε διαδικτυακά μέσω του Miiverse και να κερδίσουμε έξτρα πόντους. Πειραματιζόμαστε, δυσκολευόμαστε και διασκεδάζουμε.

 

Κοινότητα (Community)

 

Μέσω του Miiverse μπορούμε να παίξουμε με άλλους χρήστες, να μοιραστούμε γραπτά μηνύματα και επίπεδα για περισσότερες ώρες διασκέδασης και αλλά και δυσκολίας. Κερδίζουμε πόντους αλλά και στάμπες (stamps).

 

MarioVsDonkey3.jpg

Συνοψίζοντας

 

Χρειάζεται σίγουρα στρατηγική και προγραμματισμό. Ένα παιχνίδι το οποίο άνετα παίζουμε μόνοι με αρκετό ενδιαφέρον (όποια βοήθεια, ευπρόσδεκτη). Δυστυχώς, η συνέχεια της σειράς Mario V.S. Donkey Kong Tipping Stars, δεν εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της νέας Wii U κονσόλας αφού το μόνο που κάνουμε είναι να πιέζουμε την οθόνη του gamepad και να τραβάμε δοκούς με τον στυλό (tap and drag). Νέες αξιοσημείωτες προσθήκες και ιδέες δεν υπήρχαν, αν και τους λάτρεις του είδους θα τους κρατήσει με αμείωτο ενδιαφέρον με αρκετά επίπεδα, ειδικά προς το τέλος του παιχνιδιού που ξεδιπλώνονται νέες πίστες με δύσκολες προκλήσεις.

 

Το Mario V.S Donkey Kong Tipping Stars κοστίζει 20€ στο eshop της Nortec (επίσημη αντιπρόσωπος της Nintendo στην Ελλάδα) και όπως ήδη αναφέραμε είναι ένας cross-buy τίτλος (ο πρώτος) κάτι που σημαίνει ότι όποιος το αγοράσει για το Wii U θα λάβει και έναν κωδικό για την αντίστοιχη έκδοση του παιχνιδιού στο 3DS. Δύο σε ένα δηλαδή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστούμε πολύ για το review! Τέτοια μικρά παιχνιδάκια συνήθως δεν τα κάνει review κανείς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι ενδιαφέροντα για αρκετό κόσμο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...