Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να ηχομονώσω την πόρτα στο δωμάτιο μου όσο πιο οικονομικά και αποτελεσματικά γίνεται. Δεν περιμένω να μην ακούγεται τίποτα αλλά να βελτιωθεί το ότι είναι σχεδόν σαν να μην έχει πόρτα...

Οι μόνες λύσεις που μπορώ να εφαρμόσω είναι εξωτερικά της πόρτας από την μία πλευρά (αυτή που είναι μέσα στο δωμάτιο). Δλδ να την ντύσω, όχι πολύ βαριά με κάτι ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση. Επίσης μπορώ να ντύσω πάλι από την εσωτερική μεριά τα κουφώματα αν αυτό βοηθάει έστω και λίγο.

Οι λύσεις που έχω ακούσει ήταν για μοκέτα, δεν ξέρω αν αληθεύει, πέρα από αυτό έχω δει τα εξής υλικά teknofon και πετροβάμβακας...σε διάφορες μορφές.

Μια σκέψη είναι η εξής.. Να ντύσω όπως φαίνεται στην εικόνα με ένα ενιαίο κομμάτι teknofon και τα κουφώματα και την πόρτα και να το κόψω στα σημεία που ανοίγει η πόρτα.

2eck6bp.jpg

Έχει δοκιμάσει κάποιος έτσι απλά να μειώσει τον θόρυβο που μπαίνει και βγαίνει από το δωμάτιο; Αν ναι ακούω ιδέες και συμβουλές!

Ευχαριστώ :)

Δημοσ.

Εμένα με απασχολεί μόνο η πόρτα μιας και δεν είναι τύπου που σφραγίζει όταν κλείνει...

Δημοσ.

Έκανα ειδική παραγγελία σε μάστορα τη πόρτα, με πετροβάμβακα και μασίφ ξύλο, αλλά έκανα το λάθος να είναι η πόρτα αλερ-ρετούρ (ανοίγει και στις 2 πλευρές όπως τα μαγαζιά), ε αυτό το feature δεν χρειαζόταν. (υπολόγισε 320 για ξύλινη με αυτές τις προδιαγραφές)

Με λίγο παραπάνω (550Ευρώ) βάζεις ασφαλείας με πετροβάμβακα μέσα.

Αν δεν θες να αλλάξεις τη πόρτα σου, για να δουλέψεις καλά σε αυτήν που έχεις. Πρέπει η μόνωση να είναι και από τη πλευρά σου και από την έξω. Έτσι ούτε ο θόρυβος θα περνάει έξω ούτε θα ακούς τους έξω θορύβους προς τα εσένα. ;)

• Like 1
Δημοσ.

Φίλος είχε ντύσει το δωμάτιο με καρτέλες αυγών. Στο πάτωμα μοκέτες.

Έκαναν δουλειά

το μονο που κανουν οι αυγοθηκες ειναι να μειωνουν τις ανακλασεις και αντιχησεις  των ηχητικων κυματων οχι ηχομονωση

Δημοσ.

Κοίταζα πως υλικά όπως τεκνοφον είναι ηχοαπορροφητικά και όχι ηχομονωτικά...εκτός αν συνδιάζονται με 2ο υλικό σαν σάντουιτς όπως αναφέρεται σε περιγραφή...

Επίσης παίζουν κενά κάτω από την πόρτα, και ανάμεσα σε κουφώματα και πόρτα οπότε και να την έντυνα με πετροβάμβακα δεν θα κανα δουλειά γιατί αν περνάει αέρας, περνάει και ήχος....δύσκολη κατάσταση...

Δημοσ.

Κοίταζα πως υλικά όπως τεκνοφον είναι ηχοαπορροφητικά και όχι ηχομονωτικά...εκτός αν συνδιάζονται με 2ο υλικό σαν σάντουιτς όπως αναφέρεται σε περιγραφή...

Επίσης παίζουν κενά κάτω από την πόρτα, και ανάμεσα σε κουφώματα και πόρτα οπότε και να την έντυνα με πετροβάμβακα δεν θα κανα δουλειά γιατί αν περνάει αέρας, περνάει και ήχος....δύσκολη κατάσταση...

αντε και εβαλες στη πορτα στον υπολοιπο χωρο τι θα κανεις?

Δημοσ.

Ο πετροβάμβακας μπαίνει στο εσωτερικό της πόρτας όταν κατασκευάζεται. Όχι μετά, και δεν κάνει να εκτίθεται γιατί είναι καρκινογόνος.

Όταν μονώνεις τοίχο, βάζεις στρώμα πετροβάμβακα, μετά γυψοσανίδα και ύστερα ρικοφόν. Κοστίζει αλλά έχεις 80% απορρόφηση.

Δημοσ.

αντε και εβαλες στη πορτα στον υπολοιπο χωρο τι θα κανεις?

ετσι οπως ειναι κατασκευαστικά το δωμάτιο μου όλο πλην ενός τοίχου κοιτάει έξω από το σπίτι + η πόρτα η οποία είναι άθλια σε σχέση με τους μέτριους τοίχους... Από εκεί έχω το μεγαλύτερο πρόβλημα και για προς τα έξω και για προς τα μέσα...

Ο πετροβάμβακας μπαίνει στο εσωτερικό της πόρτας όταν κατασκευάζεται. Όχι μετά, και δεν κάνει να εκτίθεται γιατί είναι καρκινογόνος.

Όταν μονώνεις τοίχο, βάζεις στρώμα πετροβάμβακα, μετά γυψοσανίδα και ύστερα ρικοφόν. Κοστίζει αλλά έχεις 80% απορρόφηση.

χμμμ δυσκόλεψαν τα πράγματα λοιπόν, έλεγα αν έβαζα να τον έκλεινα με ένα τρόπο να φαίνεται ωραία η πόρτα αλλά με ένα πράγμα σαν πλαστικο-δερματίνι με πινέζες γύρω γύρω αλλά μάλλον δεν θα λέει για τον λόγο που αναφέρεις...

Συνεπώς εφόσον δεν μπορώ να αλλάξω πόρτα μόνο καμια φιξ λύση σαν της εικόνας που έχω ίσως βοηθούσε ένα 20-30% ας πούμε γιατί θα κλείσει και λίγο τα κενά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...