Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας ανοίξω ένα τόπικ επιπέδου ΠΣΚ...

Πως είναι ο σωστός τρόπος για απόψυξη σε ψάρι/κρέας και με ποιον τρόπο το κάνετε; 

Στο σπίτι μου αφήνουμε πχ το ψάρι/κρέας έξω για 15+ ώρες αλλά από ότι λένε είναι λάθος. Βεβαια και στο ψαρά/κρεοπώλη όταν το αγοράζεις έξω είναι.

Απο τις πληροφορίες που βρήκα ο σωστός τρόπος ειναι με νερό ή στο ψυγείο..

Στη πράξη όμως ;

Δημοσ.

Το βγαζεις απο την καταψυξη απ το πρωηγουμενο βραδυ η πιο πριν και το βαζεις στο ψυγειο. Αν θελεις αμεσα αποτελεσματα το βαζεις οπως ειναι πανω στο τηγανι κ το σκεπαζεις, η στα μικροκυμματα (προτιμω τηγανι)

Δημοσ.

το καλυτερο ειναι ψυγειο, οσο πιο σιγα, τοσο καλυτερα, αλλιως αν βιαζεσαι με ΔΡΟΣΕΡΟ νερο που το αλλαζεις που και που, σε σημειο που δεν ο βλεπει ο ηλιος

 

Αν το θες γρηγορα, την καλυτερη τυχη θα την εχεις σιγοβραζοντας το

  • Like 1
Δημοσ.

Το βγαζεις απο την καταψυξη απ το πρωηγουμενο βραδυ η πιο πριν και το βαζεις στο ψυγειο. Αν θελεις αμεσα αποτελεσματα το βαζεις οπως ειναι πανω στο τηγανι κ το σκεπαζεις, η στα μικροκυμματα (προτιμω τηγανι)

 

Στο τηγάνι δεν καίγεται?

Δημοσ.

Ο καλυτερος τροπος αποψυξης ειναι ο φυσικος δηλαδη εξω απο το ψυγειο και σιγα σιγα...οποιοσδηποτε αλλος τροπος απλα χαλαει την ποιοτητα του κρεατος/ψαριου...

Δημοσ.

μπριζολα παγακι

 

βραστηρας

ζεστο νερο  

μπολ

και την πεταω μεσα

σε 2΄ την βγαζω με τσιμπιδα και ετοιμη!

  • Like 1
Δημοσ.

ΠΟΤΕ το κρεας εκτος ψυγειου. 3 τροποι υπαρχουν που αναφερθηκαν 1)ψυγειο 2)νερο 3)μικροκυματα

 

Στο 2 ΠΡΟΣΟΧΗ το νερο που θα το βαλεις πρεπει να ναι κρυο. Μια το αφησεις κι εχει ζεσταθει, θα πρεπει να χεις το νου σου να διατηρειται ΚΡΥΟ.

 

Και γενικα κατι που πολλοι αγνοουν ή θεωρουν υπερβολικο.... Το νωπο κρεας καλυτερα ειναι να το πιανουμε με γαντια κ να πλενουμε παντα την επιφανεια στην οποια το εχουμε ακουμπησει.

Δημοσ.

μπριζολα παγακι

 

βραστηρας

ζεστο νερο  

μπολ

και την πεταω μεσα

σε 2΄ την βγαζω με τσιμπιδα και ετοιμη!

από τους ποιο απαράδεκτους τρόπους να ξεπαγώσεις τρόφιμα. εγληματικός θα έλεγα. απορώ αν λειτουργεί το common sense σας σε τέτοιες περιπτώσεις. αν δεν έχουμε ιδέα τι μας γινεται καλυτερα να μην συμβουλευουμε..

  • Like 4
Δημοσ.

Σωστός ο άπο πάνω. Το χω κάνει και γω αυτό με το βράσιμο λόγο ανάγκης να φάω γρήγορα. Γίνεται εντελώς χάλια το κρέας.

 

Μ'άρεσε η ιδέα με τα μικροκύματα, δεν το χα σκεφτεί ποτέ και θα το δοκίμασω

Δημοσ.

Νερό και τα αφήνεις μέσα

 

Συντηρηση μονο 24 ωρες πριν ειναι ο πιο σωστος τροπος, στο νερο υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα για βακτηριδια 

Δημοσ.

Συντηρηση μονο 24 ωρες πριν ειναι ο πιο σωστος τροπος, στο νερο υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα για βακτηριδια 

Ε και?Στο ψησιμο σκοτώνονται τα βακτηρίδια ετσι κι αλλιως

Δημοσ.

Περίμενα η πλειοψηφία να το έκανε με το τρόπο το κλασικό δηλαδή έξω απο το ψυγείο όλο το βράδυ μέχρι το μεσημέρι. Δεν έχουμε πάθει κάτι btw τόσα χρονια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...