Προς το περιεχόμενο

Ati 9800 PRO & pc speaker don't match...


Bayern7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένας φίλος έχει το εξής εκνευριστικό "πρόβλημα"... Τα φώτα σας... :o

Παραθέτω:

 

Πριν από μερικές μέρες πήρα μια Sapphire 9800 pro με 128MB RAM. Ντάξει, καλή καρτούλα είναι, μια χαρά τρέχει τα πάντα και οι drivers που είχε μέσα (Catalyst 3.6 νομίζω) μοιάζουν στρωτοί - γενικά μια κάποια αλλαγή από τη νοοτροπία της NVidia. Από την πρώτη στιγμή όμως που την έβαλα να τρέξει οτιδήποτε χρειάζεται 3d rendering - από το UT2003 και το GTAVC μέχρι το aquarium που έχω για screensaver - άρχισε το pc speaker να κάνει beeps χωρίς λόγο μέχρι που έκλεισα το πρόγραμμα/σταμάτησα το screensaver. Κάθε φορά που οτιδήποτε έχει να κάνει δουλειά με το directX, έχω τα ίδια. Είναι τελείως παράξενη η όλη κατάσταση, και φαίνεται πως όσο πιό εντατικά πρέπει να δουλεύει η κάρτα, τόσο πιό συχνά γίνονται τα beeps (τα οποία σημειωτέον είναι και σε διάφορετικούς τόνους ενίοτε) πχ κάθε δευτερόλεπτο ή και λιγότερο όταν τρέχω το UT2003 με 15 bots. Μάλιστα όταν το σύστημα έιναι "φρέσκο" αργεί λιγάκι να αρχίσει το πανηγυρι το οποίο με κάνει να υποψιάζομαι πως έχει κάτι να κάνει με τους buffers της και πόσο γεμάτοι είναι την κάθε στιγμή.

 

Δοκίμασα να αναβαθμίσω τους video drivers (vers 03.8 ), να ξαναπεράσω το directX 9.0b στα win2000 μου, έκανα μιά-δυό αλλαγές στο BIOS (που όντως χρειάζονταν αφού μέχρι τώρα είχα μια Riva TNT2 στα 32MB), πέρασα το tweaking prog (RedLine) και έκανα και κάποιες βετιώσεις στο στήσιμο και από 'κεί, αλλά τίποτα δεν δουλείει. Μάλιστα μετά το Catalyst 03.8 άρχισαν και μερικά video που έχω να κάνουν το ίδιο όταν τα παίζω με το WMP 9...

 

Σκέφτομαι ότι ίσως παίζει ρόλο και η mobo που έχω (ASUS P4PE με max AGP 4x), αλλά δεν νομίζω ότι όλος ο κόσμος με pre-8x-AGP mobos έχει τέτοια προβλήματα και μάλλον και η ΑΤΙ γνωρίζει ότι το 8x δεν είναι η γενική περίπτωση ακόμα. Συνήθως η κάρτα τρέχει απλά με μικρότερη παροχή δεδομένων χωρίς πρόβλημα σε τέτοιες περιπτώσεις. Έχω σκεφτεί να τραβήξω την παροχή του από τη mobo για να τελειώνω, ή να φέρω κάποιο προγραμματάκι που απλά να κάνει το speaker να σκάσει όσο τρέχει στα windows, αλλά αυτή δεν είναι η ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.

 

Εάν κανέις είχε παρόμοιο πρόβλημα και κατάφερε να το λύσει, ή έχει ακούσει τίποτα γι' αυτό πουθενά, plz ας πει καμμιά ιδέα γιατί λίγο το ανοιχτό case, λίγο ένα ψαλίδι που έχω δίπλα, έχω αρχίσει να σκεφτομαί... αντιδεοντολογικά.

 

Αυτά, thx εξαρχής. B)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tha fanei ligo koufo....alla mipos exeis sound blaster audigy? An nai, vale tous drivers tis audigy2 akomi kai an exeis tin 1, kai meta, koitaxe to IRQ pou tin kanei assign na min einai idio me to irq tis radeon.

 

An den exeis audigy, pithanotata to trofodotiko sou einai >250watt, an isxuei ayto, koitaxe 1) na xefortotheis kammia karta kai 2) *kalytera na agoraseis kanenan pro-power 350watt.

 

I hope this solved it. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...