Mikeasdf Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Αν ειναι να το κανεις για να καλυψεις ανασφαλειες που εχουν οι περισσοτεροι (μοδα, οπως ειπες) του τυπου "θα παω γυμναστηριο η κικ μποξ για να δερνω και να με φοβουνται" η για "να δειχνω δυνατος", αστο καλυτερα. Αν το κανεις για σενα βρες αυτο που γουσταρεις και καντο.Αν τα αντεχεις και τα 2 μαζι ακομα καλυτερα.
Haldol Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Ένας παράγοντας που δε ξέρω αν έχεις υπολογίσει είναι το ξυλίκι που θα φας! Οκ, δεν είναι "ξυλίκι" κανονικό, δε σε δέρνει κανείς, αλλά τρως καλά στην προπόνηση. Κι αν είσαι αγύμναστος, απρόσεχτος ή φοβισμένος, εύκολα τραυματίζεσαι. Με 4 χρόνια Tae Kwon Do και άλλο 1 χρόνο Judo που είχα κάνει παλιότερα, έχω μαζέψει αρκετές για 50 χρόνια «κανονικής» ζωής. Μέχρι και άκυρο στόχο στην καρκάνα έφαγα γιατί του 'φυγε ενός απ ' το χέρι από κλωτσιά αυτού που προπονούνταν μαζί του κι ήρθε ιπτάμενος στο σβέρκο μου χωρίς να πάρω χαμπάρι τίποτα. 1
qsis Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Πολεμική τέχνη με τα χίλια και το γυμνστήριο ως επιπλέον 1
*nenya* Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Για καθαρα πολεμικη τεχνη εχω ακουσει καλα λογια για krav maga. Δεν είναι πολεμική τέχνη αλλά τα σπάει TS, αν διαλέξεις π.χ. krav maga 3-4 φορές την εβδομάδα δεν νομίζω να έχεις αρκετές αντοχές ΚΑΙ για γυμναστήριο. Η προπόνηση είναι ήδη πολύ έντονη. Μερικοί έβλεπα να συνδυάζουν το krav και με kettlebells και διάφορα όργανα πριν την βασική προπόνηση. Κόστος γύρω στα 50 το μήνα. 1
ANHLIKOS Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 TS, ανάλογα με το τι θες να καταφέρεις είναι και οι επιλογές σου. Αν θες απλά να χτιστείς και δεν θες να ξοδέψεις πολλά, το γυμναστήριο σε συνδυασμό με κολυμβητήριο είναι η καλύτερη επιλογή για σένα. Αν έχεις όρεξη και ένα μικρό ποσό να διαθέσεις τον μήνα. Αν θες να βελτιώσεις αντανακλαστικά και εκρηκτικότητα, παράλληλα με το χτίσιμο του σώματος, πας σε πολεμικές τέχνες ή μεθόδους αυτοάμυνας. Ολες οι προπονήσεις περιλαμβάνουν ενδυνάμωση μέσω ασκήσεων και οι περισσότερες σχολές έχουν βάρη ή kettlebells (που γαμάνε), για να τα εντάξεις στο πρόγραμμά σου. Δεν υπάρχει κίνδυνος να φας ξύλο γιατι μπορείς να επιλέξεις να μην μπεις να κάνεις σπάρινγκ, πόσο μάλλον οταν είσαι αρχάριος! Κανένας σοβαρός εκπαιδευτής - προπονητής δεν θα σε ρίξει στα βαριά κατευθείαν, εκτός και αν μπεις με ύφος και τη νοοτροπία ήρθα να μου μάθετε να βαράω κόσμο. Σε αυτη τη περίπτωση κατα πάσα πιθανότητα θα μπεις με τη μια στο ρινγκ με κάποιον πιο έμπειρο, οχι για να σε σκοτώσει απλά να καταλάβεις πως δεν είναι αυτός ο σκοπός. Ναι μπορεί να "δείρουμε" κάποιον, αλλά πάντα υπάρχει κάποιος άλλος ο οποιος είναι ικανότερος απο μας και μας "δέρνει". Τουλάχιστον αυτό κάνω-κάνουμε εμεις.
adi32 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Ένας παράγοντας που δε ξέρω αν έχεις υπολογίσει είναι το ξυλίκι που θα φας! Οκ, δεν είναι "ξυλίκι" κανονικό, δε σε δέρνει κανείς, αλλά τρως καλά στην προπόνηση. Κι αν είσαι αγύμναστος, απρόσεχτος ή φοβισμένος, εύκολα τραυματίζεσαι. Με 4 χρόνια Tae Kwon Do και άλλο 1 χρόνο Judo που είχα κάνει παλιότερα, έχω μαζέψει αρκετές για 50 χρόνια «κανονικής» ζωής. Μέχρι και άκυρο στόχο στην καρκάνα έφαγα γιατί του 'φυγε ενός απ ' το χέρι από κλωτσιά αυτού που προπονούνταν μαζί του κι ήρθε ιπτάμενος στο σβέρκο μου χωρίς να πάρω χαμπάρι τίποτα. Αυτο σκεπτομουν κι εγω Τι εξυπηρετουν οι πολεμικες τεχνες ? Να παω να κοπανιεμαι για πoιο λογο ?
De@th L0rd Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Το πιο δύσκολο με τις πολεμικές τέχνες είναι μόλις θα σε ρίξουν στο σπάρινγκ. Εμένα παλιότερα με βοήθησε το kick boxing σε πολλά πράγματα, δυστυχώς δε το συνέχισα για προσωπικού λόγους. Θα ήθελα να ξαναπήγαινα κάποια στιγμή γιατί εκεί είχα αποκτήσει ηρεμία, ευκινησία και υγεία παρόλο το "ξύλο". Επίσης βοηθάει για να μπορείς να αντιδράς σε καταστάσεις πανικού. Το γυμναστήριο το κάνει κ η κουτσή η μαρία. Το γυμναστήριο προσφέρει mindless άσκηση, δεν έρχεσαι σε αρμονία με το σώμα σου, δεν συντονίζεσαι. Αυτή την ηρεμία που είχα όταν έφευγα από το session δεν την έχω ξαναβιώσει. Κι ας είχα πόνους στα καλάμια και στους καρπούς. 4
picoGreedy Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Άμα θεωρείς "βαρετό" το γυμναστήριο, τότε καλύτερα να πας σε μια πολεμική τέχνη. Εμένα που δε μου αρέσει η συμπεριφορά των γυμναστών εκεί που πήγαινα, ξεκίνησα kick boxing και είναι πολύ διασκεδαστικό και κάνει και πολύ καλή δουλειά. Μάλιστα 2 φορές τη βδομάδα εκτός της προπόνησης που κάνουμε, αμέσως μετά κάνει και cross training, οπού σου βγαίνει η πίστη ( δεν έχω καταφέρει να βγάλω όλη την ώρα ακόμα γιατί είμαι εντελώς αγύμναστη ). Σε αυτά που είπαν σχετικά με το sparring είναι αλήθεια, μόνο άμα το παίξεις κάπως θα τις αρπάξεις καλά μιας και θα σε βάζει άτομα τα οποία ή θα είναι στο ίδιο επίπεδο με εσένα ή θα είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο και θα σε βοηθάνε.
qsis Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Αυτο σκεπτομουν κι εγω Τι εξυπηρετουν οι πολεμικες τεχνες ? Να παω να κοπανιεμαι για πoιο λογο ? πνευματικά κάποιους ανθρώπους τους ωφελεί και μάλιστα αρκετά γίνεσαι πολύ πιο ανθεκτικός και πιο ουσιαστικά γυμνασμένος από την απλή γυμναστική (αν και αυτό είναι κάπως δευτερεύον και εξαρτάται φυσικά και από τη περίπτωση) και αν χρειαστεί στη τελική διαλύεις και κάποιον βέβαια είναι και τι του ταιριάζει του καθενός, υπάρχουν πολλά είδη γυμναστικής και πολεμικών τεχνών επίσης πολλές πολεμικές τέχνες είναι πρακτικά αθλήματα, σε πιο παραδοσιακές καταστάσεις που δε φοράς γάντια και προστατευτικά είναι αλλιώς τα πράγματα επίσης μπορεί να παίξουν και γεροί τραυματισμοί
alex_000 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Θα ήθελα πολύ και τα δύο αλλά το γυμναστήριο τώρα έχει μόνο προγράμματα "combat" και αυτές τις αηδίες.. Α ρε Ελλάδα σε όλα τα γυμναστήρια που πήγαινα στην Ελλάδα είχε πάντα και τα 2 (τουλάχιστον kick boxing) και τα συνδύαζα.. Αύτα τα δύο πάνε μαζί παιδιά. Μην φανταστεί κανείς οτι μπορεί να κάνει judo πχ η πάλη χωρίς να κάνει βάρη και να μην του βγει κάνας ώμος στην πορεία. Τα βάρη δυναμώνουν μυς και τένοντες και θωρακίζουν από τέτοιου είδους τραυματισμούς. Στο kick boxing όμως πχ ο κίνδυνος τέτοιου είδους τραυματισμού είναι μικρότερος μεν αλλά τα βάρη βελτιώνουν πολύ την δύναμη χτυπημάτων και την εκρηκτικότητα που χρειάζεται
qsis Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 τα βάρη χωρίς πολλές διατάσεις δε νομίζω ότι θωρακίζουν τους τένοντές σου, ίσα ίσα μερικοί που κάνουν μόνο βάρη ασκούν δυσανάλογα τους μυες και οι τένοντες μετά μπορεί να την ακούσουν πολύ πιο εύκολα στη συνέχεια ένας που κάνει judo θα έλεγα ότι έχει πολύ μεγαλύτερη ελαστικότητα από κάποιον που κάνει μόνο βάρη και ακόμα και αν δεν έχει την ίδια δύναμη να τη βγάλει εκρηκτικά έχει περισσότερη αντοχή και διάρκεια στη δύναμη που σίγουρα έχει αναπτύξει με τη προπόνησή του ο του kick boxer που δε κάνει καθόλου λαβές ο όμως θα σου έβγαινε για πλάκα σε σχέση με τον άλλον που του έχουν ασκήσει όλων των ειδών τις πιέσεις σε αυτό το σημείο
ANHLIKOS Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Ανάλογα με το σώμα και το τι είδους βάρη εννοούμε. Παραδείγματος χάριν αν είσαι φουσκωμένος τέρμα, θα δυσκολευτείς στο ρινγκ. Οι μυες σου θα χρειαστούν περισσότερη ενέργεια, περισσότερο οξυγόνο με αποτέλεσμα να σου βγει η γλώσσα σχετικά εύκολα. Επίσης όλος αυτός ο όγκος θα σε κάνει δυσκινητο. Αυτο που κάνει δυνατή μια γροθιά είναι το βάρος σε συνδυασμό με τη τεχνική και τη ταχύτητα, αν δεν τα δουλέψεις τα υπόλοιπα, θα πάει σε σλοου μοσιον. Ενα από τα προβλήματα που δημιουργούν τα βάρη είναι το κοκκαλωμα του σώματος που χάνει την ελαστικότητά του, γι αυτό και πάντα προτείνω αν ασχοληθεί κάποιος καθαρά με βάρη, να εντάξει στο πρόγραμμά του, είτε κολύμπι είτε ομαδικά προγράμματα στο γυμναστήριο. Φιλικά Επεξ/σία 3 Απριλίου 2015 από ANHLIKOS 5
De@th L0rd Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Ανάλογα με το σώμα και το τι είδους βάρη εννοούμε. Παραδείγματος χάριν αν είσαι φουσκωμένος τέρμα, θα δυσκολευτείς στο ρινγκ. Οι μυς σου θα χρειαστούν περισσότερη ενέργεια, περισσότερο οξυγόνο με αποτέλεσμα να σου βγει η γλώσσα σχετικά εύκολα. Επίσης όλος αυτός ο όγκος θα σε κάνει δυσκινητο. Αυτο που κάνει δυνατή μια γροθιά είναι το βάρος σε συνδυασμό με τη τεχνική και τη ταχύτητα, αν δεν τα δουλέψεις τα υπόλοιπα, θα πάει σε σλοου μοσιον. Ενα από τα προβλήματα που δημιουργούν τα βάρη είναι το κοκκαλωμα του σώματος που χάνει την ελαστικότητά του, γι αυτό και πάντα προτείνω αν ασχοληθεί κάποιος καθαρά με βάρη, να εντάξει στο πρόγραμμά του, είτε κολύμπι είτε ομαδικά προγράμματα στο γυμναστήριο. Φιλικά Ο δεύτερος κυριότερος λόγος που δε πάω γυμναστήριο και προτιμώ να γυμνάζομαι μόνος μου με καλησθενική, ποδήλατο κ τρέξιμο. Ο πρώτος που δε πάω είναι η τρεντιά και το sick gym culture.
coffeex Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Το γυμναστήριο το κάνει κ η κουτσή η μαρία. Το γυμναστήριο προσφέρει mindless άσκηση, δεν έρχεσαι σε αρμονία με το σώμα σου, δεν συντονίζεσαι. Αυτή την ηρεμία που είχα όταν έφευγα από το session δεν την έχω ξαναβιώσει. Κι ας είχα πόνους στα καλάμια και στους καρπούς. Nope!!! Αν κάνεις βάρη και θες να κάνεις σωστή προπόνηση αν δεν έχεις καθαρό μυαλό δεν αποδίδεις... υπάρχουν μέρες που δεν είμαι στα πάνω μου και δεν μπορώ να σηκώσω τα κιλά που μπορώ οπότε προσπαθώ να συντονίσω μυαλό και σώμα για να βγάλω τις προπονήσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που γυμνάζονται όχι για την παραλία αλλά για να ξεφεύγει το μυαλό τους λίγο από την καθημερινότητα.. Επειδή έχω κάνει και τα δυο βάρη και mma τα πρηξίματα που νιώθω μετά από μια καλή προπόνηση με βάρη δεν συγκρίνεται με τίποτα.. 1
qsis Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 τα πρηξίματα που νιώθω μετά από μια καλή προπόνηση με βάρη δεν συγκρίνεται με τίποτα.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα