Προς το περιεχόμενο

Mouse DPI vs Resolution vs Screen Size

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Σαν άνθρωπος της συνήθειας μου είναι αδύνατο να αλλάξω mouse/οθόνη χωρίς να κοντέψω να τρελαθώ.

O προβληματισμός μου είναι ο εξής. Εφόσον έχουμε δύο πανομοιότυπα mouse/pc στα ίδια DPI, πόσο πρέπει να αλλάξω το ingame sensitivity ή το mouse dpi σε δύο οθόνες διαφορετικών ιντσών ώστε να είναι 1:1.

Το ίδιο θα ήθελα να το ανάγω και σε μικρότερη ανάλυση μήπως στρώσω το laptop ποτέ αλλα προς το παρόν ας δούμε δύο οθόνες 1920x1080 η μία 23 και η δεύτερη 24 ίντσες.

Με τα ίδια settings (6/10, ίδιο mouse dpi, no accel) η αίσθηση είναι εντελώς διαφορετική. Εφόσον η ανάλυση είναι ίδια θεωρητικά θα έπρεπε να είναι το ίδιο feeling. Παρόλα αυτά φαντάζομαι οτι επειδή μεγαλώνει το pixel στην 1 ίντσα παραπάνω το mouse έχει μεγαλύτερο travel time στις 24.

Με πρόχειρους υπολογισμούς το ppi στις 

24 ίντσες είναι 2202/24 = 91

23 ίντσες είναι 2202/23 = ~96

Έστω οτι έχουμε το default 800dpi όλων των mouse στις 23 με 500 polling rate.

Hm άρα με απλή λογική στις 24 πρέπει να έχω 758 ή κάτι καταλαβαίνω λάθος;

Κανονικά δε θα έπρεπε να είναι παραπάνω για να ανταπεξέλθει για τα λιγότερα pixel?

Άρα σε ένα Laptop με 100ppi (1366 x 768 - 15,6") το αντίστοιχο dpi πρέπει να είναι 833?

Ακόμα δεν έχω πιεί καφέ οπότε μη παρεξηγείτε οποιαδήποτε μπούρδα. Προσπαθώ να κάνω το Pc usable -.- Ψάχνω κάποιον που να έχει ασχοληθεί με αυτό ή να καταλαβαίνει κάτι λάθος στον συλλογισμό.

Δημοσ.

Το οτι τα pixel είναι μεγαλύτερα ή έχουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους δέν έχει σημασία. Το μόνο που μετράει είναι η ανάλυση και απο τη στιγμή που οι δύο οθόνες έχουν την ίδια θα έπρεπε κανονικά να έχουν την ίδια συμπεριφορά.

Παρόλα αυτά, αυτό το φαινόμενο το έχω συναντήσει και εγώ, με το mouse pointer να κινήται περίεργα. Δέν μπόρεσα να καταλάβώ που οφείλεται, το πρόβλημα το παρατήρησα σε tv-monitor και πιστεύω οτι κάνει κάποιο post processing για να βελτιώνει την ποιότητα του βίντεο αλλά αυτό κάνει το ποιντερ να κινείται περίεργα.

Ψάξε στα μενού της οθόνης μήπως έχει κάποια περίεργη επιλογή, αλλιώς δέν εξηγείται το πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...