Glator Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Γνωριζει καποιος της εξελιξης σχετικα με τον νομο για ιθαγενεια? Εχω ξενη υπηκοτιτα αλλα ειμαι γενημενος ελλαδα, με γονεις 20 χρονια νομιμους.Παω στον δημο ν ρωτησω και μου λενε συνεχως οτι δεν εχει βγει νομος.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Σου λένε αλήθεια. Δεν έχει ψηφιστεί ακόμη κάποιος νόμος.
Nistisimos Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δεν έχει βγει και κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να βγει και όλας. Άλλο πράγμα η ιθαγένεια και άλλο η υπηκοότητα.
GreyHorse Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δεν έχει βγει και κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να βγει και όλας. Άλλο πράγμα η ιθαγένεια και άλλο η υπηκοότητα. Σωστά γιατί υπηκοότητα δεν υπάρχει εκτός και αν ζεις στην Ελλάδα του '60 1
Nistisimos Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Σωστά γιατί υπηκοότητα δεν υπάρχει εκτός και αν ζεις στην Ελλάδα του '60 Την έχω ακούσει αυτή την άποψη για υπηκόους του Βασιλιά και τα πράσινα άλογα αυτής της επιχειρηματολογίας... Το γένος το έχεις δεν σου δίνεται, ούτε με νόμο, ούτε με πολιτογράφηση αν σε ερεθίζει η λέξη υπηκοότητα.
Flaoutistas Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Συμφωνώ με τον νηστίσιμο για την ιθαγένεια.. Υπηκοότητα ναι σαφώς να δίνεται.. αλλά ιθαγένεια ειναι εξορισμού παράλογο. Ιθαγένεια έχουν (η θα έπρεπε να έχουν) όλοι από τη χώρα καταγωγής τους.
Typhoon Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Την έχω ακούσει αυτή την άποψη για υπηκόους του Βασιλιά και τα πράσινα άλογα αυτής της επιχειρηματολογίας... Το γένος το έχεις δεν σου δίνεται, ούτε με νόμο, ούτε με πολιτογράφηση αν σε ερεθίζει η λέξη υπηκοότητα. Ναι αλλά τότε είσαι και εσύ λάθος γιατί κάποιος που έχει γεννηθεί εδώ είναι ιθαγενής, άσχετα αν οι γονείς του δεν είχαν γεννηθεί εδώ. Προφανώς εσύ δίνεις άλλη έννοια στον όρο ιθαγενής, η οποία δεν είναι όμως ίδια με την στενή της έννοια. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είναι ανούσιο να παίζουμε με τις λέξεις σε αυτό το θέμα. Προφανώς αυτό που ρωτάει το παλικάρι είναι αν έχει βγει κάποιος νόμος ώστε να μπορεί να γίνει Έλληνας πολίτης. Αν θες να το πεις ιθαγένεια ή υπηκοότητα δεν έχει σημασία.
slipknot Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Έχω την εντύπωση πάντως ότι πλέον, ιθαγένεια και υπηκοότητα είναι το ίδιο, νομικά. Οπότε ναι, άδικα μπερδεύεστε με τις λέξεις. Αυτό που πρακτικά εννοείτε και δεν αλλάζει, είναι η εθνικότητα. Glator, παίζεις κάνα ποδόσφαιρο/μπάσκετ; Κάνα ακοντιάκι ρίχνεις;
Glator Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Έχω την εντύπωση πάντως ότι πλέον, ιθαγένεια και υπηκοότητα είναι το ίδιο, νομικά. Οπότε ναι, άδικα μπερδεύεστε με τις λέξεις. Αυτό που πρακτικά εννοείτε και δεν αλλάζει, είναι η εθνικότητα. Glator, παίζεις κάνα ποδόσφαιρο/μπάσκετ; Κάνα ακοντιάκι ρίχνεις; κανενα 5x5 οποτε βρεθει χρονος με φιλους. 1
GreyHorse Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Την έχω ακούσει αυτή την άποψη για υπηκόους του Βασιλιά και τα πράσινα άλογα αυτής της επιχειρηματολογίας... Το γένος το έχεις δεν σου δίνεται, ούτε με νόμο, ούτε με πολιτογράφηση αν σε ερεθίζει η λέξη υπηκοότητα. Το τι νομίζεις εσύ αμφιβάλλω αν ενδιαφέρει κάποιον άλλο πέρα του εαυτού σου. Ο νόμος διαφωνεί μαζί σου και μιλά για ιθαγένεια. Μπερδεύεις τον όρο με την εθνικότητα. Συμφωνώ με τον νηστίσιμο για την ιθαγένεια.. Υπηκοότητα ναι σαφώς να δίνεται.. αλλά ιθαγένεια ειναι εξορισμού παράλογο. Ιθαγένεια έχουν (η θα έπρεπε να έχουν) όλοι από τη χώρα καταγωγής τους. Επίσης ο όρος "ιθαγενής" στην ελληνική γλώσσα είναι σχεδόν ταυτόσημος με τους αυτόχθονες πληθυσμούς εκτός ευρώπης. Έχεις ακούσει πολλούς να λένε "είμαι ιθαγενής έλληνας; Ιθαγενής γερμανός; Ιθαγενής ευρωπαίος;" Αντίθετα λέμε ιθαγενής της Αυστραλίας, ιθαγενής αμερικής, κοκ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα