Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι εάν το FB, προβλέπει τη δυνατότητα να αποκλείονται απαντήσεις επί προσωπικού σε σχόλια που κάνουν χρήστες σε δημόσιες σελίδες.

Για παράδειγμα, κάνεις ένα comment σε μια δημοσίευση και λες την άποψή σου επί της δημοσίευσης. Μπαίνει μετά ο άλλος (συνήθως "ελληνάρας" που δε σε ξέρει, δεν τον ξέρεις και ούτε έχεις σκοπό να τον γνωρίσεις) και αντί να ασχοληθεί με τη δημοσίευση, ασχολείται μαζί σου, πολλές φορές επιθετικά, εκμεταλλευόμενος την ανωνυμία του.

Οπότε εσύ μετά ή πρέπει να τον αγνοήσεις ή πρέπει να του απαντήσεις. Και καταντάει η σελίδα να γίνεται chatting. Φαντάζομαι οι περισσότεροι έχετε βρεθεί σε παρόμοια θέση, είτε στη μία είτε στην άλλη.

Νομίζω όμως ότι έτσι ξεφεύγουμε από το νόημα του σχολιασμού.

Έχει προβλεφθεί κάτι τέτοιο, δηλ. να μπορείς να αποκλείσεις το δικαίωμα του "reply" σε σχόλιο;

Δημοσ.

το θεμα ειναι να μην μπορει να απαντησει...

οχι να απανταει και να μην το ξερεις! δεν κερδιζεις κατι ετσι...

Δημοσ.

Μα δεν εννοώ αυτό, κάθε άλλο. Δεν έχει σχέση αυτό που ρωτάω με τις ειδοποιήσεις (notifications).

Κάνεις ένα σχόλιο (comment) επί μιας δημοσίευσης, και μπαίνει μετά ο άλλος και αντί να ασχοληθεί με τη δημοσίευση (με comment) κάνει reply στο δικό σου σχόλιο.

Επίσης έχω δει πολλές δημοσιεύσεις, στα σχόλια των οποίων δεν υπάρχει επιλογή reply (Απάντηση).

Αυτό μπορούμε να το απενεργοποιήσουμε κατ' επιλογήν μας;

(btw, ωραία φώτο...)

Δημοσ.

Νομίζω πως στους φίλους δεν υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης των σχολίων. 

Στα προφίλ γιατί στις σελίδες γίνεται.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, μάλλον δεν έχω γίνει κατανοητός.

Διαβάζω μια είδηση, π.χ. "Το έσκασε η Βίκυ Σταμάτη".

Πατάω comment και σχολιάζω την είδηση, π.χ. "Μπράβο της".

Μπαίνει ένας άσχετος και πατάει reply στο σχόλιό μου και γράφει "τι βλακείες λες, ρε roentgen;"

Αυτό μπορώ να το απενεργοποιήσω; Δηλ. τη δυνατότητα να σχολιάσει το σχόλιό μου.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, μάλλον δεν έχω γίνει κατανοητός.

Διαβάζω μια είδηση, π.χ. "Το έσκασε η Βίκυ Σταμάτη".

Πατάω comment και σχολιάζω την είδηση, π.χ. "Μπράβο της".

Μπαίνει ένας άσχετος και πατάει reply στο σχόλιό μου και γράφει "τι βλακείες λες, ρε roentgen;"

Αυτό μπορώ να το απενεργοποιήσω; Δηλ. τη δυνατότητα να σχολιάσει το σχόλιό μου.

Αυτό που θέλεις, πολύ απλά δε γίνεται;

Από τη στιγμή που το δημοσίευμα είναι ανοιχτό σε σχολιασμούς χρηστών, ακριβώς όπως μπορείς εσύ να σχολιάσεις, μπορεί και οποιοσδήποτε άλλος. Πώς ακριβώς φαντάζεσαι ότι θα μπορούσες να θέσεις περιορισμούς στο αν και τι θα απαντήσει ο καθένας;

Ακόμα κι αν αυτό που σ' ενοχλεί, είναι ότι κάνουν παράθεση τού δικού σου μηνύματος για να σού πουν ότι «λες βλακείες», τι διαφορά θα είχε αν σού έλεγαν το ίδιο χωρίς παράθεση, αλλά με απλό post; Το nick σου το βάζουν ούτως ή άλλως, οπότε είναι σαφές ότι απευθύνονται σ' εσένα. Τι σημασία έχει αν γίνεται με reply, ή όχι; 

Δημοσ.

(btw, ωραία φώτο...)

Κατι τετοιο δλδ? απαντησε στην ερωτηση σου και εσυ σχολιασες επι της φωτογραφιας της?

Δημοσ.

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιοι γίνεστε απόλυτοι! Όπως αυτός που φτιάχνει την ανάρτηση μπορεί να αποκλείσει ή να περιορίσει τα σχόλια επί του περιεχομένου του, έτσι και αυτός που κάνει ένα σχόλιο αναρωτιέμαι αν μπορεί να περιορίσει τις απαντήσεις επί του δικού του σχόλιου. Δεν είναι λογοκρισία, ούτε υπαγόρευση φυσικά.

Και αφορμή στάθηκε μια δημοσίευση που είδα στην οποία είχες τη δυνατότητα να σχολιάσεις, αλλά δεν μπορούσες να απαντήσεις σε σχόλιο. Άρα η δυνατότητα υπάρχει, προφανώς μόνο από το δημιουργό της δημοσίευσης.

@MaXmaD Έδωσα μια απάντηση 5 γραμμών. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί εσύ εστιάζεις στην 6η γραμμή... Εάν είπα κάτι προσβλητικό ή παρεξηγήσιμο, ζητάω συγγνώμη.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας, παιδιά!

Δημοσ.

Και αφορμή στάθηκε μια δημοσίευση που είδα στην οποία είχες τη δυνατότητα να σχολιάσεις, αλλά δεν μπορούσες να απαντήσεις σε σχόλιο. Άρα η δυνατότητα υπάρχει, προφανώς μόνο από το δημιουργό της δημοσίευσης.

...και ρωτώ ξανά:

1) Πώς φαντάζεσαι ότι μπορεί να επιτευχθεί αυτό, από τη στιγμή που η ανάρτηση είναι ανοιχτή σε σχολιασμό;

2) Ποια η διαφορά για 'σένα μεταξύ τού να κάνει quote κάποιος το σχόλιό σου για να πει ότι «λες βλακείες» και τού να πει το ίδιο χωρίς quote, αλλά απευθυνόμενος σ' εσένα χρησιμοποιώντας το nickname σου στο post του;

Το να μην υπάρχει η δυνατότητα quote, άντε και λέμε ότι γίνεται. Το δεύτερο για να μη γίνεται, ο μόνος τρόπος είναι να μην υπάρχει για όλους δυνατότητα σχολιασμού (άρα ...ούτε και για 'σένα...)

Απλή λογική είναι. Πιο απλή δε γίνεται...

Δημοσ.

Αυτό που λες είναι σωστό (δηλ. να πάρεις απάντηση ως comment και όχι ως quote), αλλά τύποις δεν μπορείς να κάνεις κάτι εκεί, γιατί η διαχείριση των σχολίων ανήκει σε αυτόν που ξεκίνησε τη δημοσίευση. Όμως διαπιστώνω, σε σχέση το πώς ήταν το fb πριν από 2-3 χρόνια, ότι με αυτή τη μέθοδο έχει αρχίσει να αποκτά μεγάλες διαστάσεις το τρολάρισμα και πολύς κόσμος πέφτει στην παγίδα "να σου την πω, αντί να σχολιάσω την είδηση".

Και βέβαια αυτοί που τρολάρουν αυτό ακριβώς θέλουν να πετύχουν, να προκαλέσουν. Υπάρχουν όμως και αυτοί που άθελά τους γίνονται τρολ, γιατί κάποιοι έχουν πλέον συνηθίσει μόνο να απαντούν!

Την άλλη φορά διάβαζα δημοσίευση που είχε (μόλις) 7 σχόλια, εκ των οποίων το 1 είχε 35 απαντήσεις! (quotes, reply). Φυσικά, όχι απαντήσεις με επιχειρήματα αλλά βρισιές, αφορισμούς κτλ. καλυπτόμενοι όλοι πίσω από την ανωνυμία τους, ίσως και με ψεύτικα προφίλ.

Αυτό στα δικά μου μάτια είναι ενοχλητικό, όταν ενδιαφέρομαι να μάθω τις απόψεις του κόσμου και - αντί γι' αυτό - να βλέπω ένα πλήθος ανούσιων αντιπαραθέσεων. Δεν ξέρω, μπορεί να είμαι υπερβολικός τελικά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...