Προς το περιεχόμενο

Το iPad της Apple γίνεται 5 ετών


mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το 2007, σε μια εποχή που το λογισμικό για smartphones περιορίζονταν σε εφαρμογές Java και σε οθόνες τύπου resistive, η Apple πρωτοπορεί και κυκλοφορεί το πρώτο της iPhone, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην βιομηχανία κατασκευής κινητών τηλεφώνων, διαμορφώνοντας σταδιακά την έννοια του με το άνοιγμα του Apple App Store και τις capacitive οθόνες.10 χρόνια μετά την επιστροφή του Steve Jobs στην Apple από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, το πρώτο iPhone επανέφερε για τα καλά στο προσκήνιο τον γίγαντα του Cupertino. Μόλις 5 χρόνια πριν, στις 3 Απριλίου του 2010, ο Steve Jobs αποκαλύπτει το πρώτο iPad το οποίο συνάντησε αρχικά την ίδια περίπου επιτυχία με το πρώτο iPhone. Με οθόνη μεγέθους 9.7 ιντσών με αναλογία 4:3 και ανάλυση 1024 x 768, δεν ήταν από τα πιο λεπτά tablets, με το πάχος να φτάνει τα 13 χιλιοστά. Τροφοδοτούνταν από μονοπύρηνο επεξεργαστή Apple A4 στο 1GHz, 256MB μνήμης RAM, χωρίς κάμερα, με μπαταρία του διαρκούσε ως και 10 ώρες και το σημαντικότερο "έτρεχε" σε iOS και σε εφαρμογές που ήταν ειδικά προσαρμοσμένες για την οθόνη του.

 

Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια που πέρασαν, βρισκόμαστε ήδη στο iPad Air 2 με αρκετά πιο λεπτό σχεδιασμό, μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης, τριπύρηνο επεξεργαστή και σημαντικά μειωμένο βάρος. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο συνεχίζει να χρησιμοποιείται ένα tablet παραμένει ο ίδιος, κάτι μεταξύ ενός φορητού υπολογιστή και ενός e-reader, ενώ παρατηρείται μια σταδιακή αντικατάστασή του από τα phablets, τα μεγαλύτερου μεγέθους smartphones. Όπως αρκετοί αναλυτές διαπιστώνουν, το iPad είναι μια φορητή συσκευή, αλλά όχι πλήρως αφού ο χρήστης δε το έχει πάντα μαζί του, κάτι που θα περιορίσει σημαντικά τη μελλοντική του ανάπτυξη.

 

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του πρώτου Apple iPad από τον Steve Jobs.

 

 

Link.png Site: Phonearena

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρωτοπορία η Apple και πράσινα άλογα..

 

Tablet-PC.jpg?resize=800%2C471

 

http://www.businessinsider.com/heres-visual-proof-of-just-how-badly-microsoft-blew-it-with-tablets-2013-5

Είσαι apple hater και ζηλεύεις γιατί δεν έχεις χρήματα να αγοράσεις Apple.

:D :D :D :D

Πέρα από την πλάκα, σημασία δεν έχει για τον κόσμο ποιος εφευρίσκει ένα προϊόν, αλλά ποιος το κάνει ευρέως γνωστό και ο μακαρίτης ήταν πολύ καλός σε αυτό. Ακόμα και αν αυτό που γράφεις είναι ιστορικό δεδομένο θα υπάρξουν άνθρωποι που θα το αμφισβητήσουν... Τόσο πλύση εγκεφάλου...

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παλι μαθηματα οικονομικης πολιτικης και μαρκετινγκ κανουν οι χρεοκωπημενοι Ελληνες στην εταιρεια με το μεγαλυτερο κεφαλαιο στον κοσμο;

Και φυσικα σταθερα πρωτη στην αγορα των tablets, απο τοτε που εβγαλε το πρωτο tablet της μεχρι και σημερα, 6 γενιες ipad μετα το πρωτο.

 

Το νου σας, πιο "οσα δε φτανει η αλεπου" πεθαινετε. Kαι θα μεινουμε απο haters...


Και btw 450 ευρω εχει. Next hating point please

  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα είναι η τιμή του, σίγουρα...

 

Αλλά σημαντικότερο είναι ότι τα δίνουν αυτοί, που ουσιαστικά δεν έχει καμία αξία το ipad στα χέρια τους κι ακόμα παραπάνω, τα 700 € έχουν πολύ μεγάλη σημασία στη ζωή τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πήρα ipad 2 από Αμερική όταν ψαχνόμουνα για tablet αφού

μου την είχε δώσει η google με τα google mail

google+ google search google voice google translete,google latitude,google souvlaki ....και ένα σορό άχρηστες μ@λ@κι@ς που έπρεπε με το έτσι θέλω να είναι εκεί για να υπάρχουν.

Μακράν τα καλύτερα λεφτά που έδωσα ποτέ για συσκευή σε σχέση τιμής απόδοσης.

Ακόμα θυμάμε πόσος κόσμος την είχε πατήσει τότε αγοράζοντας με  το τσουβάλι τα κινέζικα των 100 ευρώ που για να πατηθεί η οθόνη έπρεπε να κάνεις τάμα.

Αν ψάχναμε την τύχη τους σήμερα πιθανότεεος τόπος οι χωματερές.

Αυτόν το κόσμο δηλαδή δεν τον κοροιδέψαν;

Έχοντας τώρα και το ipad mini 2  αν και 4x ταχύτερο δεν

καταλαβαίνεις καμιά τρελή διαφορά εκτός από 1,2 sec loadings κυρίως στα παιχνίδια.

IOS 8.2 τρέχουν και τα δύο ότι εφαρμογή θέλω την κατεβάζω από το store

Τa top android που πωλούνταν  την εποχή που κυκλοφόρισε το ipad 2 100 ευρώ κάτω από sony lg samsung ποια είναι η τύχη τους σήμερα;

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχεις να τα "σκά´σεις" αγοράζεις Ferrari. Αν δεν έχεις, τουρμπίζεις το παλιό Opel Kadet του παππού. Και αστις 2 περιπτώσεις νιώθεις το 0-100 σε 3-4 sec και κάνεις τη δουλειά σου.

Για ποιο λόγο όποτε ανοίγει θέμα για Apple , πλακώνουν όλοι οι υπόλοιποι και κάνουν αντιπαραγωγική κουβέντα, δεν θα καταλάβω ποτέ.

Το θέμα λοιπόν είναι η δημιουργία του πρώτου Ipad. Καλό θα ήταν να αφήνετε τον κόσμο να μιλάει επι του θέματος και όχι περι κόστους των συσκευών της Apple. Απολαύστε λοιπόν το σουβλάκι σας και μην κρίνετε το χαβιάρι του διπλανού. Τα έχει και τα σκάει. Τέλος.

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαφώς και οταν βγήκε το iPad ήταν μπροστά και ας μην ήταν το πρώτο "pad" "tablet"...

Σήμερα όμως, μετά από 5 χρόνια, τα πράγματα εχουν αλλάξει πολυ...

Με ενα android και λιγοτερα χρήματα, κάνεις περισσότερα πράγματα, το ιδιο άνετα ή και καλυτερα και με περισσοτερες ελευθερiες...

Μην το συγκρινετε με τα κινεζικα των 80 ευρω.... Φυσικα και ειναι για πεταμα αυτά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μερικοί απλα κάνουν copy paste την ίδια μ....κία σε κάθε θέμα που αφορά την Apple.

Αυτήν την "αλήθεια" που μας τσαμπουνάτε κάθε φορά γιατί δεν την κρατατε για τον εαυτό σας; Υπάρχουν άτομα που απλα γουστάρουμε τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας. Κανείς δεν λέει πουθενά οτι είναι τα καλυτερα. Απλα καταντάει κουραστικό να γεμιζετε κάθε φορά με σπαμ ενα θέμα. Είναι επίσης γελοίο να το παίζετε "ψαγμενοι" η και καλά καταναλωτές που αγοράζουν μονο οτι είναι value for money (μη χ..σω) κλπ. Ο καθένας σκορπαει τα λεφτά του όπως γουσταρει στην τελική. Οι διαφορα είναι ότι κάποιοι αισθάνονται την αναγκη να περάσουν στους αλλους οτι ντε και καλα η δική τους αγορά είναι σωστη και των αλλων λάθος... Ευχαριστουμε πολύ αλλά δεν μας ενδιαφέρει τι κανει ο καθένας με τα λεφτά του.

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το iPad δεν ήταν το πρώτο tablet. Αλλά ήταν το πρώτο tablet που δεν ήταν pc. Νομίζω οτι η Apple εχει ένα μαγικό τροπο να μαθαίνει απο τα λάθη των άλλων. Ούτε το iPhone ήταν το πρώτο smartphone αλλα έδωσε περισσότερο βάση στις μικρές αδυναμίες των smartphone, πιάνοντας τις βασικές ανάγκες του κόσμου.

Η apple ανακάλυψε βασικά αυτό που οι άλλοι το είχαν μπροστά τους, αλλά ήταν τόσοι τυφλοί και δεν το βλέπανε, που δεν ειναι άλλο απο την βαθύτερη ανάγκη του ανθρώπου απο μια συσκευή απλή και εύκολη στην χρήση.

Ειναι γελοίο να ακούω οτι δεν εχει την τάδε δυνατότητα το iPhone , όταν για αυτό ακριβώς τον λόγο ειναι το πιο επιθυμητό τηλέφωνο στον πλανήτη,γιατι θυσίασε ακριβώς κάποιες δυνατότητες για να δώσει έμφαση σε αυτές που χρειάζεται κάποιος περισσότερο.

Απορώ ποσά χρόνια θα περάσουν ακόμα για να καταλάβει ,μια ομάδα ατόμων που ειδικά στο θέμα tablet επαναλαμβάνουν τα λάθη του παρελθόντος. Μιλάω για τα hybrids που ανέκαθεν υπήρχαν μονο που τωρα προσπαθούν να δώσουν έμφαση, εκεί που το iPad έδωσε θυσιάζοντας κάποια αλλα στοιχεία των tablet pc.

Το θεωρώ ηλιθιο να πιστεύει κάποιος εν έτη 2015, οτι η apple δεν εχει την τεχνολογική δυνατότητα να βάλει μια έξτρα hdmi ή usb, στα μηχανήματα της. Όταν το πιο δύσκολο κατα γενική ομολογία δεν ειναι να αντιγράψεις ένα φασόν , αλλα να φτιαξεις ένα εντελώς καινούργιο απο την αρχή ακόμα και αυτό θα εχει ελλείψεις,θυσιαζομενο έτσι για μερικά πλεονέκτηματα, που οι υπόλοιποι στην πορεία θα κοιτάξουν να αντιγράψουν χωρις όμως καμία θυσία, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη.

Το iPad αντέγραψε το μυστικό της επιτυχίας του iPhone, που ακόμα και σήμερα αρνούνται να καταλάβουν κάποιοι τους οποίους δεν χρειάζεται να χαρακτηρίσω,το εχει κάνει η ιστορία ήδη....

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για εμένα το ipad όταν το αγόρασα ήταν μια τεράστια αλλαγή...μου άλλαξε τον τροπο που σερφάρω κυρίως...ακόμα και τον τροπο που διαβάζω βιβλία...το εχω πάντα μαζί μου ακομα και στην δουλειά...μου ειναι τελείως απαραίτητο πλέον...το κυριότερο όμως ήταν ότι μετέτρεψε το σερφάρισμα σε βιβλίο...όταν μπαίνω στο internet μου δίνει την εντύπωση ότι κρατάω ένα βιβλίο...πριν το παρω έπαιρνα εφημερίδες περιοδικά κ.α. τα οποία τα κατάργησα όλα....ξέρω ότι υπήρχαν και πριν απο αυτό συσκευές και ότι υπάρχουν και άλλες συσκευές στην αγορά όμως γιατι να αλλάξω κάτι το οποίο είμαι τόσο πολύ ικανοποιημενος;...

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ρε παιδια και εμενα μου αρεσουν τα προιοντα της apple.αλλα επειδη ειναι ακριβα(και αξιοπιστα μπορω να πω),αγοραζω μεταχ/να 1-2 μοντελα πιο πριν και κανω το κομματι μου.στο θεμα μας τωρα.για την εποχη του αξιο το ipad 1.το ειχα παρει και το ευχαριστηθηκα(μεταχ/νο στα 130€). ;)

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...