chojiro Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Καλησπέρα έκλεισα τον υπολογιστή το πρωί και το απόγευμα που τον άνοιξα είχα ένα περίεργο πρόβλημα. Ενώ ΠΕΡΝΕΙ ρεύμα τα λαμπάκια όλα ανάβουν κανονικά δεν ανάβουν η ο οθόνη το ποντίκι και το πληκτρολόγιο δεν έκανε κάποιο μπιπ η κάτι τέτοιο.Με τα πολλά και βάζοντας και βγάζοντας εξαρτήματα και την μπαταρία άνοιξε αλλα για λίγο μετά μου έβγαλε μπλε οθόνη. Συνέχισε μετά το ίδιο να μην ανάβει σε ξένα φόρουμ λέγαν ότι είναι θέμα μητρικής και οτι δεν καταφέρνει να κανει τν ηλεκτρικό έλεγχο η μητρική. Απλά ήθελα την γνώμη σας πριν πάω και παρω μια καινούργια αν πιστεύεται και εσείς οτι είδε τα ραδικια αναπηδά η μητρική μου.Δεν εχω πρόσβαση σε άλλο υπολογιστή για να δοκιμάσω τα εξαρτήματα ένα ένα.
billkats Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Αν δεν σου κάνει μπιπ σημαίνει ότι δεν κάνει έλεγχο POST το PC σου. Όταν κατάφερες να τον ανοίξεις σου φόρτωσε τα Windows κανονικά και πέταξε μπλέ οθόνη; Η πρίν κάν φορτώσει το λειτουργικο ; Καταρχήν μπορείς να μπείς Safe Mode να δείς στο Event Viewer για ποιο λόγο κράσαρε ο υπολογιστής; Μπορεί να είναι δίσκος ,μνήμη ή αν έκανες update μπορεί να κράσαρε από Drivers και όχι απαραίτητα mobo. Τι λειτουργικό έχεις ;
chojiro Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Windows 7 έχω.Βγάζει μπλε οθόνη και πριν τα Windows και μετά. Είχα μπλε οθόνες και πριν και δεν σταμάτησαν ούτε με αλλαγή ραμ ούτε με αλλαγή σκληρού ούτε με φορματ.Πλέον δεν κάνει τίποτα περνει ρεύμα και σταματάει εκεί τα ανεμηστιρακια δουλεύουν αλλά σε μικρές ταχύτητες και της ψυκτρας ξεκινάει και μετά η σταματάει και γερνάει που κ που η γυρνάει αργά και έχει παλι μαύρη οθόνη και τα usb νεκρά. Πλεον είμαι σχεδόν σίγουρος οτι είναι λογο μητρικής.Δοκίμασα και επαναφορά συστήματος σε περίπτωση που ήταν κάποια αναβάθμιση αλλά συνεχίζει τα ίδια. 1
billkats Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δοκίμασες αντί για επαναφορά συστήματος να κάνεις επιδιόρθωση των Windows ? Δοκίμασε από ενα φίλο σου αν μπορει να σε εξυπηρετήσει και ενα τροφοδοτικό. Γιατί εχω δεί και ποιο κουλά πράγματα να γίνονται σε ενα υπολογιστή και να φταίει το τροφοδοτικό. Μπορεί να έγινε ίσως κάποια υπέρταση και να κάηκε o πυκνωτής. Για παράδειγμα ενα PC που έφτιαχνα με τροφοδοτικό καινούργιο δούλευε κανονικά. Ως εδώ μια χαρά. Όταν όμως εγκαταστούσα και φόρτωνε στην επανεκίνηση τους Drivers το PC έμπαινε σε bootloop. Δλδ ξεκινούσε φόρτωνε Windows και πρίν δείς το Welcome Screen εκανε Restart συνεχεια.(όταν φόρτωνε drivers και πήγαινε να τραβήξει παραπάνω ρεύμα γινόταν αυτο). Εφόσον αλλάξα τα πάντα, απο επεξεργαστή, RAM, HDD & Mobo (που τελικά δεν χρειαζόταν γι αυτό το αναφέρω), τελικά έφταιγε το τροφοδοτικό. Μην με ρωτήσεις πώς τα κατάφεραν σε τροφοδοτικό 110 ευρώ να ήρθε σε αυτή την κατάσταση. Αυτό που θα σε συμβούλευα είναι να δοκιμάσεις ενα τροφοδοτικό (από καποιον φίλο σου) να δείς εάν δουλέψει για να μην πετάς λεφτά σε καινούργια μητρική (εφόσον δεν είναι στην εγγύηση πάντα αναφέρομαι) εάν πάλι σου κάνει το ίδιο πήγαινε να αγοράσεις μια μητρική.
chojiro Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Εκανα και επιδιορθωση και πλ δεν αλαξε κατι.Το κακο ειναι οτι δεν μπορω να βρω απο καπου αλλα εξαρτηματα για να δοκιμασω Εκανα και επιδιορθωση και πλ δεν αλαξε κατι.Το κακο ειναι οτι δεν μπορω να βρω απο καπου τροφοδοτικό.Βλεπω οτι καταφερνει να δουλεξει εστω και για λιγο οταν βαλω και βγαλω αρκετες φορες την ραμ αλλά πάντα μετά από λίγο βγάζει μπλε οθόνη. Τώρα Ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά. Δεν ξέρω τι να πω έχει μια ωρα περιπου π ειναι ανοιχτος χωρίς κάποιο θέμα.Που μας οδηγει αυτό
billkats Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Πήγαινε στο λίνκ που θα ποστάρω από κάτω και κατέβασε το memtest86 και κάνε ένα τεστ τις μνήμες σου. Πέρασε το σε ένα CD ή ένα φλασάκι USB κάνε επανεκκίνηση τον υπολογιστή και τρέξε το πρόγραμμα. Άσε το το βράδυ να τρέχει και αν έχουν πρόβλημα θα καταγράψει τα λάθει και θα δεις αν είναι η RAM. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το ενσωματωμένο διαγνωστικό των WIndows για να τεστάρεις τις μνήμες. Πας Έναρξη-> Πίνακας Ελέγχου-> Γράφεις στην αναζήτηση ram ή memory και πατάς την Διάγνωση Προβλημάτων της Μνήμης. Για να κάνεις download το memtest86: USB Flash Drive: http://www.memtest.org/download/5.01/memtest86+-5.01.usb.installer.zip CD-ROM: http://www.memtest.org/download/5.01/memtest86+-5.01.iso.zip Καλύτερα πάντως να κάνεις το τεστ με το memtest86.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα