Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιλησα για επουρανια ζωη. Δεν ειναι της ιδιας σημαντικοτητας με τη γραβατα και ειναι σιγουρα ανωτερη της επιγειας που κυριως με αυτη ασχολουνται οι νομοι. 

2015...

• Like 3
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

2015...

Με την αναφορά στη συγκεκριμένη χρονολογία, υπονοείς κάτι που δεν ξέρουμε; Αν, ξέρω 'γω, έχεις πληροφορίες ότι θα γνωρίσουμε φέτος την επουράνια ζωή, μοιράσου το μαζί μας ρε φίλε! Να μην προλάβουμε ούτε να ραφτούμε; Εσύ ο ωραίος τού event κι εμείς οι λέτσοι, δηλαδή;

• Like 1
Δημοσ.

Εστω μαιευτηρ διορισμενος σε δημοσιο νοσοκομειο και αρα εχει δωσει ορκο υπακοης στο συνταγμα και τους νομους. Εαν του ζητηθει να κανει εκτρωση (ενω δεν υπαρχει κινδυνος για τη ζωη της μητερας) μπορει να πει δε κανω γιατι το απαγορευει η θρησκεια μου ή ειναι δεσμευνενος να την κανει και απο τον ορκο του; (δεν αφορα εμενα το παραδειγμα)

Εφόσον ο τερματισμός της κύησης δεν είναι παράνομος και η κοπέλα το επιθυμεί, ο γιατρός οφείλει να πραγματοποιήσει την επέμβαση, εκτός και αν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι για να μην το κάνει. Αν δε το κάνει για "ηθικούς λόγους" ή λόγους θρησκείας, το πιθανότερο είναι (αν μιλάμε για την κοπέλα μου π.χ.) να βρει το εργαλείο της απόξεσης καρφωμένο στο μάτι του. :)

Κανείς δεν έχει πρόβλημα να πιστεύουν οι γύρω του ότι θέλουν και να ζουν βάση αυτού. Αλλά όχι να ορίζουν τις ζωές των άλλων

Όποιος λοιπόν πιστεύει σε οποιαδήποτε θρησκεία, αυτός ζει με τους κανόνες και τα πιστεύω της. Αυτός κάνει νηστεία. Αυτός δεν κάνει έκτρωση. Αυτός όλα. Δεν υποχρεώνει με τον οποιονδήποτε τρόπο τους τρίτους να ζήσουν όπως προστάζει ο θεός του.

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

Εφόσον ο τερματισμός της κύησης δεν είναι παράνομος και η κοπέλα το επιθυμεί, ο γιατρός οφείλει να πραγματοποιήσει την επέμβαση, εκτός και αν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι για να μην το κάνει.

Βασικά δεν οφείλει τίποτα. Υπάρχουν γυναικολόγοι που δεν κάνουν εκτρώσεις, όπως υπάρχουν γυναικολόγοι που δεν κάνουν τοκετούς, όπως υπάρχουν γυναικολόγοι που δεν κάνουν εξωσωματικές. Ο καθένας ότι θέλει κάνει.

Δημοσ.

Ναι, προφανώς, δεν αναλαμβάνουν όλοι τα πάντα. Αλλά δε λέμε αυτό. Αν ο τυπάς αναλαμβάνει εκτρώσεις, η κοπέλα το ζητάει, και ο κίνδυνος είναι μικρότερος απ' το όφελος (δεν υπάρχει δηλαδή ιατρική αιτία που να λέει "μην") και πει "όχι, η θρησκεία λέει τζιζ", ε, και το κεφάλι θα του ανοίξω, και στα κανάλια θα τον βγάλω, χαλάλι η μήνυση.

Δημοσ.

^^ @Haldol,

Πως δένει το "αναλαμβάνει εκτρώσεις" από τη μία, αλλά μια ωραία πρωία, "όχι, η θρησκεία λέει τζιζ"; Μιλάμε για σενάριο/περίπτωση διχασμένης προσωπικότητας, ή την γκαντεμιά να τον έχεις πετύχει τη μέρα που είδε τον Χριστό στο πρωϊνό του τοστ;

Δημοσ.

Μπορεί απλά ναι έχει έναν δικό του "διχασμένο" κώδικα ηθικής που λέει ναι αν υπάρχει κίνδυνος θανάτου για την μητέρα (π.χ. εξωμήτρια). Ή να λέει "ναι" αν (π.χ. λόγω φαρμάκων) δει αυξημένο κίνδυνο τερατογένησης. Ταυτόχρονα να λέει "όχι" για περιπτώσεις βιασμού ή ατυχήματος σε ζευγάρι που δε μπορεί να υποστηρίξει παιδί, μιας και τότε ... ήταν θέλημα θεού.

Σπάνιο φαινόμενο; Σε οποιαδήποτε συζήτηση περί αμβλώσεων θα ακουστούν τέτοιες απόψεις.

Δημοσ.

Κανείς δεν έχει πρόβλημα να πιστεύουν οι γύρω του ότι θέλουν και να ζουν βάση αυτού. Αλλά όχι να ορίζουν τις ζωές των άλλων

Καλά τώρα, ας μην ανοίξουμε κι αυτό τον ασκό του Αιόλου. Pro life "έρχεσαι στα λόγια μου" και τα ρέστα...

Δημοσ.

@Ηaldol,

Εντάξει, άρα όντως δεν δένει. Είπα μήπως έπαιζε σενάριο άνευ παραφροσύνης, που δεν μπορούσα να φανταστώ.

Σε θέμα με εμπλεκόμενη την Θ word, θα μου πεις... my bad.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...