Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα θεματάκι με μια βάση δεδομένων στην Access. Έχω φτιάξει 3 πίνακες. Ο ένας έχει τα στοιχεία των πελατών μιας επιχείρησης, ο δεύτερος τα προϊόντα σε κατηγορίες και ο τρίτος τα προϊόντα αναλυτικά ανά κατηγορία. Θέλω στον πρώτο πίνακα όταν εισάγω τα στοιχεία του πελάτη να επιλέγω από ένα dropdown list την κατηγορία του προϊόντος και να ενεργοποιείται αυτόματα (ή έστω χειροκίνητα) μια dropdown list με τα προϊόντα της αντίστοιχης κατηγορίας. Πειραματίστηκα με μακροεντολές, αλλά δεν κατέληξα σε κάποιο σημείο (δεν έχω πλήρη γνώση του αντικειμένου). Επίσης προσπάθησα να δημιουργήσω μια υποφόρμα (στην αρχική) που να έχει τα στοιχεία του 3ου πίνακα αλλά χωρίς επιτυχή αποτελέσματα. Όποιος ξέρει κάτι ας βοηθήσει, γιατί το συγκεκριμένο θέμα έχει καταντήσει σπαζοκεφαλιά! Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αν τα ονόματα κατηγοριών δεν είναι πολλά, μια απλή λύση θα ήταν να δημιουργήσεις ένα πίνακα με εγγραφές τα ονόματα των κατηγοριών. Μετά στον πίνακα των στοιχείων πελάτη στο πεδίο για τις κατηγορίες θα επιλέξεις τύπο δεδομένων "Οδηγός αναζήτησης" -> "οι τιμές θα λαμβάνονται από άλλο πίνακα..." και θα επιλέξεις το πεδίο με τις κατηγορίας από τον πίνακα που δημιούργησες προηγουμένως. 

Δημοσ.

Θέλω να είναι λίγο πίο σύνθετο. Πρώτα να επιλέγω από τον 2ο πίνακα μια γενική κατηγορία και τότε να εμφανίζεται μια λίστα μόνο με τα στοιχεία της επιλεγμένης κατηγορίας.

Δημοσ.

ΟΚ το πρόβλημα λύθηκε! Δημιούργησα ένα ερώτημα που θα "διαβάζει" την τιμή του 2ού πίνακα και να προσαρμόζει αυτόματα τις τιμές του 3ου. Αρκετά απλούστερο από όσο νόμιζα. Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...