Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Είμαι μαθήτρια της Α' Λυκείου και θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα για τις στρατιωτικές σχολές. Αρχικά κυρίως ενδιαφέρομαι για πληροφορίες για την στρατιωτική ιατρική (ΣΣΑΣ Ιατρικό). Θα ήθελα μερικές πληροφορίες για την σχολή, πως είναι μέσα κ.λπ. Δεν ξέρω πολλά γι αυτό το θέμα γι αυτό θα ήθελα να μάθω περισσότερα γιατί είναι μια από τις επιλογές μου. Επίσης, εχθές βγήκε το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πουθενά, όμως, δεν γινόταν αναφορά για στρατιωτικές σχολές, τεφα και αστυνομία. Μήπως γνωρίζει κάποιος αν θα είναι κλειστές και γι αυτό δεν αναφέρονται ή απλά ακόμα δεν έχουν αποφασίσει από ποιο πεδίο θα μπορείς να περάσεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γεια σας! Είμαι μαθήτρια της Α' Λυκείου και θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα για τις στρατιωτικές σχολές. Αρχικά κυρίως ενδιαφέρομαι για πληροφορίες για την στρατιωτική ιατρική (ΣΣΑΣ Ιατρικό). Θα ήθελα μερικές πληροφορίες για την σχολή, πως είναι μέσα κ.λπ. Δεν ξέρω πολλά γι αυτό το θέμα γι αυτό θα ήθελα να μάθω περισσότερα γιατί είναι μια από τις επιλογές μου. Επίσης, εχθές βγήκε το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πουθενά, όμως, δεν γινόταν αναφορά για στρατιωτικές σχολές, τεφα και αστυνομία. Μήπως γνωρίζει κάποιος αν θα είναι κλειστές και γι αυτό δεν αναφέρονται ή απλά ακόμα δεν έχουν αποφασίσει από ποιο πεδίο θα μπορείς να περάσεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

1) Η Σχολή είναι 6 χρόνια. Περιλαμβάνει τόσο Στρατιωτική Εκπαίδευση, όσο και Ακαδημαϊκή (η οποία γίνεται στο ΑΠΘ). Γενικά, έχει τις δυσκολίες των Στρατιωτικών Σχολών, αλλά και το διάβασμα των Ιατρικών Σχολών. Υπόψιν ότι εάν κοπείς σε κάποιες εξετάσεις και τέτοια αποβάλλεσαι από τη Σχολή με συνοπτικές διαδικασίες.

2) Στη Σχολή μέσα έχεις τα καψώνια, τη γυμναστική, τα μαθήματα κτλ. Εξόδους σαν πρωτοετής και δευτεροετής μην περιμένεις πολλές, άντε ένα Σ-Κ τον μήνα.

3) Όσον αφορά το νέο σύστημα που λες, δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο/σίγουρο. Υποθέτω θα ξεκαθαρίσουν όλα με ανάλογα ΦΕΚ/προκηρύξεις.

Απλά θα σου έλεγα να την ξανασκεφτείς την επιλογή σου. Σκέψου όλες τις μεταθέσεις που θα έχεις, τον αρκετά χαμηλό μισθό σου, τα καψώνια και τις δυσκολίες της Σχολής, το ότι για 12 χρόνια δεν θα μπορείς να παραιτηθείς ακόμη κι εάν το επιθυμείς, το ότι εκείνοι σου διαλέγουν κλάδο που θα υπηρετείς (Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία αλλά και Ελληνική Αστυνομία στην οποία στέλνουν επίσης Ιατρούς), το ότι εκείνοι ουσιαστικά σου διαλέγουν ειδικότητα που θα έχεις κτλ. Γενικά, εάν πιστεύεις πως μπορείς να πιάσεις τόσα μόρια, δες καλύτερα απλή Ιατρική, και εάν αργότερα (που θα ξέρεις περισσότερα όσον αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και που θα έχεις ήδη δει εάν επιθυμείς να δουλέψεις σε δικό σου ιατρείο, κλινικές, νοσοκομεία κτλ και θα έχεις μια κάποια εμπειρία) δεις ότι προτιμάς την υπηρεσία στις ΕΔ/ΣΑ, τότε με αντίστοιχη προκήρυξη λογικά θα μπορείς να μπεις κάπου.

Επιπροσθέτως, να τονίσω ότι για την εισαγωγή σε Στρατιωτικές Σχολές δεν απαιτείται μόνο να έχεις πιάσει τα απαιτούμενα μόρια, αλλά και να έχεις περάσει διάφορες αθλητικές/υγειονομικές/ψυχοτεχνικές εξετάσεις.

Ό,τι και να επιλέξεις, άμα το αγαπάς πραγματικά εύχομαι να έχεις επιτυχία.

• Like 1
Δημοσ.

1) Η Σχολή είναι 6 χρόνια. Περιλαμβάνει τόσο Στρατιωτική Εκπαίδευση, όσο και Ακαδημαϊκή (η οποία γίνεται στο ΑΠΘ). Γενικά, έχει τις δυσκολίες των Στρατιωτικών Σχολών, αλλά και το διάβασμα των Ιατρικών Σχολών. Υπόψιν ότι εάν κοπείς σε κάποιες εξετάσεις και τέτοια αποβάλλεσαι από τη Σχολή με συνοπτικές διαδικασίες.

2) Στη Σχολή μέσα έχεις τα καψώνια, τη γυμναστική, τα μαθήματα κτλ. Εξόδους σαν πρωτοετής και δευτεροετής μην περιμένεις πολλές, άντε ένα Σ-Κ τον μήνα.

3) Όσον αφορά το νέο σύστημα που λες, δεν γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο/σίγουρο. Υποθέτω θα ξεκαθαρίσουν όλα με ανάλογα ΦΕΚ/προκηρύξεις.

Απλά θα σου έλεγα να την ξανασκεφτείς την επιλογή σου. Σκέψου όλες τις μεταθέσεις που θα έχεις, τον αρκετά χαμηλό μισθό σου, τα καψώνια και τις δυσκολίες της Σχολής, το ότι για 12 χρόνια δεν θα μπορείς να παραιτηθείς ακόμη κι εάν το επιθυμείς, το ότι εκείνοι σου διαλέγουν κλάδο που θα υπηρετείς (Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία αλλά και Ελληνική Αστυνομία στην οποία στέλνουν επίσης Ιατρούς), το ότι εκείνοι ουσιαστικά σου διαλέγουν ειδικότητα που θα έχεις κτλ. Γενικά, εάν πιστεύεις πως μπορείς να πιάσεις τόσα μόρια, δες καλύτερα απλή Ιατρική, και εάν αργότερα (που θα ξέρεις περισσότερα όσον αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και που θα έχεις ήδη δει εάν επιθυμείς να δουλέψεις σε δικό σου ιατρείο, κλινικές, νοσοκομεία κτλ και θα έχεις μια κάποια εμπειρία) δεις ότι προτιμάς την υπηρεσία στις ΕΔ/ΣΑ, τότε με αντίστοιχη προκήρυξη λογικά θα μπορείς να μπεις κάπου.

Επιπροσθέτως, να τονίσω ότι για την εισαγωγή σε Στρατιωτικές Σχολές δεν απαιτείται μόνο να έχεις πιάσει τα απαιτούμενα μόρια, αλλά και να έχεις περάσει διάφορες αθλητικές/υγειονομικές/ψυχοτεχνικές εξετάσεις.

Ό,τι και να επιλέξεις, άμα το αγαπάς πραγματικά εύχομαι να έχεις επιτυχία.

Μην γράφεις ότι να ναι. Φιλικά, άμα δεν γνωρίζεις μην δίνεις απαντήσεις κ φοβιζεις τον άλλο..
  • Like 5
Δημοσ.

ΣΣΑΣ κάθε μέρα βγαίνουν γιατί κάνουν μάθημα στο Πανεπιστήμιο, όπως και κάθε ΠΣΚ γενικά στις στρατιωτικές σχολές

• Like 1
Δημοσ.

Μην γράφεις ότι να ναι. Φιλικά, άμα δεν γνωρίζεις μην δίνεις απαντήσεις κ φοβιζεις τον άλλο..

Εάν βλέπεις κάτι λάθος διόρθωσέ το, ώστε, όπως λες, να μην φοβίζουμε τον άλλον. Υπόψιν ότι δεν αναφέρω το τι τυπικά ισχύει, αλλά το τι στην πράξη γίνεται. Διότι τυπικά ο καθένας διαλέγει την ειδικότητά του, παρ' όλα αυτά μόνο το 5% (και πολύ παίζει να λέω) παίρνει αυτή που διάλεξε. (<-- Λόγια Ταξιάρχου Ιατρού της ΠΑ.)

όπως και κάθε ΠΣΚ γενικά στις στρατιωτικές σχολές

Τυπικά. Πρακτικά κάθε ΠΣΚ βγαίνει μόνο η διοίκηση της Σχολής και οι 2-3-4ετείς. :P

Δημοσ.

Φιλαράκι μου που ήταν Ικάρων έβγαιναν κάθε ΠΣΚ στο 1ο έτος

Και ΣΣΑΣ ΣΑΝ που είχα γνωστούς το ίδιο

Δημοσ.

Φιλαράκι μου που ήταν Ικάρων έβγαιναν κάθε ΠΣΚ στο 1ο έτος

Και ΣΣΑΣ ΣΑΝ που είχα γνωστούς το ίδιο

Ενδιαφέρον. Μακάρι να είναι όπως τα λες, δεν ξέρω, εγώ άλλα άκουγα τόσο καιρό. Π.χ. για τον μήνα προσαρμογής που επί ένα μήνα δεν βγαίνουν, για τις υπηρεσίες που τους κρατάνε μέσα και γενικά για το ότι "χάνουν" εξόδους. Εάν όντως βγαίνουν κάθε ΠΣΚ μια χαρά.

BTW φιλαράκι 3ετής στην ΣΣΕ βγήκε πριν λίγες ημέρες για Πάσχα και έλεγε ότι επιτέλους βγήκε μετά από 4 εβδομάδες. Τι να πεις.

Δημοσ.

Ευελπίδων μπορεί να είναι διαφορετικά, είναι περισσότερο "στρατός"

Μπορεί, δεν ξέρω. Άμα είναι θα ρωτήσω να σας πω.

Δημοσ.

Ο λοχαγος των 35 ετων ειδικευμενος παιρνει χιλιαρικο πλεον. Και ειναι σε μοναδα, κανοντας χρονο διοικησης = μηδεν ιατρικη. Οσοι ειναι του χωρου ξερουν ποσο μεγαλη μαλακια ειναι να μεινεις ενα δυο χρονια εκτος του αντικειμενου σου. Αν θες να αναφερω και τα υπολοιπα αρνητικα το συζηταμε.

Μονο θετικο κατα τη γνωμη μου, η σταθεροτητα της μιζεριας. Του χιλιαρικου δηλαδη. Οταν οι συνομηλικοι σου που σπουδασατε μαζι ειναι στο εξωτερικο και καθαριζουν 3 ως 5 χιλιαρικα το μηνα.

Δημοσ.

Ο λοχαγος των 35 ετων ειδικευμενος παιρνει χιλιαρικο πλεον. Και ειναι σε μοναδα, κανοντας χρονο διοικησης = μηδεν ιατρικη. Οσοι ειναι του χωρου ξερουν ποσο μεγαλη μαλακια ειναι να μεινεις ενα δυο χρονια εκτος του αντικειμενου σου. Αν θες να αναφερω και τα υπολοιπα αρνητικα το συζηταμε.

Μονο θετικο κατα τη γνωμη μου, η σταθεροτητα της μιζεριας. Του χιλιαρικου δηλαδη. Οταν οι συνομηλικοι σου που σπουδασατε μαζι ειναι στο εξωτερικο και καθαριζουν 3 ως 5 χιλιαρικα το μηνα.

Και εσυ μην γραφεις οτι  να ναι...  Οι υπολοχαγοι παιρνουν περιπου 1200 συν 80 ευρω καθε εφημερια.

Δημοσ.

Μόνο μιζέρια δεν είναι το χιλιάρικο βρέξει χιονίσει εσαεί στη σημερινή Ελλάδα...Βασικά άπιαστο όνειρο είναι θα ελεγα  βάλε και την συνταξιοδότηση σε μικρή ηλικία, βάλε και τα γερά εφάπαξ και συντάξεις...καθ'ως ΣΣΑΣ είναι αξιωματικοί όχι αστεία... (φυσικά κρατάμε μια γερή πισινή λόγω της πιθανής κατάρρευσης της χώρας :-D  αλλά λέω πως ήταν γενικά η κατάσταση μέχρι τώρα) και αν ήταν και σε άλλο πόστο πχ συντηρητής εγκαταστάσεων που έχω κολλητό από ΣΤΥΑ (καθώς στους γιατρούς δε ξέρω τι παίζει, μπορεί οι άνθρωποι να δουλεύουν όντως σκληρά και να κουράζονται) μιλάμε για το πιο ξεκούραστο χιλιάρικο που υπάρχει... άπειρες άδειες όλο το χρόνο  και απειροελάχιστες ώρες πραγματικής δουλειάς... σε σημείο που μπορείς άνετα να έχεις και άλλη ενασχόληση... ειδικά αγροτικές δουλειές που τσιμπάς και επιπλέον άδειες...

Βλέποντας τον κολλητό μου , το μετανιώνω κάποιες φορές που δεν πήγα και εγώ....και αυτός έπιασε σχολή υπαξιωματικών ενώ εγώ έπιανα και σχολές αξιωματικών θα μουν ακόμα πιο καλά.....

Δημοσ.

Παιδια μη συγκρινετε σχολες υπαξιωματικων με γιατρους. Η δουλεια δεν εχει καμια σχεση. Το κακο δεν ειναι το χιλιαρικο, το σεβομαι απεριοριστα. Το κακο ειναι οτι το χιλιαρικο ειναι το ταβανι αν θες να δουλεψεις νομιμα. Τα ιδιωτικα ιατρεια πλεον κλεινουν ενα ενα γιατι ο κοσμος δεν εχει χρηματα για ιδιωτες και τα εξοδα του ιατρειου ειναι αρκετα.

Επιπλεον η δεσμευση ενος νεου παιδιου για το μελλον ειναι τεραστια, ξερω συναδελφους στρατιωτικους που ψαχνουν τροπους να παραιτηθουν για να δουλεψουν ελευθερα χωρις τη δεσμευση του στρατου. Ειδικα τωρα που οι αναμονες για την ειδικοτητα πλησιαζουν το μηδεν, δε βλεπω λογο για καποιον να κανει στρατιωτικη ιατρικη και να μη ζησει φυσιολογικη φοιτητικη ζωη. Εκτος αν υπαρχει σοβαρο οικονομικο προβλημα, εκει το καταλαβαινω. Υπολογιστε ομως δεσμευση, μεταθεσεις κλπ

Οι εφημεριες πλεον θεωρουνται υπηρεσια, τα 80 ευρω δεν ξερω απο ποτε ειναι. Πριν 3-4 χρονια ηταν 40 ευρω, ανεξαρτητως ημερας.

Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν κατάλαβα ποτε γιατί υπάρχει στρατιωτική ιατρικη, οικονομικό κλπ . Πάντως την δουλεια όλη στην παραμεθόριο την κανουν κυρίως φαντάροι γιατροί που πιθανότατα να έχουν ηδη ειδικότητα σε σχέση με τους στρατιωτικούς

• Like 1
Δημοσ.

H ΣΣΑΣ δεν είναι ΣΣΕ όσον αφορά το κομμάτι της εκπαίδευσης. Στη ΣΣΕ λόγω του φορτωμένου προγράμματος κοιμούνται ελάχιστες ώρες και το διάβασμά τους γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες, από τη νύστα τους παίρνει ο ύπνος και μέσα στα αμφιθέατρα. ΣΤη ΣΣΑΣ ιατρική θα σπουδάσουν, τους ενδιαφέρει να μάθουν και όχι απλά να βγάλουν την εκπαίδευση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...