fylatos Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 Δημοσ. 8 Απριλίου 2015 http://www.ssas.gr/index.php/el/2013-01-14-09-31-52/2013-01-21-07-07-20 Συνεπώς, 12ετής όπως ειπώθηκε πιο πριν αποκλείεται να υπάρχει. Μάλλον κανένα μεραρχιόσημο θα είδε ο συμφορουμίτης (αν και πλέον δεν φέρουν μεραρχιόσημα στις στολές). Όταν τους είχα συμφοιτητές δεν είχαν τέτοιο περιορισμό. Επίσης αν τα χρόνια φοίτησης θεωρούνται τα 6 ή τα ν+2 όπως έχουν γίνει πλέον για όλους πλέον δε το ξέρω. Πάντως 100% έχω δει και 8 και 9 και 12 στον ώμο (από μαύρο φοιτητή αφρικανικής καταγωγής).
mathsrule Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Όταν τους είχα συμφοιτητές δεν είχαν τέτοιο περιορισμό. Επίσης αν τα χρόνια φοίτησης θεωρούνται τα 6 ή τα ν+2 όπως έχουν γίνει πλέον για όλους πλέον δε το ξέρω. Πάντως 100% έχω δει και 8 και 9 και 12 στον ώμο (από μαύρο φοιτητή αφρικανικής καταγωγής). Κοίτα, πάνω από 6ο έτος στην ΣΣΑΣ δεν υπάρχει. Ο άλλος μπορεί να διανύει το 8ο (με βάση το ν+2) έτος του ΑΠΘ, αλλά στην επωμίδα της στολής θα φέρει το 6, τον βαθμό δοκίμου στη ΣΣΑΣ. Αυτό που λες με ξένους σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών όντως ισχύει, μιας και διατηρούν τις δικές τους στολές και τους δικούς τους βαθμούς από όσο έχω δει.
Adon1s Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Αυτό ισχύει και για όλους τους φοιτητές όλων των Τμημάτων και Σχολών . Αν η σχολή του έχει διάρκεια 5 χρόνια (μιλώντας για τις 3 ιατρικές,μιας που λέμε γιαυτές) κάποιος που είναι στο 7ο έτος λέγεται "Επι Πτυχίω" , και όχι "επταετής" .
Linus_Lost Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Δηλαδή συνεχίζουν να είναι κλεισμένοι στη ΣΣΑΣ και να τους ταίζουν κανονικά; Κατά βάση έτσι είναι και υπάρχουν πολλοί με ψυχολογικά εκεί μέσα. Oχι, αμα χρωστανε μαθηματα μετα τα 6 χρονια σπουδων μενουν κανονικα εκτος σχολης και απλως παρακολουθουνε τα μαθηματα στο πανεπιστημιο.
Backpacker Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Το να πας για στρατιωτική ιατρική είναι λιγο ανοησία κατεμέ...να πάει κάποιος Ευελπίδων από το να πάει σε κάποιο αντίστοιχης βάσης ΑΕΙ καθαρά για την επαγγελματική σιγουριά και αποκατάσταση ναι. Σαν γιατρός όμως (εφόσον έχει κάποιος το μικρόβιο/επιθυμία//όνειρο) η επαγγελματική αποκατάσταση δεν είναι θέμα (βασικός λόγος που πάνε οι περισσότεροι σε στρατιωτικές σχολές)..επίσης σαν γιατρός θα έχεις περισσότερη ευχέρεια επιλογών και πολύ καλύτερα λεφτά από ότι σαν στρατιωτικός ιατρός (βέβαια κάτι για 1000 ευρώ που ακούστηκε για στρατιωτικούς ιατρούς είναι ανοησίες...1ος μισθός με το που βγαίνουν από σχολή ειναι 1200 ευρώ σαν υπολοχαγοί...έχουν κριθεί και αντισυνταγματικές οι μειώσεις που τους είχαν κανει πριν 2-3 χρόνια και έτσι πλέον κανονικά τα ίδια λεφτά που πέρνανε και πριν την κρίση..και δεν παίζει να τους μειώσουν.) Το να πιάνεις τα μόρια για να πας σε στρατιωτική ιατρική και να την προτιμήσεις από κανονική ιατρική μου φαίνεται ολιγον τι ανόητο... 1ον χειρότερα λεφτά 2ον Πάρα πολύ λιγότερη ευχέρεια κινήσεων και επιλογών και σε τόπους διαμονής και σε ειδικότητες 3ον Ανύπαρκτη φοιτητική ζωή vs φοιτητική ζωή...και μιλάμε για ένα διάστημα τουλάχιστον 6 ετών...να μην ζησεις φοιτητική ζωή μέχρι τα 24-25 σου και μετά να σε στείλουν και σε τίποτα μαύρες μονάδες ή ακριτικά στρατιωτικά νοσοκομεία άλλα πόσα χρόνια...κρίμα το διάβασμα και οι θυσίες...θα σου βγούνε τρελά απωθημένα μετά τα 30!! Το μόνο θετικό που έχει η επιλογή στρατιωτικής ιατρικής από την ιατρική είναι η κατά πολύ νωρίτερη συνταξιοδότηση...τίποτα άλλο.
Adon1s Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Το οτι καθε χρονο γινονται απειρες ημεριδες με προτασεις και προγραμματα αποστολης ελληνων γιατρων στο εξωτερικο δεν λεει τιποτα; Το οτι πλεον σε καθε πολυκατοικια στο κεντρο υπαρχουν 50 γιατροι και πλεον δε διαλεγεις σε ποιο γιατρο θα πας αλλα σε ποιον οροφο ; Αν θελει καποοιος να παει αποκλειστικα εξωτερικο,ας παει στην "πολιτικη" σχολη .Οπως επισης αν θελει να μαθει να ξεσκονιζει το πτυχιο και το αγαλματακι στον τοιχο . Στον στρατο μηνας μπαινει μηνας βγαινει απευθειας με 1200ρικο , στη ζωη σου δε προκειται να αγχωθεις για το αν θα πληρωθεις η οχι . Σιγουρη δουλεια θα εχεις χωρις ουτε καν να αγχωθεις να ψαξεις . Το μονο κακο ειναι οι μεταθεσεις. Αοκει καιβπερα,η μονη σοβαρη δικαιολογια για να μη παει καποιιος στη στρατιωτικη σχολη , ειναι αππ αποψη ιδεολογιας,κατα του στρατου κλπ . Εν ολιγοις στις μερες μας δεδομενων των συνθηκων,προκειμενου να εχεις αξιοπρεπη ζωη χωρις αγχος ευρεσης δουλειας και με σταθερο υψηλο μισθο , οι στρατιωτικες σχολες ειναι σαν στοχος σπουδων , ο μονοδρομος . 1
Parolos4 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Δημοσ. 9 Απριλίου 2015 Μην τρομάζετε τον κόσμο τζάμπα. Στη ΣΣΑΣ είναι πολύ ανθρώπινα τα πράγματα. Εξοδο Τεταρτη και ΣΚ από τη σχολή όσο φοιτεις, εκτος από τους πρωτους 2 μήνες.Μια χαρά άνθρωπος βγαίνεις, επιστήμονας και ακομπλεξάριστος. Το στρατιωτικό κομμάτι μπαίνει σε 2η μοίρα. Εχεις τη δουλειά σου και τη ζωή σου σαν γιατρός, απλά πηγαίνοντας στη δουλειά φοράς την επίσημη στολή εξοδου..Επίσης μπορεις να κατέχεις και να εργαζεσαι σε ιδιόκτητο Ιατρείο τα απογεύματα. Ουδεμία σχέση με τις άλλες στρατιωτικές σχολές που μια ζωη εισαι αφοσιωμένος στο στρατό. 3
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Αυτό ισχύει . Γενικά είναι αρκετά περιοριστική η σχολή και σε κάνει τρόπο τινά στενόμυαλο σε πολλά ζητήματα σε σημείο να αναρωτίεσε τί σκατά κριτική σκέψη έχουν όλοι αυτοί.Βλέπεις ότι πολλές φορές σε συζητήσεις περί πολιτικών ζητημάτων π.χ. δεν μπορούν να παράγουν τεκμηριωμένη πολιτική σκέψη και γενικά αντιλαμβάνεσε ότι δεν είχαν και καμιά ιδιαίτερη εξέλιξη ακαδημαϊκά σε σχέση με το πως ήταν π.χ.3η λυκείου.Βέβαια μιλώντας με άτομα από Ευελπίδων δεν το 'χω δει τόσο αυτό (3 στους 4 ήταν κομπλέ),δεν ξέρω αν έπεσα σε εξαιρέσεις... Ενω αυτοι με τα Gate-7 μεσα στα nicknames τους, που πηγαν στις ανοιχτομυαλες τις σχολες, δεν εχουν ιδεα απο τα βασικα της ορθογραφιας και αυτοαναιρουνται μεσα σε 1 ποστ, ειναι να τους εμπιστευεσαι για την κριτικη τους ικανοτητα και τη συγκροτημενη τους σκεψη. Λογου χαριν το quoted post-7- που λεει τα εξης: "Στις στρατιωτικες σχολες ειναι στενομυαλος ο τροπος που σκεφτονται, δεν εχουν κριτικη σκεψη, δεν μπορουν να τεκμηριωσουν τις αποψεις τους, δεν εχουν καμια ακαδημαικη εξελιξη απο το λυκειο κι επειτα". Κι αμεσως μετα στο ιδιο ποστ: "νταξει εγω εχω 4 γνωστους στη σχολη εκ των οποιων οι 3 ειναι κομπλε, μαλλον ειναι εξαιρεσεις". Οποτε αναρωτιεται ο αναγνωστης: Αφου 4 γνωστους εχει , εκ των οποιων οι 3 ειναι κομπλε, πού στο κορακα εβγαλε τα παραπανω συμπερασματα και πώς στον κορακα τσουβαλιαζει-γενικευει κι απο πανω; Πού ζουμε; Ρητορικα τα ερωτηματα προφανως.
Razor_7 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 ^ άσε μας ρε μάστορα με υπογραφή στα σέρβικα: Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς Ζέλικο Δε θέλω να μου αγχώνεσαι όμως… όλα καλά θα πάνε με την πανάθα. Για τα ορθογραφικά έχεις ένα δίκιο, τα σκότωσα τα δύο ρήματα στον β' ενικό, κακό επακόλουθο των greeklish στα chat ,έχω πιάσει τον εαυτό μου να γράφει και χειρότερα όπως "είνε" και καλά κάνεις που το επισημαίνεις. Δυστυχώς για σένα όμως και την επιχειρηματολογία σου μια χαρά γνωρίζω τους κανόνες της ορθογραφίας , οπότε αν εντοπίσεις κι άλλα λάθη υπόδειξέ μου τα και θα σε παραδεχτώ, αν και φελλός που είσαι. Απ' την άλλη ένα θέμα στην κατανόηση κειμένου το έχεις όσο να ‘ναι. Την πρόταση "Βέβαια μιλώντας με άτομα από Ευελπίδων δεν το 'χω δει τόσο αυτό (3 στους 4 ήταν κομπλέ),δεν ξέρω αν έπεσα σε εξαιρέσεις..." ξαναδιάβασέ την μπας και καταλάβεις από που ήταν αυτά τα τέσσερα άτομα (δεν είναι δύσκολο, με τη δεύτερη θα το πιάσεις πιστεύω ). 1
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Η στρατιωτική ιατρική είναι η καλύτερη περίπτωση στρατιωτικής σχολής imho. Μισθός κάθε μήνα και δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου έξω σαν κύριος, στο οποίο ψωνίζεις τους πελάτες από το στρατό. Win win. Είναι οι πιο βολεμένοι του συστήματος μακράν.
panos2171 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Το να πας για στρατιωτική ιατρική είναι λιγο ανοησία κατεμέ...να πάει κάποιος Ευελπίδων από το να πάει σε κάποιο αντίστοιχης βάσης ΑΕΙ καθαρά για την επαγγελματική σιγουριά και αποκατάσταση ναι. Σαν γιατρός όμως (εφόσον έχει κάποιος το μικρόβιο/επιθυμία//όνειρο) η επαγγελματική αποκατάσταση δεν είναι θέμα (βασικός λόγος που πάνε οι περισσότεροι σε στρατιωτικές σχολές)..επίσης σαν γιατρός θα έχεις περισσότερη ευχέρεια επιλογών και πολύ καλύτερα λεφτά από ότι σαν στρατιωτικός ιατρός (βέβαια κάτι για 1000 ευρώ που ακούστηκε για στρατιωτικούς ιατρούς είναι ανοησίες...1ος μισθός με το που βγαίνουν από σχολή ειναι 1200 ευρώ σαν υπολοχαγοί...έχουν κριθεί και αντισυνταγματικές οι μειώσεις που τους είχαν κανει πριν 2-3 χρόνια και έτσι πλέον κανονικά τα ίδια λεφτά που πέρνανε και πριν την κρίση..και δεν παίζει να τους μειώσουν.) Το να πιάνεις τα μόρια για να πας σε στρατιωτική ιατρική και να την προτιμήσεις από κανονική ιατρική μου φαίνεται ολιγον τι ανόητο... 1ον χειρότερα λεφτά 2ον Πάρα πολύ λιγότερη ευχέρεια κινήσεων και επιλογών και σε τόπους διαμονής και σε ειδικότητες 3ον Ανύπαρκτη φοιτητική ζωή vs φοιτητική ζωή...και μιλάμε για ένα διάστημα τουλάχιστον 6 ετών...να μην ζησεις φοιτητική ζωή μέχρι τα 24-25 σου και μετά να σε στείλουν και σε τίποτα μαύρες μονάδες ή ακριτικά στρατιωτικά νοσοκομεία άλλα πόσα χρόνια...κρίμα το διάβασμα και οι θυσίες...θα σου βγούνε τρελά απωθημένα μετά τα 30!! Το μόνο θετικό που έχει η επιλογή στρατιωτικής ιατρικής από την ιατρική είναι η κατά πολύ νωρίτερη συνταξιοδότηση...τίποτα άλλο. Aπό τη σχολή δε βγαίνουν υπολοχαγοί αλλά ανθυπολοχαγοί, ανθυπίατροι για την ακρίβεια. Στρατιωτικός γιατρός είναι νομίζω καλύτερη επιλογή απ ότι ιδιώτης καθώς έχεις τη δυνατότητα να ανοίξεις και το δικό σου ιατρείο. Οπότε και ο σίγουρος μισθός και το ''εξτραδάκι''. Βέβαια θα μου πεις πως θα το ανοίξεις με τις μεταθέσεις δεξιά και αριστερά αλλά νομίζω ότι στα 40 αν έχεις μαζέψει αρκετά μόρια πας μόνιμα ακόμα και σε μεγάλη πόλη. Όσον αφορά τη φοιτητική ζωή νομίζω ότι είναι στο τι θέλει ο καθένας. Κάποια χρόνια καλοπέραση και μετά δυσκολίες και άγχος για το επαγγελματικό μέλλον ή το ανάποδο; 2
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 ^ άσε μας ρε μάστορα με υπογραφή στα σέρβικα: Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς Ζέλικο Δε θέλω να μου αγχώνεσαι όμως… όλα καλά θα πάνε με την πανάθα. Eτσι. C/p την signature στο translate να δεις τι σημαινει κι αν μπορεις να πεις καμια εξυπναδα για αυτην. Κι αφου βρηκες τι να απαντησεις, ας τοποθετηθω: Τυπος που ειναι συνδεσμιτης, ή, αν δεν ειναι, ταυτιζεται με τη φιλοσοφια ενος συνδεσμου (το ανδρο της προβατοποιησης) τοσο ωστε να το τσαμπουναει στο nick του σε ασχετα φορα (πχ τεχνολογικα), δεν μπορει να μιλα περι κριτικης ικανοτητας για κανεναν. Την στερειται ο ιδιος, by default. Απ'την αλλη, το να θαυμαζεις ή εστω να σεβεσαι καποιους legends ενος χωρου, πχ για οτι μπορει να αντιπροσωπευουν , μπορει για τον "ανοιχτομυαλο" κοσμο της Θυρας Λ7 να μοιαζει κατακριτεο κι αδιανοητο, αλλα ειναι συνηθες φαινομενο στον εξω κοσμο. Για τα ορθογραφικά έχεις ένα δίκιο, τα σκότωσα τα δύο ρήματα στον β' ενικό, κακό επακόλουθο των greeklish στα chat ,έχω πιάσει τον εαυτό μου να γράφει και χειρότερα όπως "είνε" και καλά κάνεις που το επισημαίνεις. Δυστυχώς για σένα όμως και την επιχειρηματολογία σου μια χαρά γνωρίζω τους κανόνες της ορθογραφίας , οπότε αν εντοπίσεις κι άλλα λάθη υπόδειξέ μου τα και θα σε παραδεχτώ, αν και φελλός που είσαι.Κι ενω εν μεσω δικαιολογιων δημοτικου παραδεχεσαι οτι σκοτωσες την ορθογραφια και με ευχαριστεις που σε διορθωσα, στην ιδια παραγραφο λιγο μετα με βριζεις για τον ιδιο λογο. Συγκροτημενη η σκεψη-7- σου αν μη τι αλλο. Απ' την άλλη ένα θέμα στην κατανόηση κειμένου το έχεις όσο να ‘ναι. Την πρόταση "Βέβαια μιλώντας με άτομα από Ευελπίδων δεν το 'χω δει τόσο αυτό (3 στους 4 ήταν κομπλέ),δεν ξέρω αν έπεσα σε εξαιρέσεις..." ξαναδιάβασέ την μπας και καταλάβεις από που ήταν αυτά τα τέσσερα άτομα (δεν είναι δύσκολο, με τη δεύτερη θα το πιάσεις πιστεύω ).Μια χαρα καταλαβα τι εγραψες κι εθεσα και ερωτηματα στα οποια αντι απαντησεων, εδωσες ευφυολογηματα κενα ουσιας. Παμε ξανα: 3/4 ατομα που εσυ ο ιδιος ξερεις απο Ευελπιδων ειναι κομπλε. Αυτο ειναι το δειγμα σου βαση των λεγομενων σου. Εξηγησε μας λοιπον, απο που συμπεραινεις ολα τα υπολοιπα που εγραψες περι στρατιωτικων σχολων και δοκιμων σε αυτες (στενομυαλοι, χωρις κριτικη ικανοτητα, χωρις ακαδημαικη πορεια μετα το Λυκειο κλπ). Αν μπορουσες να το κανεις χωρις υβρεις, ευφυολογηματα και ουγκ θα βοηθουσε αρκετα περισσοτερο την οποια επιχειρηματολογια σου. Και το θεμα δεν ειναι να δουμε την επιχειρηματολογια σου, το θεμα ειναι να δουμε αν μπορεις να τα καταφερεις στην προσπαθεια να μην αυτοαναιρεισαι. Ας ξεκινησουμε απ'τα βασικα δηλαδη...
Backpacker Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Η στρατιωτική ιατρική είναι η καλύτερη περίπτωση στρατιωτικής σχολής imho. Μισθός κάθε μήνα και δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου έξω σαν κύριος, στο οποίο ψωνίζεις τους πελάτες από το στρατό. Win win. Είναι οι πιο βολεμένοι του συστήματος μακράν. Aπό τη σχολή δε βγαίνουν υπολοχαγοί αλλά ανθυπολοχαγοί, ανθυπίατροι για την ακρίβεια. Στρατιωτικός γιατρός είναι νομίζω καλύτερη επιλογή απ ότι ιδιώτης καθώς έχεις τη δυνατότητα να ανοίξεις και το δικό σου ιατρείο. Οπότε και ο σίγουρος μισθός και το ''εξτραδάκι''. Βέβαια θα μου πεις πως θα το ανοίξεις με τις μεταθέσεις δεξιά και αριστερά αλλά νομίζω ότι στα 40 αν έχεις μαζέψει αρκετά μόρια πας μόνιμα ακόμα και σε μεγάλη πόλη. Όσον αφορά τη φοιτητική ζωή νομίζω ότι είναι στο τι θέλει ο καθένας. Κάποια χρόνια καλοπέραση και μετά δυσκολίες και άγχος για το επαγγελματικό μέλλον ή το ανάποδο; Ρε παιδιά το ιατρείο που θα το ανοίξεις στα 40?Μιλάμε για απόφαση 18 χρονών παιδιού...θα σπουδάζεις τόσα χρόνια με τόσες παρανοικές στερήσεις για να είσαι καλά στα 40 σου?Γιατί στα 30 σου θα είσαι σε κάνα στρατόπεδο διοικητής κανενός λόχου υγειονομικού και δεν θα εξασκείς το αντικείμενο σου ή αν είσαι τυχερός σε κάνα στρατιωτικό νοσοκομείο σε καμιά Αλεξανδρούπολη ή Ξάνθη ή σε κάνα Διδυμότειχο. Αν νομίζετε εσείς οτι μπορείς να κρατηθείς σε αξιοπρεπές επίπεδο σαν γιατρός ώστε να φτιάξεις και δικό σου ιατρείο αφού έχεις φάει κάτι τρίχρονες αποχές από την εξάσκηση του αντικείμενου τότε είστε μακράν γελασμένοι. Εσείς τι νομίζετε από όσους πάνε ΣΣΑΣ Ιατρική ελαχιστότατη μειοψηφία είναι οι προνομιούχοι που θα καταλήξουν στα 401,424,Νιμιτς,414 (στα στρατιωτικά νοσοκομεία των 2 μεγάλων πόλεων δλδ)..και αν καταλήξουν σε αυτά θα είναι κοντά τα 40 τους. 1
Linus_Lost Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Μέχρι τα 30 το πολύ είσαι στα μεγάλα νοσοκομεία, πολλές φορές ακόμα πιο νωρίς..
panos2171 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δημοσ. 12 Απριλίου 2015 Δύσκολα μετά τα 30-35 να είσαι σε μονάδα και όχι σε στρατιωτικό νοσοκομείο, τα οποία στρατιωτικά είναι στις μεγάλες πόλεις ή κοντά σε αυτές (πχ Θήβας, Πεντέλης). Στερήσεις δε νομίζω να έχεις, στη ΣΣΑΣ είναι πιο χαλαρά τα πράγματα. Επιπλέον μη θεωρούμε πως όταν είσαι ιατρική ζεις τη φοιτητική ζωή του φιλολόγου, μαθηματικού, φυσικού, ψυχολόγου. Είναι 7 χρόνια που θέλουν διάβασμα σε καθημερινή βάση συν τις παρακολουθήσεις και όχι λίγες μέρες πριν την εξεταστική. Ακόμη αν θες να γίνεις σοβαρός γιατρός και να ανοίξεις το δικό σου ιατρείο θα φας και λίγα χρόνια ακόμα στο εξωτερικό για κανά μεταπτυχιακό. Οπότε βάλε 7 χρόνια η σχόλη, το αγροτικό, 1 τζάμπα χρόνος η στρατιωτική θητεία(για τους άντρες) και το μεταπτυχιακό στα 30 σου θα είσαι έτοιμος να ανοίξεις το δικό σου ιατρείο εφόσον φυσικά έχεις και το προαπαιτούμενο budget. Και την απόσβεση για όλα αυτά τα χρόνια θα την κάνεις το λιγότερο σε 4-5 χρόνια οπότε μετά τα 35 θα έχεις τα δικά σου δουλεμένα λεφτά και θα αρχίσεις να ζεις και να απολαμβάνεις. Αντιθέτως όντας στρατιωτικός γιατρός σε ταίζουν και ποτίζουν για 6-7 χρόνια και σε πληρώνουν όσο σε ''σπουδάζουν''. Με το που βγεις από τη σχολή έχεις ήδη αποκατασταθεί, κάθε μήνα σίγουρος μισθός και επιπλέον μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό στο εξωτερικό όπου συνεχίζουν να σε πληρώνουν (η πρεσβεία νομίζω). Αν μέχρι τα 30 πας στην παραμεθόριο ή κάνεις κανα 2 μεταπτυχιακά θα έχεις ήδη μαζέψει αρκετά μόρια για να μπεις σε στρατιωτικό νοσοκομείο μεγαλούπολης, ειδικά δε αν γίνεις χειρούργος. Οπότε στα 35-36 θα μπορεί να ανοίξεις και δικό σου ιατρείο με γεμάτη όμως την τσέπη. Νομίζω πως είναι πολύ πιο καλή επιλογή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα