Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σας εχω ενα μαγαζί εστίασης και επιδή προωθώ τα προιόντα μου στο facebook και μιας και  ασχολουμε με φωτογραφία θελω να αγοράσω 2 φακούς εξιδικευμενους γιαυτή την δουλιά , φυσικά με συμφέρει να αφαιρεθεί το φ.π.α απο την αγορά αυτη αλλα δεν ξέρω αν είναι νόμιμο να γίνει αυτό και αν ναι ο φακός μπορεί να δικαιολογηθεί σε περίπτωση ελένχου της εφορίας γιατί τώρα είναι λιγο ξεκάρφωτο τιμολογιο εδω που

ταλέμε..  και επίσης αν κοπει ο φακός μπορει να βγεί απο το μαγαζί γιατι το στουντιακι μου είναι στην αποθίκη η πρέπει να μένει στην επιχειρηση ?

Δεν υπάρχει καμια πρόθεση απάτης απλά το εχω απορια αν θα μπορούσε να δικαιολογείτο κάτι τέτοιο στα έξοδα .

Δημοσ.

Αν μπορείς να στηρίξεις ότι βοηθά την κερδοφορία της επιχείρησης σου τότε ναι. Ωστόσο δεν είναι άμεσης στήριξης αλλά με έμμεσο τρόπο και αρκετά έμμεσο θα έλεγα.

Κατά τα άλλα προφανώς όπως και ένα λαπτοπ μπορείς να το βγάλεις εκτός.

Εξαρτάται στην τελική από τον εφορα και μπορεί φυσικά να στο πετάξει έξω. Εγώ δύσκολα θα το έκανα. Καλύτερα βρες μεταχειρο στα ίδια λεφτά να είσαι άνετος

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Και να κόψεις τιμολόγιο δεν έχεις να χάσεις κάτι. Στην χειρότερη περίπτωση αν ποτέ σου γίνει έλεγχος θα σε αναγκάσει τότε να πληρώσεις τον ΦΠΑ που αναλογούσε στην αγορά. Δεν θα χρεωθείς κάποιο έξτρα πρόστιμο or smth.

Δεν υπάρχει νόμιμο ή παράνομο στην προκειμένη περίπτωση. Δεν είσαι υποχρεωμένος να γνωρίζεις τι περνάει και τι δεν περνάει στα έξοδά σου.

Δημοσ.

Δεν νομιζω επιχειρηση εστιασης να δικαιολογει την αγορα ακριβων φακων. Αν ναι, τοτε καθε επιχειρηση μπορει να δικαιολογησει απο αγορες φωτογραφικης μηχανης, φακων, και υπολογιστων εως αγορα ολοκληρου στουντιο παραγωγων, με το σκεπτικο οτι ειναι για διαφημιστικη προωθηση.

Προτιμοτερο να ξοδεψεις τα λεφτα σε εναν freelancer που κατεχει τα social media για να σου φτιαχνει τα statuses της σελιδας σου, παρα να εχεις επαγγελματικες φωτο και σχολια που κανουν μπαμ οτι ειναι ερασιτεχνικα. Αν το εχεις απο μονος σου το θεμα της διαφημισης στα social media, τοτε οτι ειπε ο fylatos, πρεπει με καποιο τροπο να βεβαιωθεις οτι θα κανεις αποσβεση της συγκεκριμενης κινησης. Αν και πιστευω οτι υπαρχουν καμποσοι καλυτεροι τροποι για να ξοδευτει το ποσο αυτο για την προωθηση μιας επιχειρησης εστιασης, αποτι σε φωτογραφικους φακους.

Και μια που ειμαστε μεταξυ μας, ελα πες την αληθεια: Θες να παρεις για το χομπι σου ακριβους φωτογραφικους φακους, με τιμολογιο στην επιχειρηση για να γλυτωσεις το ΦΠΑ, ε; :)

Δημοσ.

Προτιμοτερο να ξοδεψεις τα λεφτα σε εναν freelancer που κατεχει τα social media για να σου φτιαχνει τα statuses της σελιδας σου, παρα να εχεις επαγγελματικες φωτο και σχολια που κανουν μπαμ οτι ειναι ερασιτεχνικα. Αν το εχεις απο μονος σου το θεμα της διαφημισης στα social media, τοτε οτι ειπε ο fylatos, πρεπει με καποιο τροπο να βεβαιωθεις οτι θα κανεις αποσβεση της συγκεκριμενης κινησης. Αν και πιστευω οτι υπαρχουν καμποσοι καλυτεροι τροποι για να ξοδευτει το ποσο αυτο για την προωθηση μιας επιχειρησης εστιασης, αποτι σε φωτογραφικους φακους.

Και μια που ειμαστε μεταξυ μας, ελα πες την αληθεια: Θες να παρεις για το χομπι σου ακριβους φωτογραφικους φακους, με τιμολογιο στην επιχειρηση για να γλυτωσεις το ΦΠΑ, ε;

Για την ιστορία το φακό τον αγόρασα μολις τώρα λιανική αλλα καλώς ανοιξε η συζήτηση , εχω γνωσεις μαρκετινγκ και φωτογραφίας και θελω να προοθήσω εγω ο ιδιος την δουλεια μου οπως θεωρώ εγώ ο ιδιος καλύτερα επίσεις ο αδερφος μοτ  ασχολείτε με web desine και με programming και εγώ εχω γνωσεις php  , σε καμιά περίπτωση δεν φαινετε ερασιτεχνική η δουλειά η υπαρχουν ψευτικα comments , επίσεις ο συγκεκριμένος φακός δεν είναι ακριβος που αγόρασα ειναι ενας 50 mm sony 1.8  Dt  (sony a mount. :-D) αξίας 147 ευρώ μαζι με φαπα απλά χρειάζομαι και εναν 100 mm  ο οποιος κοστίζει περισσότερο :ph34r:

Και να κόψεις τιμολόγιο δεν έχεις να χάσεις κάτι. Στην χειρότερη περίπτωση αν ποτέ σου γίνει έλεγχος θα σε αναγκάσει τότε να πληρώσεις τον ΦΠΑ που αναλογούσε στην αγορά. Δεν θα χρεωθείς κάποιο έξτρα πρόστιμο or smth.

Δεν υπάρχει νόμιμο ή παράνομο στην προκειμένη περίπτωση. Δεν είσαι υποχρεωμένος να γνωρίζεις τι περνάει και τι δεν περνάει στα έξοδά σου.

ενδιαφέρων που στηρίζεις την αποψη σου αυτή αν επιτρεπετε  (μακαρι να ειναι ετσι οπως τα λες αλλα.. )

Ίσως ξέρει ο λογιστής σου

πες οτι δεν έχω λογιστή!

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

ενδιαφέρων που στηρίζεις την αποψη σου αυτή αν επιτρεπετε  (μακαρι να ειναι ετσι οπως τα λες αλλα.. )

Έχω λογιστή.

Δημοσ.

σε ρωτησα γιατί εχω και εγώ λογιστή αλλα και φιλο που εχει τελειώσει λογιστική  και οικονομικά και μου ελεγε οτι ειμαι υποχρεωμένος να γνωρίζω σε τι πραγματα μπορώ να κοβω φπα μάλιστα αυτο που θα κόψω θα πρέπει να βρίσκετε εντός του μαγαζιού γιατί σε ενδεχόμενο ελενχο παιζει να σε σκίσουν και αντε εσυ μετα να αποδιξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας , γενικα εννοούσε μην προκαλείς την τύχη σου .

• Like 1
Δημοσ.

η λογική του "άσε να βρει κάτι ο έλεγχος" έχει τελειώσει με τον 4174/2013. Προσοχή.

Κατατά, ό,τι λέει ο fylatos.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

σε ρωτησα γιατί εχω και εγώ λογιστή αλλα και φιλο που εχει τελειώσει λογιστική  και οικονομικά και μου ελεγε οτι ειμαι υποχρεωμένος να γνωρίζω σε τι πραγματα μπορώ να κοβω φπα μάλιστα αυτο που θα κόψω θα πρέπει να βρίσκετε εντός του μαγαζιού γιατί σε ενδεχόμενο ελενχο παιζει να σε σκίσουν και αντε εσυ μετα να αποδιξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας , γενικα εννοούσε μην προκαλείς την τύχη σου .

Εντός του καταστήματος οφείλουν να βρίσκονται τα ακίνητα πάγια. Τα κινητά μπορούν να βρίσκονται και εκτός. Δεν κόβω το κεφάλι μου, αλλά υποθέτω ότι οι φωτογραφικοί φακοί εμπίμπτουν στα κινητά πράγματα.

η λογική του "άσε να βρει κάτι ο έλεγχος" έχει τελειώσει με τον 4174/2013. Προσοχή.

Pinpoint το άρθρο; Είναι τεράστιος ο νόμος, μην ψάχνω.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν, το ξαναματαεπιβεβαίωσα με τον λογιστή μου. Κόβεις ότι τιμολόγιο θέλεις στα πλαίσια του λογικού, όπου το λογικό σημαίνει να μην είναι εικονικό το τιμολόγιο και προφανώς ένα τιμολόγιο 150 ή 500 ή και 1000 ευρώ δεν θα θεωρηθεί εικονικό. Εάν έχεις κόψει τιμολόγιο για ένα αντικείμενο που είναι διφορούμενο αν περνάει ή δεν περνάει στα έξοδα, τότε σε περίπτωση ελέγχου θα σε ρωτήσουν να τους αποδείξεις με ποιόν τρόπο το χρησιμοποιείς στην δουλειά σου:

α) Αν μπορέσεις να τους αποδείξεις ότι το χρησιμοποιείς όντως στη δουλειά σου, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Στην προκειμένη περίπτωση θα δείξεις φωτογραφίες από το fb, το προμοτάρισμα που κάνεις κλπ και λογικά θα είσαι οκ.

β) Αν δεν μπορέσεις να αποδείξεις ότι το χρησιμοποιείς στην δουλειά σου, τότε θα κληθείς να πληρώσεις τον ΦΠΑ που αντιστοιχεί στο τιμολόγιο και αφού το τιμολόγιο θα πεταχτεί εκτός των εξόδων σου, τότε θα κληθείς να πληρώσεις και τον αντίστοιχο φόρο εισοδήματος σαν ελεύθερος επαγγελματίας, γιατί από τη στιγμή που βγαίνει εκτός το τιμολόγιο, τότε το ποσό του τιμολογίου εκλαμβάνεται ως προσωπικό έσοδο. Από εκεί και πέρα, δεν πληρώνεις κανένα άλλο πρόστιμο.

Γενικότερα πάντως να ξέρεις ότι θεωρητικά ο έλεγχος δεν εξετάζει μικρά τιμολόγια, κάτω από 300 ευρώ.

• Like 1
Δημοσ.

αν είναι διφορούμενο και το κόψεις θα μπορούσε να περαστεί χωρίς φπα για να μην θεωρηθεί ότι πήγες να γλιτώσεις φπα, αλλά και πάλι αν θες να είσαι σωστός δε το κόβεις καν 

στη πράξη όμως πολλοί συναδελφοί σου (εε με την ευρύτερη έννοια) κόβουν πολύ χειρότερες μαλακιες από αυτό που θες εσύ που έχει και κάποια βάση στη τελική, οπότε μη τρελαίνεσαι 

αν έβλεπες βιβλία άλλων θα έβλεπες τέρατα που βγάζουν μάτι.. 

• Like 1
Δημοσ.

αν είναι διφορούμενο και το κόψεις θα μπορούσε να περαστεί χωρίς φπα για να μην θεωρηθεί ότι πήγες να γλιτώσεις φπα, αλλά και πάλι αν θες να είσαι σωστός δε το κόβεις καν

στη πράξη όμως πολλοί συναδελφοί σου (εε με την ευρύτερη έννοια) κόβουν πολύ χειρότερες μαλακιες από αυτό που θες εσύ που έχει και κάποια βάση στη τελική, οπότε μη τρελαίνεσαι

αν έβλεπες βιβλία άλλων θα έβλεπες τέρατα που βγάζουν μάτι..

Ισχύει αυτό. Υπάρχουν τέρατα σε όλες τις επιχειρήσεις ειδικά σε αυτές που δεν είναι ατομικές που γίνεται πάρτι. Το δύσκολο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι το οποίο κέρδος ή προσθήκη αξίας στην επιχείρηση είναι έμμεσο και άρα δύσκολο να αποδειχθεί. Είναι η διαφορά του βάζω ηχοσυστημα στο μαγαζί εστίασης ή βάζω ηχοσυστημα στο χ γραφείο. Και στα δύο παίζει ρόλο η μουσική αλλά στο ένα είναι άμεσης ανάγκης και στο άλλο απλά χαβαλέ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...